elentario 6 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 (edytowane) Widzialem pare takich akcji.Jest to blokada na cziterow.Jak ktos ma jakies problemy z polaczeniem to wyczytuje go jako czitera i dostaje kopa z serwera aczkolwiek z tego co czytalem zdarzylo sie to tez uczciwym graczom P.S.-mozecie sie zalogowac na killzone.com?Ja nie,caly czas wyskakuje mi komunikat "Missing return URL parameter" O co kaman? Nie tyle oszustów, co faktycznie ludzi grających na słabym łączu, wprowadzających lagi do rozgrywki. Wielu polaków dostało bana, aczkolwiek jest to wywalenie gracza z konkretnej gry, bo zdarzało mi się, że takowego spotykałem ponownie za 20/30 minut na innym serwerze. od piątku nie miałem problemów z logowaniem. Zaraz po patchu udostępnili serwis. Edytowane 13 marca 2011 przez elentario Cytuj
Bowser4 1 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 @Bowser4 KZ3 jest gra druzynowa...az za bardzo.Sam nic nie wskurasz ale wystarczy ze bedzie jeszcze z 6 kumatych osob w twojej druzynie i w kazdej grze mozesz byc pierwszy.Jesli kazdy bedzie gral jak chcial i nie bedzie podazal za celem misji,to jaki dobry by nie byl,to oprocz tego ze przegra runde to na dodatek bedzie mial zrabane ratio a wspominam tu o ratio bo wiekszosc wlasnie tylko na to patrzy aby miec jak najlepsze i tylko goni za killami zamiast pomoc i przejac respa na przyklad.Wielokrotnie mialem akcje gdzie dostawalismy taki wpier.dol ze az sie plakac chcialo,gdy grajac z debilami ktorzy cholera wie co robili (bo cele misji na pewno nie) i gdy jako JEDYNY w 16sto-osobowej druzynie gralem taktykiem i probowalem,na darmo oczywiscie,przejac respa.Nikt z randomowych osob na publicu nie potrafi zrozumiec ze jesli nie pomoze druzynie i nie bedzie robil celow misji to nie ma bata aby wygrac. Ja najczęściej sam muszę walczyć o punkty taktyczne. Dziwi mnie, że w grze jest tak mało taktyków. Wygląda na to, że o wyborze profesji najczęściej decydują dostępne dla niej bronie, stąd wielu snajperów i inżynierów. Z tym snipingiem to jest gruba przesada. Mam wrażenie, że na Zamarzniętej Zaporze lepiej położony jest obóz ISA i ma więcej miejscówek do kampienia i snajperki. Znajduje się na górce, co daje automatycznie handicap ISA. I od razu grać się odechciewa, zwłaszcza jak każdy lata bez sensu, zamiast skupić się na celach misji. Następna sprawa - Hala Turbin i dwa respy na górze. Czy przejmowanie ich i korzystanie z nich w ogóle ma sens skoro większość walczy na ziemi ? Plecak odrzutowy warto brać chyba tylko z uwagi na broń w jaką jest wyposażony. To chyba najgorsza dla mnie mapa w grze, obok Zamarzniętej Zapory. Cytuj
elentario 6 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 @Bowser4 KZ3 jest gra druzynowa...az za bardzo.Sam nic nie wskurasz ale wystarczy ze bedzie jeszcze z 6 kumatych osob w twojej druzynie i w kazdej grze mozesz byc pierwszy.Jesli kazdy bedzie gral jak chcial i nie bedzie podazal za celem misji,to jaki dobry by nie byl,to oprocz tego ze przegra runde to na dodatek bedzie mial zrabane ratio a wspominam tu o ratio bo wiekszosc wlasnie tylko na to patrzy aby miec jak najlepsze i tylko goni za killami zamiast pomoc i przejac respa na przyklad.Wielokrotnie mialem akcje gdzie dostawalismy taki wpier.dol ze az sie plakac chcialo,gdy grajac z debilami ktorzy cholera wie co robili (bo cele misji na pewno nie) i gdy jako JEDYNY w 16sto-osobowej druzynie gralem taktykiem i probowalem,na darmo oczywiscie,przejac respa.Nikt z randomowych osob na publicu nie potrafi zrozumiec ze jesli nie pomoze druzynie i nie bedzie robil celow misji to nie ma bata aby wygrac. Ja najczęściej sam muszę walczyć o punkty taktyczne. Dziwi mnie, że w grze jest tak mało taktyków. Wygląda na to, że o wyborze profesji najczęściej decydują dostępne dla niej bronie, stąd wielu snajperów i inżynierów. Z tym snipingiem to jest gruba przesada. Mam wrażenie, że na Zamarzniętej Zaporze lepiej położony jest obóz ISA i ma więcej miejscówek do kampienia i snajperki. Znajduje się na górce, co daje automatycznie handicap ISA. I od razu grać się odechciewa, zwłaszcza jak każdy lata bez sensu, zamiast skupić się na celach misji. Następna sprawa - Hala Turbin i dwa respy na górze. Czy przejmowanie ich i korzystanie z nich w ogóle ma sens skoro większość walczy na ziemi ? Plecak odrzutowy warto brać chyba tylko z uwagi na broń w jaką jest wyposażony. To chyba najgorsza dla mnie mapa w grze, obok Zamarzniętej Zapory. Coś Ci się pomyliło, na zamarzniętej zaporze lepiej usytuowany jest obóz helgów, on właśnie jest na górze i przy 4/5 snajperach robi się mega syf z rozgrywki.. Dla mnie ta mapa jest ok, można ją dobrze wyczuć i skutecznie unikać snajperów. Cytuj
dydel 16 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 Ja najczęściej sam muszę walczyć o punkty taktyczne. Dziwi mnie, że w grze jest tak mało taktyków. Wygląda na to, że o wyborze profesji najczęściej decydują dostępne dla niej bronie, stąd wielu snajperów i inżynierów. Z tym snipingiem to jest gruba przesada. Mam wrażenie, że na Zamarzniętej Zaporze lepiej położony jest obóz ISA i ma więcej miejscówek do kampienia i snajperki. Znajduje się na górce, co daje automatycznie handicap ISA. I od razu grać się odechciewa, zwłaszcza jak każdy lata bez sensu, zamiast skupić się na celach misji. Następna sprawa - Hala Turbin i dwa respy na górze. Czy przejmowanie ich i korzystanie z nich w ogóle ma sens skoro większość walczy na ziemi ? Plecak odrzutowy warto brać chyba tylko z uwagi na broń w jaką jest wyposażony. To chyba najgorsza dla mnie mapa w grze, obok Zamarzniętej Zapory. Ja się z tym nie zgodze, ten resp u góry jest bardzo przydatny, nie z względu na plecaki, skrzynki z ammo, ale także na działka. Oba są skierowane w cele ISA lub Helgastów w "odszukaj i zniszcz" raz grając higami zaliczyłem 20 zabić z działka i wysadziliśmy cel. Cytuj
Bowser4 1 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 Coś Ci się pomyliło, na zamarzniętej zaporze lepiej usytuowany jest obóz helgów, on właśnie jest na górze i przy 4/5 snajperach robi się mega syf z rozgrywki.. Dla mnie ta mapa jest ok, można ją dobrze wyczuć i skutecznie unikać snajperów. Racja, miałem na myśli obóz ISA. Cytuj
Bowser4 1 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 Ja się z tym nie zgodze, ten resp u góry jest bardzo przydatny, nie z względu na plecaki, skrzynki z ammo, ale także na działka. Oba są skierowane w cele ISA lub Helgastów w "odszukaj i zniszcz" raz grając higami zaliczyłem 20 zabić z działka i wysadziliśmy cel. Jakoś bagatelizowałem te działka dotychczas. Czasem odkrywam jakiś patent dopiero po wielu godzinach gry. W "odszukaj i zniszcz" wysadzić cel można tylko przyciskając kółko przy ładunku wybuchowym ? Cytuj
Fru 4 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 (edytowane) Ja się z tym nie zgodze, ten resp u góry jest bardzo przydatny, nie z względu na plecaki, skrzynki z ammo, ale także na działka. Oba są skierowane w cele ISA lub Helgastów w "odszukaj i zniszcz" raz grając higami zaliczyłem 20 zabić z działka i wysadziliśmy cel. Jakoś bagatelizowałem te działka dotychczas. Czasem odkrywam jakiś patent dopiero po wielu godzinach gry. W "odszukaj i zniszcz" wysadzić cel można tylko przyciskając kółko przy ładunku wybuchowym ? Tak, podkładasz kółkiem i to jedyny sposób. Apropo tej planszy w jaki sposób uruchmia sie turbinę ? A tak ogólnie to dziś lagów wogóle nie uświadczyłem, ale na kacu skil spada o połowę więc na razie odpoczywam Możecie zalogować sie na killzone.com ? Edytowane 13 marca 2011 przez Fru Cytuj
K@t 116 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 Możecie zalogować sie na killzone.com ? Bez problemu:) Cytuj
elentario 6 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 (edytowane) Tak, podkładasz kółkiem i to jedyny sposób. Apropo tej planszy w jaki sposób uruchmia sie turbinę ? A tak ogólnie to dziś lagów wogóle nie uświadczyłem, ale na kacu skil spada o połowę więc na razie odpoczywam Możecie zalogować sie na killzone.com ? Cholera mi lagowało masakrycznie w strefie wojny, partyzantka i operacja śmigają idealnie. Ten patch więcej z(pipi)ał, jak poprawił. Strona killzone.com działa nieustannie od piątku. Edytowane 13 marca 2011 przez elentario Cytuj
maxelmPL 1 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 Apropo tej planszy w jaki sposób uruchmia sie turbinę ? Uruchamia się ona automatycznie, jedynie co możesz zrobić to ją wyłączyć, przyciskiem w podziemiach. Masz za to 150exp. Cytuj
Fru 4 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 Możecie zalogować sie na killzone.com ? Bez problemu:) Ja mam po wpisaniu loginu i hasła mam "Missing return URL parameter". Cytuj
Szymek 1 055 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 (edytowane) nie wiem co Wy z tym banowaniem ludzi macie zadnego banowania nie ma...co najwyzej jest glosowania o wyrzuceniu goscia z teamu i zablokowanie mu mozliwosci ponownego wbicia na serwer Edytowane 13 marca 2011 przez Szymek_PL_ Cytuj
K@t 116 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 (edytowane) No żesz ku*wa mać. Po kilku dniach przerwy postanowiłem sprawdzić jak wygląda sprawa multi. Rozegrałem kilka meczy i na większości są lagi, jakich nie miałem nawet wtedy kiedy router szwankował - ludzie teleportują mi się przed oczami, detekcja trafień działa jak chce. A co najgorsze - gra zaczęła mi wieszać konsolę w samym środku meczy Czyli nadal czekam, aż to poprawią. Cholera, patch, który miał poprawiać błędy, których praktycznie nie doświadczałem spowodował, że teraz mam je co chwile. O "world is full" przy co drugiej próbie wbicia do gry nawet nie wspominam. Edytowane 13 marca 2011 przez K@t Cytuj
Neo3016 8 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 (edytowane) Następna sprawa - Hala Turbin i dwa respy na górze. Czy przejmowanie ich i korzystanie z nich w ogóle ma sens skoro większość walczy na ziemi ? Plecak odrzutowy warto brać chyba tylko z uwagi na broń w jaką jest wyposażony. To chyba najgorsza dla mnie mapa w grze, obok Zamarzniętej Zapory. Oj nie,tu nie masz wogole racji.Na tej mapie to ten kto ma oba respy na gorze ten zawsze wygrywa runde (no chyba ze na prawde NIKT z druzyny nie bedzie robila celow misji).Czemu tak jest?Bo: -wiecej plecakow odrzutowych (szybsze przemieszczanie sie po mapie,bardzo dobra sila ognia, "latanie" ulatwia zajscie przeciwnika od tylu) -blizej do jakiegokolwiek celu misji oraz blokada przeciwnika (majac obydwa respy na gorze to ciezko jest przeciwnikowi przejsc przez sam srodek i podlozyc ladunki w S&D) -ammo & dzialka.Jak tylko sie respisz bierzesz ammo i mozesz dluzej biegac po mapie nie martwiac sie o to ze za 2 kille skonczy sie amunicja a dzialka swietnie sie sprawuja w S&D (bronienia jak i atakowania) -ogolnie lepsza pozycja niz resp w glownej bazie.Praktycznie nikt wychodzac z bazy nie patrzy do gory wiec broniac respa mozna sobie ladnie pofragowac i tak jak powiedzialem wczesniej,blizej do celow i flankowania przeciwnika. Podusmowanie: na 99,99% przypadkow,jesli nie masz chociaz jednego gornego respa to znaczy ze zapowiada sie niezly wpierd*l Edytowane 13 marca 2011 przez Neo3016 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 Hmm, dziwna sytuacja. Gralem przed chwila i niemalze wszystko bylo idealnie. Zadnych lagow, bledow, za wyjatkiem tego, ze zaczela sie... sypac mapa Kilka razy zniknela mi sciana, wyskakiwaly w srodku pomieszczen szare, trojkatne tekstury. Pojawialy sie i znikaly... A tak poza tym to git Cytuj
maxelmPL 1 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 Ja nie wiem jakich wy macie dostawców internetowych. Ja mam Neostradę i ani razu w serii KZ. Nie miałem takich problemów co ludzie opisują, lagi, rozłączania. Widać jednak że mieć łącze u monopolisty to nic złego. W BF to może z 3razy lagi miałem. W Cod-a nie gram to nie wiem. Cytuj
K@t 116 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 (edytowane) Widać jednak że mieć łącze u monopolisty to nic złego. W BF to może z 3razy lagi miałem. W Cod-a nie gram to nie wiem. Tya? Powiedz to ludziom z całego świata narzekającym na te problemy na forum KZ3 Jakoś do momentu premiery patcha takich cyrków nie miałem. Edytowane 13 marca 2011 przez K@t Cytuj
Fru 4 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 Hmm, dziwna sytuacja. Gralem przed chwila i niemalze wszystko bylo idealnie. Zadnych lagow, bledow, za wyjatkiem tego, ze zaczela sie... sypac mapa Kilka razy zniknela mi sciana, wyskakiwaly w srodku pomieszczen szare, trojkatne tekstury. Pojawialy sie i znikaly... A tak poza tym to git To samo miałem dzisiaj rano Cytuj
elentario 6 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 (edytowane) Ja nie wiem jakich wy macie dostawców internetowych. Ja mam Neostradę i ani razu w serii KZ. Nie miałem takich problemów co ludzie opisują, lagi, rozłączania. Widać jednak że mieć łącze u monopolisty to nic złego. W BF to może z 3razy lagi miałem. W Cod-a nie gram to nie wiem. Najwyraźniej masz niedaleko centralę. Ja nie miałem większych problemów, może ok. 14/15 lagowało, ale ogólnie było git, a teraz zaczynają się skoki i na moje nieszczęście skumałem o co chodzi z tą teleportacją.. PRZE JE BA NE! Edytowane 13 marca 2011 przez elentario Cytuj
maxelmPL 1 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 Może masz racje centralę mam z 10km stąd. ale na osiedlu mam jeszcze kable i skrzynki z początku lat90. Przychodza nieraz panowie i sprawdzają, jak prosiliśmy o światłowód to powiedzieli że nie opłaca się zakładać. Więc pierwszy raz napiszę Dziękuję ci Tp za dobry internet Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 Może masz racje centralę mam z 10km stąd. ale na osiedlu mam jeszcze kable i skrzynki z początku lat90. Przychodza nieraz panowie i sprawdzają, jak prosiliśmy o światłowód to powiedzieli że nie opłaca się zakładać. Więc pierwszy raz napiszę Dziękuję ci Tp za dobry internet Ja tez mam neostrade i nie pamietam tygodnia, zeby nie bylo problemow. To nie chodzi nawet o dostawce, tylko u mnie sa stare kable, ktorych Neostrada nie chce wymienic bo sie im nie oplaca. Niewazne jakiego bym mial dostawce, na tych kablach bede mial zawsze tego samego neta, max 6 mega. Ale to nie temat o tym jaki kto ma internet. Fru, bardzo pocieszyl mnie Twoj post, bo myslalem ze z konsola sie cos dzieje Cytuj
elentario 6 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 Może masz racje centralę mam z 10km stąd. ale na osiedlu mam jeszcze kable i skrzynki z początku lat90. Przychodza nieraz panowie i sprawdzają, jak prosiliśmy o światłowód to powiedzieli że nie opłaca się zakładać. Więc pierwszy raz napiszę Dziękuję ci Tp za dobry internet Mniejsza o to, nie było problemów, a teraz multi jest niegrywalne dla wielu użytkowników, którzy wcześniej nie mieli żadnych problemów. Ta teleportacja to k u r w a jakiś żart!? Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 13 marca 2011 Opublikowano 13 marca 2011 ja mam 30mbit a i tak po patchu miewam lagi. Cytuj
Szymek 1 055 Opublikowano 14 marca 2011 Opublikowano 14 marca 2011 chlopaki...to jest wypisz wymaluj sytuacja jaka byla z kz2 po nowym patch GG dopuscilo do gry osoby z bardzo slabym pingiem stad te lagi...do tego dochodzi takze przeciazenie serwerow Cytuj
elentario 6 Opublikowano 14 marca 2011 Opublikowano 14 marca 2011 chlopaki...to jest wypisz wymaluj sytuacja jaka byla z kz2 po nowym patch GG dopuscilo do gry osoby z bardzo slabym pingiem stad te lagi...do tego dochodzi takze przeciazenie serwerow Mamy odpowiedz: Wpływ katastrofy w Japonii na branże gier: PlayStation Network nadal funkcjonuje w Japonii, Sony informuje jednak, że łączenie z serwerami może być w najbliższych dniach utrudnione. Więcej na http://www.ppe.pl/news-6351-Wplyw_katastrofy_w_Japonii_na_branze_gier.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi