Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 31 lipca 2012 Opublikowano 31 lipca 2012 Albo robienie najwyższych wyników w wyzwaniach walki. Dzięki temu, że najbardziej liczy się tam wysoki mnożnik combo, jest ona najlepsza. Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 1 sierpnia 2012 Opublikowano 1 sierpnia 2012 Dobra, spokój już Wezmę to, no xd Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 1 sierpnia 2012 Opublikowano 1 sierpnia 2012 Catwoman piersiami przebija nawet Larę... Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 1 sierpnia 2012 Opublikowano 1 sierpnia 2012 To ja zadam trudniejsze pytanie : czy warto kupić dodatki dla gejucha Robina i Nightwing'a? Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 1 sierpnia 2012 Opublikowano 1 sierpnia 2012 Jeśli Cię jarają Czalendż Rumy, to tak. Robinem nie gra się tak źle i nawet nie wygląda aż na takiego gejucha... Nightwing to już kozak. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 1 sierpnia 2012 Opublikowano 1 sierpnia 2012 Zakapturzony Tim Drake wygląda dobrze, prezentuje się lepiej od Nightwinga w lateksowych ciuszkach. Robin może też bardzo szybko nabić niezłe combo dzięki doczepianym bombom, na całą walkę można tego użyć tylko 3 razy, a potem spokojnie można skakać od jednego do drugiego i nokautować gdy leżą na ziemi. Najsłabsze ma za to specjale przynajmniej dla mnie. Rozkręcenie typa i rzut w pozostałych za małe robi szkody, a machnięcie kijkiem które kładzie wszystkich dookoła ma mały zasięg. Nightwing z kolei specjale ma mocne z dużym zasięgiem. Przede wszystkim porażenie ładnie wszystkich stopuje, a typów z elektrycznymi pałkami ustawia tyłem dzięki czemu są łatwym celem. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 5 sierpnia 2012 Opublikowano 5 sierpnia 2012 Mam grę z drugiej ręki i chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda z Catwoman. Mam już 45% fabuły zrobionej i planuje kupić to DLC, ale nie wiem czy gra się nią w trakcie story mode czy też wybiera się chaptery z menu. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 6 sierpnia 2012 Opublikowano 6 sierpnia 2012 (edytowane) Grasz w Story mode (jej historia jest świetnie wpleciona w główny wątek) ale potem możesz jeszcze raz zagrać wybierając z menu. Nie wiem tylko jak gra zareaguje jak w trakcie ściągniesz oddatek. Osobiście bym zaczął albo od początku albo skończył grę i za drugim podejściem grał z dodatkiem. Edytowane 6 sierpnia 2012 przez Kyo Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 7 sierpnia 2012 Opublikowano 7 sierpnia 2012 Można ściągnąć dodatek w trakcie przechodzenia kampani. Kolejne rozdziały z Catwoman aktywują się automatycznie, natomiast te pominięte można odpalić z głównego menu lub przejść przy kolejnym przechodzeniu gry. Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 7 sierpnia 2012 Opublikowano 7 sierpnia 2012 Ja przeszedłem je po przejściu gry, ale najlepiej wyjdzie, jeśli odpalimy sobie Nową Grę+ (tak też będę musiał zrobić ), bo wtedy to będzie fajnie wplecione. Ogólnie Catwoman - tak jak pisaliście wcześniej - gra się elegancko. Świetna animacja postaci oraz bardzo dobre i efektowne kombosy Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Jest znacznie szybsza i zwinniejsza w walce od Nietoperza, ale i tak zawsze wolę grać Mrocznym Rycerzem. Do tej pory nie mogę znaleźć kogoś na składkę do DLC (Robin, Nightwing i Zemsta Harley). Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Opublikowano 8 sierpnia 2012 ja wciaz nie potrafie sie nadziwic fascynacji kocica... dla mnie to najardziej wkurzajacy motyw w grze i jej najslabszy punkt. nie lezy mi wybitnie. o ile mnie pamiec nie myli: po zakupie b:aa nie bylo mi w glowie ssanie dlc, bo chcialem jak najszybciej zaczac przygode z panem wayne'm. po kilku questach dossalem dlc i dalej przygoda szla juz z kotka. dopiero przy ng+ zobaczylem jak wyglada jej poczatek, zatem mozesz smialo dossac dlc, a w ng+ zobaczysz poczatek (ewentualnie odpalisz chaptery). Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Ja tam bym nie chciał zaczynać z nią przygody od NG+, bo jest wtedy trochę trudniej. Brak sygnalizacji przy atakach i trzeba kontrować na wyczucie, w dodatku Catwoman jest bardzo podatna na broń palną, chwila nieuwagi i game over, a tak przy pierwszym podejściu już miałem wykupione wszystkie modyfikacje. ;] Cytuj
agst 131 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Dopiero zacząłem grę i mam pytanie - można coś ominąć? Jakieś riddlery itd? Czy wszystko można zebrać po przejściu gry? Pamiętam, że w AA praktycznie od razu to co mogłem to robiłem, a tutaj póki co jestem przytłoczony, bo to taki mały sandbox. Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Możesz po skończeniu fabuły wrócić wszędzie, do każdego sekretu. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Jak spotkasz zamaskowanego typa na dachu, spróbuj w niego rzucić manualnym batarangiem. Choć można to zrobić i przy ng+, to jedyne co można pominąć z trofików. Cytuj
agst 131 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Opublikowano 15 sierpnia 2012 A najlepiej jest od razu robić jak najwięcej pobocznych misji czy poczekać i dopiero po fabule? Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Opublikowano 15 sierpnia 2012 (edytowane) Jak uważasz. Niektórych i tak nie zdołasz nawet ruszyć, bo nie będziesz miał odpowiednich umiejętności. IMO najlepiej rób te które dasz radę, po resztę wrócisz spokojnie. (miałem na myśli riddlery ale niektóre misje poboczne chyba też wymagają pchnięcia fabuły do przodu, ja je robiłem "z doskoku", jak coś po drodze się trafiło) Edytowane 15 sierpnia 2012 przez Czimeq Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Opublikowano 15 sierpnia 2012 (edytowane) Gdybym miał znowu robić podejście do tej gry od zera, to najpierw zrobiłbym tylko główny scenariusz, misje poboczne na później. Nie ma co sobie rozbijac historii. Ewentualnie zrób tylko część treningu z lataniem by zdobyć nowy gadżet, który usprawnia latanie. Jak uważasz. Niektórych i tak nie zdołasz nawet ruszyć, bo nie będziesz miał odpowiednich umiejętności. IMO najlepiej rób te które dasz radę, po resztę wrócisz spokojnie. (miałem na myśli riddlery ale niektóre misje poboczne chyba też wymagają pchnięcia fabuły do przodu, ja je robiłem "z doskoku", jak coś po drodze się trafiło) Na pewno na bieżąco nie da się zrobić zadania z odbijaniem zakładników. Do tego trzeba mieć odpowiednią ilość zagadek. Edytowane 15 sierpnia 2012 przez Zwyrodnialec Cytuj
agst 131 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Gdybym miał znowu robić podejście do tej gry od zera, to najpierw zrobiłbym tylko główny scenariusz, misje poboczne na później. Nie ma co sobie rozbijac historii. Ewentualnie zrób tylko część treningu z lataniem by zdobyć nowy gadżet, który usprawnia latanie. Tak planowałem zrobić, ale kurde kusza te misje poboczne i jak je widzę, to mimowolnie do nich idę. BTW. Klimatyczna w ch... jest ta gra. Miasto rozwala desing'iem. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Czyli jak chcesz to nic nie stoi na przeszkodzie, poza zadaniem w kościele. Cytuj
agst 131 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Opublikowano 15 sierpnia 2012 (edytowane) Czyli jak chcesz to nic nie stoi na przeszkodzie, poza zadaniem w kościele. Chodzi ci o to miejsce, które wysadził Joker?Bo po wysadzeniu nie mogłem tam wejść. Edytowane 15 sierpnia 2012 przez agst Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Czyli jak chcesz to nic nie stoi na przeszkodzie, poza zadaniem w kościele. Chodzi ci o to miejsce, które wysadził Joker?Bo po wysadzeniu nie mogłem tam wejść. Tak, po czasie rozpocznie się tam quest Riddlera. Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 20 sierpnia 2012 Opublikowano 20 sierpnia 2012 Przyznam się do lenistwa, gdyż nie chciało mi się odszukiwać tematu o Arkham Asylum, a właśnie teraz ogarniam tą część. Ciężko mi porównać grafikę bo w "jedynkę" gram na kompie (AC skończyłem na PS3), ale fabularnie AA zdecydowanie przewyższa sequel. Może przez atmosferę panującą w azylu, a może przez dobór przeciwników STARCIA ZE STRACHEM NA WRÓBLE. OMG, opad szczęki do samej ziemi. Szczególnie ten moment, kiedy gra tak jakby się zawiesza i następuje zamiana ról pomiędzy Jokerem a Batmanem Niemniej, momentami jest wręcz strasznie. Także, jeżeli ktoś tak samo jak ja, zaczął przygodę z dziełem Rocksteady od Arkham City, powinien jak najszybciej nadrobić zaległości. Ta gra jest fenomenalna, nie skłamię, że bardziej bym się jarał z zapowiedzi trzeciej części niż jakichkolwiek informacji na temat GTA V. Cytuj
agst 131 Opublikowano 20 sierpnia 2012 Opublikowano 20 sierpnia 2012 Właśnie skończyłem AC i muszę przyznać, że walki z bossami chyba w AA były lepsze, albo mam takie wrażenie. Sam nie wiem, bo w AA grałem jak tylko miało premierę więc trochę czasu minęło. Jedno jest pewne z AA zapamiętałem walkę właśnie ze scarecrow, czy ostatnia z Jokerem, a w nowej części tylko walka z Freezem na pewno utkwi mi w pamięci, była świetna, kombinowanie itd. na prawdę super reszta niby dobra, ale nic specjalnego. A samo AC bardzo porównywalne z AA także świetny klimat, fabuła w porządku i masa zagadek. Na prawdę te Batmany, to jest największe zaskoczenie tej generacji. Nigdy bym nie przypuszczał, że ktoś kiedyś zrobi aż tak dobra grę z Batmanem w roli głównej. Swoją drogą ma wyjść 3 część? Bo przecież bez Jokera będzie trochę smutno, ale jak Hamil zrezygnował z podkładania roli, to pewnie nawet jakby Joker żył, to byłoby ciut gorzej, jego śmiech jest niepowtarzalny. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi