Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 12 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2013 Pierwsza część to podstawa, a otwarcie Infinite jest imo najlepszym w tej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 12 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2013 Grać w Infinite bez znajmości jedynki to trochę lipa, bo wiele się straci. Cytuj Odnośnik do komentarza
BoroBoro 161 Opublikowano 12 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2013 dzisiaj będzie dodatek ? Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 12 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2013 ja grałem tylko w dwójkę. pograłem trochę w singla (może z 10 % gry zrobiłem), multi i niezbyt ciekawe było to doświadczenie. warto brać się za infinite? a może spróbować jedynki? nie wiem czy kręcą mnie te klimaty, jakieś roboty z wiertłami zamiast rąk, jakieś małe dziewczynki, moce, plazmidy, vigory... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 12 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2013 Grać w Infinite bez znajmości jedynki to trochę lipa, bo wiele się straci. Czy ja wiem, to oddzielna część. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 12 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2013 Powrót do Rapture w Infinite to moim zdaniem wystarczający argument przemawiający za tym, aby jednak znać jedynkę. No i te motywy z zapożyczaniem rozwiązań w mieście z Rapture. Infinite traci sporo, gdy nie gramy w jedynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 12 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2013 Ragus ma jak najbardziej racje. Znajomosc jedynki to dla mnie podstawa i i zakonczenie to jedno wielkie puszczone oko do fanow jedynki. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 12 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2013 (edytowane) Ragus ma jak najbardziej racje. Znajomosc jedynki to dla mnie podstawa i i zakonczenie to jedno wielkie puszczone oko do fanow jedynki. No nie bardzo, Infinite stanowi oddzielny byt (nowe uniwersum, bohaterowie, historia). Owszem, traci się parę smakowitych nawiązań, które przemycili twórcy dla fanów serii, ale nie są to rzeczy fundamentalne dla gry - bez nich Infinite olśniewa, z nimi natomiast (nie ukrywam) nabiera rumieńców. To w opcjonanlych DeeLCekach Levine skupia się na łączeniu światów - podstawka to Columbia. Powrót do Rapture w Infinite to moim zdaniem wystarczający argument przemawiający za tym, aby jednak znać jedynkę. No i te motywy z zapożyczaniem rozwiązań w mieście z Rapture. Infinite traci sporo, gdy nie gramy w jedynkę. Sporo to traci się grając w 2 uprzednio nie poznawszy pierwszej części. W Infinite traci się smaczki, one natomiast nie stanowią trzonu gry (zobaczymy, co zmieni w tej kwestii najnowsze DLC). Edytowane 12 listopada 2013 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 12 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2013 Ragus ma jak najbardziej racje. Znajomosc jedynki to dla mnie podstawa i i zakonczenie to jedno wielkie puszczone oko do fanow jedynki. No nie bardzo, Infinite stanowi oddzielny byt (nowe uniwersum, bohaterowie, historia). Owszem, traci się parę smakowitych nawiązań, które przemycili twórcy dla fanów serii, ale nie są to rzeczy fundamentalne dla gry - bez nich Infinite olśniewa, z nimi natomiast (nie ukrywam) nabiera rumieńców. Bioshock Infinite to nie jest nowe uniwersum w stosunku do pierwszego Bioshocka. Gralismy w ta sama gre? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 12 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 12 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2013 (edytowane) Ragus ma jak najbardziej racje. Znajomosc jedynki to dla mnie podstawa i i zakonczenie to jedno wielkie puszczone oko do fanow jedynki. No nie bardzo, Infinite stanowi oddzielny byt (nowe uniwersum, bohaterowie, historia). Owszem, traci się parę smakowitych nawiązań, które przemycili twórcy dla fanów serii, ale nie są to rzeczy fundamentalne dla gry - bez nich Infinite olśniewa, z nimi natomiast (nie ukrywam) nabiera rumieńców. Bioshock Infinite to nie jest nowe uniwersum w stosunku do pierwszego Bioshocka. Gralismy w ta sama gre? Nie mam pojęcia, w co ty grałeś. Rapture nie funkcjonuje w tym samym świecie co Columbia. Kropka. To że te dwa światy sporadycznie się przenikają o niczym nie świadczy - kojarzysz tear z Girls Just Wanna Have Fun (ewentualnie ten z paryskim kinem)? Według ciebie Columbia i nasz świat też stanowi tożsame uniwersum? Cut the crap... Edytowane 12 listopada 2013 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 12 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2013 Przecież sami twórcy mówili, żeby nie szukać na siłę powiązań i nie robić z Infinite prequela czy sequela. Tak jak wspomniał stoodio - nawiązania to raczej smaczki dla fanów, wiec tak jak warto skądinąd zagrać w B1 i 2, tak można przechodzić Infinite i w pełni docenić grę bez znajomości poprzednich pozycji z serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 12 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2013 okej zasysam dlc <3 jutro rano będe grał #eksajt Cytuj Odnośnik do komentarza
TAILOR 9 Opublikowano 12 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2013 okej zasysam dlc <3 jutro rano będe grał #eksajt jakim cudem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 12 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2013 okej zasysam dlc <3 jutro rano będe grał #eksajt jakim cudem? :confused: pc master race Cytuj Odnośnik do komentarza
Timmy 1 799 Opublikowano 12 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2013 (edytowane) Taka tam ciekawostka - http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=89522643&postcount=359 Edytowane 12 listopada 2013 przez Timmy Cytuj Odnośnik do komentarza
wiki1993 539 Opublikowano 13 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2013 Granie w Infinite bez znajomości jedynki to IMO straszna głupota, owszem - z początku wydaje się, że oprócz podobnych założeń (miasto-utopia odcięte od świata, jego charyzmatyczny założyciel-wizjoner, podobieństwo relacji Elizabeth i Songbirda do tej łączącej Big Daddies z Little Sisters itp.) jest to kompletnie oddzielne uniwersum, lecz końcówka absolutnie temu przeczy. Może ci się wydawać, że dobrze się bawisz i rozumiesz Infinite, ale prawdziwy opad szczeny wywoła przejście tej gry po uprzednim ukończeniu jedynki. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 13 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2013 Dobrze zrozumiałem że dziś już będzie do pobrania na pss? Cytuj Odnośnik do komentarza
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 13 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2013 Wczoraj trafiło na PSS US, więc według rozkładu jazdy dzisiaj powinno być u nas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 13 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2013 Pierwsze recenzje raczej z rezerwą - redaktorzy kręcą nosami, Gracze są natomiast zachwyceni. Dziś przekonamy się na własnej skórze, jak to naprawdę jest z tym nowym DLC... Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 952 Opublikowano 13 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2013 Podobno 2h gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 13 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2013 Jezus Maria, to jest dopiero pierwszy epizod tego Burial at Sea ;/? Byłem święcie przekonany, że to od razu w całości wychodzi. Ech, no nic, pobiera się, za 2-3h pewnie będą pierwsze wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 13 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2013 (edytowane) @stoodio Kiedy to jest to te samo uniwersum. Wszystkie Bioshocki funkcjonują w tym samym, jeno B1/B2 i B:I w światach równoległych. Uniwersum = Wszechświat, a w tym słowie niekoniecznie zawiera się wyłącznie czas i przestrzeń. Edytowane 13 listopada 2013 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 13 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2013 (edytowane) DLC już jest na PSS: https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/pl-pl/gry/dodatki/pogrzeb-na-morzu-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-1/cid=EP1001-BLES01705_00-BSIDSCDLC0BPSCEE Edytowane 13 listopada 2013 przez SzczurekPB Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 13 listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2013 Pobieram Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi