Skocz do zawartości

Battlefield 3

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ano... ale ja mam swoją teorię że Laser Pointer >>> Flashlight.

- żeby oślepić LP trzeba wycelowac w oczy, a nie ogólnie w kierunku kogoś (aka nie oślepiasz swoich)

- LP nie rozświetla tak korytarzy, ścian etc, więc wróg nie wie, że czaisz się za rogiem.

Opublikowano

Latarki święcące jak latarnia morska to największy bullshit w tej grze.

Trolololo

Jeden z lepszych ficzerów gry. Nadaje przynajmniej realizmu.

no szczególnie jak jesteś oślepiony z 30 metrów przy świecącym słońcu :sorcerer:

Opublikowano

Zwłaszcza przy żolnierzach, którzy noszą okulary taktyczne wyposażone w filtry a nawet i same modele postaci posiadają okulary/gogle.

Opublikowano

Latarki święcące jak latarnia morska to największy bullshit w tej grze.

Trolololo

no szczególnie jak jesteś oślepiony z 30 metrów przy świecącym słońcu :sorcerer:

Przesadzasz, tak to nie działa. Najbardziej oślepia z bliska i w zamkniętych pomieszczeniach. Z daleka to tylko przeszkadza, bo od razu widać, gdzie jest kamper.

Zwłaszcza przy żolnierzach, którzy noszą okulary taktyczne wyposażone w filtry a nawet i same modele postaci posiadają okulary/gogle.

Może okulary ze specjalnymi filtrami, ale zwykłe przeciwsłoneczne nie obronią Cię przed oślepieniem z bliska.

Opublikowano
Może okulary ze specjalnymi filtrami, ale zwykłe przeciwsłoneczne nie obronią Cię przed oślepieniem z bliska.
Piszesz o realiźmie a powołujesz się na "zwykłe przeciwsłoneczne" okulary tak jakby żołnierze latali w raybanach.
Opublikowano

Powiedzmy sobie szczerze.

Pomysł na papierze wydaje się mega fajny, nawet nazwa pasuje - TACTICAL flashlight. Ale w praktyce działa to co najwyżej średnio. Być może po sporej ilości fixów i pewnych zmian stało by się to po prostu decent. Zdecydowanie trzeba "zlikwidować" oślepianie za dnia, na powierzchni - to jest głupota totalna. Latarka powinna mieć znacznie effective range na jakim działa.

No i to co mnie wkurza w niej strasznie to to, że moi mi po oczach tym napierdalają tak, że szok. Nich im dadza jakąś baterię co by nie latali z tym 24/7 _-_

Podobnie ma się sprawa z lunetami snajperów. Widać ich z kilometra. To nie powinno się świecić non stop a jedynie mrugać co pewien czas. Ale nie jak stroboskop czy coś że co 2s. Bardziej bym widział tutaj randomowe flashe co kilka (5s-10s) JEŻELI snajper patrzy przez lunetę w miarę w Twoją stronę. A nie, że zachodzisz snajpera z boku a on i tak Ci się świeci.

Ja używam latarki tylko na pistolecie. I to tylko w ostateczności. Zdecydowanie bardziej preferuję Heavy Barrel jako accessory lub Laser Pointer jeżeli chcę faktycznie ludzi oślepiać.

Opublikowano

No ja nie ogarniam pomysłu że wszystko jest dla wszystkiego. Szotgan z x12 to jakaś paranoja. O latarce w sumie napisaliście wszystko : albo jakaś bateria, albo ograniczenie jej działania do ciemnych miejsc. Co do "latarni" snajperów, to na początku myślałem że właśnie tak to będzie działało - randomowy błysk przy RUSZANIU bronią podczas celowania. Po pierwszym filmiku z OM wiedziałem że to będzie parodia. Szczególnie że jak spojrzycie na lunety snajperów, to mają one tylko wąską szparkę, a nie całą soczewę.

Opublikowano

Jesli nie swiecilaby sie luneta to bys nigdy nie uszedl z zyciem... na Metro chociazby - pierwsza czesc to Recon Heaven. Co do swiecenia sie snajpy 24/7 - ja tam przerzucam sie miedzy snajpa a pistolem i problemow nie mam :F

Wbilem na razie lvl20, caly czas sie ucze grac w BF i wielu rzeczy nie wiem (dopiero co nauczylem sie, ze jak sie przez scope patrzy i przytrzyma shift to wstrzymuje sie oddech itp. - I tak bardzo dobrze mi szlo z latajacym celownikiem lol).

Ogolnie gra mi sie spodobala (dzieki becie) i mysle, ze bede pogrywal calkiem czesto w fulla.

Kupilem wersje na PC - wole tego typu gry na PieCu.

Opublikowano

Jesli nie swiecilaby sie luneta to bys nigdy nie uszedl z zyciem... na Metro chociazby - pierwsza czesc to Recon Heaven.

Jak nigdy? Snajperka nie ma aimbota w zestawie, wystarczy trzymać się krzaków [których tam jest od cholery i trochę] i dochodzisz do mcomów. Nie potrzebuję dodatkowo dyskoteki 100 metrów przed twarzą która mówi mi że właśnie patrzy się w moją stronę 10 snajperów ;)

W BC2 nie było świateł, były smugi. W BF2 nie było niczego [o ile dobrze pamiętam] i ludzie jakoś nie umierali co 3 sekundy od snajperkili.

Rzygam tymi ułatwieniami.

I żeby nie było, w(pipi)iam się czasami nieprzeciętnie jeśli snajper zabije mnie 2-3razy pod rząd. Ale to nie znaczy że od tego momentu jestem za tym, żeby nad łbem mu latała wielka dyskotekowa kula.

Opublikowano

Nie pisz tak! Przecież tę grę włącza się przez przeglądarkę i żeby sobie pograć trzeba mieć kompa za 5tysięcy! Na bank będzie w to grało mniej wiary niż poprzednio.

A tak serio, zobaczymy ile wiary się ostanie jak trzeba będzie grę kupić :)

Opublikowano

Szczerze, to te wlaczanie przez przegladarke jest upierdliwe :P

Specialnie dla BF musze miec Chrome'a, bo w Operze nie dziala.

Nie bede zydzil jak dobra gra kosztuje 120zl (co nie jest wcale wielka kasa) :P

Jeszcze chetniej grac bede w BF3, bo troche wiary ode mnie z gildii bedzie rowniez gralo (i gra), wiec nie bede sie nudzil :P Juz fajnie sie gralo razem w bete.

Co do snajpy... to chyba nie miales all out Recon Metro... :P

Jedno co mam nadzieje, ze zmienia to troche te nieszczesne (klimat mi sie podoba) metro... jak sa dwa spoko teamy to konczy sie tak, ze pierwsze sie zdobywa, a utyka sie na samym poczatku (nie wyczyszcza sie 2nd objectives, aby przejsc na gore) juz w metrze.

Co do latarek - rowniez wolalbym aby to mialo recharge time jakis czy cos, bo rzeczywiscie mega irytujace jest kiedy twoj zespol wali Ci po oczach ciagle :/.

Opublikowano

Jedno co mam nadzieje, ze zmienia to troche te nieszczesne (klimat mi sie podoba) metro... jak sa dwa spoko teamy to konczy sie tak, ze pierwsze sie

Z OM będzie tak jak z Valdezem. Wiara się nagra w tę mapę na becie i później będzie nią rzygała w pełnej wersji ;) Ja tak miałem. No i to jest mimo wszystko rasz. W rasza się nie gra :D

Opublikowano

@Stona:

Wiesz co..... spodobał mniem siem Rasz kinda a bit xDDDDDDDDDDDDDDD

(ale pewnie tylko do 10.10 xD Potem za jakiś czas będzie CQ na SaK i już stamtąd nie wyjdę xD)

Bo nie masz wyjścia, poczekej aż dojdzie SQDM i CQ , to pewnie rasza nie powąchasz do momentu aż przypadkiem dołączysz do kogoś z listy frendsów kto akurat rasza gra :D