Mordechay 680 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Kiedyś tam w odpowiedzi na moje narzekania na ikonki napisał Stona:"Nie, czemu?Mi jakoś nie przeszkadzają" No to gg z tym :0 http://i.imgur.com/ZHAVP.jpg Cytuj
Stona 569 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 (pipi)ową masz grafikę XD Aaaaa, i jak możesz, to mimo wszystko rzucaj prawdziwymi cytatami, a nie czymś takim, bo ja tutaj zaraz mogę "zacytować" że ktoś tutaj się przyznaje do gejostwa czy innego spedalenia Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 No kurde, król jest nagi, a ten zaprzecza. To nie moj zrzut, a ton wypowiedzi nie zostal zmieniony. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 No rzuć cytatem, nie bądź taki. Przecież zdanie wyrwane z kontekstu ma taką samą wartość jak cała wypowiedź. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 (pipi)a, Edek to byl. Też nie mam z tym problemu prawdę mówiąc. Podejrzewam, ze tutaj pewnie rozchodzi się o przypadki typu leży wrogi snajper gdzieś przed nami przy murze np. Oczywiście nie ma kolorowego znaczka nad głową etc.... dokładnie w tej samej linii jako trzeci jest nasz squad mate, tyle że stoi za murem i jakieś 10m dalej. To się czasem potrafi tak ustawić, że zielony nick lewituje nad wrogim snajperem i można się pomylić. Sam tak miałem wczoraj z ako i wrogim czołgiem (tzn czołg był nasz, ino skradziony przez wroga). Biegłem by go naprawić, bom myślał, ze ako a tu dostałem z działa w twarz xD Jednak nie czepiam się tego rozwiązania. Wręcz przeciwnie. Uważam, ze całość działa lepiej i sprawniej niż w BC2. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Gratki, a teraz ładnie przeproś i wracaj zabijać trójkąciki na sofcie Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 gra się coraz gorzej. - dzieciaki się wycwaniły i kładą claymory w miejscach spawnu na TDM, - na metrze znają już wszystkie glitche (np. wchodząc do budynku metra prawym wejściem zaraz za rogiem jest śmietniczka wyglądająca jak budka na listy - jeśli stanie tam snajper to widzi wszystko przy schodach po stronie wbiegających do maszynowni ale wbiegający widzą tylko jego błysk. Próbowałem wszystkiego, nawet drugiego snajpera, ale okazuje się, że w rzeczywistości gość stoi za skrzynią więc każdy mój strzał uderzał w przeszkodę) - coraz więcej osób robi na Khargu typowy baseraping widząc helką nad spawnem przeciwnika i niszcząc pojazdy zaraz po tym jak ktoś do nich wejdzie. co jest w tym wszystkim najlepsze to to, że PANTSIR tego nie widzi natomiast CRAM jest za daleko i pociski zwyczajnie znikają. Wyobrażacie to sobie? Broń postawiona tylko po to aby móc się bronić przed baserapingiem zwyczajnie nie działa. - cały Kharg jest zawalony soflamami ustawionymi w zglitchowanych miejscach (tak samo jak ten snajper na metrze) więc wsiadając do czołgu już po sekundzie wariuję od tego pikania - mav elevator na Khargu to już nie odosobniony przypadek - teraz na budynku potrafią siedzieć dwie pełne drużyny podczas gdy reszta biega przy kontenerach od strony wody nabijając sobie szybkie fragi na respawnujących się graczach - ilość jet bumperów przekracza wszelkie granice - tak samo ilość TK wśród bijących się o helkę czy czołg przez społeczność ta gra staje się coraz bardziej irytująca btw kto wymyślił lidera na TDM? przez takie rozwiązanie ludzie nie łączą się w drużyny, bo i tak to im nic nie daje, bo w 90% przypadków nie ma możliwości respawnu innego niż random Cytuj
Stona 569 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Ano co racja to racja. Z tym że na soflamy nie ma co narzekać. Reszta to niestety pogłowie braku paczy ze strony DICE. Lider na TDM to nie wymysł tylko hmmmmmm, wynikowa settingu serwera. Jeśli grasz HC to MUSISZ mieć spawn tylko na liderze. Ślij faki do dice, bo to oni s(pipi)ili ustawienia serwerów. TK - jeśli serwer ma sensownie zrobione panisze, to nie ma problemu. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 @RInek MAV na Khargu nie jest konieczny, stawiasz radio przy ścianie wielkiego hangaru i po respie na niego wlatujesz, już tak robiłem. Co by sprawdzić, czy faktycznie działa, czy trzeba MAVem - wyszło, że można i radiem i MAVem. Co do reszty to się praktycznie zgadzam. @Morda Wkleiłeś screena z SC. SC ma dodatkowe UI, z którym ja nie mam do czynienia więc ""gg z tym" yourself ;p Cytuj
Stona 569 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Rinek troszkę pomieszał. Raz pisze o khargu na CQ, raz na TDM. [CQ-soflam] , [TDM-mav]. Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 @Stona serwery powinny mieć jakąś opcję przeciw tk w bazie ustawioną jako default a nie, że muszę sam sobie szukać właściwej opcji. customy na serwerach powinny obejmować kwestie dodatkowe a nie coś co powinno być w standardzie, bo tak wychodzi źle w obie strony - idioci piszą punish nawet jak ich przeprosisz a jak usuniesz punish to inni idioci bezkarnie kradną pojazdy. A spawn to wymysł i wina DICE - gdyby w samym tylko TDM usunęli taką opcję odgórnie to by nie było problemu. Rozumiem takie rozwiązanie w CQ albo rush ale w TDM, który jest zwyczajnym deathmatchem takie coś tylko spowalnia rozgrywkę i prowadzi do nadużyć jak wspomniane claymory na spawnach czy czajenie się pomiędzy kontenerami w wyczekiwaniu na kolejnego fraga. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 No to wyjaśnię może. Settingi na serwerach masz w sumie 3. Normal [każdy wie czego się spodziewać] Hardcore [każdy wie czego się spodziewać] Custom [(pipi) wie co będzie]. Ludzie grają albo na normalu [patrz Mazzeo, Mordechay] albo na HC [patrz MY]. A kustomy na ogół świecą pustkami, bo wiara nie wie czego się po nich spodziewać do czasu aż nie wejdzie na serwer lub nie sprawdzi szczegółowych ustawień serwera. Nie możesz zrobić serwera HC bez pojazdów czy bez spawnie na liderze, bo wtedy będzie to kustom a nie HC. A że kustomów nikt nie szuka, to nikt ich nie robi i koło się zamyka. Wejdź sobie na przeglądarkę serwera i zerknij w filtr advenced settings. Popatrz sobie co MOŻNA ustawić. Można zrobić przeza(pipi)iste serwery ale NIKT ICH NIE WYSZUKA. Jak by nie można było wy(pipi) tego głupiego rozgraniczenia. Masz albo normal, albo custom. I wsio. Co do TDM, to już Ci napisałem ocebe. To nie wina trybu tylko sposobu konfiguracji serwerów. Co do paniszy i TK. Ta gra z założenia pod tym względem jest s(pipi)ona, bo W ŻADEN sposób nie karze za TK. Nie wiem, Dice myślało chyba że sami ogarnięci ludzie będą w to grali. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 ...a prawda taka, że spora większość to idioci. Ogólnie presety są z(pipi)ane. Powinno być tak jak mówi Stona. Normal dla tych co chcą standardową, ujednoliconą rozgrywkę, albo Custom. Preset HC jest do dupy, bo to jakieś semi HC. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 @Morda Wkleiłeś screena z SC. SC ma dodatkowe UI, z którym ja nie mam do czynienia więc ""gg z tym" yourself ;p Co?Tamtego posta pisałem, jeszcze gdy grałem tylko na HC, zreszta o jakich roznicach w UI ty gadasz? Na skrinie alejkę zasłaniają ikonki 2 ikonki defiba i flagi razem z napisami, chcesz powiedziec, ze tego w hc nie ma? Cytuj
Stona 569 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 (edytowane) Pograłem trochę Abakanem i się zakochałem Sposób w jaki się w tej broni zmienia magazynki ryje mi czaszkę Szkoda że po założeniu tłumika trochę gorzej brzmi dźwięk wystrzałów ale i tak 'uuuuuu aj fil lof' edyta. Poczytałem sobie o nim i hmmmmm, w rzeczywistości pozwala on prowadzić ogień ciągły. Ciekawe dlaczemu w BF3 tej opcji nie ma ? Edytowane 4 marca 2012 przez Stona Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Nom, w BC2 tez miał jedynie podwójne serie.... Cytuj
Gość ako Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 (edytowane) Przecież można go przełączyć na ciągły w BF3? Dałbym sobie rękę uciąć, że tak z niego strzelałem jak chciałem go sprawdzić po odblokowaniu Chyba że pacz coś zmieniał, albo mnie się poyebauo z inną bronią. @Stona: animka przeładowania to kopypasta z AEK, łiiii tam Edyta: łantałzynd godzin z BC2, 200 z BF3, kto da więcej <nolife> Edytowane 4 marca 2012 przez ako Cytuj
MaZZeo 14 191 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Abakan ma w BF3 również ogień ciągły, lepiej się przyjrzyj stĄna. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Battlefield 2 - 511 godzin (z czego 437h, więcej niż całe BC2, na Karkandzie xD) Battlefield: Bad Company 2 - 432 godziny Battlefield 3 - 205 godzin Cytuj
Gość ako Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Chcesz mi powiedzieć, że przerypałeś 437 godzin na JEDNEJ mapie? Szacunken. Ale sumarycznie się musisz jeszcze postarać, masz drugie miejsce na podium póki co Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Chcesz mi powiedzieć, że przerypałeś 437 godzin na JEDNEJ mapie? Szacunken. Wielkość mapy: 64 graczy Ilość graczy: od 32 do 40 Tryb: Conquest Assault Typ rozgrywki: Infantry only Nie ma lepszego ustawienia dla tej mapy <3<3<3 Cytuj
MaZZeo 14 191 Opublikowano 6 marca 2012 Opublikowano 6 marca 2012 Dziś w nocy jest konfa EA na GDC, mają ponoć pokazać DLC. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi