Skocz do zawartości

Mafia 2

CoATI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm mam angielską wersję gry ale polskie trofea :whistling: Ma ktoś tak? I czy to oznacza że moge mieć polskie napisy?

Po wprowadzenie polskiego XMB praktycznie w każdej grze (bez względu na język), są trofea pl.

Opublikowano

Witam, czy wy także spotkaliście się z tym że grając na poziomie hard w 14 rozdziale gdy jedziemy od Giuseppe po Joego nie da się wejść do restauracji?! Proszę o pomoc!!!

Opublikowano

Pograłem, pomyślałem i powiem że ta Mafia jest całkiem porządną grą. Odwołałem preorder (i słusznie) jednak po kilku cieplejszych ocenach zdecydowałem się kupić gierkę. Oczywiście wersję angielską ;) Pod względem graficznym Mafia znika przy Uncharted czy GoW. To oczywiste. Jednak nie odbiega moim zdaniem aż tak od standardów. Na cut-scenkach widać słabe wykonanie twarzy. Cała ta trawa nie jest jakoś porażająca słaba. Jeśli chodzi o krew to nie odczuwa się tak tego bo przy strzałach w ciało krew tryska z przeciwników. Walka wręcz jest irytująca i strasznie nudna. Początkowo sterowanie może sprawić problemy jednak po kilkunastu minutach idzie przywyknąć i gra się przyjemnie. SI naszych wrogów jest bardzo niskie przez co gra na hardzie nie powinna sprawić problemów nawet niedzielnym graczom.

Ktoś mówił że misje nie są tak nudne jak w GTA IV. Zaczynam 7 rozdział i powiem że napewno nie są ciekawsze niż w ostatnim GTA. Mega przyjemnie zwiedza się miasto oraz śmiga starszymi furami. Bardzo klimatyczna sprawa. O fabule wypowiem się pod koniec weekendu jak skończę grę.

Jak narazie daję grze 6/10. Mam nadzieje że fabuła się rozkręci bo narazie na kolana mnie nie powala. Ale ogólnie jest ok ;)

Opublikowano

Według mnie są dużo nudniejsze w gta misje, gta odrzuciło mnie po 3-4h, od mafii nie moglem się oderwać, denerwowało mnie jedynie częste jeżdżenie.

Opublikowano

\Na cut-scenkach widać słabe wykonanie twarzy.

Ktoś mówił że misje nie są tak nudne jak w GTA IV. Zaczynam 7 rozdział i powiem że napewno nie są ciekawsze niż w ostatnim GTA. Mega przyjemnie zwiedza się miasto oraz śmiga starszymi furami. Bardzo klimatyczna sprawa. O fabule wypowiem się pod koniec weekendu jak skończę grę.

Jak narazie daję grze 6/10. Mam nadzieje że fabuła się rozkręci bo narazie na kolana mnie nie powala. Ale ogólnie jest ok ;)

Twarze są średnie jak napatrzy się na Uncharted 1-2, Gow 3, Heavy Rain czy ME2, ale jak na grę z założenia otwartą , prawie sandboxową nie jest żle, ba, nawet dobrze.

Co do misji do są za(pipi)i.ste i przy całej sympatii dla Nico i reszty ekipy, to pod względem misji (dla mnie tylko tego), GTA4 przepada z kretesem.

Opublikowano

Pograłem, pomyślałem i powiem że ta Mafia jest całkiem porządną grą. Odwołałem preorder (i słusznie) jednak po kilku cieplejszych ocenach zdecydowałem się kupić gierkę. Oczywiście wersję angielską ;) Pod względem graficznym Mafia znika przy Uncharted czy GoW. To oczywiste. Jednak nie odbiega moim zdaniem aż tak od standardów. Na cut-scenkach widać słabe wykonanie twarzy. Cała ta trawa nie jest jakoś porażająca słaba. Jeśli chodzi o krew to nie odczuwa się tak tego bo przy strzałach w ciało krew tryska z przeciwników. Walka wręcz jest irytująca i strasznie nudna. Początkowo sterowanie może sprawić problemy jednak po kilkunastu minutach idzie przywyknąć i gra się przyjemnie. SI naszych wrogów jest bardzo niskie przez co gra na hardzie nie powinna sprawić problemów nawet niedzielnym graczom.

Poczekaj dalej, a zobaczysz kilka wręcz szokujących scen. :)

Opublikowano

witam czy sa jakies problemy z mafia 2 na ps3 mam pare gier i kupiłem sobie mafie pogralem 10 minut i gra się zawiesila od tego momentu konsola jej nie czyta pozostałe gry chodza normalnie gra jest kurde nowa nie wiem czy mam ja zareklamowac do sklepu

Opublikowano

Raz jeszcze muszę pochwalić tą grę.

Klimat, fabuła, całą gangsterska otoczka to wielka rewelacja.

Nie wiem dokładnie jak wersja na PS3 demo było średnie :), ale na klocku grafika jest bardzo, bardzo dobra, a pomysł z porami roku daje wrażenie jak y to były dwa różne miasta.

RDR bardzo mi się podobała, ale tak jak napisał Ural i Zwyrol Mafia 2 bardziej wciąga i zasysa.

Gra spokojnie na 9 .

Bardzo polecam

Opublikowano

http://www.vgchartz.com/weekly.php?date=&console=&maker=

Wyniki sprzedaży, Mafia tylko załapała się na 1 dzień sprzedaży, bo zestawienie obejmuje okres do 28 sierpnia. Patrząc na wyniki za 1 dzień nie jest źle.

Co bardzo cieszy to ok 6 krotnie gorsza sprzedaż wersji na PC (choć to pierwsza gra akcji na PC, która w ogólne załapała się na pierwszą 50-tke - więc jak na PC b. dobry wynik), która jest najbardziej dopieszczona i zapewne była wiodącą wersją :thumbsup:

Opublikowano

Ciekawe jak w Polsce sprzedaje się wersja PL. Na półkach w jednym MM widziałem na raz tyle wersji, że już dawno nie widziałem tyle pudełek z jedną grą.

Opublikowano

Gdybym miał wymienić najlepsze momenty w grach tego roku, to Mafia 2 zajmuje całe podium.

1. Śmierć Henry'ego.

2. Zabicie głównego bohatera z jedynki.

3. Zakończenie.

+ najlepszy soundtrack roku :] Choć jeszcze Mass Effect 2 ma świetny ;P

http://www.youtube.com/watch?v=hWbj6jquAOk&feature=related

genialna piosenka po prostu :whistling:

Racja, soundtrack jest rewelacyjny. W sandboxach najlepszy od czasów Vice City.

Opublikowano

wlasnie skonczylem... po tylu latach czekania, oczekiwalem ciut dluzszej rozgrywki ... obecnie zaczynam 2 raz, aby zdobyc playboye i listy goncze. pomijajac genialny klimat, troche mniej oryginalna fabułe (pare mocnych watkow) - przystapilem do zaglebienia sie w kwestii "betrayal of jimmi" ... z PSStore dowiedzialem sie, ze (poki co mam nadzieje), ow bonus jest dostepny do jedynie 2 wersji gier - okraszonych na grzbiecie czy w ksiazeczce odpowiednim kodem - np Bles - 00952 (z pamieci jade, moge sie mylic); 2 wersje kodu generalnie ... ja natomiast posiadam wersje preorder PL - oznaczona BLES 00940 - tak wiec nici z dodatkow... w gre wchodzi albo czekanie na rozszerzenie packa albo wymiana gry na konkretna wersje... panowie na PSstore byli o tyle "wspanialomyslni", ze upomnieli, zeby przed zakupem sprawdzic ow kod... jak siegam z pamieci, to takiego nonsensu jeszcze nie widzialem

Opublikowano

wlasnie skonczylem... po tylu latach czekania, oczekiwalem ciut dluzszej rozgrywki ... obecnie zaczynam 2 raz, aby zdobyc playboye i listy goncze. pomijajac genialny klimat, troche mniej oryginalna fabułe (pare mocnych watkow) - przystapilem do zaglebienia sie w kwestii "betrayal of jimmi" ... z PSStore dowiedzialem sie, ze (poki co mam nadzieje), ow bonus jest dostepny do jedynie 2 wersji gier - okraszonych na grzbiecie czy w ksiazeczce odpowiednim kodem - np Bles - 00952 (z pamieci jade, moge sie mylic); 2 wersje kodu generalnie ... ja natomiast posiadam wersje preorder PL - oznaczona BLES 00940 - tak wiec nici z dodatkow... w gre wchodzi albo czekanie na rozszerzenie packa albo wymiana gry na konkretna wersje... panowie na PSstore byli o tyle "wspanialomyslni", ze upomnieli, zeby przed zakupem sprawdzic ow kod... jak siegam z pamieci, to takiego nonsensu jeszcze nie widzialem

Przeciez wiadomo,ze jak Cenega macza palce to DLC na pewno nie bedzie chodzic;)

To nie pierwszy i ostatni raz.

Opublikowano

Recenzja Mafii 2 w nowym neo + to największy fail tej gazety.

Ja rozumiem, że gra ma błędy ale chyba ziomek recenzujące... ehh szkoda gadać.

Nie kupowałem kilka miechów Nieo, teraz się skusiłem, ostatni raz w życiu.

Opublikowano

http://www.vgchartz.com/weekly.php?date=&console=&maker=

Wyniki sprzedaży, Mafia tylko załapała się na 1 dzień sprzedaży, bo zestawienie obejmuje okres do 28 sierpnia. Patrząc na wyniki za 1 dzień nie jest źle.

Co bardzo cieszy to ok 6 krotnie gorsza sprzedaż wersji na PC (choć to pierwsza gra akcji na PC, która w ogólne załapała się na pierwszą 50-tke - więc jak na PC b. dobry wynik), która jest najbardziej dopieszczona i zapewne była wiodącą wersją :thumbsup:

A co w tym radosnego? Czeskie złamasy przez 8 lat dewelopingu nie wiedziały co się na świecie pozmieniało i dopracowali najbardziej wersję która sprzeda się najgorzej, a te olane pójdą w milionach. Jaki z tego wniosek? Czy się postarają czy nie, to gra i tak się sprzeda na konsolach, więc nie ma się co przejmować.I nie to żebym się czepiał samej gry ale tego jak sobie polecieli w kulki z konsolami. :diablo: Ch**j mnie strzela jak sobie pomyśle że za dwa trzy miechy to gra na PC w ogóle będzie pół darmo kosztować. :angry:

Ciekaw jestem jak to będzie przy nastepnej części, znowu nędzny port z PC czy też może do trzech razy sztuka?

Opublikowano

A co wystawili? Bo nie mam jeszcze numeru, a kupię dopiero jak wrócę do domu. Mielu w ostatnim numerze pisał, że ocena będzie wysoka. xD Pewnie kolejni, którzy chcieli GTA w latach 50-tych i za to jadą po grze.

Opublikowano

A co wystawili? Bo nie mam jeszcze numeru, a kupię dopiero jak wrócę do domu. Mielu w ostatnim numerze pisał, że ocena będzie wysoka. xD Pewnie kolejni, którzy chcieli GTA w latach 50-tych i za to jadą po grze.

Ocena NieO +

6,5 m.in. grafika na 6 :), miód 6 - Boże widzisz i nie grzmisz :) - recenzowali wersję na X360

minusy : schematyczna, nudnawa, kalka kalek, ogólnie narzekają, że misje nudne itp. Oni naprawdę grali w tą samą grę co my ?