Skocz do zawartości

Battlefield 3

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co do loading screena - za dużo zbędnego info, która w gruncie rzeczy nie jest Ci tak potrzebne.

Dlatego jest w kartach i nikt nie zmusza do oglądania wszystkiego. A większość to i tak przeniesione to, co już jest. Najważniejszy dodatek to i tak informacje o serwerze.

Świetny patent z tym, że po załadowaniu mapy pojawia się "Join", ale można dalej przeglądać statsy/unlocki. Kolejny plus za "Find me a squad". Jeszcze jeden za pełnoekranowy artwork, a nie jakąś pierdółkę na środku ekranu, która wygląda tak, jakby zrobili jednego rendera w niskiej rozdziałce dla konsolek, zapominając o fakcie że na piecu można wybrać inną rozdzielczość ;p

Chociaż wolał bym w tle podgląd na mapkę, jak w BC2. No i muzyczka specyficzna dla danej mapy jest po prostu fajnym dodatkiem (bo to co jest w BF3 to sam nie wiem jak określić, na pewno nie muzyką - a i gratuluję jeżeli ktoś potrafi po tym odgadnąć mapę bez patrzenia w ekran ;)).

Edytowane przez ako
Opublikowano (edytowane)

O3wiście, już dawno temu - zaraz po tym, jak pojawiła się pierwsza wersja.

Z komentarzy tam:

I showed this to Gustav Halling (Gameplay Designer - Battlefield 3), and he said:

Its awesome. Will let the UI team have a look at it =)

Edytowane przez ako
Opublikowano

Jeszcze jeden za pełnoekranowy artwork, a nie jakąś pierdółkę na środku ekranu, która wygląda tak, jakby zrobili jednego rendera w niskiej rozdziałce dla konsolek, zapominając o fakcie że na piecu można wybrać inną rozdzielczość ;p

Ja wolę mniejszy art, a nie na full screena... wydaje mi się znacznie bardziej klimatyczny - ale jak to się nazywa? Gust?

A co do "zakładek" etc..... nie uważam, by dublowanie info w każdym możliwym miejscu było dobrym rozwiązaniem, a tak zabrzmiałeś.

Przeglądam opcje dźwiękowe - mam zakładkę z unlockami, przeglądam unlocki - mam zakładkę z opcjami graficznymi, przeglądam opcje graficzne - mam zakładkę z key bindami.

Mnie na loading screenie nie potrzeba nic więcej niż Server Info. I tak nie patrze się w niego tylko otwieram okno / robię herbatę / czochram psa / etc

Opublikowano

czochram psa

Tak się to teraz nazywa? :P

Co do artworka - możemy powiedzieć że gust. Ja jak sobie ten filmik odpalę w HD na pełnym ekranie, to uważam że wygląda to 1000x lepiej niż mały artwork z kilometrem kwadratowym pustego ekranu dookoła - tyle.

Jakie dublowanie? Nie do końca wiem co masz na myśli - większość tego już przecież masz w grze od premiery. Dodano tylko statsy z rundy i server info, co dla mnie jest na plus - nie trzeba alt-tabować i oglądać battlereportu. Explain plz ;)

Opublikowano

Beeeeeeeeeskitu, znalazłem swoje miejsce na ziemi na tym serwie SAK :D

Nawet jak nie ma działającego autoadmina, to po 2-3 minutach każdy nieogar się dostosowuje i nie używaj pojazdów :F

Opublikowano (edytowane)

O, z tymi javelinami w helki, to prawie jakbym widział odtworzenie tego co się dzieje zazwyczaj na serwie (-4 osoby - snajperzy z soflamami xD)

Po wydaniu Powrotu do Karkand, studio szukało nowych pomysłów na rozwinięcie Battlefielda 3. Fegraeus przypomniał sobie chwile spędzone w takich grach jak Counter-Strike i postanowił odświeżyć je w nowej produkcji. Tak powstała koncepcja Walki w zwarciu, pakietu skupiającego się na starciach w pomieszczeniach.

„Szybko zrozumieliśmy, że Rush, obszerny tryb, który zabiera gracza w podróż od jednej stacji M-COM do drugiej, nie nada się z fizycznych względów” – wyjaśnił Fegraeus. Autorzy sięgnęli więc po swój flagowy Conquest i skroili go na modłę Domination, trybu znanego z serii Unreal Tournament. W Conquest Domination znajdziemy system respawnu z Team Deathmatch oraz flagi, które trzeba będzie przejmować. Ich obrona stanie się jeszcze ważniejsza i trudniejsza.

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=66844

Edytowane przez ako
Opublikowano
Autorzy sięgnęli więc po swój flagowy Conquest i skroili go na modłę Domination, trybu znanego z serii Unreal Tournament.

subtelnie daje nam do zrozumienia jak będzie wyglądał ten tryb

@Stona

widocznie masz szczęście albo nie grasz na Kharg, bo to właśnie tam soflamy mogą zdrowo napsuć krwii (zwłaszcza w momencie jak zostaną ustawione w miejscu do którego nie dolatuje pocisk z czołgu).

Opublikowano

z drugiej strony SOFLAM sam w sobie jest zwyczajnie zabugowany. Próbowałem wlaśnie zdobyć kilka punktów aby dostać medal ale to jest czysty masochizm - cele się nie zaznaczają, zamiast zestawu kwadrat-romb jest tylko kwadrat, na maksymalnym zbliżeniu zaznacza coś co jest poza ekranem, często nawet nie zaznacza. DICE już raczej nie wydoi ze mnie nawet złotówki.

Opublikowano

Nie jest tak źle z soflamem.

Z tego co ogarniam to kwadrat się zaznacza na jeepach. Ofkoz mogę się mylić i ten kwadrat albo kwadrat z rombem coś oznaczają tylko nikt tego nie wyjaśnił. Tak samo jak do jakiegoś czasu nie było jasne dlaczego czasami mamy dźwięk pikania przy przejmowaniu falgi, a czasami on znika.

Gość szpic
Opublikowano

Soflam jest dziwny.

Combo Soflam + javelin nigdy mi nie weszedl.

Combo CITV + Rakieta PZ -> Zawsze

Opublikowano

SOFLAM jest zabugowany/niedopracowany. Odpaliłem go chwilę temu na Caspianie i miałem dyskotekę. Dosłownie. Przeskakiwał pomiędzy dwoma czołgami a jetem i na koniec wybrał cel, ktory znajdował się najdalej od środka ekranu. Używanie tego zgodnie z przeznaczeniem jest niemożliwe i to jest fakt. Gdyby było inaczej to masa ludzi by juz zdobyła ten medal

Opublikowano

Ale ja nie napisałem że jest idealny, bo gdyby był, to by go w nowy paczu nie naprawiali ;)

Ale nie jest też tak źle, jak starasz się żeby było :P

Opublikowano

SOFLAM jest zabugowany/niedopracowany. Przeskakiwał pomiędzy dwoma czołgami a jetem i na koniec wybrał cel, ktory znajdował się najdalej od środka ekranu. Używanie tego zgodnie z przeznaczeniem jest niemożliwe i to jest fakt.

TO skoro jest takie z pupy..... to czemu tak na niego narzekasz? :>

Gość szpic
Opublikowano

Chodzi Ci o celność czy o punkty?

celnosc.

Javelin mi o dziwo trafia w cele jesli NIE uzywam namierzonego laserowo celu.

Jesli celuje na laser to nigdy nie trafia.

Podobnie jest z rakieta PZ w Littlebird i Z11 w 80% przypadków nie trafiaja w inne heli ale za to w czolgi trafiaja w 90% jesli czolg stoi w miejscu jak debil

Opublikowano
TO skoro jest takie z pupy..... to czemu tak na niego narzekasz? :>
bo jak jest ich 5 to zawsze znajdzie się jeden, który akurat mnie zalockuje

btw

nowy rekord - 60104 pkt w 34minuty na serwerze pistol only i to jeszcze w normalnym trybie :)