Michał102 870 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 (edytowane) Ja wcześniej jechałem po pepikach jak po łysej kobyle, ale po ograniu pełnej wersji stwierdzam, że ta GRA jest warta każdych pieniędzy. KLIMAT, KLIMAT i jeszcze raz KLIMAT !!! Coś pięknego W pierwszą część niestety nie miałem okazji pograć, ale dwójeczka to dla mnie gangsterka doskonała Edit: Demo nie powinno było w ogóle ujrzeć światła dziennego, ludzie tylko niepotrzebnie się zniechęcili. Uwierzcie mi - wszystkie techniczne niedociągnięcia znikają gdy już zaczniemy zagłębiać się w fabułę, która jest genialna. Misje są bardzo, ale to bardzo ciekawe i różnorodne (nie tak nudne jak w GTA), cały czas mamy ochotę pchać akcję do przodu. Wczoraj wieczorem miałem sobie pograć góra godzinkę - skończyło się na tym, że siedziałem do 4-tej rano (pierwsze takie posiedzenie przed konsolą od czasów PSX'a) MOC !!! Edytowane 1 września 2010 przez Michał102 Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Możliwe ze jest warta,ale jak dla mnei nie takiej kasy,ja nie widze sensu sponsorowania w pełnym wymiarze lenistwa w dev na konsole. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Abstrahując od The Betrayal of Jimmy, dostał ktoś kod na "bonus" od Ultimy, który miał być w pudełku? Koleś z Ultimy w Przeglądzie Tygodnia na tvgry.pl, powiedział, że nasza wersja Mafii 2 wspiera patche i DLC, tylko problem był ze Zdradą. Będzie dostępna, ale trzeba jeszcze poczekać. Zobaczymy jak to będzie. W Jimmiego zagram, kiedy cała jego historia będzie już dostępna, żeby zaliczyć za 1 zamachem, bez przestojów. Ja i Mysza jesteśmy chętni do składki na DLC. Proponowałbym rozszerzyć oferte, żeby zebrać ekipę i zastanowić się nad wszystkimi DLC. W składce wyjdzie dużo taniej, a fajnie mieć taką "wypchaną" wersje ;D Cytuj
Ural 13 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Nie wiem, czy to narzekanie, czy coś innego, ale mnie Mafia II pozytywnie rozczarowała, zwłaszcza po beznadziejnym demku na PS3. Przyznaję bez bicia, że grę z powodu lepszej grafiki przechodzę na X360 (jeszcze całej nie przeszedłem, choć jestem już daleko) i nie uważam wcale, by oprawa była zła. Przeciwnie, moim zdaniem jest klimatyczna, a smaczków nie brakuje. Natomiast największym atutem są misje, które w dużej mierze są za(pipi)iste! Oczywiście nie wszystkie, ale jak dla mnie Mafia II zjada zarówno GTA4, jak i RDR pod tym względem - jest klimat, są fajne i klimatyczne tematy, jest to z jajem, dopracowane, miasto wcale nie sprawia wrażenia wyludnionego, fajnie się jeździ, bronie są spoko, czuć power wystrzałów, itd. Postaci świetnie nakreślone jak dla mnie, doskonały jest motyw z więzieniem i totalną zmianą klimatu tj. zima/lato , miasto jest olbrzymie i bardzo dobrze odwzorowane... serio... czy ktoś naprawdę po sandboxie oczekuje oprawy z Uncharted? Jak dla mnie Mafia II to tytuł naprawdę świetny i nie przeszkadza mi, że nie można zbyt wiele rzeczy robić w mieście, bo po kiego grzyba mi w takiej grze partyjki w kręgle? Nie ma może misji dodatkowych, ale wątek główny jest na tyle wciągający, że wprost nie można się oderwać od konsoli. Jak dla mnie obowiązkowa pozycja i zupełnie nie rozumiem, czemu niedoceniana. Taki RDR oferował milion możliwości, a był pusty jak wydmuszka, za to nowa Mafia po prostu wciąga samą fabułą, klimatem, itd. Oczywiście są drobne bugi tu i ówdzie, ale nie ma się co czepiać. No i na koniec ciekawostka - czy ktoś też zauważył, że tam jest cała masa tych samych miejscówek, co w GTA4? W sensie... to tak jakby przenieść się w czasie o 50 lat wstecz w stosunku do GTA jeśli chodzi o Nowy Jork - jeżdżąc po mieście co trochę miałem deja vu i kojarzyłem różne miejscówki... no kawał dobrej roboty jak dla mnie! I przede wszystkim jest tu ten humor, którego Rockstarsom od pewnego czasu brakuje, np. doskonałe są teksty a propos telewizji, itd. można boki zrywać! Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Widzę, że mamy podobne zdanie. RDR i GTA4 może i są bardziej rozbudowane, ale sam główny tryb fabularny w Mafii jest o wiele lepszy i ciekawszy. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Ile trwała średniej długości misja w GTA IV? Jak się sprężyć to dało się to skończyć w mniej niż 5 minut. Ile trwa w Mafii 2? Czasem nawet i 40 minut, kilka sekcji jeżdżonych, gadki które trudno przewijać i klimat tak gęsty jak majty małolaty w galarecie gdy się jej przed oczami zamacha nowo kupionym telefonem. Mało tego, w przypadku gdy gramy pierwszy raz ciągle mamy banan na twarzy na myśl, że tak na prawdę nigdy nie możemy być pewni co się zaraz stanie i czy nie będzie trzeba znowu gdzieś jechać i coś zrobić, bo ktoś coś po ludzku s(pipi)ił i trzeba po gościu posprzątać. To mi się w Mafii podoba, nawet motyw gdzie w jakimś klonie GTA mięlibyśmy Game Over i Try Again, tu jedziemy z koksem bo w końcu takie jest życie, nie zawsze jesteśmy na górze. Ciąg niepowodzeń z małym zwycięstwem, gdzie tracimy kogoś i widzimy tego konsekwencje - akcja z wieżowcem . Szkoda, że takie gry tworzy się 5-6 lat. Czekam jak ten głupi na DLC. Cytuj
winner 183 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 miasto jest olbrzymie i bardzo dobrze odwzorowane... Bzdura... miasto jest małe i słabo rozwinięte chociaż przyznam, że fajnie się po nim jeździ, lecz ja oczekiwałem większego rozmachu. PS: Co do tego DLC to chodzą jakieś plotki że 7 września ma wyjść 2'gi dodatek tym razem już na wszystkie platformy Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Małe to było w jedynce, tutaj jest w sam raz, tym bardziej, że nie ma dodatkowych zadań, więc jeszcze większe nie byłoby potrzebne. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Miasto nie jest olbrzymie jak napisał Ural, ale jest bardzo klimatyczne i skondensowane. Misje są naprawde dlugie, jeden chapter zajal mi ok 1,5 godziny. Jest grubo, genialnie fabularnie i nikt sie nie patyczkuje. Jezyk jest ciezki, ale z umiarkowaniem i bez przesady. W zasadzie jedynym powaznym minusem tej gry jest okrojenie konsolowych wersji (w szczegolnosci PS3) w stosunku do PC. Gdyby na wszystkich 3 platformach wygladala tak samo (z naprawde minimalnymi roznicami, jak to bywa zawsze) to jest to gra na bardzo mocne 9. Gdyby sie czesi postarali bardziej z portami, to nie przejmowaliby sie slaba sprzedaza i srednia w granicach 70%. Dlugosc gry? Odpowiednia. Jak na taka gre nie jest ani za krotka, ani za dluga, lecz w sam raz. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Ja bym chętnie zobaczył DLC z Henrym Tomasino jako gościem, który infiltruje szeregi mafii i zbiera o nich info dla federalnych, bo ten wątek trochę słabo został przedstawiony. A jak wiadomo okazał się wtyką i właśnie za to skośnoocy go ubili. Przy okazji ta scena jest genialna, ale o tym pisałem już wcześniej. :] Cytuj
xbor 54 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 (edytowane) Ta scena to jest według mnie w ogóle najlepsza, najmocniejsza scena w grze, powiem więcej jedna z najlepszych scen z jakimi miałem doczynienia w grach. Po niej z wielką przyziemnością rozwalłem żółte czerepy . Dlc z tym wątkiem mogło by być ciekawe oczywiście o ile nie byłoby to zwykłe "przynieś, wynieś, pozamiataj" a trzymałoby poziom gry. Edytowane 1 września 2010 przez xbor Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Nom tez sie zgadzam, jeden z najlepszych momentow w grze Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Dla mnie niezłym szokerem była jego prawdziwa tożsamość, za co słono zapłacił. W sumie w grze jest kilka momentów które mogą to potwierdzać, że był agentem. - Nie zabił starca (Leo) chociaż dostał na niego zlecenie - w momencie gdy Joe, Vito i Henry idą z walizką pełną narkotyków i spotykają policję, ten kapnął się, że to nie jest policja Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Zgadzam się z wami jeżeli chodzi o klimat fabułę i pociąg do gry jest bardzo dobrze. Tak się wczułem, że nawet nie biegam jak się przemieszczam, a chodzę, aby być bardziej poważny aha i koniecznie trzeba przełączyć na model jazdy symulacyjny, bardzo fajnie się pomyka. Oceny w granicach 70-75 % to na pewno duże nie doszacowanie tego tytułu. Grafika też mi się bardzo podoba (fakt gram w wersję na klocka). Podsumowując, bardzo polecam Cytuj
winner 183 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 W jedynce mapa była w sam raz ponieważ samochody były wolniejsze. Tutaj migiem można szybkim wozem objechać dookoła, nie ma nawet jakichś specjalnych miejsc do zwiedzania. Poza tym bardzo mi się podobały pozamiejskie wojaże w M1 oraz te wzgórza i jak na tamte czasy świetne widoki. Tutaj mamy zwykłe miasto otoczone murem - trochę nudno. Co do tego DLC to z Henrym byłoby ciekawe, sam chętnie bym poznał tę sprawę z bliska. PS: Jeśli chodzi o cenę to moim zdaniem tyle ile ja dałem za wersje na PC (89zł) jest ok - nawet ta sugerowana 110zł była w porządku. Na konsole 150zł za nówkę będzie już opłacalnym zakupem. Kumpel kupił za 200 (preorder) i trochę żałuje (ma wersję ENG z DLC) ... Cytuj
oskar_PL 34 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 PS: Jeśli chodzi o cenę to moim zdaniem tyle ile ja dałem za wersje na PC (89zł) Tak ? Daj mi linka na taką cenę . Cytuj
winner 183 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 W sklepie normalnie za tyle nie kupisz, mi załatwiał znajomy (mam angielską kopię, prawdopodobnie z UK) a spolszczenie zainstalowałem sobie przez podmianę plików z tymi w folderze sds_en. Wyszło taniej a na to samo. Cytuj
mishka 5 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 (edytowane) Powiem tak - w poniedziałek przyszedł mi pre-order, pogralem ze 2h (5 rozdzial), na drugi dzien wrocilem z roboty, 5 min wczutki i ... konsola uznala, ze nalezy sie dawno oczekiwany YLOD... zyc, nie umierac... roz(pipi)iwszy biurko i poboczny osprzet udalem sie do MM i zakupilem ps3 slima (wczesniej mialem classica). obecnie gram sobie w najlepsze niczym sie nie przejmujac, wszak czekalem na ten tytul ok 7-8 lat... jedynym moim bolem glowy, jest to, iz wiekszosc pisze, ze dany tytul mozna ukonczyc w ok 15h ... czyli mam ok/ponad polowe... troche krotka, jak na tyle lat oczekiwan ... z grubsza rzecz biorac - jestem mega zadowolony z klimatu i misji ! strona graficzna mnie nie obchodzi zbytnio - w Kane&Lynch rewelacji nie bylo, ale gameplay nadrabial ! tak wiec Panowie - do padow !!! ps. kiedy uslyszalem - Benny Goodman - Sing Sing Sing podczas jazdy, pomyslalem, ze niebo osiagnelo kolejny level Edytowane 2 września 2010 przez mishka Cytuj
o.b.star 2 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 Jak sciagnac ten dodatek made man i The Betrayal of Jimmy? Mam wersje angielska, nie znajduje mi zadnych materialow do sciagniecia. Pewnie musze jakies konto na zagranicznym PSN zalozyc, tak? powtorze swoje pytanie:P Gra kupiona w ultimie w polskie dystrybucji, wersja angielska no i ie moge sciagnac dodatkow.. :> Cytuj
Lamkers 20 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 A ja się do powyższego pytania dołączam, ponieważ rozważam zakup wersji angielskiej, mam dość Cenegi i tego co robi a właściwie tego czego nie robi a jak już robi to pier*** psuje Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 (edytowane) Jak sciagnac ten dodatek made man i The Betrayal of Jimmy? Mam wersje angielska, nie znajduje mi zadnych materialow do sciagniecia. Pewnie musze jakies konto na zagranicznym PSN zalozyc, tak? powtorze swoje pytanie:P Gra kupiona w ultimie w polskie dystrybucji, wersja angielska no i ie moge sciagnac dodatkow.. :> Wersja angielska czyli masz edycje kolekcjonerską? I co na dodatki i ekskluzywne dlc jak wpisujesz kody w psstore nie działa? WTF. To mnie zmartwiłeś o co tu chodzi Edit: @o.b.star Przeczytaj sobie komentarze z tego newsa a dokładnie użytkownika PrzemekM89 wygląda na to, że kody po prostu nie działają na PL koncie. Po raz kolejny je.bać cenegę http://www.ppe.pl/news-2580-Zemsta_Jimmyego_juz_za_kilka_dni.html Edytowane 2 września 2010 przez SłupekPL Cytuj
o.b.star 2 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 Edit: @o.b.star Przeczytaj sobie komentarze z tego newsa a dokładnie użytkownika PrzemekM89 wygląda na to, że kody po prostu nie działają na PL koncie. Po raz kolejny je.bać cenegę Nie no to juz przesada, skoro sprzedaja oficjalnie w Polsce wydanie EK ale w wersji angielskiej to powinno byc pelne wsparcie dla niej.. lapie nerwa bo jednak troche kasy wydalem i chce sie cieszyc bonusami, a tu lipa:/ Szkoda, ze redakcja PE nie napisze czasem czegos o polskiej dystrybucji zeby pietnowac takie sytuacje zwlaszcza, ze to jest kolejny raz kiedy Cenega daje dupy Cytuj
popiol 16 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 Wyszedł trailer tego dodatku, który ma się ukazać 7 września. - wygląda interesująco, szkoda trochę, że będzie to podane w stylu arcade, ale raczej i tak kupię, jeśli oczywiście nie będzie żadnych cyrków z blokadą regionalną. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 Ten dodatek będzie na X-ie? Chyba będzie trzeba zainwestować, chociaż zupełnie odrębna historia nie do końca mnie przekonuje. Cytuj
winner 183 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Tak, będzie również na PC oraz Xboxie 360. Chodzą plotki jakoby w tym samym czasie miał ukazać się dodatek Betrayal of Jimmy również na pozostałe platformy... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi