Gość Frostbite Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Filmy akcji z lat 80-ch, duzo sexu, strzelania i obijania ryjow.... Wyszlo w cholere dobrych tytulow, klasykow itd, gatunek nie do zajechania ;] Filmy typu Ostry Poker w Malym Tokio, Poza Prawem itd. rzadza i malo tego wolno sie starzeja ;] Jacys fani filmow tego typu z tamtego okresu? ps: Dolph Lundgren rzadzi ;] Cytuj
Master_Plaster 4 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 duzo sexu, strzelania i obijania ryjow Czy to, aby nie jest Twoja codzienność? - Szklana Pulapka, Zabójcza Broń, Ucieczka Nowego Yorku FTW Cytuj
Gość Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 To prawda, że Dolph Lundgren ma w sobie demona? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 owszem ma, a także największego kutasa jakiego można zobaczyć na mężczyźnie. mój faworyt to oczywiście tango i cash. lepszego duetu niż sly i kurt w kinie akcji nie było i nie będzie. kane & lynch mieliby na szansę zajęcia pierwszego miejsca na podium gdyby w roli lyncha nie obsadzono (ja pier.dolę... ) uwaga, uwaga... jamiego foxxxxa. Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 No, tu się muszę zgodzić, "Tango i Cash" to fatalny film, poniżający dla Stallone'a, Russella i ludzi, którzy podpisali się pod rzekomym "scenariuszem" tego szajsu. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 moja ulubiona scena to jak zjeżdżają na tym kablu jak uciekają z więzienia. kino najwyższych lotów. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 (edytowane) nie pamiętam dokładnie, ale była tam chyba też scena jak sly stoi pod prysznicem przez pięć minut w slo-mo. to jest to. albo to było w "zabójcach"? ten film co potem sharon stone pukał. Edytowane 22 sierpnia 2010 przez Walter_Cronkite Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 gdyby taka scena byla to faktycznie film bylby do dupy, a tak? Dzieło:) Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Sly pukal Szaron w SPECJALIŚCIE!! Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 albo to było w "zabójcach"? ten film co potem sharon stone pukał. to był "specjalista" Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 fakt. to była piękna scena. ostatnie tango w paryżu się chowa. Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Specjalnie to mówisz, żebym cierpiał. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 no nawet specjalnie nie przepadam za kinem akcji, ale za to cenię sobie dobry flejm. która szklana pułapka dla was najlepsza? ja uznaję w zasadzie tylko jedynkę (bo alan rickman), ale trójeczką z jacksonem też nie pogardzę (choć to już chyba lata 90te). Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Uwielbiam trylogie DH. Kiedys za najgorsza uważałem dwójkę, ale jak sobie niedawno ją odświeżyłem to w koncu do mnie dotarlo jak ten film wymiata. Za to DH4 to pg13 gniot. 1 - 10 2 - 9 3 - 9 4 - 0 Cytuj
_One_ 36 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Piękną sceną to był taniec Jamie Lee Curtis w "Prawdziwych kłamstwach", film też świetny, ostatnie sceny z odrzutowcem rządzą Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 (edytowane) do you remember when we first met john mcclane? teledysk z dodatków do szklanej pułapki 4.0, która dumnie stoi u mnie półce. juuuuuupikajeeeeej madafakaaaa! Piękną sceną to był taniec Jamie Lee Curtis w "Prawdziwych kłamstwach", film też świetny, ostatnie sceny z odrzutowcem rządzą YOU'RE FIRED! Edytowane 22 sierpnia 2010 przez Walter_Cronkite Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 (edytowane) poza acion Dziełami z lat osiemdziesiątych początki lat 90 również byly wypasiony pod tym względem i trzeba to koniecznie uwzględnić bo dopiero połączenie 80/90 daje pelny obraz KULTU filmow akcji. I tu wchodzi Sensei Seagal. Jego pierwsze 4 filmy wymiataja po dzis dzień. Moj ulubiony: Out for Justice z genialna rola Williama Forsytha. To bylo stuprocentowe twarde i krwawe kino najwyższej próby Nico to wiadomo, klasyk. Hard to Kill rowniez znakomity. Ostatnim dobrym filmem senseja byl Liberator 2. Następnie utył. Liczę, ze Maczecie powroci. do tuz gatunku jeszcze dojdziemy:) Edytowane 22 sierpnia 2010 przez Snejk Cytuj
_One_ 36 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 YOU'RE FIRED! Aż musiałem sobie to przypomnieć http://www.youtube.com/watch?v=9E089FnwgUc FUCK YEA! BTW, Arnold to chyba aktor który ma najlepsze "jednoliniówki" w historii, teraz na szybko z pamięci bym ich chyba z 20 wypisał Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 (edytowane) dobra, postanowione. dzisiaj wieczorem oglądam pamięć absolutną. tylko muszę się przekopać przez dvd z gazet. Edytowane 22 sierpnia 2010 przez Walter_Cronkite Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 No, Arnie zdecydowanie przoduje w kultowych tekstach. A jak Arnie i ejtis to COMMANDO Coz za wspaniale dzieło! Gloryfikacja Drwala. Milosc rodzicielska!!! Poetycka scena strzelenia do czerwonych róz i genialne on linery, których nie zapomnę az do smierci. Cytować ich nie ma sensu bo kazdy je zna jak amen w pacierzu!!! Predatora powinienem przemilczyc bo to nie pure action conie. Podobnie jak w przypadku Commanda jest tu od groma czadowych tekstow i najtwardsi komandosi jacy tylko mogli byc. A Hawkins, kawalarz, napisal scenariusz do Zabójczej broni!!! Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Amerykanski Ninja 3 (dlugo, dlugo nic) reszta Cytuj
Junkhead 33 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Filmy akcji z lat 80-ch, duzo sexu, strzelania i obijania ryjow.... Wyszlo w cholere dobrych tytulow, klasykow itd, gatunek nie do zajechania ;] Filmy typu Ostry Poker w Malym Tokio, Poza Prawem itd. rzadza i malo tego wolno sie starzeja ;] Jacys fani filmow tego typu z tamtego okresu? ps: Dolph Lundgren rzadzi ;] Poza Prawem to nie jest film akcji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi