Skocz do zawartości

Jak się ubrać?

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
normalni ludzie powiedzieliby prosto z mostu idź sobie kup dobry garniak w vistuli czy u innego armaniego, ale nie o dżinsach i koszuli do usranej śmierci będą jęczeć :/

Obecnie nie ma jako takiego kanonu a i całkowite bezguście jest określane jako gust. Garnitur na urodzinach to relikt poprzedniej epoki więc nie wiem dlaczego za wszelką cenę ~20latkowie chcą do tego wracać. Ma to dodać prestiżu czy wykrochmalić samą imprezę?

Byłem na kilku garden party z tą różnicą, że nie z dziećmi bogatych rodziców a z samymi rodzicami i wszyscy byli ubrani "casualowo". Nie wiem czy było to uwarunkowane tym, że całymi dniami siedzą w garniturach więc choć raz chcą poczuć się swobodnie ale lepiej wpływało na atmosferę bo lepiej rozmawia się z kontrahentami widząc ich w bardziej "ludzkiej" formie.

Z bogatą młodzieżą się nie zadawałem więc trudno mi oceniać przez pryzmat Twojej sytuacji ale jeśli nie chcesz być towarzysko wykluczony/zrobić "siarę" koleżance to leć po jakąś modną marynarkę, spodnie i koszulę weź maturalne a jak chcesz się wyróżnić to zawiąż sobie halsztuk i strugaj artystę/filozofa :]

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
anyone-for-croquet.jpg

zaje.biste! już niedługo zaczynam studia więc tak czy siak muszę zaopatrzyć się w tego rodzaju ubiór.

chwilka uważnego czytania pozwala wywnioskować, że prosiłem o polecenie dobrego garnituru.

Edytowane przez Walter_Cronkite
Opublikowano

Marynarka po uj,

elegancka koszula, dwa ostatnie guziki rozpięte. Jak nie jestes spaślakiem to wciagnij w spodnie, jak jestes to opusc na spodnie. Tylko jom (pipi) wyprasuj!

Dobra marynara sportowa dodaje elegancji a i specjalnie nie ujmuje luzowi ubioru.

66.jpg

Opublikowano (edytowane)

wątpie zeby 20 latek miał cos takiego w szafie, ja mam, ale jestem trochu starszy

, no i jaki sens kupowanie czegos takiego (za mnie niz 200zeta porządnej nie znajdzie) tylko po to zeby isc na jedną garden party

Edytowane przez gekon
Opublikowano

Otwieram drugą stronę.

Edit: A nie, jednak nie. Idź do szmatolandu i wybierz jakąś marynarkę ładną, do tego gustowne dżinsy i jakieś normalne buty (nie trampki/dunki/adidasy/(pipi)wieco) i będzie kewl.

Że też takie rzeczy trzeba tłumaczyć - wydawać by się mogło - ogarniętemu w miarę człowiekowi. :/

Właśnie trampki jak najbardziej :turned:

Opublikowano (edytowane)

mów do słupa, a słup jak du,pa. nie mogę z was. normalni ludzie powiedzieliby prosto z mostu idź sobie kup dobry garniak w vistuli czy u innego armaniego, ale nie o dżinsach i koszuli do usranej śmierci będą jęczeć :/

Jak chcesz porządny garnitur we w miarę przyzwoitej cenie, to Vistula/Bytom. Teraz są przeceny. Nie wiem, mam 19 lat, a i tak na różne urczystości garnitur ubieram pewnie kilkanaście razy do roku, także tego tauzena warto poświęcić - to zakup na lata. Swój kupiłem jakoś 2 lata temu i nie żałuję(Vistula). No ale nigga, please garnitur to nie na garden party. Na takie okazje to proste dżinsy + ładne trampki/inne fajne buty + tiszert/polówka + marynarka IMO.

Edytowane przez Khadgar
Opublikowano

Dobra, a jak idę grać w piłkę to mogę założyć buty halowe, spodenki oraz koszulkę i tak wyekwipowany udać się ma boisko? Idę przez miasto, więc może wypadałoby ubrać się bardziej elegancko?

Opublikowano (edytowane)

Dobra, a jak idę grać w piłkę to mogę założyć buty halowe, spodenki oraz koszulkę i tak wyekwipowany udać się ma boisko? Idę przez miasto, więc może wypadałoby ubrać się bardziej elegancko?

Nie no jak przez miasto, to bądź przywoity i ubierz na to marynarę.

Edytowane przez Khadgar
Opublikowano (edytowane)

no trampy po półtorej stówki, różowe (łososiowe?) najlepiej bo kuba wojewódzki takie nosi. patrząc po ludziach jacy tam bywają to może i jakichś młodych biznesmenów spotkam co to rozkręcają TVN Wrocław i się załapię do talk-showu bo gadane mam szczególnie jak sobie popiję.

błażej: no bez kitu nie popylaj po ulicy w butach do piłki. przez dwie przecznice wstydziłbym się tak przejść. weź torbę sportową i przebież buty na miejscu, nie zapomnij o skarpetach na zmianę!

Opublikowano

Kiedys pilem w takim ą, ę towarzystwie, jakis gosc z ASP, lekarz i przyszly magnat ubezpieczen. Nie mialem o czym z tymi snobami gadac, napilem sie zwyzywalem ich, zostawilem tam moja byla, ktora tez chciala zawsze byc ą, ę glupia ci.pa i poszedlem z kolegami pic wina pod Tesco. Zduniacz ma swieta racje. Nie wiem dlaczego pan lekarz nie rozumial moich zarcikow o zwierzecej nekrofilii :ermm:

Opublikowano (edytowane)

istnieje spore prawdopodobieństwo, że będzie tam taka dość interesująca przyszła studentka ASP (konkretnie architektura wnętrz). z naszych wcześniejszych rozmów mogę stwierdzić, że znaleźliśmy nić porozumienia i z chęcią wysłu(pipi)e moich wykładów o wyższości quentina tarantino nad pedro almodovarem i peanów na cześć doroty masłowskiej, a także zapewnień, że o wiele lepiej jej w naturalnym kolorze.

jak tak sobie myślę to szanse, że jednak się tam wybiorę coraz bardziej wzrastają.

Opublikowano

Ejj jak tak napisaliście o piciu w towarzystwie ą, ę to mi się przypomniał momentalnie Sylwester 2008/2009. Akademik Kielecki i piłem (pipi) z jakimiś komuchami, socjalistami, "partia nas kocha" na ścianach, glany, w szelkach, na łyso wszyscy, laski gadają o sensie egzystencji, a z głośników leci "Janek Wiśniewski padł". No to było najdziwniejsze miejsce gdzie piłem. A i byłem normalnie ubrany, nie w garnitur i nie miałem różowych(łososiowych) trampek.