Skocz do zawartości

80's Action Movies...

Gość Frostbite

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Frostbite
Opublikowano

Filmy akcji z lat 80-ch, duzo sexu, strzelania i obijania ryjow.... Wyszlo w cholere dobrych tytulow, klasykow itd, gatunek nie do zajechania ;] Filmy typu Ostry Poker w Malym Tokio, Poza Prawem itd. rzadza i malo tego wolno sie starzeja ;] Jacys fani filmow tego typu z tamtego okresu?

ps: Dolph Lundgren rzadzi ;]

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

owszem ma, a także największego kutasa jakiego można zobaczyć na mężczyźnie. mój faworyt to oczywiście tango i cash. lepszego duetu niż sly i kurt w kinie akcji nie było i nie będzie. kane & lynch mieliby na szansę zajęcia pierwszego miejsca na podium gdyby w roli lyncha nie obsadzono (ja pier.dolę... :/) uwaga, uwaga... jamiego foxxxxa.

Opublikowano

No, tu się muszę zgodzić, "Tango i Cash" to fatalny film, poniżający dla Stallone'a, Russella i ludzi, którzy podpisali się pod rzekomym "scenariuszem" tego szajsu.

Opublikowano (edytowane)

nie pamiętam dokładnie, ale była tam chyba też scena jak sly stoi pod prysznicem przez pięć minut w slo-mo. to jest to.

albo to było w "zabójcach"? ten film co potem sharon stone pukał.

Edytowane przez Walter_Cronkite
Opublikowano

no nawet specjalnie nie przepadam za kinem akcji, ale za to cenię sobie dobry flejm.

która szklana pułapka dla was najlepsza? ja uznaję w zasadzie tylko jedynkę (bo alan rickman), ale trójeczką z jacksonem też nie pogardzę (choć to już chyba lata 90te).

Opublikowano

Uwielbiam trylogie DH. Kiedys za najgorsza uważałem dwójkę, ale jak sobie niedawno ją odświeżyłem to w koncu do mnie dotarlo jak ten film wymiata. Za to DH4 to pg13 gniot.

1 - 10

2 - 9

3 - 9

4 - 0

Opublikowano (edytowane)

do you remember when we first met john mcclane? teledysk z dodatków do szklanej pułapki 4.0, która dumnie stoi u mnie półce. juuuuuupikajeeeeej madafakaaaa!

Piękną sceną to był taniec Jamie Lee Curtis w "Prawdziwych kłamstwach", film też świetny, ostatnie sceny z odrzutowcem rządzą

YOU'RE FIRED!

Opublikowano (edytowane)

poza acion Dziełami z lat osiemdziesiątych początki lat 90 również byly wypasiony pod tym względem i trzeba to koniecznie uwzględnić bo dopiero połączenie 80/90 daje pelny obraz KULTU filmow akcji.

I tu wchodzi Sensei Seagal. Jego pierwsze 4 filmy wymiataja po dzis dzień. Moj ulubiony: Out for Justice z genialna rola Williama Forsytha. To bylo stuprocentowe twarde i krwawe kino najwyższej próby

Nico to wiadomo, klasyk. Hard to Kill rowniez znakomity. Ostatnim dobrym filmem senseja byl Liberator 2. Następnie utył. Liczę, ze Maczecie powroci.

do tuz gatunku jeszcze dojdziemy:)

Edytowane przez Snejk
Opublikowano (edytowane)

dobra, postanowione. dzisiaj wieczorem oglądam pamięć absolutną. tylko muszę się przekopać przez dvd z gazet.

Opublikowano

No, Arnie zdecydowanie przoduje w kultowych tekstach.

A jak Arnie i ejtis to COMMANDO

Coz za wspaniale dzieło! Gloryfikacja Drwala. Milosc rodzicielska!!! Poetycka scena strzelenia do czerwonych róz i genialne on linery, których nie zapomnę az do smierci. Cytować ich nie ma sensu bo kazdy je zna jak amen w pacierzu!!!

Predatora powinienem przemilczyc bo to nie pure action conie. Podobnie jak w przypadku Commanda jest tu od groma czadowych tekstow i najtwardsi komandosi jacy tylko mogli byc. A Hawkins, kawalarz, napisal scenariusz do Zabójczej broni!!!

Opublikowano

Filmy akcji z lat 80-ch, duzo sexu, strzelania i obijania ryjow.... Wyszlo w cholere dobrych tytulow, klasykow itd, gatunek nie do zajechania ;] Filmy typu Ostry Poker w Malym Tokio, Poza Prawem itd. rzadza i malo tego wolno sie starzeja ;] Jacys fani filmow tego typu z tamtego okresu?

ps: Dolph Lundgren rzadzi ;]

Poza Prawem to nie jest film akcji.