Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 1 października 2012 Opublikowano 1 października 2012 Już powstały teorie, że śmierć Jokera to może być jedna wielka ściema, w tym momencie działał Scarecrow ze swoim proszkiem, w końcu jego samego w Arkham City nie zobaczyliśmy, ale dowodów na jego obecność było w grze kilka. Batman był poddany koszmarom, że traci swojego największego wroga, a samo ciało mogło być podstawione. Już w końcu raz taki przekręt w grze Joker zrobił. Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 6 października 2012 Opublikowano 6 października 2012 Szczerze to zdziwiło mnie właśnie takie zakończenie, w którym odwieczny antagonista Nietoperza umiera, sam miałem mieszane odczucia, więc oby ta teoria miała pokrycie w rzeczywistości, bo w końcu co to za nowa kolejna gra z Batmanem bez Jokera? Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 7 października 2012 Opublikowano 7 października 2012 (edytowane) Zgadza się, ale w sumie chciałbym zobaczyć jak Rocksteady zapełnia tą lukę i jak by to finalnie wyglądało. W uniwersum jest sporo postaci (min. Hush, Black Mask, Scarecrow czy Two Face), które mogą dzięki temu rozwinąć skrzydła. Edytowane 7 października 2012 przez Zwyrodnialec Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 7 października 2012 Opublikowano 7 października 2012 Masz rację, ale mimo wszystko jednego nie może być bez drugiego. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 7 października 2012 Opublikowano 7 października 2012 Ja bym to widział tak, że Jokera nie będzie w kolejnej części, ale mogą być jakieś drobne wskazówki jego obecności (np karty z wizerunkiem, czy mechaniczne szczęki), by w finale Batman dostał komunikat, że w mieście pojawiły się dziwnie uśmiechnięte ofiary i ten zgadza się zająć tą sprawą Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 8 października 2012 Opublikowano 8 października 2012 Ta końcówka za bardzo trąci Nolanowski Begins Cytuj
Gość Opublikowano 13 października 2012 Opublikowano 13 października 2012 Pierwsze pełne przejście za mną i w tym zakończeniu jakże śmiesznym; tak mi się myśl nasunęła, że przez scenę gdy Batek niesie Jokera bez słowa, z powagą i możnaby rzec smutkiem, twórcy ukazali nie odczucia Batmana ale wszystkich fanów Jokera, zszokowanych, że im chłopa ubili ;D Arkham Asylum lepiej przyjąłem niż Arkham City jeśli chodzi o tryb story bo bardziej to wszystko zwarte było, a w AC ilość zadan pobocznych rozmywa całą tą mega wczówkę jaka nastąpiła gdy 2 miechy temu wystartowałem z AA. Gra większa, sandbox, dużo motywów rozpraszających gracza i (skutecznie w moim przypadku) odciągających go od głównej lini, ale nie za dużo, bo trzymają wysoki poziom, a znajdziek tak zachęcających do ich szukania nie ma żaden inny tytuł. W NG+ jadę tylko fabułę główną, a całość pobocznych misji zostawiam na potem, i jak najbardziej gra jeszcze na tym zyska. Obie części są równie udane, klimat wciąga, każdemu polecam, antyfanom gacka również, choćby dla samego systemu walki który zjada większość co powstało w tym temacie. AC to wzór sandboxa, dorobiony pod każdym względem. AA skupieniem, sposobem prowadzenia przypominał mi MGSa nr 1. Podobna podjarka, smaczki i dopracowanie spowodowały, że wsiąknąłem po całości. Jeśli jest ktoś kogo Batmany ominęły lub on omijał je, to ma farta, bo cały czas ma szansę zagrać w najlepsze singlowe gry generacji. Jak by się zdarzyło, że się komuś wala po kątach kod na dodatkowy strój lub inny badżes to chętnie przyjmę ;] Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 13 października 2012 Opublikowano 13 października 2012 Dlatego osobiście wolę najpierw męczyć główny wątek, a dopiero później brać się za zadania poboczne. Cytuj
agst 131 Opublikowano 13 października 2012 Opublikowano 13 października 2012 (edytowane) Dlatego osobiście wolę najpierw męczyć główny wątek, a dopiero później brać się za zadania poboczne. Tylko - przynajmniej w moim przypadku - tak się nie da. Jak grałem, to co chwile musiałem sprawdzić jakieś nowe misje poboczne itd. Co innego jak się gra 2 raz, to wtedy już można się skupić tylko na głównym wątku, ale za pierwszym ciężko jest przejść obojętnie koło tych wszystkich dodatkowych misji. Edytowane 13 października 2012 przez agst Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 13 października 2012 Opublikowano 13 października 2012 Tylko, że to takie rozbijanie głównego wątku i samych zadań pobocznych na kawałki, bo i tak wszystkiego nie zrobisz od razu, np ofiary Deadshota pojawiają się z biegiem fabuły, to samo telefony Zsasza. Cytuj
agst 131 Opublikowano 13 października 2012 Opublikowano 13 października 2012 Tylko, że to takie rozbijanie głównego wątku i samych zadań pobocznych na kawałki, bo i tak wszystkiego nie zrobisz od razu, np ofiary Deadshota pojawiają się z biegiem fabuły, to samo telefony Zsasza. Wiem o tym, ale i tak się nie mogłem powstrzymać. Misje dodatkowe w AC są świetne. Cytuj
Gość Opublikowano 16 października 2012 Opublikowano 16 października 2012 Platyna coraz bliżej. Wszystkie wyzwania zaliczone i nawet sprawnie bez większych oporów poszło. Myślałem, że tryby łowcy i kampanii z musu zaliczę ale nawet się wciągnąłem, mapy z większym potencjałem, do tego zróżnicowane zadania i modyfikatory, można pokombinować z taktyką, dobrze dobrze. Tryb walki to wiadomo sam miód, uwielbiam, potwierdzam, polecam ;D im więcej przeciwników na raz tym lepiej i zakapiory latają jak szmaty po ścianach ;] Przede mną teraz new game + i podstawa zamknięta platyną. A na deser już czeka kocica w animowanym wdzianku i pare ryjów i rekordów do pobicia. A jak się wczuję to może się szarpnę na DLC i tak mi zejdzie w Arkham do świąt xD Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 16 października 2012 Opublikowano 16 października 2012 Jak lubisz czelendże to warto brać Robina i Nightwinga. Dobrze się nimi wymiata, mają po zestawie dodatkowych mapek i unikalne gadżety, więc nawet na tych samych mapach będą mieć inne zestawy zadań.Dodatek fabularny jest mniej więcej na poziomie tego z Catwoman, chociaż tak naprawdę nic znaczącego nie wnosi. To taka krótka (2h) odrębna historia po finale. Widać mimo wszystko, że Rocksteady oddelegowało do tego jakiś mały team, a reszta dłubie nad trójką, albo inną grą. Cytuj
SalakOriginal 0 Opublikowano 19 października 2012 Opublikowano 19 października 2012 Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na pytanie, jak mam się wydostać z tej przeklętej huty po ukończeniu głównego wątku? Przez piwnicę nie można, a na samym początku etapu jest zbyt mocny nurt wody, tak więc plywanie na krze lodowej nie wchodzi w grę... Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 19 października 2012 Opublikowano 19 października 2012 Pamiętasz miejscówkę z Jokerem gdzie trzeba było użyć dźwigu do rozwalenia drzwi? tam też zrobił nam przekręt ze swoją śmiercią i uspał Nietoperza, a jeszcze wcześniej walczyliśmy tam po raz pierwszy z klaunem z młotem i obstawą No więc używasz tam linki, by się wspiąć do tego pomieszczenia i od razu na lewo masz drzwi do wyjścia. Cytuj
SalakOriginal 0 Opublikowano 19 października 2012 Opublikowano 19 października 2012 Serdeczne dzięki . Nie będę nawet komentować swojej nikłej spostrzegawczości Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 19 października 2012 Opublikowano 19 października 2012 Nie tylko Ty miałeś z tym problem. Pamiętam, że podczas pierwszego przechodzenia jeden jedyny raz zaglądnąłem na jutuba. A tymczasem kończę czelendże dla Nightwing'a. Zostało mi kilka tych z kampanii i będzie 100% (nie omieszkam się tym pochwalić :blum2: ). Czasami nie jest łatwo. Niezależnie od postaci najbardziej wqrzającym predatorkiem był "Police Brutality" na extreme ze względu na małe pomieszczenie i jedyny korytarz, gdzie można się na dłużej ukryć. A niby najtrudniejsze "Top of the World" mam obcykane- kocham wychodzić na zewnątrz po zgonie oponenta i pełznąć wentylem na górę pod kratkę. Walka to już w ogóle nie stanowi problemu na żadnym poziomie. Tylko Nightwing po skoku wolno wyprowadza cios. I w ogóle uważam, że jest on bardziej pedalski niż Robin Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 19 października 2012 Opublikowano 19 października 2012 Top of the World to w wieży Strange'a? Pamiętam, że trochę męczyłem tam challenge Catwoman. Był na tyle upierdliwy, że nie da się tam korzystać z kociego instynktu (zakłóca je cały czas jeden typek, a tak się składa, że jego trzeba wyeliminować jako ostatniego) i ciężko jest wypatrzyć wrogów i w jakiej od siebie są pozycji pozostali, do tego wszyscy uzbrojeni i jeszcze miny podkładają. ;] Na gargulcach i balkonach udało mi się kilku wyeliminować, potem jednak było gorzej, bo niektórzy już nie chcieli zejść na dół i trzeba było przeciskać się przez wentylację. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 19 października 2012 Opublikowano 19 października 2012 Tak, akurat ten chellenge był trudny, jeden z trudniejszych obok Police Brutality extreme dla Nightwinga. Przedwczoraj męczyłem się z tym godzinę, wreszcie wczoraj udało się gdzieś za piątym razem: trzeba wystrzelić linkę z hakiem i przewrócić jednocześnie dwoch zbirów, spowodować eksplozję na trzech i coś tam jeszcze, chyba rozbroić zbira i go zabić. Problem polega na tym, że to pomieszczenie Freez'a jest małe i po eksplozji zawsze któryś ze zbirów mnie postrzelił. Oczywiście rozkładają miny. Przy okazji: IQ postaci jest na tle innych gier naprawdę bardzo wysokie, widać to szczególnie po chellengach extreme. Spróbuj Zwyrol jeśli jeszcze tego nie widziałeś, może ja zle grałem ale próbowałem rożnych sposobów i namęczyłem się z tym najbardziej. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 20 października 2012 Opublikowano 20 października 2012 Zgadza się, AI stoi na bardzo dobrym poziomie. Jak już zostaniemy zauważeni, to przeciwnicy całkiem sprawnie przeszukują teren, a wpadając w panikę strzelają bez opamiętania, więc nawet na górze nie jest bezpiecznie, czy w kratkach w podłodze bo i tam zaglądają. Jeszcze jak się da korzystać z trybu detektywa to przynajmniej jest jakieś rozeznanie gdzie w danej chwili stoją, bez tego byłoby trudno. Cytuj
Gość Opublikowano 21 października 2012 Opublikowano 21 października 2012 U mnie przerwa w batmanowaniu, wbiłem platynę i odstawiłem w celu nabrania swieżości, prawdopodobnie przy RE5, chyba, że multi MoH2 wypali, ale Batek leży na dysku i wyzwania kocicy przede mną, a jak widzę powyżej, są trudne momenty co tym bardziej cieszy. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 24 października 2012 Opublikowano 24 października 2012 No i jest 100% gratuluję, dziękuję Ostatni campaign chellenge "predator master" dla Nightwing'a jest naprawdę ciężki. To taka kulimacja tej wspaniałej gry (a potem w bonusie dodatkowa kampania dla Nightwinga, jeśli ktoś grał po kolei). Chyba najtrudniejsza postać do zmasterowania, przynajmniej ja tak uważam. Jakby ktoś chciał porad, walić do mnie. 2 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 (edytowane) Znalazłem informację że save z wersji premierowej nie działa z wydaniem GOTY. I to tylko w wersji na PS3. Czy ktoś może to potwierdzić? E: Nieważne - mam potwierdzenie na community batmanarkhamcity.com że nie działa na PS3 Edytowane 2 grudnia 2012 przez Kyo Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 No właśnie przed chwilą szukałem, podobno mieli się zająć tą sprawą, bo ludzie już w maju zgłaszali i nic nie zrobili do teraz. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 No i gitara, właśnie odpaliłem grę z PS+ i save'y działają z wersji premierowej w Batmanie z wersją cyfrową. Czekam na przecenę dodatków, kupuję Robina, Nightwinga i HQ i mam wszystko xD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi