Nemesis 1 268 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Do tej pory jeszcze nikt nie odkrył 3-4 sekretów w Arkham City. Tak twierdzi sam Sefton Hill. Rocksteady has clarified its earlier assertion that there are still undiscovered easter eggs in Batman: Arkham City, saying that there are still "3-4" left to be found.At a panel hosted by IGN at London's Kapow! Comic Con, Director Sefton Hill said that there were "3 or 4" secrets in the game that nobody had yet uncovered. "Some of them we put in there that were really obscure were found within a week [like the Scarecrow code]," he said. "We didn't think anyone would ever solve that, but it only took people two days. But there are still 3 or 4 things that people haven't seen - some of them very subtle things. There's one that we had right in one of the first demos that we did that nobody has found - it's in there if you look hard enough." Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 A jeszcze nowe mają dojść w DLC. ;] Mnie tylko ciekawi, czy będzie taki na miarę ukrytego pomieszczenia w Arkham Asylum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 (edytowane) Wtedy to chyba samo Rocksteady dało podpowiedź, c'nie? Ciekawe gdzie można znaleźć kod Scarecrowa, bo pierwszy raz o tym słyszę. Edytowane 20 Maja 2012 przez Nemesis US Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Demo jest w pyte. Wiadomo może jaka będzie cena Batman Arkham City GOTY? Bo jeżeli przystępna to już wiem jaka gra będzie następna w mojej kolekcji... Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Demo jest w pyte. Wiadomo może jaka będzie cena Batman Arkham City GOTY? Bo jeżeli przystępna to już wiem jaka gra będzie następna w mojej kolekcji... W Europie wersja GOTY dopiero we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 ŁAT? Jaja se robią... kvwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Wideo prezentujące aktorów podkładających głos. http://www.ps3site.pl/zobacz-conroya-i-hamilla-w-akcji/111616 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Conroy i Hamill od lat wcielali się w obie postacie w serialu. Perfekcyjny poziom jest i w grze. Wielka szkoda, że Arkham City to ostatni projekt w jakim można było posłuchać Hamilla, najlepiej zagranego Jokera. I o ile powrót Jokera z zaświatów jest możliwy (w końcu poznał sekret wieczności Ras al Ghula), to nikt nie zastąpi w tej roli Marka Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Czy system walki w tej grze opiera się na kwadracie jako uderzeniu i trójkącie jako kontrze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Czy system walki w tej grze opiera się na kwadracie jako uderzeniu i trójkącie jako kontrze? Dla casuali tak. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Mam wrażenie, że Batman robi wszystko za mnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Szprota Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Pogralem w demo i gra mi przypadła do gustu,ale mam jedno pytania. Czy Arkham City jest tak BARDZO powiązany z Arkham Asylum? Czy trzeba,grac w AA aby zrozumieć fabułę w AC? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 No jest to uproszczone, by mógł bawić się każdy, ale to nie wystarczy do zaliczenia wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Szprota Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 ale to nie wystarczy do zaliczenia wszystkiego. Nie dokonca cie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Nie wystarczy do zaliczenia trybu wyzwań, grę jak ktoś chce może tak sobie przejść. Klepiąc na zmianę 2 przyciski. Jak ktoś jednak trochę przy tym posiedzi, to będzie zaskoczony ile jest możliwości w obijaniu pionków. Btw, tak Arkham City jest powiązane z Arkham Asylum. W grze jest sporo odniesień do tamtej gry, czy to w przypadku zwykłych oprychów, którzy wspominają jakieś wydarzenia, np jak to im Batman połamał kości, gdy ostatni raz widzieli go w Asylum, czy też same kluczowe postaci wspominają tamte tamte wątki. Czy w takim razie można grę przejść nie znając Arkham Asylum? Tak, ale straci się właśnie podobne smaczki, które podbijają doznania fabularne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Nie wystarczy do zaliczenia trybu wyzwań, grę jak ktoś chce może tak sobie przejść. Klepiąc na zmianę 2 przyciski. Jak ktoś jednak trochę przy tym posiedzi, to będzie zaskoczony ile jest możliwości w obijaniu pionków. To zdecydowanie najlepiej opracowany system walki w tego typu przygodówkach tej generacji. Samych kombinacji jest multum. Można płynnie przełączać się od celu do celu, klepać supercombo na jednym przeciwniku, przy czym skutecznie kontrować ataki reszty wrogów. Dodajmy do tego możliwości szybkiego rozbrojenie broni, szybkiego użycia gadżetów. A prawdziwa zabawa to jest jak zagramy New Game+, gdzie nie ma przecież zasygnalizowanej możliwości kontry. Wtedy to jest zabawa. Dla mnie pod tym względem nic z gatunku nie równa się z Rocksteady w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Sam watek Jokera jest bezposrednio kontynuowany z AA w AC. Do Arkham City bez Arkham Asylum bym nie podchodzil. A jezeli juz to zagral w AC i potem od razu w AA jako prequel. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Nie wystarczy do zaliczenia trybu wyzwań, grę jak ktoś chce może tak sobie przejść. Klepiąc na zmianę 2 przyciski. Jak ktoś jednak trochę przy tym posiedzi, to będzie zaskoczony ile jest możliwości w obijaniu pionków. To zdecydowanie najlepiej opracowany system walki w tego typu przygodówkach tej generacji. Samych kombinacji jest multum. Można płynnie przełączać się od celu do celu, klepać supercombo na jednym przeciwniku, przy czym skutecznie kontrować ataki reszty wrogów. Dodajmy do tego możliwości szybkiego rozbrojenie broni, szybkiego użycia gadżetów. A prawdziwa zabawa to jest jak zagramy New Game+, gdzie nie ma przecież zasygnalizowanej możliwości kontry. Wtedy to jest zabawa. Dla mnie pod tym względem nic z gatunku nie równa się z Rocksteady w tej kwestii. Samych kontr jest masa w zależności od tego jak stoimy względem przeciwników, albo czy jesteśmy przy ściany, lub szybie, wtedy Batman i z otoczenia robi dodatkowy użytek. System mocno się rozwinął od czasu Arkham Asylum, a wtedy wydawało się, że tam jest idealnie. ;] Nie wiem co tam wymyślą w kolejnej części, ale chcę żeby była jeszcze większa interakcja z otoczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Szprota Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Dzięki Najpierw zagram Batmana Arkham city a potem Arkham Asylum w formie prequela Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Jak sobie chcesz, ja bym mimo wszystko polecał grać od Arkham Asylum, teraz ta gra tanio chodzi, a jest tak samo rewelacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 I to najlepiej brać się od razu za wersję GOTY. Jest tam całkiem sporo bonusów. Ja też proponowałbym Azyl, choćby ze względu na to, że pierwsza część ma pewne świetne motywy, których ewidentnie zabrakło mi w mieście. Scarecrow, anyone? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 I to najlepiej brać się od razu za wersję GOTY. Jest tam całkiem sporo bonusów. Ja też proponowałbym Azyl, choćby ze względu na to, że pierwsza część ma pewne świetne motywy, których ewidentnie zabrakło mi w mieście. Scarecrow, anyone? A Kapelusznik? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 No właśnie, pamiętam misje z Kapelusznikiem. Tylko teraz nie kojarzę czy to były misje poboczne czy może jedna fabularna, bo on po raz pierwszy pojawił się gdy uratujemy dziennikarkę z rąk snajperów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 To była misja poboczna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 (edytowane) Zaliczyłem sobie jeszcze raz grę zupełnie od nowa na trudnym poziomie (wcale trudny nie był) i teraz bawię się w poszukiwanie trofeów Zagadki i wypełnianie misji pobocznych. Dlatego mam pytanie: czy jak teraz zbiorę 100% contentu w Arkham City to podczas NG+ nie będzie już ani wyzwań ani misji pobocznych? Edytowane 26 Maja 2012 przez Nemesis US Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi