Opublikowano 27 lutego 201312 l Ale coś a'la sandbox bardziej pasuje do możliwości jakie daje Nietoperz (a jeszcze nietknięte zostały pojazdy). W pierwszej części nie było za bardzo gdzie polatać, pozostawał w sumie tylko dwór z kilkoma wieżyczkami ze strażnikami. Przez większość czasu i tak biegało się po mniejszych lokacjach. W Arkham City ten element został znacznie bardziej rozwinięty. Przy odrobinie wprawy można cały teren zaliczyć nie dotykając nawet podłoża.
Opublikowano 2 marca 201312 l Odkąd Batman pojawił się na Plusie postanowiłem na nowo zaszyć się za murami miasta Arkham. Tym razem podszedłem do tematu na poważnie i jako wielki fan całego uniwersum oddałem się grze bezpamiętnie. Tak jak wcześniej na biegu przeszedłem główny wątek, tak teraz zauważyłem, że był on jedynie wstępem do doskonałej zabawy. Chcąc wycisnąć z tej gry wszystkie soki wycelowałem w platynę i na nowo poznaję ten szpil. Niesamowity klimat, wszystko przemyślane w najmniejszych szczegółach. Arkham Asylum mnie oczarowało. Arkham City zgniotło. Jedna z najlepszych gier w jakie miałem okazję grać. Jedyne co mnie irytuje to kampanie i wyzwania. Niektóre są na tyle irytujące, że odbierają całą przyjemność z zabawy. Tak jak Joker's Carnival wreszcie łyknąłem bez mrugnięcia okiem, tak misje predatora doprowadzają mnie do białej gorączki.
Opublikowano 2 marca 201312 l U mnie predatory poszły dosyć szybko, poza jednym z Catwoman i wieżą Strange'a, tego trochę męczyłem. O ile zwabienie gościa na kolce było bardzo proste, tak załatwienie reszty ekipy bez kociego instynktu (bo jeden miał zakłócacz, a jego trzeba było zdjąć jako ostatniego) było trochę skomplikowane. Ciemny teren, wszyscy mocno uzbrojeni, do tego zaminowany, jedna pomyłka i w zasadzie trudno było uciec, Kocica po kilku kulach leży. Nawet balkoniki szybko przestawały być pomocne, gdy rozwalali gargulce i nie było gdzie dalej uciekać, a opuszczenie z balkonu i przejście po gzymsie było zbyt wolne, poza tym można było zostać zauważonym.
Opublikowano 3 marca 201312 l Same predatory na Extreme są niezłym wyzwaniem, ale już kampanie predatorów na Extreme to dla mnie hardcore. Szczególnie, że mamy tylko trzy próby na ich przejście.
Opublikowano 3 marca 201312 l zmienilem konsolke i zapomnialem zrobic kopii save. chce teraz dokonczyc batka i zrobic platynke do tego trofika za game + bede musial robic na nowo challange czy gra mi zaliczy juz trofea ktore zrobilem na starej grze?
Opublikowano 3 marca 201312 l srebro za samo ng+ dostaniesz, ale do złotego perfect dark knight potrzeba ng+ wraz z misjami pobocznymi, czelendże i zagadki. wszystko musi być zrobione na jednym systemowym sejwie.
Opublikowano 3 marca 201312 l dzieki kazub. bedzie bolalo zrobic od nowa no ale trudno. zaczalem robic je na biezaco takze na razie idzie bajkowo:)
Opublikowano 3 marca 201312 l Uwielbiam uniwersum batmana, przezcytalem z milion pincet komkisow w mlodosci, aale sterowanie i mechanika w tej grze jest dla mnie tak slaba, ze juz chyba z 5 razy probowalem w to grac i nic:/
Opublikowano 3 marca 201312 l Tak mówi każdy kto nie umie w to grać. Pewnie napierdalasz na ślepo kwadrat, a większość uderzeń leci w powietrze i nie umiesz nabić combo. Bo nie wiem jak można narzekać na tak intuicyjne sterowanie.
Opublikowano 4 marca 201312 l Jak można nie umieć w to grac? Przecież to jeden z łatwiejszych do ogarnięcia systemów. Nic dziwnego, że w tytułach pokroju Uncharted 3 czy AC3 mamy zapożyczenia z systemu walki Arkham City. W takim razie wszystko byłoby fajnie gdyby nie trofeum "Doskonały Rycerz 2.0", które wymaga odblokowania 100% contentu, więc będę zmuszony kompletować wszystko od nowa. No nic, w końcu calakowanie Arkham City to sama przyjemność, nawet po raz trzeci. Edytowane 4 marca 201312 l przez Nemesis US
Opublikowano 4 marca 201312 l Mowiac ze mechanika gry jest dla mnie slaba, nie mialem na mysli walki, a caloksztalt gry kiedy wcielamy sie w batmana. Natomiast grając kobietą kot wszystko jest ok. W moim odczuciu ten batman to taki samochod z tuningiem ala nfs underground :-) . Cos sie swieci, cos blyszczy ,jakies gadzeciki na masce ,kazda czesc auta pomalowana w innym kolorze-tecza kolorow itp. -moze sie podobac , a ja uwazam to za kicz . Tak samo z tym batmanem- cos tam swieci,blyszczy ,tu jakas znajdzka,tam zagadka ,tecza kolorow , gadzetow, sto trybow widzenia , cos pominalem?? - bleeeeee Po ograniu z 250 pudelkowych gier na ps3 , uwazam batmana za slabego . Kto wie moze z czasem zmienie zdanie.
Opublikowano 4 marca 201312 l Jak sie ma gry "za free" z Plusa to wlasnie tak jest - duzo gier naraz, do tego co chwile nowe i podejscie sie zmienia, tak wlasnie ze swietnej gry robi sie sredniak lub szybko nudzaca sie, niewyrozniajaca sie niczym nadzwyczajnym gra. Jak kupi sie gre w pudelku wydajac niemala kase to inaczej sie na to patrzy.
Opublikowano 4 marca 201312 l Cos w tym napewno jest ,bo sam czasem to tak odbieram na przykladzie wielu gier np deus ex w ktorego nie gram, mimo to ze jestem fanem rpg:-) .
Opublikowano 4 marca 201312 l Skup się tylko na Arkham City. Odkrywaj fabułę, szukaj zagadek i baw się w mapy wyzwań. Gwarantuję Ci, że zmienisz zdanie i podziękujesz Sony za Plusa.
Opublikowano 4 marca 201312 l Jak juz 5 razy podchodzil to moze byc troche ciezko, ale warto sprobowac i skupic sie tylko na tej jednej grze - w koncu Batman: Arkham to jedne z najlepszych gier tej generacji.
Opublikowano 4 marca 201312 l Dam jej jescze jedna szansa, mam nadzieje ze dzieki wam tym razem batmanowi sie uda:-) .
Opublikowano 1 kwietnia 201312 l Największy sekret Arkham City. Ktoś nieźle się postarał robiąc tego fake'a Edytowane 1 kwietnia 201312 l przez Zwyrodnialec
Opublikowano 21 kwietnia 201311 l zna ktos jakas liste zagadek i znakow riddlera wraz z opisem co odblokowuja? mam nieodblokowane dwa challenge i nie chce mi sie zbierac jeszcze wszystkich znakow, zalezy mi, zeby je odblokowac.
Opublikowano 21 kwietnia 201311 l To chyba nie ma większego znaczenia, po prostu wraz ze zbieraniem odblokowują się poszczególne bonusy. Akurat mapki do wyzwań są w pierwszej kolejności. Warto też zrobić wszystkie zadania poboczne.
Opublikowano 21 kwietnia 201311 l czy save z wersji cyfrowej będzie działał z wersją pudełkową Batmana Arkham City?
Opublikowano 21 kwietnia 201311 l czy save z wersji cyfrowej będzie działał z wersją pudełkową Batmana Arkham City? No i gitara, właśnie odpaliłem grę z PS+ i save'y działają z wersji premierowej w Batmanie z wersją cyfrową.Problem użyć opcji szukaj, nie? Banita widać nie ma co robić i się mu nudzi.