Skocz do zawartości

Battlefield 3

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@edek

normalnie działa.

@szpic

strzelenie w lecące helki, a strzelanie w takie które jeszcze nie wystartowały to dwie różne rzeczy ;)

Opublikowano

2 daje radę :D

1 hmmmmmm, ten tryb po dopracowaniu [dodanie HUDa do pojazdów/javelina] jarałbym się nieprzeciętnie gdyby był taki serwer :F

Opublikowano

No fakt, tego brakuje. Ale wczuwka bez HUDa jest niesamowita.

Meanwhile in battlefield...

MaVri.jpg

O_O

Opublikowano

No to co jest w 1 filmiku powinno być domyślnym trybem BF3. Co prawda pojazdy powinny mieć normalny HUD. Ale żadnych minimap, spottingu, celowniczków, ani nawet hit indicatorów. It would be awesome!

Co do 2 linka: 1:25 - VOTE FOR MANUEL! xD

Opublikowano (edytowane)

To racja, lekki tuning wdzianek pod tym kątem byłby mile widziany.

edit: literówka

Edytowane przez ako
Opublikowano (edytowane)

pierwszy filmik

większego idiotyzmu dawno nie widziałem. Ludzie chcą się bawić w wojnę a nie wiedzą, że czołgi mają przyrządy celownicze, ekran javelina ma HUD a w prawdziwym życiu nie da się patrzeć zza myśliwca jednocześnie nim sterując.

znowu ta sama śpiewka a jak twórcy takiego filmiku wygarnie się z rpg albo wlezie na claymora to zaraz płacz, że tak nie można i że to nubowate, bo on się tutaj bawi w woję a ja mu zabawę psuję

drugi filmik

znowu porównanie dwóch gier, które nie mają ze sobą nic wspólnego. Polecam zacząć porównywać BF3 do Serious Sam 3, CS 1.6 i oczywiście do Dooma - sens podobny, uzyskane wnioski równie zerowe.

edit:

a jak się to tak Wam podoba to chciałbym zobaczyć jak gracie na Caspianie CQ bez jakiejkolwiek informacji nt. tego czyja fraga jest czyja (no bo zakładam, ze jak usuwamy wszystko, łącznie z hit indicatorem, to usuwamy też magiczne, latające w powietrzu znaczniki flag)

Edytowane przez greah
Opublikowano (edytowane)

a czytasz chociaż to co piszę i do czego pije? gośc tworzący modyfikację usuwając znaczniki w pojazdach (heli bez hełmofonowego HUDa to lol ale jet bez znaczników to już czystej krwii facepalm) przedobrzył na całej linii robiąc z tego karykaturę dla "eliciarzy" co to uważają się za lepszych od tych co grają z mapką (która tak na marginesie może występować i w rzeczywistym świecie, bo obecne okulary wojskowe posiadają możliwość przesyłania obrazu i rozkazów)

Edytowane przez greah
Opublikowano

wg. mnie jest trochę zbyt rozbudowany jak na hc (usunięcie mapki by było dobrym rozwiązaniem) ale to wszystko. Nie silę się na udawany realizm, bo ta gra go i tak nie prezentuje. Nie jest to może arkadówka ale z drugiej strony nie jest to też symulacja żołnierza więc takie wychodzenie przed szereg jest dla mnie dziwne.

Opublikowano

Wyśmiewasz CAŁY filmik, choć tylko sekwencje z pojazdami są z(pipi)ane. Nie da się wyłączyć HUD'a tylko piechocie, zostawiając go pojazdom.

Niektórzy jarą się pomarańczowymi choinkami i mini mapką, inni brakiem HUDa i większą dozą realizmu.

I jeszcze do braku mapki, polecam przestudiowanie filtrów w przeglądarce serwerów. Z tej gry da się zrobić naprawdę dobrą rzecz z tym że, w dużej mierze przez DICE[s(pipi)one presety serwów] na razie jest to raczej nieosiągalne ;/

Opublikowano

Jak bym chciał pure symulator to bym poszedł do wojska, więc wszelakie "ARMA zaprasza" etc jest moim zdaniem nietrafione. Ale wywalenie części HUDa z BF3 by wyszło moim zdaniem na dobre. Tak jak pisałem wcześniej, mowa o piechocie.

Chodzi o to, by pozbyć się kilku patentów, co zaowocowało by podniesieniem emocji towarzyszącym grze.

dla "eliciarzy" co to uważają się za lepszych od tych co grają z mapką

Poniekąd można to podpiąć pod tutejszych miłośników hc :P

Może i tak..... ale zdecydowanie lepiej by pasowało do Twojego pamiętnego:

Chłopaki z forum: Hej Morde, wbijaj na TSa, gramy se w 5 razem :)

Mordechay: Nie! Wy mi przeszkadzacie tylko, a ja muszę mieć MVP!

...czyli coś, co nas wszystkich swojego czasu uderzyło...

Opublikowano

drugi filmik

znowu porównanie dwóch gier, które nie mają ze sobą nic wspólnego. Polecam zacząć porównywać BF3 do Serious Sam 3, CS 1.6 i oczywiście do Dooma - sens podobny, uzyskane wnioski równie zerowe.

He did it for lulz.

edit:

a jak się to tak Wam podoba to chciałbym zobaczyć jak gracie na Caspianie CQ bez jakiejkolwiek informacji nt. tego czyja fraga jest czyja (no bo zakładam, ze jak usuwamy wszystko, łącznie z hit indicatorem, to usuwamy też magiczne, latające w powietrzu znaczniki flag)

Chętnie! Wywalić wszystko, zostawić tylko hudy pojazdów, jakiś mały licznik ticketów i mały schemat z flagami (taki jak w BC2), bez oznaczeń flag ingame. Pięknie pomarzyć.

Hit indicator? Po co to komu.

gośc tworzący modyfikację usuwając znaczniki w pojazdach (heli bez hełmofonowego HUDa to lol ale jet bez znaczników to już czystej krwii facepalm) przedobrzył na całej linii robiąc z tego karykaturę dla "eliciarzy" co to uważają się za lepszych od tych co grają z mapką (która tak na marginesie może występować i w rzeczywistym świecie, bo obecne okulary wojskowe posiadają możliwość przesyłania obrazu i rozkazów)

Gość nic nie tworzy i nic nie przedobrzył, bo to komenda z konsoli wyłączająca HUDa. Tak to DICE zaimplementowało i tak jest. Blame DICE.

Zły dzień w pracy? ;)

Opublikowano

dla "eliciarzy" co to uważają się za lepszych od tych co grają z mapką

Poniekąd można to podpiąć pod tutejszych miłośników hc :P

Może i tak..... ale zdecydowanie lepiej by pasowało do Twojego pamiętnego:

Chłopaki z forum: Hej Morde, wbijaj na TSa, gramy se w 5 razem :)

Mordechay: Nie! Wy mi przeszkadzacie tylko, a ja muszę mieć MVP!

...czyli coś, co nas wszystkich swojego czasu uderzyło...

Touche.

No, ale łojeja, chciałem dog taga, a łatwiej mi go wbić jako lone wolf w tdm. Moj skill w 1/3 opiera się na słuchu, a ciężko cokolwiek uslyszeć, majac master sciszony do 20% po to tylko zeby slyszec co tam stonka aka stephen hawking generuje syntezatorem mowy :* , ze juz nie wspomne o zauwazeniu locka, gdy 5ciu chlopa gada jednoczesnie. W zaden sposob nie chcialem zasugerowac, ze uniemozliwiacie mi osiagniecie celu rzekomym niedostatkiem skilla :). Pokój i miłość.

Opublikowano

Jak bym chciał pure symulator to bym poszedł do wojska

haha brzmi to jak fani need for speed vs gran turismo ktorzy mowili ze oni symulator maja rano jadac do pracy.

na plus byloby to ze nie mialbys okazji narzekac na kamperow ktorzy rozwalili twoj konwoj bo respawna by nie bylo albo innymi slowy "is this nigga serious?"

Gość mate5
Opublikowano

Ostatecznie stwierdziłem, że BF3 na konsolach to lipa i się przerzuciłem na bc2.

Na przykład pomyślcie sobię, że w konsolowej wersji ZAWSZE jak grasz bazar na cq to po tym ZAWSZE jest teheran itd.

+ brak sensu grania na połowie map (kharg, caspian, firestorm), bo polega to na tym że zajmujesz B, przeciwnik tam leci, zajmujesz C bo tam jest

pusto itd.