Skocz do zawartości

Battlefield 3

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Battlefield 3 cannot into jungle :(

Niestety takie są trendy dzisiaj, pewnie na powrót do natury poczekamy ze 2-3 latka. Chyba że usa napadnie na Kongo, Brazylię albo Chiny, to szybciej. Póki co, trzeba żreć piach bliskiego wschodu.

Opublikowano (edytowane)

Co wy (pipi)cie, jak ja na Caspianie na fladzie C nie ogarniam nic, mało co widać.

Bo patrzysz Z GÓRY? Jak biegasz po tym lesie to jest właśnie fajnie. Bardzo szkoda że ten lasek pomiędzy hiltop a gasstejszyn, ten ze strumykiem jest praktycznie "martwy" , bo bardzo rzadko kiedy ktoś tamtędy biega.

Zobaczymy czy faktycznie ten dodatek przyniesie Urban mapy czy dadzą też coś leśnego. No i niby pojazdy/bronie nowe. Ja bym widział mimo wszystko powrót apacza, krów i skuterów.

Ruskie by dostały Ka52 i byłbym kontent :)

śliczny jest :wub:

Edytowane przez Stona
Opublikowano

Zamiast pierdół to by dodali AT4, bo obecnie piechota jest bezsilna względem latadeł.

Chociaż może lepiej nie, bo by casuale płakały, że im flary nie ściągają namierzania i Dice by wprowadziło taką opcję a tego bym nie zdzierżył.

Opublikowano

Nie, właśnie jak biegam po lesie to nie ogarniam.

Przejmuje sobie C a tu ktoś do mnie strzela i kompletnie nie wiem skąd.

To nawet na Valparaiso było czytelniej.

Przecież grasz na sofcie, tam każdy widzi każdego i z każdego miejsca. Festiwal choinkowych światełek.

Tak sobie teraz przeglądam wiki, wiecie że Kasatka to Orka? :D

To co wkleiłeś? Oznaczenie "KA" to są Kasatki z tego co wiem, ja cały czas widziałem tam Kasatkę ;p (damn You MGS2!)

Chociaż może lepiej nie, bo by casuale płakały, że im flary nie ściągają namierzania i Dice by wprowadziło taką opcję a tego bym nie zdzierżył.

Mamy inne gry, bo u mnie nadal bardzo często wypuszczenie flar kasuje locking on z IGŁY/Stingera w połowie namierzania.

Opublikowano

Ale z AT4 by nie było co kasować, a flarki i ecm można by sobie wsadzić w śmigła ;)

Gość szpic
Opublikowano

zdradzi mi ktos tajemnice jak strzelac z tv rocket? co bym nie naciskal to rakieta zawsze leci tam gdzie chce ...

Opublikowano

Po pierwsze, pilot musi się dobrze ustawić (rakieta startuje tak jak pilot ma skierowany nos, a nie tam gdzie Ty patrzysz, irrc). Po drugie, strzelasz i kierujesz mychą, przy okazji odmawiasz modlitwę, coby rakieta zadziałała (naprawili coś, czy nadal się potrafią odbić od celu/przeniknąć przez niego?).

Opublikowano

@akuś, ale nie da się przecież nawet rozglądać jako strzelec przed odpaleniem telewizora, to nie guided misslie ;)

Tutaj masz widok nieruchomy. Trochę problematyczne, no ale cóż. Ja tego nie używam. Masakrycznie ciężko trafić. Wolę puścić guideda i zmienić na działko. TV jak chybisz to leci dalej, a to wkurfia strasznie.

Jeszcze naku,rwiam non stop RPGiem na Metro, zawsze noszę M320 i wchodzę w Bazaarze na budynki.

Kłamiesz! Nie da się mieć RPG i M320 jednocześnie!

Opublikowano
Przecież grasz na sofcie, tam każdy widzi każdego i z każdego miejsca. Festiwal choinkowych światełek.

Jeszcze naku,rwiam non stop RPGiem na Metro, zawsze noszę M320 i wchodzę w Bazaarze na budynki.

262ttna.gif

No, ale ma rację. Nawet jak spotingu nie ma, to mozna sobie poradzić, wystarczy wiedzieć jak sie poruszać, czyli za skałami przy granicy, strumyku i drodze.

Gość szpic
Opublikowano
Po pierwsze, pilot musi się dobrze ustawić (rakieta startuje tak jak pilot ma skierowany nos, a nie tam gdzie Ty patrzysz, irrc). Po drugie, strzelasz i kierujesz mychą, przy okazji odmawiasz modlitwę, coby rakieta zadziałała (naprawili coś, czy nadal się potrafią odbić od celu/przeniknąć przez niego?).
ciezko powiedziec bo co bym nie naciskal to rakieta leci sinusoida i w randomowych momentach spada na ziemie ;-) narazie w nic nie moge trafic
Opublikowano

262ttna.gif

No, ale ma rację. Nawet jak spotingu nie ma, to mozna sobie poradzić, wystarczy wiedzieć jak sie poruszać, czyli za skałami przy granicy, strumyku i drodze.

A mnie coś takiego irytuje. Nieczytelność grafiki i propagowanie cwaniaczka co wystawi ryja z krzaków na 10cm.

A co do spottingu to cóż. Dla mnie w BF jest on tak samo oczywisty jak pojazdy a niektórzy go traktują jak WH.

h9uoG.jpg

Opublikowano

@akuś, ale nie da się przecież nawet rozglądać jako strzelec przed odpaleniem telewizora, to nie guided misslie ;)

Wiedziałem że coś w ten deseń. Widać że długo nie grałem :D

No i się wydało, skąd takie hakerskie statsy masz :P

ciezko powiedziec bo co bym nie naciskal to rakieta leci sinusoida i w randomowych momentach spada na ziemie ;-) narazie w nic nie moge trafic

Sinusoidą? To jaką Ty masz czułość na myszcze, gazylion dpi? ;) Z tego co pamiętam, raczej ociężała bestia, no i tak jak Edek pisał: odpalasz a potem już tylko mychą sterujesz. Z czasem opanujesz, czy warto - to już sprawa dyskusyjna...

Opublikowano

A co do spottingu to cóż. Dla mnie w BF jest on tak samo oczywisty jak pojazdy a niektórzy go traktują jak WH.

Jest oczywisty bo? Bo nie było go w BF2 i dopiero seria BC go dodała? Cóż za oczywistość.

Opublikowano (edytowane)

Przecież był w BF2 tylko działał na innej zasadzie za sprawą commo rose. Mało tego, czasaem działał bardziej wallhackowo jak w BF3, kiedy ktoś siedział za murkiem i nie miałeś prawa go widzieć to wystarczyło kliknąć "enemy spotted" trochę ponad murkiem i typek pojawiał się na mapie. Tak samo w sytuacjach jak ktoś był na dachu budynków.

W BF3 spotowanie jest w sam raz, dobrze za to że nie działa jak w BC2/BF3 Beta

http://www.youtube.com/watch?v=4FtcWISUQak

Swoją drogą te ciągłe "enemy spotted" i dziamgolenie arabów w BF2 doprowadzał mnie do szału momentami.

Edytowane przez MaZZeo
Opublikowano
A mnie coś takiego irytuje. Nieczytelność grafiki i propagowanie cwaniaczka co wystawi ryja z krzaków na 10cm.

Mnie też to zawsze denerwowało w BFie, ale nic nie poradzisz, grasz jak przeciwnik pozwala, a na dont-give-a-fuck bieganie po odkrytym polu pozwolic sobie nie możesz.

Opublikowano

niektórzy? Chyba każdy kto gra hc uważa to za wallhacka. Celujesz w krzaki i nic nie widzisz, naciskasz Q i pojawiają się 3 trójkąty, celujesz w nie i dostajesz punkty za niewidzialnych przeciwników. Wbiegając do budynku już na starcie wiesz, że masz tam dwóch gości, bo Ci nad głową latają dwa kwadraty. Aż się niekiedy zastanawiam po co ludzie płacą za wh jak wystarczy wejść na soft. Jedyny plus tego trybu to to, że uczy dobrych nawyków tj. celowania w głowę - reszta to arkadówka.

Opublikowano

...że przeciwnicy praktycznie non stop byli widoczni na mapie. I jakoś nikt nie narzekał.

Na mapie. NA MAPIE. NA MA-PIE!

Na mapie, a nie przez krzaki, ściany, okna, sufity etc.

Oman, Sniper class, dach Hotelu, patrzysz w stronę centrum mapy, widzisz 10 kropek na dachach, z miejsca wiesz gdzie mierzyć ze snajperki, już nie ma przeczesywania lunetą terenu. Chowanie się też nie istnieje, bo i tak wszyscy wiedzą skąd strzelasz (kill cam). No ale jak wiadomo, każdy pro musi mieć powiedziane skąd go zabili, bo by nie wiedział gdzie biec po respie.

Opublikowano (edytowane)

Chyba gramy w inną grę jak dzięki spotowaniu widzisz ludzi przez ściany.

No ale jak wiadomo, każdy pro musi mieć powiedziane skąd go zabili

Pewno lepiej jak jakiś qtas z m98B zaaplikuje sobie mobile spawna w górach na Khargu i będzie leżał całą rundę czyż nie? :> Z resztą kamera to nei jest domena HC, bo wiele razy grałem na SC z wyłączoną tą opcją, mam nawet parę w ulubionych.

Edytowane przez MaZZeo