Gość _Milan_ Opublikowano 28 sierpnia 2010 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Mam podłączony komputer stacjonarny przez kabel, a laptopa przez wifi. Komputery sa wl. i wył. ciagle na zmiane. Zauwazylem pewna regułe. Bit comet na stacjonarnym ma port 19201, wrzucilem wiec go do zakladki port forwarding i nadałem ip stacjonarki, i wszystko chodzi cycus. Ale gdy wlaczy sie lapka , a pozniej stacjonarny to port pozostaje bez zmian, ale adres ip z xxxxx.100 zmienia sie na xxxxx.101( iz 101 na 100) i bitcomet juz widzi przeszkode, musze za kazdym razem modyfikowac ip. Ja czegos tu (pipi) nie rozumiem, router zmienia mi samemu ip lanu, łodafak? Cytuj
Gość Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Ustaw na kompach IP na sztywno. Bo w tym momencie urządzenie które pierwsze jest włączane dostaje niższy IP. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 (edytowane) dzieki stona , jestes niezastapiony. Przerobiłem protokól tcp/ip ale net mi przestał działać i uwaga: YEBANY WINDOWS 7 SAM ZDIAGNOZOWAŁ I NAPRAWIŁ PROBLEM, JESTEM (pipi) WZRUSZONY, PIERWSZY RAZ MI SYSTEM POMÓGŁ xD edit: a jednak sie pospieszyłem, windows mi przywrócił ip automatyczne xDDDDDD Edytowane 29 sierpnia 2010 przez caps_LOCK_masta Cytuj
Gość Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Oj oj. Wchodzisz we właściwości połączenia , protokół TCP/IP a tam ustawiasz adres ip na sztywno: 192.168.X.X+10 maska podsieci: się sama wypełni brama domyślna: wpisujesz ip routera dns se w necie znajdź. Proszę Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 wiesz co, znalazłem w opcjach tp-linka cos takiego jak rezerwacja ip przez adresy mac, moze pomoze. Cytuj
Gość Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 No na jedno wyjdzie w sumie, czy sobie od strony routera to zrobisz, czy od strony kompa powodzenia :potter: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi