Raptor 226 Opublikowano 2 września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 września 2010 15 pazdziernika 2001 roku zostalismy obdarowani przez Bungie gra, ktora stala sie legenda i wielu z nas przekonala do platformy pana G . Nastal wrzesien i Bungie po raz ostatni dzieli sie z nami produkcja z uniwersum HALO, Reach. Dla niewtajemniczonych: Halo Reach jest prequelem Halo: Combat Evolved. Wszyscy wiemy jaki los spotkal Spartan na Reach i jak sie to wszystko skonczylo, jednak jak bylo z poczatkiem? Zapraszam do dyskusji oraz wszelkich ustawek na Xbox Live zwiazanych z Halo: Reach. >>Lista polskich Gamertagow Halo Reach<< Krotkie wprowadzenie do Reach napisane przez Bartha: Nie zawiera spoilerow, ale zmniejszy sie rozmiar posta Wcielimy się w członka oddziału Spartan III (tak, 3, po więcej szczegółów odsyłam do książko Ghosts of Onyx) zwanego Noble Team. Jest to jedna z kluczowych drużyn uczestniczących w 'Bitwie o Reach'. Oprócz naszego bohatera, zwanego Noble Six, albo Spartan-312 nasz oddział zasila jeszcze 5-ciu innych wojaków: CARTER Komandor Nazwisko i Imię: XXX, CARTER Numer Służbowy: S-259 * Jednostka: SPECWAR/GroupTHREE/NOBLE * (P)MOS: 180A * Data Poboru: ZASTRZEŻONE * Lokacja: ZASTRZEŻONE * Płeć: M * Miejsce Urodzenia: DURBAN, BIKO * Data Urodzenia: 27/08/2520 CHARAKTERYSTYKA: Urodzony przywódca; wzbudza zaufanie wśród swoich podwładnych. Opanowany w sytuacjach stresowych. Pomimo tego, że zawsze jest bardzo skoncentrowany na tym co robi łatwo potrafi przystosować się do sytuacji. Osobnik o niezwykłej charyzmie; potrafi wchodzić w interakcję z nie-Spartanami w sprawny i skuteczny sposób (niska liczba/brak sytuacji stresowych). KOMENTARZE: Problemy z zaufaniem; nie na tyle poważne by dać podstawy ku ponownej ocenie przydatności do służby, jednak warte odnotowania << spowodowane KIA [s-293] pod jego dowództwem 22/04/2552. Przypisuje sobie winę za śmierć S-293, poprzez swoje ?niedostateczne przygotowanie drużyny??a nie akcji przeciwnika, lub brakowi zorientowania S-293 w panującej na polu walki sytuacji. Nie udało się ustalić czy to przez to wydarzenie nie zostało jeszcze złożone podanie o zastąpienie członka załogi. NOTY DODATKOWE: Istnieje możliwość, że zastąpienie S-293 przez *1T271 z grupy XXX spowoduje 'powrót do formy'-CARTER zawsze działał najlepiej w trakcie budowania zespołu. *Kat-320 - Prawa ręka Cartera. Należała do tego samego oddziału co on, gdy stracili ich wspólnego przyjaciela. Także obwinia się za śmierć. Jej proteza ręki to pamiątka po jednej z ostrzejszych misji i dowód na to, że Spartanie nie są niezniszczalni. *Jorge-052 - Jedyny Spartan II w oddziale. Na razie wiadomo o nim niewiele, oprócz tego, że ma na karku prawie 30 lat doświadczenia w walce z zarówno Powstańcami, jak i Przymierzem. Podobno dość głośno wyraża swoje poparcie dla Powstańców (ich idee, nie sposób ich działania), ale dalej posłusznie wykonuje zlecone mu rozkazy. EMILE Chorąży Nazwisko i Imię: XXX, EMILE Numer Służbowy: S-239 * Unit: SPECWAR/GroupTHREE/NOBLE * (P)MOS: 18B * Data Poboru: ZASTRZEŻONE * Lokacja: ZASTRZEŻONE * Płeć: M * Miejsce Urodzenia: LUXOR, ERIDANUS II * Data Urodzenia: 11/03/2523 CHARAKTERYSTYKA: Szanowany przez swoich współtowarzyszy; skupiony na szczgółach; nie do złamania. Nie da się o nim zbyt wiele powiedzieć; skuteczny członek załogi na polu walki, zachowuje ścisłą dyscyplinę poza nim. Wygląda na to, że ma większe trudności we wchodzeniu w interakcję z nie-Spartanami niż inni członkowie drużyny NOBLE. KOMENTARZE: Chciałbym, żeby powstrzymał swoją zuchwałość na polu walki o około 24%. Jego zachowanie sprawia, że ciężko go wysłać do walki z powstańcami; jest już dość ciężko z historiami o okrucieństwie UNSC tworzonymi przez media cywilne, by pozwalać S-239 dawać im potwierdzające je dowody. To dziwne czucie czuć ulgę, że posyła się swoich żołnierzy przeciw obcym, zamiast ludziom. NOTY DODATKOWE: Możliwe, że będę musiał rozważyć zastąpienie go S-344 jeśli trafi się następna misja walki z powstańcami, przed kolejną okresową psychiczną oceną S-239 [REF:03/09/2552]. S-239 posiada imponującą kolekcję przedmiotów należących do obcych. Jednakże istnienie tej kolekcji jest bezpośrednim złamaniem rozkazu 098831A-1/Sub_7 wydanego przez NAVCOM. Dobrze, że należymy do ARMY. *Jun-266 - Bardzo gadatliwy snajper. Wielu wyższych rangą dowódców chciało go za to ukarać, ale jako że potok słów jaki z siebie wydaje jest też bardzo bogaty w informacje pobłaża się mu. Cierpi na syndrom stresu pourazowego - nie dba o konsekwencje swoich czynów. Jest jednak jednym z najlepszych strzelców wyborowych w całym UNSC, więc nadal posyła się go na misje. Najprawdopodobniej jest azjatą (wnioskuję to po imieniu i po tym, że w ostatnim podcaście Bungie potwierdzone zostało, że jeden z członków Noble Team należy do tej rasy). ViDoc #1 - Once More Unto the Breach: ViDoc do ściągnięcia: 360p (WMA) 720p (WMA) 360p (QT) 720p (QT) iPhone Trailer 1 - Premiere Trailer: YouTube - Trailer do ściągnięcia: 360p (WMA) 720p (WMA) 720p z napisami (WMA) 360p (QT) 720p (QT) 720p z napisami (QT) iPhone - txt by: barth UWAGA: SPOILEROWANIE BEZ UZYCIA Spoiler Warn, badz tagow spoilerowych (funkcja dostepna na forum do cenzurowania - trzeba nacisnac na przycisk by go odczytac) skonczy sie warnem oraz skasowaniem posta!!! Nie psujmy innym zabawy - duze warny lub spoiler tagi. Temat zostanie otwarty wraz z premiera gry Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 340 Opublikowano 7 września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 września 2010 Dla mnie w singlu za malo bossow, za kopniec z nienacka - wrazen typu Skarabeusz w H3. Przejscie sibgla samemu na legendarnym bedzie mega trudne. Niektore fragmenty daja w kosc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptor 226 Opublikowano 11 września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 września 2010 Poniewaz czesc ludzi posiada juz (legalnie) gre i ostro w nia pykaja - temat otwieram i zapraszam do wyrazania opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza
kornixxxx 45 Opublikowano 11 września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 września 2010 poziom trudności dużo lepszy niż np w 3 części, grafika poprawiona, AI tez jakby lepiej. obawiam sie jednak ze single moze być nieco za krótki. Przeszedłem 3 misje w około godzinke Multi bede testowac po skonczeniu czesci fabularnej. Cytuj Odnośnik do komentarza
wrog 608 Opublikowano 11 września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 września 2010 Pierwsza misja to filmik, więc nie dramatyzuj. Chyba że piszesz o grywalnych trzech misjach. Sporo też zależy od poziomu trudności, granie poniżej Heroic nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza
kornixxxx 45 Opublikowano 12 września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 września 2010 no rzeczywiście nerdzie granie poniżej heroic nie ma sensu, w ogole po co w grach normalne poziomy trudnosci . pisze o grywalnych poziomach. Cytuj Odnośnik do komentarza
STory 18 Opublikowano 12 września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 września 2010 Naprawdę Grafika niszczy czachę , Wszystko ładnie wygląda góry ,niebo ,krople na ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 13 września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 września 2010 (edytowane) PLUS: AI... z hunterami i elitami momentami można się osrać, zwycięzcą dnia zostaje Marshall Elite z Plasma Launcherem w jednej z misji, z nim jednym męczyłem się gdzieś z 10 min chyba o_O Dobry był też biały zealot z dual plasma rifle'ami. Zauważyłem że Elici zachowują się agresywniej kiedy zauważą że nie mamy tarczy, wtedy lecą na nas i potrafią dokończyć sprawę kopem w twarz. PLUS: niektóre cutscenki to klasa, dynamizmu i ujęcia kamer nie powstydziłby się MW2. MINUS: momentami spadek framerate (nie korzystajcie z noktowizora tam gdzie nie jest on użyteczny, w jasnych miejscach gdzie na dodatek jest ostra walka gra potrafi zwolnić). MINUS: czasami durne zachowania naszych kompanów przy okazji prowadzenia auta - zdarzyło mi się, że Kat prowadząca warthoga przestała w którymś momencie jechać, musiałem ją zmienić, za to 100 metrów dalej przy ponownej zamianie miejsc Kat już normalnie jechała. Miałem też przypadek, kiedy trzeba było wysiąść z auta i dalej cisnąć z buta, a Kat została w warthogu, dopiero przy okazji checkpointa "przeteleportowała się" do mnie. Takie malutkie bugi nie wiem czy każdemu się one pojawią, pewnie błąd skryptów. to narazie tyle EDIT: aha, kto mi wytłumaczy u licha co robią na Reach Węgrowie? Edytowane 13 września 2010 przez MaZZeo Cytuj Odnośnik do komentarza
wrog 608 Opublikowano 13 września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 września 2010 To oni w dużej mierze kolonizowali planetę, stąd węgierski. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 13 września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 września 2010 Zrobiłem pierwszą misję. Cud miód i malina. Pięknie to wygląda. Spory obszar jest klika miejsc gdzie można zjechać, nie ma tylko jednej ścieżki. Rozgrywka intensywna. Są dobre akcje, generalnie czuć, że niedługo z planetą będzie źle. Zdębiałem gdy Elici w zamkniętym budynku na nas wyskoczyli z ciemności i wzięli cywili za zakładników Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 14 września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 września 2010 Ponieważ obecnie nie mam netu, zabrałem się za kampanie i muszę przyznać, że jest grubo, jestem w ostatnim akcie, przynajmniej tak mi się wydaję właśnie zabili mi Emilla, pana z czaszką Od razu przy okazji testuje nowe ustawienie "bumper jumper" no ale nie o tym, sama kampania bardzo fajna, póki co nie podobała mi się tylko jedna misja ta w mieście jest słaba nudna i wygląda ohydnie. Właśnie, zacznijmy od grafiki, która jest jak zwykle to bywa nie równa, czasami uch i ach a czasami hmm ? robi wrażenie jak by wrzucili etap na siłę, przy czym totalnie się nie przyłożyli zwłaszcza misja nr 4 i miasto słabizna i tyle. Reszta nadrabia i to mocarnie, niebo zawsze wygląda obłędnie, brak słabych stron, jak zobaczył ten meksyk w ostatni chapterze O_o szok! wszystko się rusza, pojawiają się błyskawice, pada deszcz O_O, tekstury nie równe ale cały czas trzymające poziom, boli też fakt, że gra potrafi chrupnąć, po za tym reszta miodzio jedna z ładniejszych gier jakie było mi dane grać. A i za dużo tych pojazdów, latanie, jeżdżenie po co komu tyle tego?! nie czaje, gra przyjemna dziś pewno skończę w tedy napiszę więcej, a muza jak zwykle rządzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Jędrek 3 Opublikowano 14 września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 września 2010 Heroic jest łatwy, szybko pękają misje. zaczynajcie na legendary. Cytuj Odnośnik do komentarza
z2djtkose 74 Opublikowano 14 września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 września 2010 (edytowane) Pytanko czy warto brać grę dla samej kampanii ? Multi to nie moja bajka , nie interesuje mnie to. Długa ta kampania jest ? Edytowane 14 września 2010 przez z2djtkose Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 14 września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 września 2010 (edytowane) Zawsze możesz sprzedać po przejściu. Na Legendary podobno 10-12h. Edytowane 14 września 2010 przez donsterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 340 Opublikowano 14 września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 września 2010 oj w niektorych momentach Legendary na pewno nie jednym da w kosc, wiec czas na bank sie wydluzy ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Jędrek 3 Opublikowano 14 września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 września 2010 Kampania jest kozacka, misja w mieście ssie troche, ale ogólnie dla samej kampanii warto kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 14 września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 września 2010 warto, na prawdę warto, jestem w polowie gry (po 5 misji) i jest to rzeczywiście najlepsze Halo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 14 września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 września 2010 (edytowane) Myślałem, że już nie dam rady przejść drugiej misji na Legendary. Aż mnie ścięgna w prawej dłoni bolą. Już widzę, że dla mnie ta kampania na Legendary to będzie najmniej z 15 godzin No i udało mi się parę razy zrobić egzekucję. Jednemu Elitowi Noble Six skoczył na głowę Gruntowi skręciłem kark, a innemu dziób przygwoździłem do podłogi Nie pamiętam jak się nazywają te nowe ptakopodobne, ale są cholernie szybkie i jak człowiek się na chwilę zagapi to już jest otoczony. Edytowane 14 września 2010 przez donsterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 736 Opublikowano 14 września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 września 2010 Legendary w pojedynke zaliczone. Gdyby nie ta tragiczna misja w miescie (nie dosc, ze bardzo slaba graficznie to jeszcze nudna i frustrujaca w cholere) bylaby to kampania idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptor 226 Opublikowano 14 września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 września 2010 Pogralem troche w kampanie (jestem w piatej misji - tej co byla prezentowana na targach). Ogolnie jest bardzo fajnie, pozytywnie i ladnie (tylko ten AA haha ) . Czasem jakies randomowe deatshy sie zdazaja, albo debilne (jak juz niektorzy zauwazyli) AI Noble Team (jazda warthogami to samobojstwo jako pasazer ). Ogolnie jak juz wczesniej ludzie wspomnieli... poziom trudnosci nie poraza (standardowo pierwszy solo run na Heroicu), bo dosc ostro rushuje na przeciwnikow i sobie radze, ale teraz juz mi sie nie chce zmieniac na Legendary - przejde jeszcze raz innym razem. Edit: Ja pie.... bardziej zalosnie KAT nie mogli wykonczyc? Przykre jeszcze bardziej, ze zginela tak miernie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 14 września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 września 2010 Wsiadanie i operowanie działkiem gdy Kat jest kierowcą to zwykłe samobójstwo Cytuj Odnośnik do komentarza
barth 70 Opublikowano 14 września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 września 2010 Ludzie, instalujcie Reach na dysku koniecznie, czasy ładowania są wtedy masakrycznie skrócone (zapożyczone z Examiner.com) Installed: Initial Load Screen to the appearance of Microsoft Game Studios Logo: 10.3 seconds. Not Installed: Initial Load Screen to the appearance of Microsoft Game Studios Logo: 12.0 seconds. Installed: Opening Mission: 8.1 seconds. Not Installed: Opening Mission: 21.4 seconds. Installed: Firefight: 21.6 seconds. Not Installed: Firefight: 45.1 seconds. Installed: Custom Game Load: 9.7 seconds. Not Installed: Custom Game Load: 28.7 seconds. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bieniu 5 Opublikowano 14 września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 września 2010 Generalnie to nie wiem, czy Wy też tak macie, ale ja jeśli odpalam grę z płyty to Reach przeokrutnie gubi klatki w kampanii (i to full screen, nie split!!!), no i loadingi są dłuuugie. Po zainstalowaniu i graniu z dysku jest niby lepiej, ale nie oszukujmy się: nie mając grafy na tip top liczyłem chociaż na stały frimejt :/:/ Też macie podobne wrażenia z tymi zagubionymi klatkami? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 340 Opublikowano 14 września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 września 2010 (edytowane) yep, ta gra miejscami niezle traci klatki ! (chocby za to nie dalbym pelnej dychy)... Dzieki bogu jest i tak lepiej niz w wersji pirackiej. Edytowane 14 września 2010 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptor 226 Opublikowano 15 września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 września 2010 Jest achievement z serii "This is how we roll [0/9]" w challange - przejdz wszystkie misje kampanii na heroic+, a tak zrobilem i ugrzezlem na 8/9 wtf? Co do przycinek... no niestety czasem kampania mocno zarywa w niektorych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi