Skocz do zawartości

Catherine

Paliodor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.01.2019 o 19:10, Suavek napisał:

Z tego posta do końca nie szło się domyśleć, że gra wyszła już tydzień potem. W każdym razie Catherine jest już na Steamie, pod tytułem Catherine Classic. Z jakiegoś powodu to tylko port z PS3, a Full Body będzie dla konsol.

To na pewno jedna z bardziej kontrowersyjnych gier w branży, która rzadko widzi "kultowe klasyki". Na premierę Catherine była dla jednych rewelacją, a dla innych chaotycznym, męczącym średniakiem - i po latach nadal się wiele nie zmieniło, jedni mówią, że gra to ponadczasowy klasyk, a inni, że fatalnie przechodzi próbę czasu. Sam już nie wiem, pora będzie ograć z perspektywy tej całej famy, albo teraz, albo jak wyjdzie ta wersja Full Body.

Edytowane przez ogqozo
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Ach, twist z nową postacią jest mocny.

Miałem ambitny plan, żeby grę splatynować, ale zapomniałem już, jaka Catherine jest trudna. Pozdro dla ludzi, którzy zdobędą złoto w 6 trybach fabularnych i zaliczą wieżę Babel. Plus do tego Rapunzel. 

Opublikowano

ograłem demo. świetny motyw z tą nową postacią, chodź nie mam pojęcia czy jej obecność dla story wyjdzie ostatecznie na plus, czy minus. czy tylko ja mam takie wrażenie, czy sterowanie uległo minimalnej poprawie?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 28.09.2019 o 19:40, izon napisał:

Są aczkolwiek rasowy RPG to nie jest, po prostu jest mocny nacisk na fabułę, dialogi itd. a czysty gameplay to w sumie przerywnik (póki co)

Wiem, że stary post ale niedawno zrobiłem kilka zakończeń w Full Body. Proszę powiedzcie mi gdzie są te elementy rpg o których mowa. Mam ponad 20 godz nabite, daleko do tego Meksyku RPG? 

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Mejm napisał:

No napisal: fabula, dialogi xD

No właśnie, no nawet to, że jest kilka zakończeń jest jakimś tam nawiązaniem do gier rpg;)

Edytowane przez izon
  • 2 lata później...
Opublikowano

Grał ktoś po japońsku z angielskimi napisami? Nie wiem czy to problem tylko wersji na Switcha, ale w niektórych miejscach napisy się nie pojawiają. Dopiero zacząłem, druga noc, w kilku rozmowach z baranami i w konfesjonale nie bylo napisów, to standardowy problem w kilku miejscach czy random issue że raz się pojawiaja a raz nie?

Opublikowano

Brzmi jak coś na co ludzie narzekali już na poprzednich platformach, więc jeśli zmiana ustawień nic nie daje to brzmi jakby po tylu latach tak już miało zostać w tej grze.