Skocz do zawartości

Bioshock: Infinite

MYSZa7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam ją załatwiłem normalnie - po prostu ustrzeliłem z flinty.

Ja nie miałem kasy i totalnie brak ammo. Nieksończony respawn przeciwników też nie pomagał. Nie dałem rady do niej podejść. No ale z 'barankiem' walka trwała 45 sekund :)

Obecnie robie ribbony z pierwszego dodatku. Nie wiem co sobie myśleli twórcy gdy tworzyli te wyzwania. Jeżeli, przykładowo, popełnimy błąd w 14 z 15 wyzwań, to aby ponownie móc powtórzyć zadanie, musimy przejść pood początku 14 fal. Debilizm :/

Opublikowano

Z którymi wyzwaniami masz problem? Te ostatnie są zazwyczaj banalne, ale fakt - słabo, że trzeba powtarzać wszystkie pozostałe, chcąc ponownie podejść do np. 11 czy 13.

Opublikowano (edytowane)

Takie coś znalazłem w internetach. Bardzo fajnie wyjaśnione, dla osób które nie ogarniają nowego Bioshocka. ;)

Edytowane przez Berion
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Słabe to Burial at Sea, zarówno gameplayowo jak i stylistycznie. Rapture w tym dodatku nie przeraża i nie fascynuje (z małymi wyjątkami) jak to miało miejsce w dwóch pierwszych odsłonach. Jest łatwo, prosto, a nawet prostacko. W B:Infinite strzelankowy charakter rozgrywki mi nie przeszkadzał (większa różnorodność we wszystkim), tutaj grało mi się bez większych emocji. Lokacje w większości przypadków jakieś takie bez wyrazu i graficznie chyba jest gorzej niż w podstawce. Ale dla samej końcówki warto było zagrać.

• Plusik 2
Opublikowano

Powiem ci tak, pewnie za jakiś czas wyjdzie edycja z DLCekami, ale po pierwsze jeszcze nie pojawił się ostatni fabularny dodatek, po drugie natomiast długo im zeszło wydanie 1 i 2 z dodatkami. Także możesz śmiało brać podstawkę.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Na Ultimie nadal schodzi wersja z Seasson Pass'em umożliwiająca m.in. darmowe ściągnięcie 2-częściowego dodatku fabularnego.  

BioShock Infinite + Season Pass
(PS3)
010699-01.jpg
Kategoria: PlayStation 3 » Gry
Wydawca: 2K Games
Ilość graczy: 1
Klasyfikacja PEGI:
40.gif   77.gif   70.gif   71.gif
Wersja językowa: angielska
Dostępność: Zwykle w 24 godz.

Cena: 169.99 zł   Twoja cena: 109.90 zł
    oszczędzasz 60.09 zł!

Z kolei edycja "BioShock Ultimate Rapture Edition" zawierająca cz. 1, 2 oraz wszystkie dodatkowe fabularne DLC jest do wyhaczenia za zaledwie 60 zł. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Pytanko: czy w trofeum "1999 mode nie kupując nic z Dollar Vending Machine", chodzi tylko o ten "sklep" czy z pozostałych też nic nie można kupić? (czyli ulepszenia Vigorów i broni)

Edytowane przez _daras_
Opublikowano

Wczoraj skonczylem Bioshock:Infinite i to jedna z najlepszych gier w jakie mialem przyjemnosc zagrac..tematyka bardzo mi podpasowala ( miks Incepcji, Terminatora i Donnie Darko ), porazily mnie miiejscówki i świetny gameplay. Na gre roku glosowalem na TLOU(w Gta nie gralem), ale dzis bym sie zastanowil dobrzee..

Opublikowano

no skonczylem, ale co to ma do rzeczy? chodzi Ci ze jedynka jest fantastyczna a Infinite juz beee? jasne ze jedynka jest super, ja tylko napisalem ze tematyka Infinite duzo bardziej mi podpasowala i w tym swietle nawet na pierwsza czesc mozna patrzec inaczej.

Opublikowano

Jako pierwszy skończyłem Infinite

No i zepsułeś sobie wrażenia z samej końcówki :)

Jeśli chodzi o sam gameplay to najbardziej podszedł mi Infinite ze względu na uproszczony system (czyli mniej przerw w samym graniu ale za to mniej kombinowania i strategii- co kto lubi), nie ma milionów toniców i zastanawiania się który by tu użyć, Vigory jakby "wyraźniejsze" no i przede wszystkim brak hackowania dla mnie na +.

Sam klimat jednak w jedynce najlepszy.

• Minusik 1