Skocz do zawartości

Battlefield 3

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli chodzi o mnie (sierotę która nie grała w BF2 :P ) to po pograniu z chłopakami zapuszczam sobie teraz tylko HC , sorry ale te trójkąciki nad głowami irytują i ułatwiają zabawę tak samo jak radar , kill-cam czy regeneracja zdrowia . Na HC mam o wiele większą satysfakcje z gry wiedząc że mogę zginąć/zabić w ułamku sekundy heh (jak w życiu) , wiedząc że HP nie odnowi się w chwilę czy uważając na ogień sojuszniczy (wbrew pozorom przez miesiąc grania bodajże raz zdarzyło mi się wpaść na oszołomów rodem z YT , zazwyczaj gracze pokazują klasę i przepraszają się wzajemnie) .

Opublikowano (edytowane)

MaZZeo, nie wiem na jakiej podstawie uważasz że HC to easymode, skoro relacja czasu, jaki jest potrzebny aby kogoś zabić, a tego, w jakim się ginie, jest dokładnie taka sama w obu trybach?

No ale skoro dla Ciebie skill to:

- konieczność posiadania celownika na ekranie, żeby kogoś zabić,

- konieczność posiadania 3d spotowania, żeby kogoś zobaczyć i odróżnić od swojego,

- możliwość biegania jak skończony idiota po mapie, bo przecież ani czołg ani rakieta mnie nie zabiją jednym strzałem,

To nie mamy o czym rozmawiać.

I od kiedy w FPSach nie chodzi o to, żeby właśnie być pierwszym który zauważy wroga i go zabić? Czy Ty w ogóle czytałeś to co napisałeś?

Czy przypadkiem BF nie miał być strzelanką bardziej taktyczną, gdzie run'n'gun powinno być karane zgonem?

A czy przypadkiem regerative health to nie pomysł wprowadzony na dużą skalę przez znienawidzonego przez Ciebie CoDa (CoD 2, dokładniej mówiąc)?

Czy aby ficzery tego typu nie pojawiły się w ostatnich latach, kiedy konsole zaczęły się panoszyć na rynku, a więc gry zaczęły stawać się coraz bardzien CASUALOWE?

I w końcu, czy aby regenerative health i regenerative armor to nie patent dla noobów, którzy nie ogarniają co to apteczka i repair tool, albo nie wiedzą jak tego używać?

I mean... are you fucking serious now?

Edytowane przez ako
Opublikowano

Z innej beczki , nie ma czasem u was wzmożonych problemów z wywalaniem się gry ?? W ostatnich dniach aż wróciłem do poprzednich beta sterów (295.79) co nie wiele pomogło , w weekend miałem hurtowo zawieszkę w trakcie rozgrywki (i z tego co widziałem nie tylko ja , bo serwer po chwili był pusty czyli wszystkich szlak trafił heh ) .

Opublikowano

Tak, też to mam, kiedyś jak wywaliło raz na dzień, to było dużo. Teraz kilka razy dziennie to niestety norma ;/ Coś się s(pipi)iło :(

Opublikowano

Heh, ja jakoś problemu z zabijaniem ludzi z czołgu jednym strzałem nie mam (kartacz ftw), tak samo ze strzelaniem z biodra (trudno nie ogarnąć gdzie jest środek ekranu). Aha no i już wiem czemu wam swego czasu tak przeszkadzał splash damage w rakietach, podejrzewam że są jeszcze bardziej nadużywane na HC.

Ehh dla mnie skill to umiejętność dobrego opanowania broni, świetnego aima i wpakowania wystarczającej ilości ołowiu, a nie farciarskie puszczenie 3 pestek od gościa który sobie usiądzie w kącie. W multi owszem chodzi o to kto pierwszy zobaczy, ale ten ktoś nie zawsze wygrywa bo jeszcze trzeba przycelować i wpakować odpowiednią ilość pestek. W HC ten drugi aspekt został zmarginalizowany.

Nie no ale może tak pjerdole bo zbyt wiele lat grałem w CS, gdzie aim to wszystko a dochodził do tego jeszcze ogromny odrzut, strejfing i brak iron sightów.

OK EOT dziefczyny :D

Opublikowano (edytowane)
farciarskie puszczenie 3 pestek [...].

przycelować [...]. W HC ten drugi aspekt został zmarginalizowany.

th_289931692_0a58656394aeda1574c959ed1f02ad88_122_145lo.jpeg

No to EOT, bo aż mi słabo.

Edytowane przez ako
Opublikowano (edytowane)

Z tego co pamiętam, to w BF2 nie trzeba było wywalać całego magazynka w oponenta. Gdyby tak było, to nie biegałbym z m16 przestawionym na singleshoot. Face this.

Aha, skoro EOT, to EOT :)

Każdy gra jak lubi, cieszmy się tym oraz faktem że zdechł Kim Dzong Il :D

Edytowane przez Stona
Opublikowano

trudno nie ogarnąć gdzie jest środek ekranu

Ejno nieładnie. Wyzywasz hardkorowców od ludzi nie potrafiących utrzymać celownika 1.5 sekundy dłużej jak to jest w przypadku sc, a sam nie ogarniasz środka ekranu. :|

Może masz trochę racji, ale to zależy od upodobań - niektórzy lubią marnować pół magazynku na 1 wroga, inni wolą nie męczyć się jakby polowali na wiewiórkę z 100m. W hc musisz nauczyc się szanować swoje życie i pracować w zespole, jeśli nie jesteś medykiem, bo sam nie zaczniesz sie uzdrawiac. Poza tym na sc spotkac można naprawde wielu idiotów, za którymi możesz biegać przez pół mapy prosząc o ammo bezskutecznie. Nie mówię, że na hc idiotów nie ma, ale jest ich mniej i sa tak sprytnie rozstawieni, ze rzadko ich spotykam.

Jeszcze jedna sprawa- w hc 1 oddział możesz skosić solo na 1 magazynku, w sc nie.

Jedno muszę przyznać- hc naprawdę rozregulowuje aima. Kiedy grałem w ET, hedszotowanie było strasznie trudne, lecz koniecznie do bycia skillowym graczem. Po przeniesieniu się na CoD 2, gdzie był tryb hc:"Meh, po co mam się męczyć z trafianiem w głowę, skoro 2 pociski więcej w klatę załatwia sprawę łatwiej".

Opublikowano

Każdy gra jak lubi, cieszmy się tym oraz faktem że zdechł Kim Dzong Il :D

Przypominam sobie ostatnią misję w Mercenaries kiedy Kim ostrzegał nas przed synalkiem heh . Wiecie że ten (pipi) był przez pewien czas największym indywidualnym "konsumentem" Hennessy ?

Co do tematu to nie mogę rozkminić (skoro już ostatnio wszyscy na coś w BF3 narzekają) zasad "Bad Luck"/"Pech" , raz ginę od przeskoczenia murku , wczoraj jadąc w tanku no nie mogę jakoś ogarnąć zasad występowania tego kwiatka heh.

Opublikowano

DICE wprowadziło do gry system losowych zawałów serca, ot cała tajemnica :D

• Plusik 3
Opublikowano

No coś w ten deseń :D Ale chłopaki trzymają rękę na pulsie, bo ostatnio zginąłem od KARTONÓW. A wiadomo kto ostatnio zginął w ten sposób!

Opublikowano (edytowane)

[*]

Tak z innej beczki, działa Wam statsverse.com ?

Edytowane przez ako
Opublikowano

Ok, thx.

U mnie w ogóle biała karta, nic się nie wyświetla. Pewnie portal umarł śmiercią naturalną :(