Skocz do zawartości

Dissidia 012

Enkidou

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla Europejskich graczy, w edycji limitowanej pojawi się 4 strój Tify ( Yoshitako Amany koncept). Prócz tego strój kowbojki dostępny.

Dla tych, którzy będą posiadać kod z Kingdom Hearts Birth by Sleep Final Mix: Cloud uzyska strój z Kingdom Hearts.

Yuna także dostała kolejny strój - prócz normalnego, będzie mieć w kolorach które preferował Yoshitaka Amano, plus suknia ślubna, którą miała w Bevelle.

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Trochę mało tego, ale ładne.Są jeszcze w tym jakieś bonusy albo ficzersy związane z preorderem ?

Po ile to ? Do stówki bym chapnął.

Edytowane przez Kazub
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Gralem godzine i nie zauwazylem zadnych zmian nie liczac mapy swiata. Lightning ma beznadziejne ataki na poczatku, nie wiem jak pozniej, ale ledwo przeszedlem jej czesc story.Szkoda ze Seifera nie dali.

Edytowane przez Trundle
Opublikowano

Ja gram od kilku dni. Skorzystałem na początku z new game+ wraz z transferem leveli (wszyscy level 100). Ustawiłem sobie w pierwszym dniu gry bonus day na ten właśnie dzień i przebiłem się przez główne story (nowe postacie) migiem, każdym po 15 min miałem 25 level. Jestem mega pozytywnie zaskoczony nowymi postaciami. Lighting na początku faktycznie trochę ssie ale z czasem się nieźle rozkręca (dobre branchingi) i ma mnóstwo opcji dzięki paradgmin change. Van o dziwo też wypada nieźle, bardzo podobny pod względem rozbudowania do Bartza, ale dla mnie ciekawszy. Nie spodziewałem się niczego fajnego po Lagunie, ale jego ataki bronią palną, laserowe namierzanie i strzały z Ragnaroka wypadają bardzo efektownie i skutecznie. Yuna - standardowy magic caster ale dzięki summonom dobrze się prezentuje.Kain i jego dragoon skile rządzą(zayebisty ex burst).Zmian jest natomiast całkiem sporo :

-mapa świata i jej exploracja

-asysty innych zawodników w walce (fajnie wygląda i bardzo się przydaje)

-ex mode revenge (w momencie obrywania odpalamy ex-a, ekran robi się czarno biały i włącza się slow mo ale nie dla nas:)

-zmiany w sposobie przechodzenia dungeonów

-nowe action skille (np. zawiśnięcie w powietrzu albo błyskawiczne lądowanie)

-8 nowych postaci, kilka nowych staegów, nowe stare kawałki

- ciekawsza względem pierwowzoru fabuła (lepiej nakreślone relacje między bohaterami, w końcu nie każdy jest czarno biały)

- nowy tryb Labirynth zamiast Gauntlet

Tryb story jest jest baaardzo obszerny , masa grania żeby zaliczyć wszystko , nowe tryby w multi. Grafa praktycznie bez zmian.

Ode mnie 8+.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

W pierwszą Dissidię zagrałem parę godzin i wywaliłem.

W drugiej włączyłem tryb rpg i pomyślałem sobie "no, od razu lepiej! Teraz można jakoś ogarnąć ten b.. ałagan."

Opcji jest bez liku, szmery bajery, cuda na kiju, ale i tak uważam że to jest taka gra na 7. Nie ma w niej nic, co przykuło by mnie do ekranu, zachwyciło.

I mówię to jako osoba związana z serią FF dość mocno, lubująca się też w mordoklepkach. Dissidia próbuje być jednym i drugim, ale żadne jej specjalnie nie wychodzi.

Edytowane przez sitheral
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak dla mnie to jedna z najlepszych i najbardziej rozbudowanych gier na PSP. W pierwszą Dissidię grałem, i uważałem że jest w niej tyle contentu i tyle do nauki, że zajmuje to tydzień czy nawet dwa żeby w ogóle ogarnąć system, a całość to jakieś ponad setka godzin przy założeniu że gramy sobie lajtowo, bo nie wyobrażam sobie tego ile setek godzin kosztuje masterowanie tej gry...

... a teraz Duodecim jest... KU.RWA TAK WYJE.BIŚCIE WIELKIE, że po prostu aż dziwię się że oni to upchali na UMD, w dodatku przy najwyższej jakości grafikach, oraz fmv niczym w Advent Children Oo' Na pewno robili to jacyś geniusze kompresji, choć faktycznie widać że upchane dane jak nigdzie, czasami mam wrażenie że laser za chwile wyskoczy mi z PSP :P Czyni to grę dosyć "bateriożerną", choć można sporą część zainstalować na karcie :)

Najlepsze jest to, że obok dwóch nowych Story Mode (012 i 000), jest jeszcze oryginalny (013) z poprzedniej Dissidii, lecz rozbudowany o nowe zmiany w systemie, eksploracje terenu (tak jak i 012 i 000), nowe wstawki filmowe nadające głębi fabule + raporty które dodają jeszcze więcej cut-scene'k ;) A do tego ulepszone Duel Colloseum (teraz w formie Labirynth), wszystkie dodatkowe opcje z Dissidii oryginalnej (edytor replay'ów, pp catalog z nowym contentem), możliwość różnorakiej konwersji save'a (np. reset leveli, ale sloty z rosetta stones, wymasterowane techniki i content z pp catalogu zostają, albo całkowita konwersja poza ekwipunkiem - i tak potem trzeba zaniżać manualnie poziom postaci, żeby zyskiwać punkty KP - odpowiednik DP), nowe ekwipunki, system asyst, nowe postacie (wszystkie stare też są), możliwość modyfikacji zasad, tworzenie własnych questów, a także ciekawy system multiplayer - gra jako jedyna na PSP potrafi przełączyć konsolę w tryp sleep z aktywnym Wi-Fi, dzięki czemu mając ją w kieszeni, gdybyśmy żyli w Japonii i ktoś inny miałby ten tryb włączony, konsole wymieniłyby się "friend cardami" z możliwością walczenia potem z "duchem" tego gracza ;) A do tego ogromny OST z nowymi aranżacjami, klasycznymi utworami i nowymi specjalnych dla Dissidii.

A poza tym to nadal wspaniała bijatyka+rpg z możliwością nawet grania w rpg-mode (gdzie wybieramy tylko ataki, a postacią kieruje AI, ale nie polecam - mimo wszystko warto nauczyć się samemu walczyć ;) ), która owszem nie ma tak głębokiej fabuły... ale. nigga please... to jest bijatyka, i fabułę ma najbardziej rozbudowaną jeśli chodzi o wszystkie bijatyki ;)

Tak czy siak, Square-Enix dokonało jakiegoś kosmosu, rzeczy która nie miała prawa zmieścić się na UMD i iść na starym, poczciwym PSP, bo po prostu jest tu tak nawalone wszystkim, że spokojnie gra na kilka miesięcy, albo i więcej starcza :) A jeszcze jakby doliczyć, że czasami ktoś na Ad Hoc Party zakłada pokój z Dissidią 012, to nie map potrzeby się pozbywać. Grę można tanio wyrwać ostatnio nówkę w Empiku wyrwałem za 49 PLN . I po stokroć warto.

Ps. Gdyby ktoś chciał jakiś porad, albo informacji to niech pisze na PW, postaram się pomóc ;p