Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Ale coś a'la sandbox bardziej pasuje do możliwości jakie daje Nietoperz (a jeszcze nietknięte zostały pojazdy). W pierwszej części nie było za bardzo gdzie polatać, pozostawał w sumie tylko dwór z kilkoma wieżyczkami ze strażnikami. Przez większość czasu i tak biegało się po mniejszych lokacjach. W Arkham City ten element został znacznie bardziej rozwinięty. Przy odrobinie wprawy można cały teren zaliczyć nie dotykając nawet podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza
Haro 78 Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Odkąd Batman pojawił się na Plusie postanowiłem na nowo zaszyć się za murami miasta Arkham. Tym razem podszedłem do tematu na poważnie i jako wielki fan całego uniwersum oddałem się grze bezpamiętnie. Tak jak wcześniej na biegu przeszedłem główny wątek, tak teraz zauważyłem, że był on jedynie wstępem do doskonałej zabawy. Chcąc wycisnąć z tej gry wszystkie soki wycelowałem w platynę i na nowo poznaję ten szpil. Niesamowity klimat, wszystko przemyślane w najmniejszych szczegółach. Arkham Asylum mnie oczarowało. Arkham City zgniotło. Jedna z najlepszych gier w jakie miałem okazję grać. Jedyne co mnie irytuje to kampanie i wyzwania. Niektóre są na tyle irytujące, że odbierają całą przyjemność z zabawy. Tak jak Joker's Carnival wreszcie łyknąłem bez mrugnięcia okiem, tak misje predatora doprowadzają mnie do białej gorączki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 U mnie predatory poszły dosyć szybko, poza jednym z Catwoman i wieżą Strange'a, tego trochę męczyłem. O ile zwabienie gościa na kolce było bardzo proste, tak załatwienie reszty ekipy bez kociego instynktu (bo jeden miał zakłócacz, a jego trzeba było zdjąć jako ostatniego) było trochę skomplikowane. Ciemny teren, wszyscy mocno uzbrojeni, do tego zaminowany, jedna pomyłka i w zasadzie trudno było uciec, Kocica po kilku kulach leży. Nawet balkoniki szybko przestawały być pomocne, gdy rozwalali gargulce i nie było gdzie dalej uciekać, a opuszczenie z balkonu i przejście po gzymsie było zbyt wolne, poza tym można było zostać zauważonym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Haro 78 Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Same predatory na Extreme są niezłym wyzwaniem, ale już kampanie predatorów na Extreme to dla mnie hardcore. Szczególnie, że mamy tylko trzy próby na ich przejście. Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 zmienilem konsolke i zapomnialem zrobic kopii save. chce teraz dokonczyc batka i zrobic platynke do tego trofika za game + bede musial robic na nowo challange czy gra mi zaliczy juz trofea ktore zrobilem na starej grze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 srebro za samo ng+ dostaniesz, ale do złotego perfect dark knight potrzeba ng+ wraz z misjami pobocznymi, czelendże i zagadki. wszystko musi być zrobione na jednym systemowym sejwie. Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 dzieki kazub. bedzie bolalo zrobic od nowa no ale trudno. zaczalem robic je na biezaco takze na razie idzie bajkowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Przejdą mi sejwy z normalnej edycji po zakupie wersji GOTY? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 nie przejdą, strasznie mnie to w(pipi)ia Cytuj Odnośnik do komentarza
diolek 43 Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Uwielbiam uniwersum batmana, przezcytalem z milion pincet komkisow w mlodosci, aale sterowanie i mechanika w tej grze jest dla mnie tak slaba, ze juz chyba z 5 razy probowalem w to grac i nic:/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Tak mówi każdy kto nie umie w to grać. Pewnie napierdalasz na ślepo kwadrat, a większość uderzeń leci w powietrze i nie umiesz nabić combo. Bo nie wiem jak można narzekać na tak intuicyjne sterowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 (edytowane) Jak można nie umieć w to grac? Przecież to jeden z łatwiejszych do ogarnięcia systemów. Nic dziwnego, że w tytułach pokroju Uncharted 3 czy AC3 mamy zapożyczenia z systemu walki Arkham City. W takim razie wszystko byłoby fajnie gdyby nie trofeum "Doskonały Rycerz 2.0", które wymaga odblokowania 100% contentu, więc będę zmuszony kompletować wszystko od nowa. No nic, w końcu calakowanie Arkham City to sama przyjemność, nawet po raz trzeci. Edytowane 4 Marca 2013 przez Nemesis US Cytuj Odnośnik do komentarza
diolek 43 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Mowiac ze mechanika gry jest dla mnie slaba, nie mialem na mysli walki, a caloksztalt gry kiedy wcielamy sie w batmana. Natomiast grając kobietą kot wszystko jest ok. W moim odczuciu ten batman to taki samochod z tuningiem ala nfs underground :-) . Cos sie swieci, cos blyszczy ,jakies gadzeciki na masce ,kazda czesc auta pomalowana w innym kolorze-tecza kolorow itp. -moze sie podobac , a ja uwazam to za kicz . Tak samo z tym batmanem- cos tam swieci,blyszczy ,tu jakas znajdzka,tam zagadka ,tecza kolorow , gadzetow, sto trybow widzenia , cos pominalem?? - bleeeeee Po ograniu z 250 pudelkowych gier na ps3 , uwazam batmana za slabego . Kto wie moze z czasem zmienie zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Kupiles go czy masz z Plusa ? Cytuj Odnośnik do komentarza
diolek 43 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Na szczescie z plusa. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Jak sie ma gry "za free" z Plusa to wlasnie tak jest - duzo gier naraz, do tego co chwile nowe i podejscie sie zmienia, tak wlasnie ze swietnej gry robi sie sredniak lub szybko nudzaca sie, niewyrozniajaca sie niczym nadzwyczajnym gra. Jak kupi sie gre w pudelku wydajac niemala kase to inaczej sie na to patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
diolek 43 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Cos w tym napewno jest ,bo sam czasem to tak odbieram na przykladzie wielu gier np deus ex w ktorego nie gram, mimo to ze jestem fanem rpg:-) . Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Skup się tylko na Arkham City. Odkrywaj fabułę, szukaj zagadek i baw się w mapy wyzwań. Gwarantuję Ci, że zmienisz zdanie i podziękujesz Sony za Plusa. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Jak juz 5 razy podchodzil to moze byc troche ciezko, ale warto sprobowac i skupic sie tylko na tej jednej grze - w koncu Batman: Arkham to jedne z najlepszych gier tej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
diolek 43 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Dam jej jescze jedna szansa, mam nadzieje ze dzieki wam tym razem batmanowi sie uda:-) . Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) Największy sekret Arkham City. Ktoś nieźle się postarał robiąc tego fake'a Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez Zwyrodnialec Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 516 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 zna ktos jakas liste zagadek i znakow riddlera wraz z opisem co odblokowuja? mam nieodblokowane dwa challenge i nie chce mi sie zbierac jeszcze wszystkich znakow, zalezy mi, zeby je odblokowac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 To chyba nie ma większego znaczenia, po prostu wraz ze zbieraniem odblokowują się poszczególne bonusy. Akurat mapki do wyzwań są w pierwszej kolejności. Warto też zrobić wszystkie zadania poboczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 czy save z wersji cyfrowej będzie działał z wersją pudełkową Batmana Arkham City? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 czy save z wersji cyfrowej będzie działał z wersją pudełkową Batmana Arkham City? No i gitara, właśnie odpaliłem grę z PS+ i save'y działają z wersji premierowej w Batmanie z wersją cyfrową.Problem użyć opcji szukaj, nie? Banita widać nie ma co robić i się mu nudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi