wirusek 1 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Witam jakie polecacie mangi wydane w Polsce, posiadam Hellsing i GitS, chciałbym poczytać coś nowego z dobrą kreską i ciekawą fabułą. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Tu masz listę mang wydanych w Polsce. http://fam.kasumi.pl/index.php?module=Mediashare&func=view&aid=3 Problem z naszym krajem jest taki, że większość serii jaka została rozpoczęta nie została ukończona, jeśli znasz angielski zamawiaj mangi po angielsku. Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 ...albo ściągaj z netu :F Cytuj
jan95kes 40 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 ...albo wejdż na manga.lib pl gdzie masz mangi po polsku do przeczytania (z tym że nie ma nigdy wszystkich czapterów) Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 (edytowane) ... albo to olej, gdyż manga ssie. Edytowane 1 września 2010 przez Figaro Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 (edytowane) ... albo to olej, gdyż manga ssie. 10/10 Edytowane 1 września 2010 przez Zaton. Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Wydają w Polsce Vagabond? To ja już kompletnie nie rozumiem braku zainteresowania Berserkiem. Przecież manga Inoue ma prawie tyle samo tomów, a jest znacznie mniej popularna. Z wydanych w Polsce polecam, poza Vagabondem, Battle Angel Alita, Eden, Akira, Miecz nieśmiertelnego, Samotny wilk i szczenię. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 7 września 2010 Opublikowano 7 września 2010 W Polsce wyszło 8 tomów Vagabonda i niestety wydawnictwo porzuciło serię. Cytuj
Trundle 1 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Polecam mange "Pluto" wydawaną przez Hanami, manga autorstwa Naokiego Urasawy [ popełnił Monster i 20th century boys]. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 8 kwietnia 2011 Opublikowano 8 kwietnia 2011 Całe Pluto wydali w PL? Mogliby wydać 20th Century Boys ehh;/. Najlepsza fabularnie manga ever;/. Cytuj
Trundle 1 Opublikowano 8 kwietnia 2011 Opublikowano 8 kwietnia 2011 Wyszedl pierwszy tom ale bedzie calosc. Jest szansa na inne tytuly tego autora ale wszystko zalezy od tego jak Pluto sie sprzeda. Cytuj
Ural 13 Opublikowano 8 kwietnia 2011 Opublikowano 8 kwietnia 2011 Great Teacher Onizuka zdecydowanie Cytuj
Trundle 1 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Wlasnie zaczalem zbierac GTO bo Waneko wydaje to drugi raz. Cytuj
Flik 2 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Mial ktos z was moze w reku cos wydanego przez JPF? Dostalem w prezencie pierwsze 3 tomy NGE. Jestem fanem serii, wszystko fajnie, ale zalewa mnie jak wydawca kaze sobie placic za sytuacje, w ktorej tlumacz nie potrafi rozroznic bynajmniej od przynajmniej. Pozwole sobie zacytowac: tom 2, str. 5, bio Shinjiego "[...] ojciec opuscil go rok po tej tragedii (tak bynajmniej zostalo to przedstawione na poczatku serii) [...]" Pozniej jest wielki placz, ze nikt nie chce tego kupowac Cytuj
Trundle 1 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Mam sporo tytulow i nie spotkalem sie z takimi bykami, a ich tlumaczenie DB to mistrzostwo. Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 11 kwietnia 2011 Opublikowano 11 kwietnia 2011 Mogliby wydać 20th Century Boys ehh;/. Najlepsza fabularnie manga ever;/. Nie mogę się zgodzić. 20th Century Boys ma wiele głupich i niepotrzebnych momentów, które skutecznie zabijają przyjemność z czytania. Nie powiem jednak, że manga jest zła. Sam bym kupował gdyby zaczęli wydawać. Wątpię żeby Hanami się za to zabrało, oni celują raczej w krótsze serie. Cytuj
Kendo 4 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Niedawno sam miałem przyjemność obczaić 20th Century Boys. Ogólnie bardzo, bardzo dobra manga. Przede wszystkim naprawdę rozbudowana i bogata w mocarne zwroty akcji oraz wiarygodne postacie fabuła - pod tymi względami manga Naokiego Urasawy zmiata czapki razem z głowami. Szkoda, że pod koniec autorowi ewidentnie zabrakło pomysłów, a i główny antagonista nieco ssie (Johan z "Monster" wciąga go noskiem), jednak całościowo manga zdecydowanie warta jest uwagi. Dobra pozycja dla wszystkich szukających czegoś poważnego i na pewno bardziej ambitnego niż Naruto czy Bleach. Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 18 lipca 2012 Opublikowano 18 lipca 2012 Widziałem ostatnio w Empiku pierwszy tom mangi Resident Evil. Ktoś jest w temacie? Fajne to? Warto zakupić? Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 4 sierpnia 2012 Opublikowano 4 sierpnia 2012 Przyzwoite. Ciężko mi ocenić po tylko jednym tomie, ale to raczej z kategorii "niezgorsze czytadło" niż "naprawdę dobre dzieło". Cytuj
estel 806 Opublikowano 20 sierpnia 2012 Opublikowano 20 sierpnia 2012 Polecone mi na tym forum Tower of God sprawdziło się jako konkretny umilacz czasu, więc polecam dalej. Czytać koniecznie na Batoto.net, bo tam jest w wersji że jeden chapter to jedna strona, czyli tak jak być powinno. Dodam, że manga jest w kolorze i ma ciekawą kreskę oraz świetnie wykreowany świat oraz za(pipi)istego protagonistę (przynajmniej w 2 sezonie). No i ostatnio w Breakerze się zaczęło dziać. Jak ktoś nie czytał to też polecam. Pierwsza część to The Breaker, a druga to Breaker: New Waves. Wszystkie 3 tytuły to mangi koreańskie. Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 3 lipca 2014 Opublikowano 3 lipca 2014 Zabawię się w archeologa, a co tam. Coś z nowo-wydanych mang jest wartego uwagi? Lubię coś w stylu One Piece, Shingeki no Kyojin, ale nie pogardzę czymś bardziej poważnym, właściwie chciałbym tylko, żeby było dość dobre. I nie miało miliona epizodów, bo nigdy nie nadążę. Dlatego pytam o nowości. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 3 lipca 2014 Opublikowano 3 lipca 2014 Nie orientuję się w mangach, bo czytam z obecnie wychodzących tylko Knights of Sidonia, Koe no Katachi i Berserka raz na pół roku. http://mangafox.me/directory/2013/ Wbij sobie i poprzeglądaj mangi jakie zaczęto wydawać w zeszłym roku, może coś Cię zaciekawi. Cytuj
Gość Opublikowano 16 sierpnia 2014 Opublikowano 16 sierpnia 2014 Polecam mangi Jirō Taniguchi wydawane w naszym kraju przez Hanami. Czytałem do tej pory "Księga wiatru", "Zoo zimą" oraz moim zdaniem najlepszą "Odległa dzielnica". Doskonałe, proste ale chwytające za męskie serca historie. Teraz biorę się za "Ratownika". Hanami w ogóle moim zdaniem jest najciekawszym wydawnictwem w Polsce i na ich półce nie znajdziemy historyjek o cycatych wojowniczkach. Nie wszystko mi się oczywiście podoba (takie Duds Hunt moim zdaniem jest dosyć tanie, Król Wilków jest nijaki), ale z tego co jeszcze od nich czytałem, to zdecydowanie mogę polecić Dziennik z zaginięcia. Z wydawnictwa Waneko polecam absolutnie doskonałe "Tu detektyw Jeż". Manga do której chyba najczęściej wracam. Mandragora w swoim czasie popełniła "Samotny wilk i szczenię" esencja klasycznych opowieści o samurajach fantastycznie narysowana. Z JPF nie czytałem jeszcze niczego naprawdę dobrego, ale taki tasiemiec jak Fullmetal Alchemist jest całkiem przyjemny. Egmont to dwa tytuły, które zmieniły moje podejście do komiksu: EDEN i mimo, że nie manga to jednak mocno w japońskim duchu Usagi Yojimbo. Pierwsza to był momentami dosłowny wstrząs (sugestywna, ale uzasadniona przemoc i mało optymistyczna historia), druga oczarowała mnie do tego stopnia, że od 8 lat czekam z wywalonym jęzorem na kolejne nowe tomy. Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 16 sierpnia 2014 Opublikowano 16 sierpnia 2014 Ta "Odległa dzielnica" kusi mnie od dawna bo po opisie fabuły ze strony Hanami to zapowiada się bardzo przyjemna pozycja. Chyba pora się w końcu zaopatrzyć w swój tomik. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 16 sierpnia 2014 Opublikowano 16 sierpnia 2014 Mam, polecam. To taka obyczajówka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi