Skocz do zawartości

Batman Arkham City

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Jest do kupienia pack Robina i Nightwinga + skórki za 59zł lub każdy z osobna za 26zł. Wydaje mi się, że taniej Ci wyjdzie kupić wszystko osobno na PSN niż kupno GOTY minus sprzedana stara kopia.

Ja już zrobiłem wszystkie chellenge dla Catwoman (ostatni z kampanii- Predator Master jest dość trudny). Teraz ładuję oponentów Robinem w pupkę. Tak, mam chrapkę na 100%.

Ale czy to się opłaca? Czy DLC są na tyle różnorodne i warte uwagi żeby za nie płacić? Bo jeżeli nie wnoszą żadnych konkretów do Arkham City to chyba lepiej zaopatrzyć się w wersję podstawową. Poza tym trofiki to dla mnie sprawa 3-cio rzędna.

Edytowane przez Farmer87

Ale czy to się opłaca? Czy DLC są na tyle różnorodne i warte uwagi żeby za nie płacić? Bo jeżeli nie wnoszą żadnych konkretów do Arkham City to chyba lepiej zaopatrzyć się w wersję podstawową. Poza tym trofiki to dla mnie sprawa 3-cio rzędna.

Prawie wszystko poza Zemstą Harley dotyczy wyzwań. Dla mnie ok, bo uwielbiam ten tryb, zwłaszcza walkę. Do tego każdy ma indywidualny styl i własne gadżety, więc o nudzie nie ma mowy.

Olaboga jaką mapę odkryłem! Pewnie dla niektórych to nie nowość, ale z dodatku dla Robina dostajemy jeden chellenge walki, gdzie idziemy w prawo można powiedzieć w 2D (a raczej 2,5D) i tłuczemy po kolei oponentów w pędzącym pociągu! Normalnie niczym w Final Fight! Tylko dlaczego taka krótka? Nie pogardziłbym dopakowanym DLC z takimi mapami.

Jest sens czekać na GOTY? W DLC fabuła jest w Harley, a Robin i Nightwing to postacie i mapki do wyzwań? A jak z Catwoman? Warto brać GOTY czy wiele się nie traci? Opisałby ktoś pokrótce każde DLC, bo nie chcę kopać w temacie między spoilerami ;)

Catwoman to też dodatek fabularny ładnie wpleciony w historię Batmana. Trwa to średnio z 1,5h bez zbierania znaków zapytania. Dodatek Harley dzieje się po finale Arkham City, więc jego zostawiasz na później. Również nie jest zbyt długi, jakieś dodatkowe 2h bez szukania balonów, grasz tam na zmianę Robinem (tylko lokacje zamknięte) i Batmanem. Pozostałe jakieś stroje (można używać w kampanii) choć nic nie dają, natomiast dodatki Robina, Nightwinga i kilka mapek dotyczą tylko trybu wyzwań.

Catwoman to integralna część gry, chociaż samej gry jest z 2h.

Harley to postDLC gdzie gra się Robinem i są tam głównie zamknięte lokacje.

Nightwing i Robin to nowe postaci do wyzwań.

Jak lubisz wyzwania to warto, jak nie to lepiej kup nówkę z Catwomen i dokup Harley.

• 4 tygodnie później...