Bartolinsky 1 801 Opublikowano 2 sierpnia 2022 Opublikowano 2 sierpnia 2022 Wind Breaker https://www.webtoons.com/en/sports/wind-breaker/list?title_no=372 Dawno miałem się za to zabrać, ale jakoś nie kusiło, ale to urwa bardzo dobrze bo w weekend 240 chapów weszło jako złoto Fabuła to nietypowa sportówka o rowerach, ale w miejskim wydaniu. Drifty na szosówkach, pełna pisda po rampach czy w zakrętach, a pomiędzy wyścigami napyerdalanka z innymi grupami. Autor ma świra na temat streetwearowych marek i moim zdaniem w połączeniu z szosowym rowerem daje to zajebisty efekt xd 1 Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Kupiłem jakiś czas temu wszystko co wyszło po angielsku, jak przysiadłem dzis to 3 tomy wjechał na jedno posiedzenie. Tytuł zakończony a na poczatku przyszłego roku anime startuje Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 25 stycznia Opublikowano 25 stycznia Ktoś coś... reflektuje w tym temacie, jak manga poniżej? Polecacie tytuł? Czytaliście? Pierwszy raz spotykam się z takim swego rodzaju ,,jednostrzałowcem" na rynku. Niezwykłe... xD https://egmont.pl/Miasteczko-Halloween,75819053,p.html Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego -45% na mangi od Hanami, czyli przede wszystkim Monster i Pluto od Urasawy, https://www.gildia.pl/promocje/481?sort=premiere 2 Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego Monster to tomy 2w1, dlatego drozej od Pluto Cytuj
kendzikk 121 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego Tak, ponad 400 str na tom. Warto dodać, bo komuś to może przeszkadzać, że okładka drugiego tomu jest w połysku, reszta okładek matowa. Nie wiem jak tom 9, bo dopiero przyjdzie. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego 4 minuty temu, kendzikk napisał: okładka drugiego tomu jest w połysku, reszta okładek matowa. Nie wiem jak tom 9, bo dopiero przyjdzie. Może dodruki, ja mam 1 wydanie i wszystko matowe Cytuj
kendzikk 121 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego 1 i 2 tom mam w III wydaniu, 1 tom jest matowy, więc nie wiem co tam się odjebało. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 1 kwietnia Opublikowano 1 kwietnia b ,,Starwarsowa" zagadka: Lucasfilm Ltd., co można się zorientować śledząc starwarsową działalność na różnych frontach, daje co raz częściej zielone światło licznym twórcom i firmom na rozszerzanie swojego Uniwersum poprzez treści tworzone np. w mangach. Kiedyś to nikt nawet czterech liter sobie tym medium nie zawracał, i nie truł o to głowy, że kolejnych tomów starwarsowej mangi nie ma na półkach księgarń. A tu proszę, mang w tym Świecie jest coraz więcej; przypadek spowodował, że trafiłem na takową gwiezdnowojenną mangę, którą zapodałem w screenshocie wyżej. I tak się zastanawiam, bez względu na to czy jest to słaba czy wybitna opowieść i równie dobra kreska, czy... ,,Leia" w wydaniu japońskiego komiksu to coś stworzonego na poczet rozszerzenia Nowego Kanonu Star Wars, czy jako odrębna alternatywna historia, i to niekanoniczna? Jakbym za to miał się brać, to tylko jeśli będzie to coś kanonicznego. Kurnia balans. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 26 kwietnia Opublikowano 26 kwietnia Manga Overlord - tomy 1 -3: tak jak zaczęło się w skali oceny 6/10 jeśli chodzą o tą mangę, tak... tom za tomem jest coraz lepiej! Nie powiem... kurnia balans polecam w opór! Szybko, rpg-owo w opór, no i mamy sztosik miejscami humor, ale... dla wybrednych. Również sama ,,kreska" dla wybrednych. Powinno siąść na gust większości z Was. A co do samych tych tomów 1-3, napiszę tak: ,,Ainz Ooal Gown", to taki Madmen swojego Świata. Uwielbiam Uniwersum Overlord nie tylko z racji konstrukcji tejże rzeczywistości, która ogólnie jest bogata i bardzo, bardzo szeroko poprowadzona, ale i z racji postaci - charaktery są niezwykłe, osobowości Ainza a także NPC-ów również. Zdradzać smaczków fabularnych nie będę, ale jest całościowo: gitez +. Walorem są w mandze ,,legendy" i dodatki informacyjne a'la ,,poradnik dla gracza RPGów/planszówek fantasy" etc. Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 3 maja Opublikowano 3 maja Manchuria opium squad. Trafione przez przypadek ale tak się wciągnąłem że opędzlowałem 57 chapterów w 2 dni ( teraz czekać jak zwierze aż będą kolejne ) Miejsce akcji Mandżuria :o 1937, trochę takie breaking bad tylko że z opium. Jest fajna ekipa, ładne rysunki a główna chinka to mega hotówa. Polecam obadać dla forumowicza 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 3 maja Opublikowano 3 maja ,,,Chainsaw Man", to jedno z tych typowych ,,animajców akcyjniaków" z jakąś tam głębią charakterologiczną głównego bohatera i w jego relacjach z innymi postaciami, oraz z wyjątkową konstrukcją Świata, które skusiło mnie na zamówienie mangi, tomu 1. Oceny mangi z Uniwersum CM są generalnie pozytywne, a w kwestii ,,kreski" tego tytułu czytałem wiele, wiele dobrego, no a to jest w mandze dla mnie dość istotne. Przeczuwam pozytywne wibracje w Mocy, że to będzie wyjątkowo dobra lektura. Zdarzyło mi się gdzieś podpatrzeć przykładowe kadry, plansze i strony z tomu 1 CM, a to co mogę dość skrótowo powiedzieć, to to, że graficznie tom 1 szykuje się na specyficzny cykl; układ rysunku mi bardzo odpowiada. Ciekawi mnie jedynie to, jak daleko w stosunku do mangi zajdą sezony anime tego Świata. To ma dla mnie duże znaczenie, bo przygotuję się w ten sposób na to, co ,,powydarza się Łej Panie" w kinówce CM i dalszych sezonach Uniwersum. 58 minut temu, Pupcio napisał: Manchuria opium squad. Trafione przez przypadek ale tak się wciągnąłem że opędzlowałem 57 chapterów w 2 dni ( teraz czekać jak zwierze aż będą kolejne ) Miejsce akcji Mandżuria :o 1937, trochę takie breaking bad tylko że z opium. Jest fajna ekipa, ładne rysunki a główna chinka to mega hotówa. Polecam obadać dla forumowicza Jeśli te kadry/plansze jak poniżej pochodzą z mangi "Manshu Opium Squad", to z samych wstępnych wrażeń z ich dopatrywania i geekowskiej analizy, mogę powiedzieć: - jest kapitalnie, nostalgicznie, z fajną gamą emocji tu wtłoczonych, także ze stylówką bardzo odpowiadającej epoce i obyczajom, w których rozgrywa i umiejscowiona jest akcja tej mangi. Szkoda, że polskiego przekładu jeszcze nie ma. Znalazłem akurat tom 1 z tej serii na ,,libristo" i jest on w wydaniu francuskim. xD Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca Obecnie przypominam sobie niektóre odcinki DB Super, przy czym czytam również mangę tej serii. Z perspektywy czasu to właśnie tom no.5, na którym stanąłem w cyklu, w kwestii tempa histori uważam za najciekawszy i najszybszy, z którymi się zetknąłem. Ale za to ,,rysunkowo" (cała szata graficzna, wraz z rozplanowaniem kadrów etc.) niestety nie najlepszy... Spoiler Co ciekawe natknąłem się na taką postać (zaznaczone na żółto) w tym tomie, której obecności w mandze ,,Super" się nie spodziewałem, a której nie pamiętam z anime... aby ona tam była! A któż to kurnia balans? Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 11 września Opublikowano 11 września Jak są jacyś fani Urasawy, to kolejny zacny tytuł Hanami zaczęło wydawać Cytuj
Labtec 3 668 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września Wpadło mi takie coś, dla fanow FF. Opowiada o pracowniku Square-Enix który ma wypadek i budzi się w świecie Final Fantasy 1 Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października Polskie wydania chińskich komiksów dużo lepszej jakości niż japońskie oryginały. Kupiłem sobie jako pamiątki do kolekcji 1 tom DB i 1 tom Berserka i dużo gorsze niż wydania PL, Berserk szczególnie odstaje przez mniejszy format. Papier w obu tomach duzo gorszy i niezbyt biały. Shonen Jump to juz w ogole padaka z jakims cieniutkim gownopapierem w dziwacznym odcieniu sraki. Ziomek mi powiedzial, ze to specjalnie by skany sie slabo robilo, ale no jak ktos to czyta normalnie to dostaje gowniana jakosc przez to, ze ktos inny skany moze hipotetycznie robic. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października 23 minuty temu, Soban napisał(a): Polskie wydania chińskich komiksów dużo lepszej jakości niż japońskie oryginały. Kupiłem sobie jako pamiątki do kolekcji 1 tom DB i 1 tom Berserka i dużo gorsze niż wydania PL, Berserk szczególnie odstaje przez mniejszy format. Papier w obu tomach duzo gorszy i niezbyt biały. Shonen Jump to juz w ogole padaka z jakims cieniutkim gownopapierem w dziwacznym odcieniu sraki. Ziomek mi powiedzial, ze to specjalnie by skany sie slabo robilo, ale no jak ktos to czyta normalnie to dostaje gowniana jakosc przez to, ze ktos inny skany moze hipotetycznie robic. Tylko mangi tam są też dużo tańsze, One Piece w przeliczeniu na nasze jakieś 13zł za tom, u nas 21zł. Dla nich to pospolita rozrywka do poczytania w metrze, u nas bardziej produkt premium. Cytuj
Bartolinsky 1 801 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października Jakie tam skany. Przy wydawaniu co tydzień takich grubasów trzeba gdzieś ciąć koszta, by były atrakcyjne cenowo. Papier z recyklingu + słabszej jakości druk to tragedia, ale dla wydawania takiego czasopisma, bo jest przede wszystkim czasopismo, widocznie tak się jedynie opłaca. Nie pomaga jeszcze kwestia tego, że fizyczne wydania umierają. No i ciekawe jak to będzie z SJ jak One Piece się zakończy, bo to jest przede wszystkim tytuł, który niesie ich na garbie. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października Totalnie oderwane od reszty: Joker i brzdąc Batman w wydaniu mangi? No a czemu by nie? Realia komiksowego Uniwersum DC przeniesione na medium japońskiego komiksu, i to z tak ikonicznym ,,klaunem wśród zbrodniarzy, mordercą i zbrodniarzem wśród klaunów", Jokerem? Początkowo w to nie wierzyłem, że DC Comics dało poparcie Japończykom na stworzenie takiej a nie innej mangi: ,,Joker. Operacja specjalna". Właśnie zacząłem czytać tom 1, przyznam się szczerze: jest cholernie dobrze - nieszablonowa historia, jako dodatek do DC, nieszablonowy rysunek. No i jakoś to wszystko trzyma się kupy. Polecam. No a czemu by nie?! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi