Skocz do zawartości

DmC Devil May Cry

QTF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam nadzieję że będzie w końcu dobre audio w tego typu produkcji.... Taki wet: bardzo słaby tytuł ale zapamiętam go długo przez świetną ścieżkę dźwiękową:), a do tej pory japońskie slashery bardzo "japońsko" podchodzą do muzyki...

Chyba najlepszym przykładem jest znowu bayonetta gdzie motyw przewodni (popowa wersja ckliwej starej piosenki) to jakaś kpina i śmiech na sali...

Opublikowano (edytowane)

ten kawałek dawał radę ;), ale coś mi się wydaje że tej części będzie bliżej do lekko kiczowatej ale systemowo najlepszej 3 części niż tych mroczniejszych odsłon...

Oby nie było powtórki z crapowatej części drugiej....

Edytowane przez xzdunx
Opublikowano

Systemowo trójka to rewolucja w serii, chociaż w czwórce i tak system był bardziej rozbudowany, bo można było mieszać style w locie. Mam nadzieję, że jeszcze to rozbudują (np o QTE przy wykończeniach), oby tyko nic nie wycinali, bo nie chcę kolejnego Heavenly Sword, czy God of War.

Opublikowano

Nie kumam was ludzie, na chooj wam te wszystkie sestemy walk, skomplikowane combosy, i tym podobne po(pipi)ki. Zapomnieliscie na czym polegal geniusz DMC?... Ja chce powrotu do pierwszego DMC, do tego niepowatarzalnego klimatu, gotyckiego stylu, do tej grozy i tajemniczosci. Nie chce graficznego crapu z dwojki; nie chce Dantego z trojki, gdzie szpanowal milionowa iloscia stylow ciosow itd (a potem zapomnial w jedynce); nie chce tez kolejnego produktu spod znaku HD (jak to bylo w przypadku DMC4). Pragne aby geniusz jedynki zablysnal poraz kolejny w DMC5. Jednka patrzac na ten trailer cisna mi sie do oczu lzy rozpaczy i nieszczescia. DMC jest jak niechciane dziecko, urodzone w szlachetnej rodzinie, a potem podrzucane z jednego sieriocinca do drugiego. :)

Najbardziej zabawne bylo to, ze Capcom oddalo serie w rece zachodnich tworcow, aby bylo przystepniejsze dla zachodniej publiki. Widzialem design Dantego, i wybuchnalem smiechem. Postac jest tak nasycona "japonszczyzna", ze idelanie by pasowala w klimaty Final Fantasy.

Ps.Fuckk YOu capcom! Gwalcisz wszystkie swoje serie!

Opublikowano (edytowane)

oj nie przesadzaj street fightera nie "gwałci" :P

a sam dmc:

1 boska

2 crap

3 bardzo dobra

4 dobra

Więc tak źle nie jest:P

dmc porównuje często do serii silent hill... Raz jest świetnie, raz bardzo dobrze a innym razem beznadzieja:, czyli ogólna ruletka:)

Edytowane przez xzdunx
Opublikowano (edytowane)

[jasnowidz on]

Pewno będzie petycja, a później oświadczenie NT, że wiedzą co robią i zostawią jak jest. Życie, jak skopią sprawę, to Capcom zleci komuś innemu, bo nie traktują tego jak DMC 6, tylko jako osobną serię. Ludzie ciągle pamiętając o pierwszej/trzeciej/czwartej części będą psioczyć i prosić o prawdziwe DMC :P

[jasnowidz off]

A na zagranicznych forach internetowych coraz więcej głosów oburzeń graczy, kurcze, czekam aż NT jakoś odpowie na te negatywne opinie :P

Edytowane przez Sandking
Opublikowano

Mi np. najbardziej podobała się trójeczka. Jedynka była dobra, ale odrzucał mnie nudny Dante. Dwójki nie dałem rady zaliczyć, a 4 była całkiem niezła. W nowym DMC nie pasuje mi ten młodziak do giwer i mega kosy. Ile on może mieć lat? 16? 17?

Akurat Dante z DMC1 to był kozak, później zmienili go w błazna. Fakt, było trochę głupich tekstów, rzucanych np w stronę Phantoma (ten pająk-skorpion), ale nie w takim natężeniu jak później. To była jedyna część w której czuło się, że to gracz jest łowcą, a nie na odwrót. Akcja z Alastorem który przebija bohatera, a potem ten ożywa dobitnie pokazywała, że nie gramy jakimś leszczem.

Opublikowano

Wydaje mi się, że im dalej będziemy grali , tym Dante będzie słuchał mocniejszej muzy , ubierał się tak jak w częściach od 1 do 4 , włosy mu posiwieją , pójdzie na siłkę (w trójce miał klatę jak skur.wysyn ).

Pamiętacie fabułę zapewne DMC 3 , wynikało z niej że Dante już nie raz krzyżował miecze ze swoim bratem, Vergilem.

Myślę , że właśnie tutaj będziemy mogli zobaczyć początek bratobójczej waśni :diablo:

Opublikowano

Pamiętacie fabułę zapewne DMC 3 , wynikało z niej że Dante już nie raz krzyżował miecze ze swoim bratem, Vergilem.

Myślę , że właśnie tutaj będziemy mogli zobaczyć początek bratobójczej waśni :diablo:

Wypluj te słowa, bo nie wyobrażam sobie Vergila w wizji NT. Chudy nerd w okularach, zadzierający nosa, który uwielbia anime i samurajskie miecze? :P Kurcze, niech wymyślają całkowicie inną fabułę, nie związaną z poprzednimi częściami. W razie czego Capcom nie będzie musiał myśleć jak zatuszować dziwne fakty :P

Opublikowano

Wypluj te słowa, bo nie wyobrażam sobie Vergila w wizji NT. Chudy nerd w okularach, zadzierający nosa, który uwielbia anime i samurajskie miecze? :P Kurcze, niech wymyślają całkowicie inną fabułę, nie związaną z poprzednimi częściami. W razie czego Capcom nie będzie musiał myśleć jak zatuszować dziwne fakty :P

Vergil niech się pojawi w tej wersji co w DMC3, dojebie Dante i ten zmieni image na jedyny normalny. :potter:

Co do fabuły, najwyżej będzie jak z DMC2, do którego sami się nie przyznają.

Opublikowano

Już widzę tę falę krytyki jaka spłynie na Capcom po tym co dziś pokazano. To chyba jakiś kiepski żart. Mogli chociaż białe włosy mu zostawić. Dziwi mnie tylko ten skrót DmC, zupełnie jakby miał to być jakiś spin-off. Mam nadzieję, że szybko zmienią ten wizerunek.

Opublikowano

Po beznadziejnej trójce i słabej czwórce powinni sobie darować tworzenie kolejnej gry. DMC zaczęło się i skończyło na pierwszej części.

Idź stąd!

DMC 3 to najbardziej grywalna gra w jaką grałem , masa osób uważa podobnie. DMC 4 było krokiem w tył , nie zmienia to jednak faktu że gra jest dobra.

Przyznaj się że lubisz jak gry się same przechodzą :lol: