Masorz 13 187 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 No pograłem w to demo, ale nie zrobiło na mnie większego wrażenia. Kolejny już raz wpychane jest to samo, nawet chyba nie udają, że poza zmianą wyglądu głównego bohatera będzie coś nowego. No i ta chrupiąca animacja, zażenowanie czuję. I mocne inspiracje Bayonettą także, ale to akurat na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza
DJ1988 15 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Tekstury na modelach na filmiku wyglądają choćby były z plasteliny albo budyniu zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Nie podobało mi się demo i gry raczej nie kupie. Tytuł ewidentnie zrobiony dla nastolatków. I nie trafi do mnie argument, że są przekleństwa bo właśnie po to one są, żeby młoda publika się cieszyła. Od strony technicznej - gra momentami chodzi jakby ktoś włączył tryb "bullet time". Żenujące zwolnienia, naprawdę nie przystoją grze, która wcale nie poraża grafiką, a wychodzi pod koniec generacji. Klimatu w tej grze po prostu nie ma. Tak jak mówie: debilne teksty i wygląd głównego bohatera jakoś zupełnie nie pozwoliły mi się wczuć, w boskiego mściciela z piekła rodem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Gra do grania, ale tylko na PC, demo ok, ale na konsoli to chodzi za wolno. No, ale wersja na PC będzie jedyną platformą bez blokady fps, więc jak już brać to wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Na Xie masz 60 fpsów i jest ok. Zmienne tempo klatek jest niezalecane w slasherach, bo ciężko wyczuć przeciwników i moment counterowania. Post nie ma sensu. Myślałem, że piszę w temacie o Bayo, a nie DmC. My bad. Edytowane 20 Grudnia 2012 przez estel Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Na Xie masz 60 fpsów i jest ok. Zmienne tempo klatek jest niezalecane w slasherach, bo ciężko wyczuć przeciwników i moment counterowania. Na Xie jest 30 fps, w dodatku niestale (chrupalo mi przy walce najczesciej - choc spadki byly minimalne), na ps3 jest podobnie, choc tutaj jak mi chruplo to mialem chwilami wrazenie 20-25 fpsow. PS. w DMC4 gralem na PC za pomoca pada Xboxowego i mialem stale 60 fps wiec nie rozumiem o co chodzi z tym "zmiennym tempem" - takie rzeczy dotycza graczy ktorzy maja za slaby pc. Edytowane 19 Grudnia 2012 przez Bansai Cytuj Odnośnik do komentarza
dzialkowiec 35 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Dla mnie niepojęte jest jak można wydać slashera w 30fps na konsole i wciskać jeszcze ludziom kit, że niby developerzy poznali jakieś pozaziemskie sztuczki podczas pracy z Dragon's Dogma, które spowodują, że gracze tego w ogóle nie odczują i będzie pięknie i fajnie gra chodziła jakby miała stały 60 framerate na sekundę. Życzę Capcomowi sukcesów sprzedaży, ale mój portfel akurat się do tego nie dołoży. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 dobrze prawisz (przy okazji - wydaje mi się, czy wykopałeś mnie z listy na PSN złoczyńco?!) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Po co w DMC 60 fpsów? 60 fpsów przydaje się w ninja gaidenie czy innych slasherach, które wymagają pieruńskiej precyzji i timingu od gracza, a znając gry studia, które tworzy nowe dmc... powiedzmy, że nie sądzę, aby gra sprawiała komukolwiek trudności i była aż tak wymagająca, aby te 30fpsów robiło różnicę. W demo nie grałem, więc nie oceniam, może ktoś potwierdzi, czy ten slasher to faktycznie slasher, czy button mashing stawiający na efekciarstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza
dzialkowiec 35 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) @Dakaha - to po co Capcom wszystkie wcześniejsze wydania DmC wydawał w 60fps? bo co - nudziło im się? Na najtrudniejszym poziomie trudności mashowanie klawiszy może się nie sprawdzić @mr_pepeush - tak, bo robiłem porzadki, ale dodam Cie dziś - bo byłeś nieaktywny kilka miesięcy - a ja duchów usuwam Edytowane 20 Grudnia 2012 przez dzialkowiec Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Bo wtedy to były slashery capcomu, a nie zachodniego studia. Japońska szkoła slasherów różni się trochę od zachodniej ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Mi demko DmC nie chodzi nawet w stałych 30fpsach, a co dopiero myśleć o 60... Tak to jest brać partaczy z Ninja Theory do robienia slashera. Wyjdzie z tego drugie HS, a nie pełnoprawny Devil. Poprawcie mnie jak już ten gniotek wyjdzie, a okaże się jednak dobrym tytułem. Cytuj Odnośnik do komentarza
dzialkowiec 35 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Demo DmC chodzi stale w 30fps na xbox, na PS3 chodzi nierówno między 24-28fps - o 30 nawet bym zapomniał jeśli chodzi o konsolę Sony Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że gdy oglądam filmiki promujące ten tytuł, nowe miejscówki i walki Dante z przeciwnikami jestem zajarany jak małe dziecko, a w momencie gdy chce dać szansę demówcę i widzę jak to się rusza i wygląda to po 5 minutach wyłączam i wracam do NGS2. Jeśli tak samo będzie z MGR to załamka, cała nadzieją w nim ( + NGS3 jeśli takowy wyjdzie). E: A kolejnej części Bayonetty na WiiU to chyba nigdy "nie ścierpię" ... Edytowane 20 Grudnia 2012 przez XM16E1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 no lepiej mieć kolejne przygody wiedźmy na Wii U niż żadne w ogóle poza tym każda konsola powinna mieć własne perełki. jak teraz sie przypatrayłem, to swiezy Dante przypomina rysami twarzy tego z trójki, co mi nie pasuje bo i tu i tam wyglądają dziwnie ;p może w dwójce dadzą starszego... Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Jeszcze 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 No to teraz pytanie bo już sam nie wiem - Vergil jest za darmo czy płatnie w dniu premiery? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalinho_PL 334 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 za darmo jak posmarujesz przedpremierowo Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 za darmo jak posmarujesz przedpremierowo Zależy jeszcze gdzie. Muve dodaje DLC do wyboru, ale to są jakieś bronie, a nie dodatek z Vergilem. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 No właśnie - patrze i nie widzę w polszy Vergilatora jako DLC tylko złote bronie czy jakaś szukajka do secretów. No to nic, olewam taki interes. Na zavii niby jest, ale chyba się wstrzymam do MGR. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Mam nadzieję, że dodatek będzie w rozsądnej cenie, bo wolę mieć komplet. Ciekawe czy Vergil zostanie też udostępniony jako dodatkowy skin do zaliczenia normalnej gry, czy będzie miał tylko i wyłącznie ten swój godzinny dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 "Godzinny" - było gdzieś wspomniane, że tyle właśnie On zajmie? No bez jaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Nie pamiętam już, czy na ppe, czy gdzieś indziej tak napisali. Btw nowe fragmenty, jest też trochę spoilerów z różnych bossów, w każdym razie rzeźnia wygląda doskonale. http://www.youtube.com/watch?v=RnYyURzLFJA Edytowane 29 Grudnia 2012 przez Zwyrodnialec Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) No właśnie - patrze i nie widzę w polszy Vergilatora jako DLC tylko złote bronie czy jakaś szukajka do secretów. No to nic, olewam taki interes. Na zavii niby jest, ale chyba się wstrzymam do MGR. Wstrzymaj sie, nie pozalujesz, odkad mam demo MGR skatowalem je jakies 15 razy (opisalem w temacie wrazenia), demka DmC za pierwszym razem nawet nie skonczylem, musialem sie zmusic aby przejsc je tydzien pozniej na PS3 i X360 tylko dlatego ze znajomy mnie poprosil abym mu powiedzial na ktorej konsoli dziala lepiej. Ta gra zostaje przez produkcje Platinum miazdzona pod kazdym wzgledem, gameplay, grafika, system walki, framerate etc. Edytowane 29 Grudnia 2012 przez Bansai 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi