Gość Rozi Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Może skoro jest taki challenge, to pojawi się Black Mask? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Black Mask już był w Arkham City na samym początku obijany przez strażników Tygera Co do DLC chciałbym jeszcze jakieś postaci do challenge, niekoniecznie dobrych, tak jak to było w Arkham Asylum z Jokerem. Spokojnie można dodać Harley Quinn, Ra's al Ghula, czy Azraela. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Wiem, że był, ale chciałbym, żeby odegrał jakąś znaczącą rolę, bo jest jedną z ciekawszych postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Panowie o co chodzi z uwolnieniem zakładników Człowieka Zagadki, bo dochodzę do punku gdzie powinni być a tu nic nie widzę ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 A masz zebraną odpowiednią ilość zagadek? 1 zakładnik - 80 2 - 160 3 - 240 4 - 320 5 - 400 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) Widać nie bo gdzieś przeczytałem że jak znajdę wystarczającą ilość to dostanę... coś co mi pomoże ich znaleźć ? Mam 93 Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez marekjw2523 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Przy odpowiedniej ilości dostaniesz automatycznie zagadkę słowną do rozwiązania na tym pudełku od pierwszej uwolnionej osoby (była ona w sądzie). Jak ją rozwiążesz na mapie pojawia się lokalizacja gdzie uwięziony jest zakładnik. Dlatego najlepiej robić to zadanie po skompletowaniu wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Ok wielkie dzięki, a co z tymi przyciskami (kręcone pytajniki) jak je przycisnąć np 3 na raz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Chodzi o te okrągłe zielone np na ścianach i podłodze, które po naciśnięciu się podświetlają? Trzeba dotknąć każdego, lub stanąć na każdym nie dotykając w tym czasie podłoża. Najczęściej występują po 3 w jakiejś niedużej odległości od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Aha czyli muszę się odbijać. A jaka to kombinacja. i jeszcze jedno jest pucharek za skok z najwyższego budynku, na filmiku na youtube gościu w czasie lotu robi taki dziwne wzbicie w górę, by przedłużyć lot jak on to robi ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) Z tymi punktami to różnie masz, bo jak są np na ziemi to wystarczy od jednego do drugiego przelecieć na lince. Jak są rozmieszczone na budynkach to szybujesz do jednego, wciskasz X i odbijasz się szybując do kolejnego punktu. Jak pikujesz w dół to wychylasz analoga do dołu i Batman się wzbija do góry. Da się tak przelecieć całe Arkham. Warto tez zrobić pierwszy zestaw treningu rzeczywistości wirtualnej, wtedy dostaniesz wzmacniacz do wyrzutni haków. Po wystrzeleniu linki wciskasz wtedy X i Nietoperz nabiera prędkości do szybowania. Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez Zwyrodnialec Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Powiem że naprawdę po skończonej fabule, człowiek nie potrafi się nudzić . Naprawdę trochę krytykowałem otwarty świat w tej części ale teraz ma to sens . Choć i tak pierwsza część lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 W Arkham City jest po prostu więcej wszystkiego i tyle. Generalnie desing zamkniętych pomieszczeń bardzo przypomina to co widzieliśmy już w Azylu. Niemniej obie gry uważam za jedne z najlepszych tej generacji, zresztą są to tytuły dla mnie tak samo świetne jak choćby RE4 czy Metroid Prime. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 (edytowane) Powiem że naprawdę po skończonej fabule, człowiek nie potrafi się nudzić . Naprawdę trochę krytykowałem otwarty świat w tej części ale teraz ma to sens . Choć i tak pierwsza część lepsze Klimat i miejscówka tak, ale walka, zagadki i ogólne rozbudowanie lepsze w Arkham City. Szkoda tylko, że wyzwania w trybie walki były tak proste. Na 3 medale wszystko robiłem praktycznie za pierwszym razem, w Arkham Asylum trzeba się było trochę bardziej napracować, przeplatając wszystko różnymi kombinacjami. Tutaj niestety wystarczy tylko utrzymać wysoki wskaźnik combo i punkty wpadają jak szalone. Edytowane 14 Kwietnia 2012 przez Zwyrodnialec Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgadzam się jeszcze dodam że Bossowie chyba są łatwiejsi, ogólnie jakoś się nie musiałem wysilać w walkach czyt. używać różnych kombinacji ciosów. używałem ich po prostu by uatrakcyjnić walkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Tutaj się nie do końca zgodzę, taki Joker z obstawą był przynajmniej moim zdaniem trudniejszy niż jakikolwiek boss z Arkham Asylum, a tam chyba najbardziej wymagająca była Ivy. Nie wspominając już o New Game Plus, gdzie nowego znaczenia nabiera walka z Freezem, trzeba go oszołomić w każdy możliwy sposób, bo każdy działał na niego tylko raz Co mi się podobało w Arkham Asylum, to że niektóre pojedynki wyłamały się ze standardu - obij komuś ryja -mam tutaj na myśli Killer Croca i Scarecrowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 To fakt, że wyzwania walki są tutaj znacznie prostsze. Wystarczy znać zwykły cios, odskok, a gdy zapala się combo- trójkąt+kwadrat (do niszczenia przedmiotów adwersarzy, wystarczy tylko na kilku ostatnich planszach) i np. kwadrat+X do zabicia. Ale za to do wymasterowania gry trzeba spędzić chyba 2 razy tyle czasu co w jedynce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 W Arkham City wprowadzili to super combo na przeciwnikach. Po ogłuszeniu wystarczy tylko cisnąć kwadrat i przy okazji kontrować tych co są za nami. To chyba najprostsza taktyka na zdobycie jak największej ilości punktów. Jedynie trochę trudniej jest wówczas gdy nie mamy wskaźnika kontrataku nad bandziorami. Ale to się akurat tyczy New Game Plus. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 W Arkham City wprowadzili to super combo na przeciwnikach. Po ogłuszeniu wystarczy tylko cisnąć kwadrat i przy okazji kontrować tych co są za nami. To chyba najprostsza taktyka na zdobycie jak największej ilości punktów. Jedynie trochę trudniej jest wówczas gdy nie mamy wskaźnika kontrataku nad bandziorami. Ale to się akurat tyczy New Game Plus. Przy spamowaniu ciągle tej jednej kombinacji licznik rośnie, ale na koniec rundy nie ma żadnych bonusów za styl walki. Takie kontrowanie też niewiele da jak stoi ktoś z paralizatorem, albo tarczą. Dlatego tego combosa używałem tylko na mocno opancerzonych. Dobrym sposobem na nabijanie punktów jest też przeskakiwanie i atak na plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 (edytowane) Owszem, bonusów nie ma za taki styl ale przy próbie osiągnięcia trzech medali za każde wyzwanie jest to w zasadzie najszybszy i najprostszy sposób. Jeśli w trakcie wklepywania combosów na jednym za plecami Batmana pojawi się ktoś z ostrym przedmiotem lub tarczą to trzeba zrobić szybko salto nad oklepywanym przeciwnikiem i stosować podobny sposób na kolejnym. Ewentualnie można szybko wcisnąć kwadrat + trójkąt, żeby szybko obalić gościa z tarczą lub nożem. Chociaż bardziej wymagające są wyzwania łowcy no i mieszane wyzwania kampanii. Bawiliście się w wyzwania własne? Czasem lubię ustawić mocniejszych przeciwników i wyłączyć szybką obsługę gadżetów, chociaż nigdy nie korzystam z tego w trakcie walki. Edytowane 15 Kwietnia 2012 przez Nemesis US Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Na facebooku gry pojawiło się nowe foto zapowiadające DLC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) 29 maja wyjdzie wersja GOTY, ten dodatek co teraz nadchodzi, to już niestety ostatni. http://www.youtube.com/watch?v=z34lc1bn5lU Btw info na temat ostatniego DLC, które ma starczyć na więcej niż 2 godziny i też będzie do pobrania 29 maja. http://arkhamcity.co...hp?f=55&t=12356 The Harley Quinn's Revenge mission sends players back into Arkham City to face their final challenge as they interchange between playing as both Batman and Robin. Gamers must utilize each of the characters' unique combat and investigative skills to uncover Harley's vengeful plan and shut the gates on the urban mega-prison forever. In addition to experiencing a new storyline, fans can explore new environments and face-off against Harley's all new gang of thugs. The final chapter in Batman: Arkham City that adds more than two hours of original gameplay to the critically-acclaimed interactive title. Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez Zwyrodnialec Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jaram się, ale miałem cicha nadzieje, ze DLC starczy na dluzej niz 2 godziny. Tak szczerze to myslalem, ze bedzie to dlugi dodatek, jak Missing Link do Deusa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Morikage 111 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Panowie, a jak to jest z edycjami GOTY(nigdy jeszcze takich nie kupowałem), czy save z podstawowej wersji będzie kompatybilny? Chętnie bym wymienił Arkham City teraz na inny tytuł i zaopatrzył się w GOTY w dniu premiery, ale z drugiej strony nie chciałbym przechodzić wszystkiego od początku, bo zrobiłem w tej grze praktycznie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) A jednak data dodatku oddzielnie do kupienia to 29 kwietnia na PSN i 30 kwietnia na XBL. Wcześniej było jakieś nieprecyzyjne info. Ja pierdolę, to już na dniach. Edit: Zjeby z Eurogamera wprowadzają w błąd. Znowu zmienili info, że jednak dodatki na obie platformy pojawią się dopiero 29 maja na PSN i 30 maja na XBL. :confused: Tak to jest jak community managerem Rocksteady jest kobieta. ;] I to już jest niestety oficjalne info. Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez Zwyrodnialec Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi