Skocz do zawartości

Bioshock: Infinite

Featured Replies

Opublikowano

539094750.png

Producent: Irrational Games

Wydawca: Cenega Poland

Gatunek: gra akcji/strzelanka

Premiera: 2011/2012

Tym razem akcja przeniesie się w niebiosa ;)

Trailer: Klik!

Screeny:

539528703.th.jpg

539528125.th.jpg

539527578.th.jpg

Edytowane przez MYSZa7

• Odpowiedzi 115
  • Wyświetleń 32,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Jak dla mnie jedno z najwiekszych rozczarowań tego roku (zaraz za Tomb Raiderem ).Ta gra nie powinna nigdy powstać ,nie ma nic wspólnego z poprzednimi grami .Sa momenty klimatyczne ale potem tylko zbi

• Zacznę od tego że gra mi się absolutnie podobała - fabuła, scenariusz, Elisabeth, Half-life'owy sposób narracji, sky-line, Columbia (choć nie tak dobra jak Rapture), smaczki i niektóre momenty np.

Opublikowano

Szczerze ? Na pierwszy rzut oka wydaje mi się ten pomysł chybiony jak hu.j.. Nie wiem ale nie widzę tu tego klimatu który był w jedynce i dwójce. Podwodne miasto to jest to , ale miasto w chmurach ? Bez jaj :angry2:

Obym się pozytywnie rozczarował.

edit : Obejrzałem trailer dopiero teraz :turned: Zobaczymy , może jednak nie z(pipi)ią tego.

Edytowane przez z2djtkose

Opublikowano

Nawet styl oprawy jest jakiś inny, zobaczymy co z tego będzie, ale zmiana jak dla mnie zbyt radykalna.

Opublikowano

Moim zdaniem genialny pomysł. Uniwersum Bioshock potrzebuje mocnego powiewu świeżości. Ciekaw tylko jestem czy te miasto w chmurach będzie miało jakikolwiek związek z miastem pod wodą czy może jest to zupełnie alternatywna historia.

Widać po tej sztuczce co zrobiła ta dziewczyna, że plazmidy powinny zostać za to miejsce Big Daddy / Big Sister zajmą cyborgi.

Trzeba będzie w końcu Bioshock 2 kupić :P

Opublikowano

Wygląda IMO świetnie, zwłaszcza że za grę odpowiada znowu Ken Levine.

Opublikowano

Jak dla mnie bomba! Trailer mnie rozwalił, zmiana otoczenia radykalna i bardzo dobrze. Będzie hit.

Opublikowano

Z wywiadu można wywnioskować, że chcą z Bioshocka zrobić coś na wzór serii Final Fantasy czyli gry nie są sequelami, ale opierają się na podobnych założeniach. Jak dla mnie strzał w dziesiątkę.

Opublikowano

Tutaj jeszcze więcej informacji na temat gry:

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,8246131,Projekt_Icarus_to_tak_naprawde_BioShock_Infinite.html?bo=1

- Miasto było całkowicie jawnym projektem Amerykanów. Teoretycznie miasto handlowe, a tak na prawdę to "Gwiazda Śmierci". Po wybuchu jakiegoś międzynarodowego kryzysu nagle znika na 15 lat.

- Elizabeth będzie brała z nami udział w rozgrywce, będzie sterowana przy pomocy AI. Będzie też posiadać potężniejsze zdolności niż kierowany przez gracza bohater.

Opublikowano

Super nie ma co narzekać! To jest świetny kompromis - gracze dostają zupełnie nową grę, a deweloper promuje to pod znaną już marką - to chyba najlepsze lekarstwo na zalew sequeli. Poza tym mi klimat Bioshocka nie podszedł, tutaj się może zainteresuje :).

Opublikowano

Trailer wyglada wysmienicie, formula Rapture juz minela, cieszy kreatywne podejscie do tematu przez deva. Szkoda, ze tyle czasu do premiery, ale warto czekac.

Opublikowano

Szczerze ? Na pierwszy rzut oka wydaje mi się ten pomysł chybiony jak hu.j.. Nie wiem ale nie widzę tu tego klimatu który był w jedynce i dwójce. Podwodne miasto to jest to , ale miasto w chmurach ? Bez jaj :angry2:

Obym się pozytywnie rozczarował.

edit : Obejrzałem trailer dopiero teraz :turned: Zobaczymy , może jednak nie z(pipi)ią tego.

Nawet styl oprawy jest jakiś inny, zobaczymy co z tego będzie, ale zmiana jak dla mnie zbyt radykalna.

wpis, jak dla mnie taka zmiana nie za bardzo mi się podoba, rajcował mnie dość mroczny klimat Bioshocka, a tutaj jest wszystko za jasne, za kolorowe, za jawne... zobaczymy co będzie.

Opublikowano

No i czegoś takiego oczekiwałem po dwójce! Jedynka pozamiatała klimatem i swoją odmiennością, teraz jest szansa, że kolejna gra z cyklu zrobi to samo.

Jak dla mnie wypas.

Opublikowano

dla mnie rewelacja, dobrze ze odpuscili sobie wszelkie ciemnosci i postawli na jasnosc :) mysle ze klimat bedzie sie wylewal z ekranu :)

Opublikowano

Brawa za odwagę, mogli robić naciągane Bio3 i liczyć na sprzedaż, a zamiast tego dostaniemy tytuł w podobnym klimacie ale w całkiem nowej scenerii. Mam tylko nadzieję ze w grze pojawią się podobne motywy jak te z trailera i nie będziemy się znowu ograniczać do wnętrz budynków i oglądania panoramy zza szyby.

Dla mnie extra, gierka ląduje obok: DeusEx:HR, ME3 i Batman:AC na liście Must Have!

Opublikowano

Bioshock 2 mnie w pewnym momencie zmęczył swoimi próbami bycia fajnym jak oryginał shooterem. A Infinite wydaje się byc jeszcze bardziej naciągany niż dwójka. Jak widzicie koncepcję IG ma jasno zanzaczoną - zawsze musi być charakterystyczne, oryginalne miasto w wtle opowiadanej historii bo inaczej to nie będzie Bioshock. Daliby se już spokój z tymi sequelami bo aż strach pomyśleć co, po mieście w chmurach, zrobią w czwórce. Miasto w du.pie? Wszystko jest możliwe.

Edytowane przez Gooral

Opublikowano

moim zdaniem dobrze zrobili pokazując nowy wątek. 3 bioshocka pod wodą bym nie przyjął z bananem na ustach po przyjściu dwójki. a tak to coś świerzego i napawa mnie optymizmem. jedynka i dwójka była klaustrofobiczna i był element zaszczucia, w Infinite mamy lęk wysokości i duże przestrzenie (na to tez znajdzie sie fobia ^_^ ) a czwórka będzie pod ziemią a piatka w miescie, a szósta miksem wszytskiego.:ninja: zapomniałem o kosmosie. (joke)

Opublikowano

Z wywiadu można wywnioskować, że chcą z Bioshocka zrobić coś na wzór serii Final Fantasy czyli gry nie są sequelami, ale opierają się na podobnych założeniach. Jak dla mnie strzał w dziesiątkę.

a ja czytałem że to ma być osobny spin-off ;]

bioshock w niebie, w kosmosie, na innej planecie, itd. ? :turned:

Trailer fajny ale kolorowy jak Shrek czy jakaś platformowka co średnio pasuje do klimatów marki ,,bio''.

Może być solidny powiew świeżości, sądzę że podwodne miasto wróci z nową generacją konsol by ponownie nas zmiażdżyć oprawą i wykonaniem :)

Opublikowano

Z wywiadów można się dowiedzieć, że pierwsza wizja podniebnego miasta była bardzo mroczna i podobna do Rapture. Ale potem zaczęli eksperymentować i (jak dla mnie) na szczęście zmienili styl na "kapitalistyczny amerykański nacjonalizm", i mamy teraz miasto jak na dzień 4 lipca - dla mnie extra, nie wszystko musi byś czarne i mroczne by mieć klimat.

Opublikowano

Aby uruchomić solidnego kopa w dupę Bioshock w Rapture musiałby się dziać przed zagładą miasta. I musiałby być czymś więcej niźli shooterem. Połączeniem shootera (Strzelanie) i GTA (Misje porozrzucane po kawałku miasta danego nam do zwiedzenia oraz dialogi z ludźmi).

Edytowane przez Gooral

Opublikowano

Po tym co napisali w Poly zapowiada się extra. Tak naprawdę jedyne co na dzień dzisiejszy mnie martwi to fakt że znowu musimy z wszystkimi walczyć co o ile w Rapture miało sens to tutaj jest naciągane. No ale to tylko raport z pokazu, może w pełnej wersji będzie inaczej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie tylko ty. Ale zobaczymy jak bardzo zmieni się jego wygląd po nasilonej krytyce przelewającej się przez neta.

Edytowane przez Gooral