Opublikowano 31 marca 201213 l Raport z pola bitwy: - jak zwykle buffując jedne bronie i nerfiąc drugie wykształcili się nowi faworyci (L85) - większość broni inżyniera skiepścili robiąc spory odrzut (najbardziej G36), nic dziwnego że sporo engów zaczęło biegać z PDW - snajpy zabijają czasami 1 strzałem, ale jak boga kocham coś zyebali z hitboksami, w jeden dzień celność z L96 spadła mi o prawie 2% :| - wzrost znaczenia helek (i dobrze) - wydają się również zwrotniejsze (dobrze) - zjepane jety (źle), działka w nich pomijając F35 strzelają wodą chyba - rakiety w jetach o czym pisałem wcześniej, dżizas(pipi)ja(pipi)e - rzeczywiście czołgi są słabsze i bliżej im do pudeł papierowych z BC2 - wreszcie działający commo rose i ludzie którzy odpowiadają na komendy, nawet o podwózkę - namierzanie stingerem i igłą również jest coś zyebane, wielokrotnie mimo że miałem gościa w lunecie nie mogłem go namierzyć, może dlatego że za blisko był? - zmniejszyli chyba czas między aktywowaniem flar, wielokrotnie goniąc typka helką gościu bez problemu dwa razy z rzędu zbył moje rakiety flarą - reperowanie zbyt drastycznie zwolnione, coś pomiędzy wersją po patchu i przed byłoby w sam raz - wczytywanie się map krótsze, a respawnowanie bez tej czarnej poświaty jak najbardziej na plus - w końcu czytelna mapa (mam na myśli satelitę) - niech ktoś mnie uświadomi, teraz niektóre lkmy supporta jak G36 czy Qubuś mają po 50-70 naboi? lipa aha no i jeszcze po patchu całą customizację broni mi pochrzaniło i wszystko miałem z laserami i jakimiś durnymi lunetami T_T zadowolony nie jestem, minusy za bardzo przysłaniają plusy. Na boga kocham niech coś zrobią z tym namierzaniem...
Opublikowano 31 marca 201213 l Widzieliście co zrobili z przygwożdzeniem? Przed paczem, nawet jeśli później od wroga otworzyło się ogień, była szansa go ustrzelić, teraz zmalała ona o jakieś 3/4. Za spierdolenie czołgów powinniśmy dziękować konsolowcom, to pod ich plugawą wersję CQ był robiony pacz, bo nie radzili sobie z niszczeniem pojazdów. JESTEŚCIE CHUJAMI KONSOLOWCY, SŁYSZYCIE? Nie ma w świecie żadnego filmu, książki, piosenki, gry, którą jednocześnie się uwielbia i tak bardzo nienawidzi. Quo vadis DICE?
Opublikowano 31 marca 201213 l Dopóki ktoś w DICE nie zrozumie, że nad balansowaniem/patchowaniem wersji PC i konsolowych powinny pracować dwa różne zespoły, to nie widzę szans na poprawę. W ogóle jeżeli chodzi o wytrzymałość/moc pojazdów, to powinna się ona skalować, aleeee gdzieee tam, pooo cooooo.
Opublikowano 31 marca 201213 l W dniu 31.03.2012 o 18:18, Mordechay napisał(a): Za spierdolenie czołgów powinniśmy dziękować konsolowcom, to pod ich plugawą wersję CQ był robiony pacz, bo nie radzili sobie z niszczeniem pojazdów. JESTEŚCIE CHUJAMI KONSOLOWCY, SŁYSZYCIE? chyba kpisz. Sam jako gracz z konsoli w(pipi)ia mnie to co zrobili z czolgami.
Opublikowano 31 marca 201213 l W dniu 31.03.2012 o 10:59, greah napisał(a): punkt pomiędzy wieżą a podstawą. Ahaha, beskitu BF2. Z tym, że tam wystarczyło trafić JEDNYM strzałem :]
Opublikowano 31 marca 201213 l Mordechay, akurat (pipi)sz, trzeba podziękować całemu community, dla którego operation metro to BEST MAP EVAH Edytowane 31 marca 201213 l przez MaZZeo
Opublikowano 31 marca 201213 l No więc nie, Metro akurat jest najlepsze dla ludzi którzy raczej w ogóle się nie udzielają na forum itp. To tak jak z casualami w grach na kĄsole. Po prostu ich jest najwięcej i to w ich stronę coraz bardziej starają się przypodobać developerzy.
Opublikowano 31 marca 201213 l W dniu 31.03.2012 o 18:55, szpic napisał(a): W dniu 31.03.2012 o 18:18, Mordechay napisał(a): Za spierdolenie czołgów powinniśmy dziękować konsolowcom, to pod ich plugawą wersję CQ był robiony pacz, bo nie radzili sobie z niszczeniem pojazdów. JESTEŚCIE CHUJAMI KONSOLOWCY, SŁYSZYCIE? chyba kpisz. Sam jako gracz z konsoli w(pipi)ia mnie to co zrobili z czolgami. No wybacz, ale to przez 32 osobowy CQ na konsolkach i wynikajacą z tego mniejszą ilość inżynierów na stronie, ergo zwiększoną trudność walki z czołgami znerfiono te pojazdy.
Opublikowano 31 marca 201213 l W dniu 31.03.2012 o 23:04, Mordechay napisał(a): W dniu 31.03.2012 o 18:55, szpic napisał(a): W dniu 31.03.2012 o 18:18, Mordechay napisał(a): Za spierdolenie czołgów powinniśmy dziękować konsolowcom, to pod ich plugawą wersję CQ był robiony pacz, bo nie radzili sobie z niszczeniem pojazdów. JESTEŚCIE CHUJAMI KONSOLOWCY, SŁYSZYCIE? chyba kpisz. Sam jako gracz z konsoli w(pipi)ia mnie to co zrobili z czolgami. No wybacz, ale to przez 32 osobowy CQ na konsolkach i wynikajacą z tego mniejszą ilość inżynierów na stronie, ergo zwiększoną trudność walki z czołgami znerfiono te pojazdy. 24 osobowy.
Opublikowano 1 kwietnia 201213 l W dniu 31.03.2012 o 23:04, Mordechay napisał(a): W dniu 31.03.2012 o 18:55, szpic napisał(a): W dniu 31.03.2012 o 18:18, Mordechay napisał(a): Za spierdolenie czołgów powinniśmy dziękować konsolowcom, to pod ich plugawą wersję CQ był robiony pacz, bo nie radzili sobie z niszczeniem pojazdów. JESTEŚCIE CHUJAMI KONSOLOWCY, SŁYSZYCIE? chyba kpisz. Sam jako gracz z konsoli w(pipi)ia mnie to co zrobili z czolgami. No wybacz, ale to przez 32 osobowy CQ na konsolkach i wynikajacą z tego mniejszą ilość inżynierów na stronie, ergo zwiększoną trudność walki z czołgami znerfiono te pojazdy. nie bylo ciezko, trzeba bylo tylko myslec przy walce. Teraz mozna wyskoczyc na gole klaty z czolgiem i wygrac..
Opublikowano 1 kwietnia 201213 l no i teraz zadaj sobie pytanie - czy wynikową znerfienia pancerza było to, że płakali gracze na CQ64 gdzie czołgi padały jak muchy a to co zostało nazwane "one man army" było w rzeczywistości ciągłym wyskakiwaniem i naprawą z obawą przed byciem ściągniętym przez kolejną rakietę czy może to, że płakali gracze na CQ24 gdzie nie dość, że znalezienie przeciwnika trwa wieki to jeszcze nikt nie pomagał przy zniszczeniu a rakiet (z perkiem) wystarczało na góra jeden czołg i jedno AA. Patch zostal zrobiony ewidentnie pod konsole i to widać. DICE powinno zrobić dwa osobne patche, bo nie dość, że na PC rozgrywka jest bardziej dynamiczna to na dodatek różnice pomiędzy CQ24 a 64 są olbrzymie i nie da się tego ujednolicić jedną, uniwersalną łatą. Przykład? Javelin jest za mocny - na konsolach tego nie poczujecie, bo na 24 graczy może być np. 5 inżynierów z czego np. tylko 3 będzie miało was w zasięgu a tylko jeden się zainteresuje; na PC tych inżynierów będzie 2.6 raza więcej co daje nam 13 wyrzutni, 8 w zasięgu i ~3 skierowanych w stronę czołgu. Na konsoli czołg oberwawszy ma szansę uciec (przyspieszenie przy unieruchomieniu, przeładowanie javelina), na PC jedyne co pozostaje to uciekać albo zamiast sensownego perka brać zasłonę dymną i ciągle kopcić kurzem. Nie piszę tego aby dogryzać konsolom, piszę to z doświadczenia - widzę jak wygląda CQ64 (ilu konsolowców grało w CQ64?) i widzę jak wygląda CQ24 i to są dwie zupełnie różne gry. Edytowane 1 kwietnia 201213 l przez greah
Opublikowano 1 kwietnia 201213 l Hmmm, smoki. Namierzasz Strzelasz SMOK - Pudło Namierzasz Strzelasz SMOK - Pudło Znaczy co, teraz smoki są szybsze? Bo wydaje mi się, że kiedyś trzeba było po smoku gdzieś uciec żeby nie dostać drugim javelinem. Teraz 1 javelin jest bezużyteczny jeśli ktoś ma smoki.
Opublikowano 1 kwietnia 201213 l Zdobyłem taga od pracownika DICE !,fajnie że oni grają na ps3 nie miałem takiej możliwośći ;/
Opublikowano 1 kwietnia 201213 l Dopiero teraz załapałem o jakiego "smoka" chodziło Stonie xD Zajeło mi to jakieś 2h xD EDIT Edytowane 1 kwietnia 201213 l przez Kazuun
Opublikowano 1 kwietnia 201213 l W dniu 1.04.2012 o 10:04, greah napisał(a): Nie piszę tego aby dogryzać konsolom, piszę to z doświadczenia - widzę jak wygląda CQ64 (ilu konsolowców grało w CQ64?) i widzę jak wygląda CQ24 i to są dwie zupełnie różne gry. jest w tym trochę logiki, jednak wydaje mi się, że biznes wygląda jednak inaczej. Wersja na konsole (a ta na PS3 to już w ogóle) woła o pomstę do nieba - mało graczy, mnóstwo błędów, na premierę nie działający voip, brak dedyków, słaby matchmaking, brak możliwości nagrywania - wszystko co źle można było znaleźć na konsolach - stąd przydomek bugfield. DICE od początku mówiło, że wersje na konsole ma głeboko w d.upie. Stąd stwierdzenie, że znerfiono coś lub w ogóle zmieniono coś dla milionów graczy w tym tych PC-towych dlatego, że społeczność konsolowa tak chciała to spore nadużycie i nie wydaje mi się to realne, obojętne czego byśmy tu nie pisali tak jak @szpic pisał - lipa w p.izdu z tymi czołgami teraz, strach do tego wsiadać, bo sam bez dodatkowego ammo kładę czołg na dwa strzały. (piechotą)
Opublikowano 1 kwietnia 201213 l No więc nie, DICE mówiło że wersja PC to prior żeby mydlić nam oczy, po czym skupiło się na wersji na kĄsole. Taka prawda.
Opublikowano 1 kwietnia 201213 l W dniu 1.04.2012 o 18:44, waldusthecyc napisał(a): jest w tym trochę logiki, jednak wydaje mi się, że biznes wygląda jednak inaczej. Wersja na konsole (a ta na PS3 to już w ogóle) woła o pomstę do nieba - mało graczy, mnóstwo błędów, na premierę nie działający voip, brak dedyków, słaby matchmaking, brak możliwości nagrywania - wszystko co źle można było znaleźć na konsolach - stąd przydomek bugfield. DICE od początku mówiło, że wersje na konsole ma głeboko w d.upie. Stąd stwierdzenie, że znerfiono coś lub w ogóle zmieniono coś dla milionów graczy w tym tych PC-towych dlatego, że społeczność konsolowa tak chciała to spore nadużycie i nie wydaje mi się to realne, obojętne czego byśmy tu nie pisali ok, inaczej - gracze konsolowi kupili łącznie 10mln egzemplarzy, gracze PC niecałe 2mln. Których będzie słuchał DICE i EA wiedząc, że przed sobą mają jeszcze 3 dodatki, które mogą sprzedać albo w marnej ilości 6mln albo niezłej ilości 30mln? Gdyby rzeczywiście wersja PC miała priorytet to byśmy dostali typowo pecetowe UI a nie jakieś konsolowe skakanie strzałkami pomiędzy opcjami.
Opublikowano 1 kwietnia 201213 l To https://twitter.com/...486736711450624 + Z(pipi)any suppression effect, przez ktorego nie da się grać i masa innych blędów + totalnie ZDUPY RANDOMOWY bad luck zaraz po wystartowaniu hornetem, który przelał czarę goryczy = Żegnaj Battlefieldzie 3. Dla mnie jesteś upośledzonym dzieckiem, którego ułomność tolerowałem przez zbyt długi czas, teraz wypierdalaj do hospicjum. Wracam do BC2. Edytowane 1 kwietnia 201213 l przez Mordechay