BoryzPL 254 Opublikowano 6 grudnia 2012 Opublikowano 6 grudnia 2012 Za(pipi)isty ten Batman, szkoda ze wczesniej nie sprawilem sobie, dobry klimat i swietny gameplay jak na razie. Chociaz powiem szczerze, ze dalej uwazam ze walki w Sleeping Dogs byly duzo fajniejsze. Cytuj
Nemesis 1 274 Opublikowano 6 grudnia 2012 Opublikowano 6 grudnia 2012 Po ograniu wersji demo Śpiących Psów,w wktórej trochę walki wręcz było uważam że tamtejszy system faktycznie daje radę ale jak dla mnie nie umywa się do Nietoperza. I jakby nie patrzeć jest silnie wzorowany na Rocksteady. Cytuj
Zwyrodnialec 1 728 Opublikowano 6 grudnia 2012 Opublikowano 6 grudnia 2012 Tylko Arkham World, czy jak tam będzie się nazywać kolejna część zdetronizuje Arkham City w systemie walki. Tak jak AC zrobiło to z AA. Po powrocie do tamtej gry brakuje wielu możliwości. Cytuj
Nemesis 1 274 Opublikowano 6 grudnia 2012 Opublikowano 6 grudnia 2012 Mi najbardziej zabrakło możliwości kontowania do trzech wrogów na raz. Tak samo jak w Arkham City mocno przyzwyczaiłem się do naparzania super combo na jednym przeciwniku i kontrowania każdych napierających, w AA nie było jeszcze tego i system wydał mi się uproszcozny ale po paru minutach grało mi się tak samo dobrze jak w AC. Cytuj
Zwyrodnialec 1 728 Opublikowano 6 grudnia 2012 Opublikowano 6 grudnia 2012 Brakowało też rozbijania broni i odrzucania przedmiotów, nie ma interakcji z otoczeniem jak ściany, czy siatki elektryczne. Brakuje gadżetów jak np granat, który po napełnieniu combo do czerwonego poziomu zamraża wszystkich w pobliżu, nie ma ataku z naskoku, wyrywania broni. Przy skradaniu brakuje szybkiego nokautu gdy kogoś np dusimy, a zostaliśmy zauważeni. Nie ma duszenia zwisając z krawędzi, nokautu z wentylacji, czy kratki w podłodze, przebijania się drewniane ściany/szyby, przy szybowaniu nie można nabrać dużej prędkości by w locie złapać typa za szmaty i wbić w glebę. A to i tak nie wszystko. Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 7 grudnia 2012 Opublikowano 7 grudnia 2012 Mam problem z misjami pobocznymi a dokladnie z zakladnikami czlowieka zagadki (chyba drugi albo trzeci, bo sobie te poboczne rzeczy robie po drodze miedzy glownym watkiem). Mam znacznik zaraz ponizej kosciola/centrum medycznego, dobiegam na miejsce i nic tutaj nie ma, co prawda jest znak pytajnika na scianie i zebrane trofeum-pytajnik z klatki na ziemi ale zakladnika nigdzie nie widze. Pojawi sie on predzej czy pozniej czy moze jakis glitch? Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 7 grudnia 2012 Opublikowano 7 grudnia 2012 Po ukończeniu wątku głównego można robic misje poboczne? Gra jest mega. Biore pudełko jak będzie okazja Cytuj
saptis 620 Opublikowano 7 grudnia 2012 Opublikowano 7 grudnia 2012 (edytowane) Tak, mozna robic micje poboczne po zakonczeniu glownego watku fabularnego. Ja nadal sie zastanawiam jakie jeszcze sekrety kryja sie w Arkham City i czy faktycznie jest tam jeszcze cos wiekszego czego nie odkryli gracze. Podobno cos jeszcze jest - tak przynajmniej stwierdzili producenci w jednym z wywiadow, mogliby juz to ujawnic i tyle bo od premiery minal juz rok. Ja poki co ukonczylem gre i powtorze, ze jest kapitalna, niedawno po dluzszej przerwie zaczalem robic challenge, poza tym chce jeszcze zagrac New Game Plus. Edytowane 7 grudnia 2012 przez saptis Cytuj
Zwyrodnialec 1 728 Opublikowano 7 grudnia 2012 Opublikowano 7 grudnia 2012 (edytowane) Mam problem z misjami pobocznymi a dokladnie z zakladnikami czlowieka zagadki (chyba drugi albo trzeci, bo sobie te poboczne rzeczy robie po drodze miedzy glownym watkiem). Mam znacznik zaraz ponizej kosciola/centrum medycznego, dobiegam na miejsce i nic tutaj nie ma, co prawda jest znak pytajnika na scianie i zebrane trofeum-pytajnik z klatki na ziemi ale zakladnika nigdzie nie widze. Pojawi sie on predzej czy pozniej czy moze jakis glitch? Do tego zadania trzeba mieć na koncie odpowiednią ilość zagadek inaczej nie zrobisz tego. Do pierwszego zakładnika 80, do drugiego 160, do trzeciego 240, do czwartego 320 i do piątego 400. A schemat będzie się powtarzał. Podchodzisz do znaku zapytania i masz możliwość rozwalenia ściany. Edytowane 7 grudnia 2012 przez Zwyrodnialec 1 Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 8 grudnia 2012 Opublikowano 8 grudnia 2012 Ukonczylem. Na pewno bledem bylo ze tak pozno sie wzialem za ten tytul, bo spedzilem w ciagu ostatnich paru dni z bardzo dobrym tytulem. Co na pewno robi robote, to ogromna roznorodnosc, co chwile z kims innym walczymy, lokacje sa roznorodne, jest pelno rzeczy do robienia. Pisalem ostatnio o walkach, teraz pod koniec jak juz odblokowalem prawie wszystko sprawialy lepsze wrazenie, ale dalej uwazam ze walki w Sleeping Dogs sa fajniejsze. Podobal mi sie motyw, zmuszajacy gracza do eliminowania jednego z rywali i ukrywania, czego konsekwencja byla stresowa u reszty miesa armatniego, w (pipi) to zalatywalo komiksami z gackiem Natomiast teraz jak skonczylem gre, nie rozumiem czemu czesto argumentem przeciwko Assassins Creed bylo to ze sie trzymie 2 klawisze i postac sama gra. Jedyna roznica tutaj byla taka ze musialem wciskac R1 zeby kolejnej krawedzi sie chytac i kolejne 100m przemieszczac sie do przodu, sama mechanika poruszania po miescie wg mnie nie kopie po jajach, typowy sand box. Pisze tutaj jako wielki fan Assassyna, ale calkowicie rozumiem fenomen tej gierki, dawno nie czytalem komiksow z gackiem i generalnie mam ogromna ochote na strychu wygrzebac komiksy ktore zbieralem w podstawowce, bo historia jest mocno wkrecajaca. Kolejna czesc bankowo bedzie zakupiona na premiere Cytuj
Gość Opublikowano 11 grudnia 2012 Opublikowano 11 grudnia 2012 Nooo, ja również pozytywnie nastawiony się czuję. Do Arkham City to moje już trzecie podejście i dopiero teraz udało mi się wkręcić, a dodać muszę, iż poprzednią odsłonę, jak i inne sandboksy łykałem bez popirty z dużą radochą. Wiedziałem, że trzeba dać gierce szanse, gdyż jest zacna. Polecam taką postawę reszcie niezdecydowanych! Mam dopiero początek w sumie historii, ale sandboksowa wolność, mnóstwo questów, świetna oprava a/v i gameplay koszą. Próbowałem odpalić tryb 3D i uzyć moich starych okularów z czasów Godzilli 3D na Polsacie, ale nic z tego pozytywnego nie wyszło. Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 11 grudnia 2012 Opublikowano 11 grudnia 2012 W misji na komisariacie,gdzie naszym celem głównym jest uwolniecie Freezea z rąk pingwina w muzeum gra prosi abyśmy użyli deszyfratora sekwencyjnego,ale za chiny nie mogę go użyć,nagrałem film wyjaśniajacy mój problem https://www.youtube.com/watch?v=9-lGz6ngP_U&feature=youtube_gdata_player Cytuj
Zwyrodnialec 1 728 Opublikowano 11 grudnia 2012 Opublikowano 11 grudnia 2012 Wybierasz to w ogóle ukosem na krzyżaku? :ph34r: Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 11 grudnia 2012 Opublikowano 11 grudnia 2012 Wciskasz lewa i dolna strzalke rownoczesnie? Cytuj
Zwyrodnialec 1 728 Opublikowano 11 grudnia 2012 Opublikowano 11 grudnia 2012 Beka wisi w powietrzu, jeśli się okaże, że nie. Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 11 grudnia 2012 Opublikowano 11 grudnia 2012 Lionel - tytuł faila roku ma w kieszeni xD (Bitch please, nie mów, że to wina Agnieszki!) Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 11 grudnia 2012 Opublikowano 11 grudnia 2012 Na wszystkie sposoby wciskałem Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 11 grudnia 2012 Opublikowano 11 grudnia 2012 wszystkie poza tym jednym Cytuj
Zwyrodnialec 1 728 Opublikowano 11 grudnia 2012 Opublikowano 11 grudnia 2012 To lepiej opisz co dokładnie do tego momentu zrobiłeś. O ile pamiętam, to przed wejściem do komisariatu Batman powinien zabrać od jednego typa kody miejskie, więc w tym momencie nie powinno być żadnego problemu. Może nie przesłuchałeś ostatniego z ludzi Pingwina? Albo masz zjebany krzyżak. Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 11 grudnia 2012 Opublikowano 11 grudnia 2012 deszyfrator na filmiku sie wyswietla... pewnie zakladal, ze te gadzety sa rozmieszczone na siatce, po ktorej porusza sie głównymi kierunkami na d-pad, a wiec 2, 4, 6, 8, a nie wpadl na to, zeby uzyc 1 widac to wyraznie jak znacznik spada z kierunku 4 na 2, czyli staral sie bedac na pozycji 4 wcisnac dol, zeby przejsc na deszyfrator... no nic, czeski błąd z jego strony, ale beka jest Lionel, wciśniesz skos i zagra (choć faktycznie i mi czasem nie wskakiwał za pierwszym razem gadzet z kierunkow "ukosowych" - mogl raz sprawdzic, nie zadzialalo i odpuscil ) Cytuj
Gość Opublikowano 11 grudnia 2012 Opublikowano 11 grudnia 2012 Mi to wygląda na to, że Lionel nie wpadł na pomysł użycia skosu W Tekkena się nigdy nie grało i nie blokowało na low? Lionel, trzeba mi było PMkę podesłać na PSN to bym Ci pomógł bez wiochy tutaj Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 21 grudnia 2012 Opublikowano 21 grudnia 2012 Dobra jestem na momencie ostrzału Arkham City przez helikoptery Hugo Strange Orientuje się ktoś ile "misji" zostało do końca? Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 21 grudnia 2012 Opublikowano 21 grudnia 2012 To już jest końcówka fabuły. Cytuj
Zwyrodnialec 1 728 Opublikowano 21 grudnia 2012 Opublikowano 21 grudnia 2012 To już wybrałeś deszyfrator? A do końca jeszcze trochę zostało, jak się ma dodatek Catwoman to nawet więcej niż trochę. 1 Cytuj
Qra 160 Opublikowano 23 grudnia 2012 Opublikowano 23 grudnia 2012 trudne challenge niektóre, wkur.wiam sie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi