Wredny 9 554 Opublikowano 14 lutego 2015 Opublikowano 14 lutego 2015 Właśnie za to, bo nie kumam ludzi, którym nagle 30 klatek przeszkadza we wszystkim i z powodu takiej pierdoły nagle gra jest do d... Jeśli masz jakąś zdiagnozowaną przypadłość, która powoduje zawroty głowy i odruch wymiotny podczas grania w mniej płynne gry to masz przerąbane, ale ja przeszedłem ten świetny tytuł i nie zaobserwowałem podobnych dolegliwości u siebie. 2 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 Nie przeszkadza mi to w grach, w których czas reakcji nie jest tak ważny. W grach, w których akcja jest wartka i każda milisekunda się liczy to jest mega ważne, by wciśnięcie przycisku powodowała daną akcję z jak najmniejszym opóźnieniem. W takim MGR czuć, że masz natychmiastową kontrolę nad postacią, tutaj jest po prostu średnio pod tym względem. Nie chodzi mi tutaj już nawet o wrażenia estetyczne, ale w ogóle o responsywność sterowania. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 (edytowane) Raven jak gra w 1080p/60fps na ultra, to się nie dziwie, że potem ciężko na PS3 się odnaleźć (w 720p i 30 klatkach). Pamiętam jak mi Bioshock Infinite z Plusa, na PS3 nie podpasił. Za to na kompie... Edytowane 15 lutego 2015 przez grzybiarz Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 (edytowane) A widzisz... Dla mnie taki Metal Gear Rising jest zupełnie niegrywalny, głównie przez udziwnione sterowanie, którego za cholerę nie miałem ochoty opanowywać (to z kolei przez typowo japoński feeling, głupotki i odjechane akcje, z których już wyrosłem) i nie ratuje go 60fpsów, kiedy wszystko inne mnie odrzuca. Oczywiście, że pewnie masz rację, ale dla mnie najważniejsze w grach są design, klimat, historia, a sama mechanika (jeśli nie jest okrutnie skopana) to ostatni z punktów, na który zwracam uwagę. Edytowane 15 lutego 2015 przez WrednyPL Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 Co ja czytam,że gameplay w slasherze jest na dalszym planie Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 Tak. Jeśli nie jest skopany, ergo - spełnia swoją rolę (a ten w DmC spełnia, wręcz pozwala mi się bezstresowo cieszyć całą resztą), to dla mnie jest ostatnim z czynników do oceny. Dużo wyżej cenię sobie dobry klimat, design itp. Oczywiście wszystko zależy od gry, bo czasem niektóre opierają się TYLKO na gameplayu, nie mając do zaoferowania nic z powyższych, ale w tym akurat przypadku właśnie tak to oceniam. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 To powinieneś oglądać filmy a nie grac w gry xD serio nie spodziewałem sie ze ktos stawia klimat przed rozgrywka Dla mnie zawsze nr 1 to gameplay, pozniej leci reszta Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 Klimat i estetyka w DmC może się podobać, fakt. Ale z płynnością jest coś na rzeczy, jeśli w Definitive Edition* rozgrywka będzie miała dwa razy więcej klatek na sekundę. * Jeszcze chwila i każda gra 2012-2014 będzie taką wersję miała. To tylko pokazuje, że poprzednia generacja powinna była się skończyć szybciej. Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 W DMC grałem na pc w stałych 40fps i przyznam, ze jakiegoś dyskomfortu nie odczuwałem. Sama gra oczywiście zjadała dupom tego czerstwego pod względem designu risinga. Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 Nauczcie się czytać ze zrozumieniem - napisałem "jeśli nie przeszkadza", "jeśli nie jest skopany". Gameplay ma być jak dobra ścieżka dźwiękowa w filmie, albo jak sędzia na boisku piłkarskim - niezauważalny, żeby nie burzyć immersji z danym tytułem. Ma być intuicyjnie, responsywnie i satysfakcjonująco, żeby problemy z nim nie przesłoniły reszty, która buduje klimat, więc dla mnie jest ważniejsza. Płynne 30 klatek nie przeszkadza mi w odbiorze tytułu jakiegokolwiek gatunku, zresztą przeżyłem Blighttown w Dark Souls i jakoś cała gra to dla mnie jedno z największych arcydzieł, a przecież jej siła to głównie mocarny gameplay. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 (edytowane) Wredny to dobry as dla niego roznice miedzy next genowym Far Cry a tym past genowym nie są duże xd Jak mozna wolec ten edgy klimat w dmc od ninja theory od risinga? Gameplay niezauwazalny czyli gry od telltale to 10/10? Edytowane 15 lutego 2015 przez _Be_ Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 A gdzie ja napisałem, że "nie są duże"? Są duże, bo miałem okazję zagrać w FC4 na PS4, więc wiem, jak to wygląda. Z tym że ja mam PS3, więc nie mam zamiaru płakać nad tym, że "dostałem gorszą wersję". Jak wyszedł FC3 to wszyscy się jarali, że takie to piękne, że urzekające widoczki i ogólnie rewelacja. Więc teraz mam FC4, które wygląda podobnie lub nawet ciut lepiej niż FC3 (na PS3) i mam nagle lamentować i marudzić, bo gdzieś tam, na PS4 mają lepszą wersję? Nie, nie będę, bo mam PS3 i tylko w obrębie tej konsoli mam zamiar porównywać - na cholerę sobie na siłę obrzydzać dany tytuł, skoro granie w niego nie jest katorgą? A żeby nie było offtopu to mi również bardziej podchodzi ten klimat z DmC - po prostu japońska stylistyka gier z okresu PS One i wczesnego PS2 w pewnym momencie przestała do mnie przemawiać, a zaczęła drażnić. Nawet mój ulubiony MGS mi zbrzydł Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 fc3 na ps3 był niegrywalny przez to,że chodził w 20-25fps. Widać istnieją jeszcze masochiści na tym świecie. Polecam w takim razie port shadow of mordor na ps3. 1 1 Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 15 lutego 2015 Opublikowano 15 lutego 2015 (edytowane) Uwielbiam ludzi, którzy nie mając argumentów brną w skrajności... @Bartosz - nie, samograje również mnie wkurzają, choć akurat TWD nadrabiało świetną historią i iluzją swobody w dokonywanych wyborach. @Soban - piszę o normalnych wersjach nowszych hiciorów, o typowym cross-genie (jak Alien Isolation, The Evil Within czy Far Cry 4 właśnie), a nie o spartolonych portach, robionych przez sprzątaczki i woźnych dla szybkiego zysku. Jeśli dla Ciebie FC3 był niegrywalny z tak błahego powodu to współczuję, bo wielu innym tytułom będzie bardzo ciężko Cię zadowolić. Dla mnie animacja w tym tytule nie była nawet brana pod uwagę w segmencie ewentualnych wad, bardziej wydarzenia fabularne, krótki "czas ekranowy" Vaasa i takie tam. Strasznie się teraz (wraz ze zmierzchem siódmej generacji) namnożyło tych technicznych fanatyków i stary konsolowy gracz, taki jak ja, zupełnie nie potrafi tego zrozumieć - sorry, ale gdzieś Wam umknęła radocha z grania w międzyczasie... Powiem tak, by zamknąć raz na zawsze bezsensowną dyskusję... Animacja jest bardzo ważna, ale ja nie zwracam na nią uwagi, dopóki nie tnie, jak w Fallout 3, Skyrim (przed patchem), czy we wspomnianym Dark Souls w Blighttown - dopóki nie występują takie ekstrema, może sobie czasem chrupnąć, najwyżej ten fakt wypomnę w recenzji. Edytowane 15 lutego 2015 przez WrednyPL 3 Cytuj
Daffy 10 569 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 recenzenci zachwyceni definitive edition, 86% na mc http://www.metacritic.com/game/playstation-4/dmc-devil-may-cry-definitive-edition Cytuj
Artesal 68 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 Nie rozumiem brak tematu. Anyway, launch trailer. Polecam zobaczyć ostatnie sekundy... 1 Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 (edytowane) O JEZUSIE KOCHANIUTKI VERGILIUSZKU MÓJ <33333POZAMIATANE 4 sekundami! Edytowane 10 marca 2015 przez XM. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 Będzie też na PS Store. W DMC4 pograłem do połowy i w sumie szkoda, że nie skończyłem. Ale będzie ku temu motywacja przy okazji remastera - dopiero na lato. Cytuj
Artesal 68 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 Będzie też na PS Store. W DMC4 pograłem do połowy i w sumie szkoda, że nie skończyłem. Ale będzie ku temu motywacja przy okazji remastera - dopiero na lato. Teoretycznie skończyłeś... zing... Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 Ale nie zagrałem jako Dante więc się nie liczy. Cytuj
Daffy 10 569 Opublikowano 11 marca 2015 Opublikowano 11 marca 2015 do dzis nie potrafie zrozumiec jak przeszedl pomysl zrobienia gry z polowa gry DmC na ps4 na pewno kupie, wersji na ps3 nie dokonczylem bo juz oddawalem konsole, a cena fajna, port dobry wiec pewnie szybciutko bedzie latac za stowke Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 11 marca 2015 Opublikowano 11 marca 2015 O JEZUSIE KOCHANIUTKI VERGILIUSZKU MÓJ <33333 POZAMIATANE 4 sekundami! Będzie moc. Teraz tylko czekać na jakieś dłuższe materiały z dopakowanego DMC4. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi