Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 5 października 2010 Opublikowano 5 października 2010 Tutaj się zgadzam, do slasherów w ogóle to nie pasuje. Chociaż np w takim RE6 nie wyobrażam sobie, by tej opcji nie było. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 8 października 2010 Opublikowano 8 października 2010 http://gameinformer.com/b/news/archive/2010/10/07/dantes-new-dmc-design-encouraged-by-capcom.aspx Dante?s New DmC Design Encouraged By Capcom HeH Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 9 października 2010 Opublikowano 9 października 2010 Na youtube w komentarzach ładnie ktoś przetłumaczył genezę tytułu. DMC - Destroy Main Character Cytuj
Renton 1 Opublikowano 9 października 2010 Opublikowano 9 października 2010 Że niby design tego po lewej był lepszy?? Ludzie jednak są pogięci. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 9 października 2010 Opublikowano 9 października 2010 Lepszy nie lepszy, nie o to chodzi. Po prostu stary Dante to jedna z bardziej charakterystycznych i rozpoznawalnych postaci w grach, to tak jakby Kratosowi zmienili rysy twarzy i wrzucili włosy. Cytuj
Renton 1 Opublikowano 9 października 2010 Opublikowano 9 października 2010 Restart serii zobowiązuje - miały być zmiany, więc są (że zdecydowanie na plus, to już swoją drogą). A i jestem wręcz przekonany, że na samym wyglądzie Dantego się nie skończy. Fanbojom starych DMC delikatnie więc sugeruję - deal with it. Cytuj
LadyDorison 1 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 (edytowane) No dobra ludzie, jeżeli pogodziliście się już ze zmianą wyglądu Dantego, to proponuję wpaść na tą stronkę: http://devilmaycry.org/562/detailed-analysis-of-the-dmc-debut-trailer.html Trailer DmC został rozłożony, że tak powiem 'na czynniki pierwsze' przede wszystkim są tam spekulacje na temat fabuły, choć z tego co mi wiadomo niektórzy uważają, że devil may cry jej nie potrzebuje, ja np. jestem innego zdania tu coś podobnego, tyle że w wersji video: A i pomińcie komentarze, no chyba, że chcecie po raz tysięczny czytać to samo... Edytowane 10 października 2010 przez LadyDorison Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 15 października 2010 Opublikowano 15 października 2010 (edytowane) Chcecie wiedziec co sadzi Tameem Antoniades (lead designer) o krytycznej reakcji fanow ? I instead assumed the snarky journalist persona, and without thinking asked, ?So, how do you feel about the fan reaction to DMC?? Tameen looked at me a moment and took a drag of his cigarette. Then without blinking, and without pausing to exhale the smoke from his mouth he said, ?I don't care.? KLIK Edytowane 15 października 2010 przez Ins Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 15 października 2010 Opublikowano 15 października 2010 Czyli nie będzie powtórki z Infamous 2. Bo Capcom raczej nie wymusi zmiany. Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 17 października 2010 Opublikowano 17 października 2010 Chcecie wiedziec co sadzi Tameem Antoniades (lead designer) o krytycznej reakcji fanow ? I instead assumed the snarky journalist persona, and without thinking asked, ?So, how do you feel about the fan reaction to DMC?? Tameen looked at me a moment and took a drag of his cigarette. Then without blinking, and without pausing to exhale the smoke from his mouth he said, ?I don't care.? KLIK Gość jest bardzo głupi albo bardzo odważny. Cóż zobaczymy na ile pajacowanie ekipy NT przy tym czymś, co próbują nazywać DMC sprawdzi się po premierze. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 17 października 2010 Opublikowano 17 października 2010 Może w końcu będzie jakaś dobra fabuła. :] Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 17 października 2010 Opublikowano 17 października 2010 (edytowane) Może w końcu będzie jakaś dobra fabuła. :] No właśnie i coraz bardziej boję się, że tylko to wypali. Przed ogłoszeniem DMC5 w chwili gdy pojawiały się pierwsze plotki odnośnie robienia nowego DMC przez NT należałem chyba no nielicznego grona ucieszonych. Nowy team, nowe pomysły, nowy DMC to wszystko cieszyło bo wiedziałem, że nie będzie powtórki z czwórki. Do tego fakt, że to NT (w HS grałem tylko demo które mnie okrutnie odrzuciło ale dużo osób "kocha" HS więc...) a to był okres w którym reklamowali "świetnie-miodnie" zapowiadające się Enslaved. Krótko mówiąc zajarany byłem, że to oni będą robić nowego Devila. Przyszła pora na pierwszy trailer i wiadomo największy szoker może tej generacji; nowe emo Dante. Ale to mnie nie ruszyło bo nie lubię starego Dante na zasadzie ciota<emo zwisało mi to a nawet trochę ucieszyło bo zwiastowało to całkowicie "nową grę". O powtórce z czwórką nie było raczej mowy... ..... ale to wszystko trwało do dema, recenzji, opinii Enslaved. I do gwoździa do trumny czyli newsie, że nowy DMC będzie chudził na UT3... Możecie jechać, możecie krzyczeć ale demo Enslaved dobitnie mi pokazało, że NT jest no dobra może nie słabym ale mocno przeciętnym teamem. Ok robią zaje.biste cut-scenki z zaje.bistą mimiką twarzy ale to mi lata i może dobrą/bdb fabułą no to jest akurat plusem (choć z drugiej strony w DMC to mi zwisa byleby nie raziło). Ale reszta to co najważniejsze czyli gameplay IMO w ich grach leży i kwiczy. Jak ci ludzie mają stworzyć grę która w 70-80 % opiera się na systemie walki jak w ich grach system walki polega na dwóch przyciskach ;/. A cała reszta nie istnieje: automatyczne skoki, prowadzenie za rączkę itd. I druga ważna sprawa mianowicie strona techniczna. W HS już nie raz pisałem to była dla mnie tragedia do tego stopnia, że odrzuciła mnie od pełnej wersji. A w Enslaved no jest lepiej ale to nadal gra której dużo brakuje do dobrego poziomu technicznego. Czyli niezbyt dużo NT nauczyło się przez te parę lat a teraz dorzućmy fakt, że DMC powstaje na UT3 i (pipi)a klapsko ;/;/;/. No nie wiem ale jak nowy DMC ma być 20 klatkowym crapem technicznym z systemem walki opartym na 2-3 przyciskach-dwoma ciosami. Z brakiem eksploracji, z poziomem trudności easy, z automatycznymi skokami i wszystkim innym a jedynie z dobrą fabułą i pięknymi scenkami to ja z miejsca dziękuję, pasuję. Oczywiście cały czas czekam ale już nie tylko na gameplay tylko jeszcze na opinie i demo. Bo Enslaved i HS też fajnie się prezentowały na filmikach a w praniu wyszło ........ Edytowane 17 października 2010 przez SłupekPL Cytuj
Renton 1 Opublikowano 17 października 2010 Opublikowano 17 października 2010 Huh, powiało grozą z Twego posta ;] obawy oczywiście jak najbardziej podstawne, jednak ja należę do (wąskiego?) grona optymistów i wciąż wierzę, że "coś" z tego DMC może być. Nie - raczej musi. A Ninja Theory nie robi ani złych, ani przeciętnych gier - robi dobre, problem tylko w tym, że po DMC5 mało kto spodziewa się zaledwie dobrej gry. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 17 października 2010 Opublikowano 17 października 2010 Ja też wierzę, że DMC5 będzie dobry, przełknę nawet ten wygląd Dante, ale jak uproszczą system walki, to będzie to gwoździem do trumny. Rozbudować tak, ale nie upraszczać, by nawet małpa dała radę pograć. Ale Capcom chyba aż tak daleko się nie posunie. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 17 października 2010 Opublikowano 17 października 2010 (edytowane) Huh, powiało grozą z Twego posta ;] obawy oczywiście jak najbardziej podstawne, jednak ja należę do (wąskiego?) grona optymistów i wciąż wierzę, że "coś" z tego DMC może być. Nie - raczej musi. A Ninja Theory nie robi ani złych, ani przeciętnych gier - robi dobre, problem tylko w tym, że po DMC5 mało kto spodziewa się zaledwie dobrej gry. Oczywiście żeby nie było ja też nie straciłem całkowicie nadziei na dobrego Dante. Może inaczej moja nadzieja troszkę przygasła po Enslaved ;]. Natomiast dalej trzymam kciuki, że im wyjdzie i tak jak to dobrze ująłeś to ma być bdb gra bo dobra to za mało stąd te obawy po ich poprzednich grach. Dla mnie DMC od NT to jest ich być albo nie być, na dwóch ich grach się zawiodłem ale do trzech razy sztuka. Poza tym tamte gry były ich "dziećmi" a DMC jednak musi iść po pewnym wyznaczonym torze (slasher, bdb system walki, efektowne walki itd.) więc albo się sprawdzą albo zlewam ich każdy następny produkt ;]. PS. Co za nimi przemawia to sinusoida: pierwszy DMC - geniusz, dwójka - słabizna, trójka - BDB-świetna, czwórka - średnio słabo więc wypada żeby 5 no właśnie była świetna ;]. Edytowane 17 października 2010 przez SłupekPL Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 30 października 2010 Opublikowano 30 października 2010 (edytowane) KLIK KLIK Edytowane 30 października 2010 przez Ins Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 30 października 2010 Opublikowano 30 października 2010 zayebiste, nic dodac-nic ujac Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 30 października 2010 Opublikowano 30 października 2010 I tak najlepszy był tekst, że seria DMC ma już 12 lat. Cytuj
Renton 1 Opublikowano 30 października 2010 Opublikowano 30 października 2010 (edytowane) Komiks świetny. Btw, obiło mi się ostatnio gdzieś o uszy, że nowy DMC wcale nie ma być restartem serii, ale kolejną pełnoprawną częścią, której wydarzenia rozgrywają się w tym samym uniwersum . Z pewnością to jednak bullshit, ale pomyślcie sobie, jaka niezła byłaby zwała, gdyby ostatecznie okazało się, że ten nowy Dante, to jednak wcale nie Dante, a jedynie jakiś narwany młokos podający się za syna Spardy taka wkręta przygotowana przez twórców, jak na zasadzie DMC4, gdzie niby Dante miał być "tą złą" postacią, w dodatku niegrywalną. Edytowane 30 października 2010 przez Renton Cytuj
McDrive 3 097 Opublikowano 30 października 2010 Opublikowano 30 października 2010 Komiks świetny. Btw, obiło mi się ostatnio gdzieś o uszy, że nowy DMC wcale nie ma być restartem serii, ale kolejną pełnoprawną częścią, której wydarzenia rozgrywają się w tym samym uniwersum . Z pewnością to jednak bullshit, ale pomyślcie sobie, jaka niezła byłaby zwała, gdyby ostatecznie okazało się, że ten nowy Dante, to jednak wcale nie Dante, a jedynie jakiś narwany młokos podający się za syna Spardy taka wkręta przygotowana przez twórców, jak na zasadzie DMC4, gdzie niby Dante miał być "tą złą" postacią, w dodatku niegrywalną. Syn syna Spardy Cytuj
Renton 1 Opublikowano 30 października 2010 Opublikowano 30 października 2010 Hehe, no też dobre. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 30 października 2010 Opublikowano 30 października 2010 Komiks fpytę . Przeszedłem ostatnio Enslaved i...matrwię się, że nowe DMC podzieli los poprzedniczek - ładny design, wyrazistość bohaterów i nic poza tym. Heavenly Sword w temacie grywalności miał o wiele więcej do powiedzenia niż taki Enslaved, a mimo to też bez fajerwerków. I jak tu wierzyć w reboot DMC?? Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 30 października 2010 Opublikowano 30 października 2010 Capcom raczej nie pozwoli na jakąś większą zmianę w mechanice. Osobiście byłbym zadowolony, gdyby DMC5 był tak dobry i widowiskowy jak Bayonetta. Cytuj
McDrive 3 097 Opublikowano 31 października 2010 Opublikowano 31 października 2010 Niech jeszcze zatrudnią Serkisa do odtworzenia roli Dantego to będzie pozamiatane Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi