Opublikowano 18 marca 201213 l Co do loading screena - za dużo zbędnego info, która w gruncie rzeczy nie jest Ci tak potrzebne. Dlatego jest w kartach i nikt nie zmusza do oglądania wszystkiego. A większość to i tak przeniesione to, co już jest. Najważniejszy dodatek to i tak informacje o serwerze. Świetny patent z tym, że po załadowaniu mapy pojawia się "Join", ale można dalej przeglądać statsy/unlocki. Kolejny plus za "Find me a squad". Jeszcze jeden za pełnoekranowy artwork, a nie jakąś pierdółkę na środku ekranu, która wygląda tak, jakby zrobili jednego rendera w niskiej rozdziałce dla konsolek, zapominając o fakcie że na piecu można wybrać inną rozdzielczość ;p Chociaż wolał bym w tle podgląd na mapkę, jak w BC2. No i muzyczka specyficzna dla danej mapy jest po prostu fajnym dodatkiem (bo to co jest w BF3 to sam nie wiem jak określić, na pewno nie muzyką - a i gratuluję jeżeli ktoś potrafi po tym odgadnąć mapę bez patrzenia w ekran ). Edytowane 18 marca 201213 l przez ako
Opublikowano 18 marca 201213 l O3wiście, już dawno temu - zaraz po tym, jak pojawiła się pierwsza wersja. Z komentarzy tam: I showed this to Gustav Halling (Gameplay Designer - Battlefield 3), and he said: Its awesome. Will let the UI team have a look at it =) Edytowane 18 marca 201213 l przez ako
Opublikowano 18 marca 201213 l Jeszcze jeden za pełnoekranowy artwork, a nie jakąś pierdółkę na środku ekranu, która wygląda tak, jakby zrobili jednego rendera w niskiej rozdziałce dla konsolek, zapominając o fakcie że na piecu można wybrać inną rozdzielczość ;p Ja wolę mniejszy art, a nie na full screena... wydaje mi się znacznie bardziej klimatyczny - ale jak to się nazywa? Gust? A co do "zakładek" etc..... nie uważam, by dublowanie info w każdym możliwym miejscu było dobrym rozwiązaniem, a tak zabrzmiałeś. Przeglądam opcje dźwiękowe - mam zakładkę z unlockami, przeglądam unlocki - mam zakładkę z opcjami graficznymi, przeglądam opcje graficzne - mam zakładkę z key bindami. Mnie na loading screenie nie potrzeba nic więcej niż Server Info. I tak nie patrze się w niego tylko otwieram okno / robię herbatę / czochram psa / etc
Opublikowano 18 marca 201213 l czochram psa Tak się to teraz nazywa? Co do artworka - możemy powiedzieć że gust. Ja jak sobie ten filmik odpalę w HD na pełnym ekranie, to uważam że wygląda to 1000x lepiej niż mały artwork z kilometrem kwadratowym pustego ekranu dookoła - tyle. Jakie dublowanie? Nie do końca wiem co masz na myśli - większość tego już przecież masz w grze od premiery. Dodano tylko statsy z rundy i server info, co dla mnie jest na plus - nie trzeba alt-tabować i oglądać battlereportu. Explain plz
Opublikowano 18 marca 201213 l Beeeeeeeeeskitu, znalazłem swoje miejsce na ziemi na tym serwie SAK Nawet jak nie ma działającego autoadmina, to po 2-3 minutach każdy nieogar się dostosowuje i nie używaj pojazdów :F
Opublikowano 19 marca 201213 l O, z tymi javelinami w helki, to prawie jakbym widział odtworzenie tego co się dzieje zazwyczaj na serwie (-4 osoby - snajperzy z soflamami xD) Po wydaniu Powrotu do Karkand, studio szukało nowych pomysłów na rozwinięcie Battlefielda 3. Fegraeus przypomniał sobie chwile spędzone w takich grach jak Counter-Strike i postanowił odświeżyć je w nowej produkcji. Tak powstała koncepcja Walki w zwarciu, pakietu skupiającego się na starciach w pomieszczeniach.„Szybko zrozumieliśmy, że Rush, obszerny tryb, który zabiera gracza w podróż od jednej stacji M-COM do drugiej, nie nada się z fizycznych względów” – wyjaśnił Fegraeus. Autorzy sięgnęli więc po swój flagowy Conquest i skroili go na modłę Domination, trybu znanego z serii Unreal Tournament. W Conquest Domination znajdziemy system respawnu z Team Deathmatch oraz flagi, które trzeba będzie przejmować. Ich obrona stanie się jeszcze ważniejsza i trudniejsza. http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=66844 Edytowane 19 marca 201213 l przez ako
Opublikowano 19 marca 201213 l System respawnu z TDM? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd Co do miauczenia na soflamy, to serio przeginacie.
Opublikowano 19 marca 201213 l Autorzy sięgnęli więc po swój flagowy Conquest i skroili go na modłę Domination, trybu znanego z serii Unreal Tournament. subtelnie daje nam do zrozumienia jak będzie wyglądał ten tryb @Stona widocznie masz szczęście albo nie grasz na Kharg, bo to właśnie tam soflamy mogą zdrowo napsuć krwii (zwłaszcza w momencie jak zostaną ustawione w miejscu do którego nie dolatuje pocisk z czołgu).
Opublikowano 19 marca 201213 l Ja tez tego nie łapię. Jak ja postawię SOFLAMa... to gdzie by nie stał to zaraz przychodzi po niego 3 piechurów, 2 czołgi i helka.... no i ofc u nas jak jest jeden Javelin na team to jest nieźle.
Opublikowano 19 marca 201213 l z drugiej strony SOFLAM sam w sobie jest zwyczajnie zabugowany. Próbowałem wlaśnie zdobyć kilka punktów aby dostać medal ale to jest czysty masochizm - cele się nie zaznaczają, zamiast zestawu kwadrat-romb jest tylko kwadrat, na maksymalnym zbliżeniu zaznacza coś co jest poza ekranem, często nawet nie zaznacza. DICE już raczej nie wydoi ze mnie nawet złotówki.
Opublikowano 19 marca 201213 l Nie jest tak źle z soflamem. Z tego co ogarniam to kwadrat się zaznacza na jeepach. Ofkoz mogę się mylić i ten kwadrat albo kwadrat z rombem coś oznaczają tylko nikt tego nie wyjaśnił. Tak samo jak do jakiegoś czasu nie było jasne dlaczego czasami mamy dźwięk pikania przy przejmowaniu falgi, a czasami on znika.
Opublikowano 19 marca 201213 l Soflam jest dziwny. Combo Soflam + javelin nigdy mi nie weszedl. Combo CITV + Rakieta PZ -> Zawsze
Opublikowano 19 marca 201213 l SOFLAM jest zabugowany/niedopracowany. Odpaliłem go chwilę temu na Caspianie i miałem dyskotekę. Dosłownie. Przeskakiwał pomiędzy dwoma czołgami a jetem i na koniec wybrał cel, ktory znajdował się najdalej od środka ekranu. Używanie tego zgodnie z przeznaczeniem jest niemożliwe i to jest fakt. Gdyby było inaczej to masa ludzi by juz zdobyła ten medal
Opublikowano 19 marca 201213 l Ale ja nie napisałem że jest idealny, bo gdyby był, to by go w nowy paczu nie naprawiali Ale nie jest też tak źle, jak starasz się żeby było
Opublikowano 19 marca 201213 l SOFLAM jest zabugowany/niedopracowany. Przeskakiwał pomiędzy dwoma czołgami a jetem i na koniec wybrał cel, ktory znajdował się najdalej od środka ekranu. Używanie tego zgodnie z przeznaczeniem jest niemożliwe i to jest fakt. TO skoro jest takie z pupy..... to czemu tak na niego narzekasz? :>
Opublikowano 19 marca 201213 l Chodzi Ci o celność czy o punkty? celnosc. Javelin mi o dziwo trafia w cele jesli NIE uzywam namierzonego laserowo celu. Jesli celuje na laser to nigdy nie trafia. Podobnie jest z rakieta PZ w Littlebird i Z11 w 80% przypadków nie trafiaja w inne heli ale za to w czolgi trafiaja w 90% jesli czolg stoi w miejscu jak debil
Opublikowano 19 marca 201213 l TO skoro jest takie z pupy..... to czemu tak na niego narzekasz? :>bo jak jest ich 5 to zawsze znajdzie się jeden, który akurat mnie zalockuje btw nowy rekord - 60104 pkt w 34minuty na serwerze pistol only i to jeszcze w normalnym trybie
Opublikowano 19 marca 201213 l @szpic Ja problemów nie mam z celnością, więc nie wiem ocebe. @grah Gratz, ja ostatnio miałem 40k po 59minutach
Opublikowano 19 marca 201213 l Czy gdzieś w Battlelogu nie dawało się sprawdzić swojego życiowego rekordu...?