Paliodor 1 791 Opublikowano 2 maja 2011 Autor Opublikowano 2 maja 2011 (edytowane) Uprzedziłeś mnie z tym newsem. Przed chwilką sprawdzałem pocztę i zobaczyłem tego maila od Atlusa. Cóż limitka całkiem ciekawa i jakże tematyczna . Fajnie, że nawet do edycji zwykłej dają jakieś bonusy, a z tego co pamiętam to są one identyczne jak te w Japonii. Tam też dawali tego OST'a i artbooka. Sam nie wiem, może się i skuszę na pre-order, dolar teraz nisko stoi więc kto wie. Edytowane 2 maja 2011 przez Paliodor Cytuj
Paliodor 1 791 Opublikowano 17 maja 2011 Autor Opublikowano 17 maja 2011 (edytowane) Nowy filmik promujący Catherine, a na jego końcu próbka angielskiego dubu: Byłoby świetnie, gdyby dali również oryginalna ścieżkę, ale zapewne są to tylko marzenia... Edytowane 17 maja 2011 przez Paliodor Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 17 maja 2011 Opublikowano 17 maja 2011 Ja jestem ciekaw jak wiele osob "zawiedzie sie" na Catherine. Jej dziwacznosc sadze, ze wielu nie bedzie w stanie zaakceptowac. Jak sadze tez wielu patrzy przez pryzmat Person na nowy tytul Atlusa. Czytajac wypowiedzi ludzi z zagranicznych forum grajacych czy tutaj np. Pinga to nie jest to czego wiekszosc oczekuje(jrpg). Najblizej jak widac jej do Visual Novel z elementami logicznymi . Mnie osobiscie to nie przeszkadza bo wiele gier visual novel japonskich(adult only) goscilo na moim komputerze( i tak czytalem kazdy tekst, nie tylko klikalem ). Z tym, ze jak widac to w Catherine raczej golizny nie uswiadczymy. Cytuj
django 549 Opublikowano 17 maja 2011 Opublikowano 17 maja 2011 Ci co mogliby sie zawiesc to juz to przezyli przy pierwszych filmikach z gejmpleju. Teraz przeciez wszystko wiadomo. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 17 maja 2011 Opublikowano 17 maja 2011 Ja jestem ciekaw jak wiele osob "zawiedzie sie" na Catherine. Jej dziwacznosc sadze, ze wielu nie bedzie w stanie zaakceptowac. Jak sadze tez wielu patrzy przez pryzmat Person na nowy tytul Atlusa. Czytajac wypowiedzi ludzi z zagranicznych forum grajacych czy tutaj np. Pinga to nie jest to czego wiekszosc oczekuje(jrpg). Najblizej jak widac jej do Visual Novel z elementami logicznymi . Mnie osobiscie to nie przeszkadza bo wiele gier visual novel japonskich(adult only) goscilo na moim komputerze( i tak czytalem kazdy tekst, nie tylko klikalem ). Z tym, ze jak widac to w Catherine raczej golizny nie uswiadczymy. Nah. Najbliżej jej do gry z klockami przeplatanej animacjami. Rozbudowanych ścieżek dialogowych etc. tutaj nie uświadczysz. Swoją drogą jak poszukujesz dobrej Visual Novelki na PS3, ino bez golizny to polecam 428~封鎖された渋谷で -> około setka zakończeń do rozkminienia = moc. Platynowanie zajmuje ~25 godzin jeśli masz dobrze obcykane tego typu gry. Jest jeszcze Imabikisou, ale póki co nie miałem okazji zagrać. Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 17 maja 2011 Opublikowano 17 maja 2011 Brzmi nieźle. Szkoda, że po japońsku ni umim... :confused: Cytuj
scuff 463 Opublikowano 17 maja 2011 Opublikowano 17 maja 2011 dobrej Visual Novelki na PS3, ino bez golizny >dobrej >bez golizny ??? Chce ta poszewke na poduszke z deluxe edition Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 17 maja 2011 Opublikowano 17 maja 2011 dobrej Visual Novelki na PS3, ino bez golizny >dobrej >bez golizny ??? Chce ta poszewke na poduszke z deluxe edition Oj co w Tym dziwnego ? Naprawdę jest sporo ciekawych historii bez anime cycków którymi gardzę Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 18 maja 2011 Opublikowano 18 maja 2011 30 minut angielskiej wersji: http://www.giantbomb.com/quick-look-ex-catherine/17-4137/ Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 18 maja 2011 Opublikowano 18 maja 2011 Już widzę ten silnik graficzny w Persona 5 Cytuj
Paliodor 1 791 Opublikowano 19 maja 2011 Autor Opublikowano 19 maja 2011 Już widzę ten silnik graficzny w Persona 5 Silnik jak najbardziej pasowałby do P5. Zresztą sami twórcy przyznali, że z Catherine chcą wybadać obecne stacjonarne platformy i dopiero potem zabierać się za P5. Cytuj
Suavek 4 717 Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 Tak mi wpadło dziś w oczy: http://www.play-asia.com/Catherine_Primary_Cover/paOS-13-71-bp-49-en-70-45tw.html http://www.play-asia.com/Catherine_Primary_Cover/paOS-13-71-dh-49-en-70-45tx.html 60$ + ~11$ wysyłka za pre-ordera z soundtrackiem i artbookiem. Drogo, ale jak na current-geny chyba nie AŻ tak drogo, biorąc pod uwagę, że to import. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 Angielska wersja nie wyglada zle,ale wolalbym jap dubbing i angielskie napisy...ale znajac zycie nic z tego. Mysle czy by pre ordera nie zlozyc bo gierka wyglada na kick ass :o Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 @Suavek Zdecydowanie TANIO . Ile u nas nowa gra w sklepie kosztuje - 209/219zł? Tutaj za podobną cenę masz nowość + kozacką zawartość. Aż żałuję, że nie poczekałem, bo drugiej kopii kupować nie zamierzam. Cytuj
Suavek 4 717 Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 Ile u nas nowa gra w sklepie kosztuje - 209/219zł?U nas wszystko jest drogie . Patrzę w kontekście cen innych gier za granicą. Ale może inaczej - tanio jak na taką zawartość, ale i tak dość drogo jak na "gópjom gjerke wideło". Sam naprawdę bardzo rzadko kupuję coś w takiej cenie i czekam zwykle na jakieś obniżki. Tylko ostatnio zrobiłem wyjątek dla paru japońskich pozycji, na których mi zależało. Poza tym miejcie na uwadze, że soundtrack to 11 utworów (czyli pewnie niekompletny), a Artbook to raptem 36 stron, czyli bez szału. A to chyba właśnie te dwa elementy zaważyły na tak wysokich kosztach przesyłki (11$ zamiast tradycyjnych 4$). Just sayin' . Cytuj
Paliodor 1 791 Opublikowano 23 maja 2011 Autor Opublikowano 23 maja 2011 Ruszyła oficjalna angielska strona Catherine: http://www.catherinethegame.com/home.html Świetna muzyka przygrywa w tle. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 27 maja 2011 Opublikowano 27 maja 2011 (edytowane) Kawałeczek z pubu Edytowane 27 maja 2011 przez ping Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 30 maja 2011 Opublikowano 30 maja 2011 Hmm... http://www.play-asia.com/Catherine_Love_Over_Deluxe_Edition/paOS-13-71-bp-49-en-70-4830.html Rozumiem ze ta wersja bedzie po angielsku tak? I nie za bardzo rozumiem,czym sie rozni to: http://www.play-asia.com/Catherine_Primary_Cover/paOS-13-71-bp-49-en-70-45tw.html od tego: http://www.play-asia.com/Catherine_English_Language_Version/paOS-13-71-bp-49-en-70-493b.html Na jednym w naglowku napisane ze english language version i tansza 5 dolcow...druga ma napis primary cover ale flage US wiec pewnie tez angielska a drozsza 5 dolcow mimo ze to to samo....zagubilem sie i nei wiem ktore zamawiac,moglby ktos podpowiedziec o co tu chodzi? Ten sklep ma taki smietnik ze nic nie da sie ogarnac. P.S. wkoncu bedzie tak ze wersja US bedzie miala angielski dubbing? nie bedzie mozliwosci japonskiego? :< Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 5 czerwca 2011 Opublikowano 5 czerwca 2011 Ja już swoj egz. Catherine Delux Edition zamówiłem, co wraz z kosztami wysyłki wyniesie mnie razem jakieś ok. 90 dolców kanadyjskich (o ile dobrze pamientam, bo nie chce mi się zaglądać do statusu zamówienia). Nie czekam łaskawie aż gra wyjdzie w Europie (choć jeśli wyjdzie to też zapewne kupie), bo patrząc na Persone 3 na PSP (choć w jakiś sposób zostało to nam wynagrodzone), to conajmniej przez najbliższy rok nie urzymy tej gry u nas. Co do samej gry, to uwielbiam tak klimatyczne gry, a Atlus to dla mnie obecnie synonim jakości w przeciwieństwie do SE (chociarz bardziej chodzi mi tu o Square niż Enix'a), i ich gry moim zdaniem można kupować w ciemno. Natomiast co do dubbing'u, angielskiego to nie jest zły, ale mam nadzieje, że przynajmniej w wersji na PS3 dostaniemy wybór, bo nie ukrywam, że chciałbym przetestować obie wersje językowe. Co do pytania kolegi powyżej, to różnica jest nad wyraz widoczna (i nie chodzi mi tu o okładki), bo te drosze wydanie to wydanie USA, te tańsze to wydanie azjatyckie (ciekawe na jaki kraj), i jest dostępne odrazu bo na stanie. Więc płacisz praktycznie za samą grę bez bonusów jak OST i artbook. Do premiery gry w USA zostało jakieś nie całe dwa miesiące, więc nie wiem czy jest sens zamawiać gierke z azji, ja tam mogę poczekać... ...choć kto wie . Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 5 czerwca 2011 Opublikowano 5 czerwca 2011 No ja tez juz zamowilem ale w innym sklepie w ktorym jest mniejszy syf ;s Rowniez deluxe i wyszlo sporo ale takie cos musi kosztowac. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 7 czerwca 2011 Opublikowano 7 czerwca 2011 (edytowane) W sklepie nie ma śmietniku, tylko nie bardzo ogarniasz o co chodzi z azjatyckimi wersjami . W Azji często wychodzą dwa wydania tych samych gier - z wersją językową japońską, a potem z wersją językową angielską. Stąd informacja przy wersji Azjatyckiej, że gra jest po angielsku - wcześniejsza Azjatka, która ukazała się równolegle z wersją japońską, była po japońsku. @P-chan Tamto Azjatyckie wydanie nie jest dostępne na stanie i będzie zawierać artbook oraz soundtrack. Jest to wersja na Hong Kong. Edytowane 7 czerwca 2011 przez ping Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 8 czerwca 2011 Opublikowano 8 czerwca 2011 Dobra doczytałem miesiąc jej wydania i w sumie masz racje, choć jak widzę nie wszystkie znaczki mi się wówczas doczytały... Cytuj
Paliodor 1 791 Opublikowano 13 lipca 2011 Autor Opublikowano 13 lipca 2011 Zlokalizowane demko Catherine jest już dostępne na amerykańskim PSN i XBL. Cytuj
Danonek 2 Opublikowano 14 lipca 2011 Opublikowano 14 lipca 2011 Demko jest super. W końcu coś innego Dla kogoś kto lubi anime jak znalazł. Jakiś polski sklep będzie importował tą grę ? Cytuj
_mike 318 Opublikowano 14 lipca 2011 Opublikowano 14 lipca 2011 Demko jest bardzo spoko. Gierka nie jest tak łatwa jak się wydawała i zdecydowanie bardziej "entertaining". Jednego jestem pewien po tym demie - CHCĘ Personę na tym silniku bo Catherine wygląda obłędnie, najbardziej stylowy cel-shading jaki widziałem. Jestem zachwycony tym co Atlus wyczarował. Catherine trzeba będzie kupić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi