Kazuun 221 Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 @Morde A jeżeli dany cel się nie rusza? To czemu ma znikać? Ta zmiana która zostałą wprowadzona w ostatnim buildzie jest wg mnie całkiem sensowna. Butbro ... why bother about something we won't ever saw in game? Cytuj
Gość ako Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 Spotowanie to wynalazek dla konsolomaniaków, którzy siedzą tak daleko od telewizora, że nie moga odróżnić głowy przeciwnika od kamienia, i potrzebują znaczka żeby zabijać. Proste xD 1 Cytuj
Stona 569 Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 Zgodzę się, spot MIEJSCA w którym widzieliśmy przeciwnika to jest dobra opcja. W jakiejś grze takie coś jest, tylko nie pamiętam w jakiej :< Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 W Battlefieldzie 1943 jest coś takiego. Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 Dlaczego ? Pewnie dlatego ze 88% snajperow kampi, wiec nie nazwalbym tego waskim mysleniem gdzie ludzie tacy jakich opisales sa w mniejszosci i snajper notabene jednak kojarzy sie grajac w battlefielda z MEGA-KAMPA, a taka reputacja znikad sie wziac nie mogla, wystarczy pomyslec logicznie a nie demonizowac cos tylko dlatego ze "to moja klasa jest ograniczana".Wniosek? Nie potrafisz sobie poradzić z takimi graczami. Mam na koncie ponad 1k blach - jak myślisz do kogo należała większość z nich? Nic nie leczy snajpera lepiej niż bitchslap w postaci zabrania jego nieśmiertelnika.No i co z tego, że 88% snajperów kampi jak pozostałe 12% bardzo się przydaje drużynie i niejednokrotnie zajmuje się sprzątaniem tych kamperów. W sytuacji gdy jest 1 recon na skład daje nam to 4 krzaki, które siedzą na drzewie i nie pozwalają wyjść Twojej drużynie z punktu (np. wyjście z pierwszego punktu na AH) - wiesz gdzie siedzą, wiesz ilu ich jest ale i tak nic nie zrobisz, bo w Twojej drużynie też jest limit na snajperów a ci zostali wybrani przez takich właśnie graczy co to siedzą 10 minut wpatrując się w jeden punkt. Dlatego własnie uważam, że takie sztuczne ograniczanie to idiotyzm - chcę pchnąć grę do przodu eliminując snajperów przeciwnika ale nie jestem w stanie, bo sam snajpera wybrać nie mogę. i podobnie wygląda sytuacja z engi i zasadami "no cg against infantry". Jak widzę, że za ścianą siedzi trzech gości to mam tam wbijać jak rambo czy zwyczajnie usunąć ścianę z nimi włącznie? Co najciekawsze to to, że najbardziej płaczą ci, którzy nadużywają 40mm. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 Wniosek: to nie wina gry - to wina z(pipi)anej mentalności graczy, którzy uważają się za proooo ;p Cytuj
Stona 569 Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 W BF3 noobtube jest totalnie znerfione więc pewnie choć to zostanie ograniczone. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 "Znerfione"? Raczej sprowadzone do poziomu bezużyteczności ;p Cytuj
Gość ako Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 i podobnie wygląda sytuacja z engi i zasadami "no cg against infantry". Jak widzę, że za ścianą siedzi trzech gości to mam tam wbijać jak rambo czy zwyczajnie usunąć ścianę z nimi włącznie? Co najciekawsze to to, że najbardziej płaczą ci, którzy nadużywają 40mm. Takie zastosowanie CG jak piszesz to rozumiem jak najbardziej, ale jak wiara biega z cg jako primary (to samo dotyczy 40mm) to pier.dolca można dostać i tutaj akurat jestem za "no cg against infantry". Był jeden taki serwer, że automatycznie oceniał czy ktoś nadużywa cg, dobra rzecz. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 (edytowane) No i co z tego, że 88% snajperów kampi jak pozostałe 12% bardzo się przydaje drużynie i niejednokrotnie zajmuje się sprzątaniem tych kamperów. Najpierw traf na taki mecz, gdzie ktos z tych 12% gra. Znowu logicznie nie myslisz, napisales ten post tak jakby w kazdym meczu i w kazdej druzynie bylo conajmniej 1-2 takich ogarnietych snajperow. Od czasu do czasu trafi sie 1 snajper ktory wie co robi i nie zamyka tabeli jak reszta botanikow w krzakach ale to rzadkosc, przez co te twoje piekne wyobrazenia o snajperach-pro eliminujacych kampiacych noobow to czysty mit. Edytowane 18 października 2011 przez Bansai Cytuj
Gość szpic Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 Spotowanie to wynalazek dla konsolomaniaków, którzy siedzą tak daleko od telewizora, że nie moga odróżnić głowy przeciwnika od kamienia, i potrzebują znaczka żeby zabijać. Proste xD I mowia to ludzie, ktorzy graja na low aby nie bylo dymu,trawy itp aby lepiej widziec gnojka jakby sie dalo pewnie byscie jeszcze tekstury podmienili na jakies kolorowe tak jak wielu robilo przy modach do HL Cytuj
Stona 569 Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 Pograj więcej na HC, bo granie z dzieciakami/dziewczynkami na SOFT trochę wypacza obraz gry ;f Cytuj
Gość ako Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 I mowia to ludzie, ktorzy graja na low aby nie bylo dymu,trawy itp aby lepiej widziec gnojka jakby sie dalo pewnie byscie jeszcze tekstury podmienili na jakies kolorowe tak jak wielu robilo przy modach do HL Ja grałem na LOW bo mój sprzet na więcej nie pozwalał Z drugiej strony jak teraz odpaliłem na maksymalnych to nie widzę wielkiej różnicy pod tym względem... Cytuj
django 549 Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 Spotowanie to wynalazek dla konsolomaniaków, którzy siedzą tak daleko od telewizora, że nie moga odróżnić głowy przeciwnika od kamienia, i potrzebują znaczka żeby zabijać. Proste xD No to chyba ja jakis (pipi)a slepy jestem bo gram na lapku 17' i jezeli koles sie nie poruszy to ni(pipi)a go nie bedzie widac (chyba, ze (pipi)ne ironsightem w jego strone i bede wypatrywal ofkors) Cytuj
Stona 569 Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 (edytowane) Starość nie radość szczurku. Pora kupić okulary. A tak serio, to w BFie chyba każdy reaguje na ruch. Przynajmniej ja tak mam, że dostrzegam przede wszystkim jak ktoś się poruszy. No ale to nie wojna Legionów Napoleona żeby żołnierzy było widać z odległości 10km , bo mają wesołe pstrokate kostiumy @granie na LOW Grałem tak za czasów BF2, bo dawało to przewagę [a właściwie to wyrównywało szanse, bo w ClanBase każdy tak grał ;f] . Teraz już się raczej nie robi gier w ten sposób, że low detale = lepsza widoczność. Edytowane 18 października 2011 przez Stona Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 Panowie, bo zaraz dojdziemy to narzekania, że ktoś gra na czarno-białym monitorze, rozmiar 14 i nie rozróżnia swoich Grałem w BFa na monitorze 17, grałem na 24 i na żadnym nie miałem problemów z wypatrywaniem wroga. Oczywiście, jeżeli sniper leży 2 kilometry dalej pomiędzy kamieniami i krzakami, i się nie rusza, oczywiście że go nie zobaczę jeżeli sprintuję przez środek mostu. Taka natura smipera. Ale ogólnie nie miewam problemów takich, że potrzebuję spottingu. ...przez co te twoje piekne wyobrazenia o snajperach-pro eliminujacych kampiacych noobow to czysty mit. To z kiepskimi graczami grasz, bo u nas to było normalne, że w cięzkiej sytuacji ktoś brał snipera u nas i czyścił przejscie by kolejnych kilku chłopa mogło przejść ciut bliżej objective. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 To z kiepskimi graczami grasz, bo u nas to było normalne, że w cięzkiej sytuacji ktoś brał snipera u nas i czyścił przejscie by kolejnych kilku chłopa mogło przejść ciut bliżej objective. Uwierze jak zobacze, slowo pisane zawsze pieknie wyglada bo dziala na wyobraznie, rzeczywistosc juz taka piekna nie jest, gimme proof. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 Proszzzzz, na tym forum, w tym temacie udziela się głównie kilka osób - zagraj z nimi to będzie proooof Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 18 października 2011 Opublikowano 18 października 2011 (edytowane) Był jeden taki serwer, że automatycznie oceniał czy ktoś nadużywa cg, dobra rzecz. pamiętam. problem w tym, że było to ustawione na sztywno i straszyło po tym jak załatwiłem dwa czołgi i engi, który go naprawiał Najpierw traf na taki mecz, gdzie ktos z tych 12% gra. Znowu logicznie nie myslisz, napisales ten post tak jakby w kazdym meczu i w kazdej druzynie bylo conajmniej 1-2 takich ogarnietych snajperow.przestań grać na soft a zobaczysz jak bardzo sie mylisz. Grałem tak za czasów BF2, bo dawało to przewagę [a właściwie to wyrównywało szanse, bo w ClanBase każdy tak grał ;f] . Teraz już się raczej nie robi gier w ten sposób, że low detale = lepsza widoczność.W BC2 przy najniższych ustawieniach silnik "dogrywał" oddalone tekstury. Wyglądało to w ten sposób, że patrząc przez lunetę widziałem budynek ale gdy oddalałem to ściana znikała. Nie było to może jakieś super udogodnienie, bo działało tylko na naprawdę odległe tekstury ale przydawało się jak człowiek wyszukiwał snajperów.Dodatkowo low nie miał tego dziwnego, zmiękczającego filtra więc wszystko było ostrzejsze. Miało to też swoje minusy, bo niekiedy człowiek mylił żolnierza z kilkutem drzewa. Wszystkie te efekty może nie rzucały się tak w oczy ale pamiętam jak po wielu godzinach grania na low musiałem przeinstalować grę i system ustawił mi wszystko na high - po ograniu dziesiątek godzin w niskich detalach to co zobaczyłem zwyczajnie przeszkadzało mi w skupieniu się na ludzikach Edytowane 18 października 2011 przez greah Cytuj
Stona 569 Opublikowano 19 października 2011 Opublikowano 19 października 2011 Copies are set to arrive on Tuesday because there is a Day 1 update. DICE are perfectionists -- they will not stop polishing the game until it is in your hands. The Day 1 update incorporates real-time feedback from the beta, ensuring that the consumer experience on launch day is outstanding. It is the actual consumer experience that we wish to be reviewed. The game with the Day 1 update will be available for review on Oct. 25. Cytuj
Gość ako Opublikowano 19 października 2011 Opublikowano 19 października 2011 (edytowane) Ładny przypał w ogóle, release we wtorek a ja do piątku nie pogram. Sadface. edit: a nie, okej, w eu premiera 28, czyli z czwartku na piątek. Git, wiele nie stracę Edytowane 19 października 2011 przez ako Cytuj
Stona 569 Opublikowano 19 października 2011 Opublikowano 19 października 2011 Zobaczymy jak to będzie z tą premierą ;P Cytuj
Gość ako Opublikowano 19 października 2011 Opublikowano 19 października 2011 Wiesz coś o czym ja nie wiem? Cytuj
Stona 569 Opublikowano 19 października 2011 Opublikowano 19 października 2011 Nie, po prostu liczę na to, że restrykcja co do 28X dotyczy sprzedawania gry w sklepach/originie. A jeśli ktoś będzie miał już grę [vide szybsza wysyłka czy cuś] to będzie bez problemu mógł ją zarejestrować i grać. Cytuj
dc1982 35 Opublikowano 19 października 2011 Opublikowano 19 października 2011 Mam nadzieje że macie racje , wizja oglądania pudełka i czekania do piątku średnio mi się podoba heh. No i skoro amerykanie będą już w tym czasie expić na tych pięknych mapach .. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi