Yano 3 697 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 hej mam pewien problem kupiłem wczoraj duży 27 calowy monitor z myślą o laptopie i ps3 i coś jest nie tak monitor to samsung p2770hd w laptopie mam radeona hd4330 gdy podłaczyłem kablem hdmi monitor do laptopa i wybrazlem maxymalną rozdzielczosc (full hd) to obraz stał sie brzydki, troche rozmazany i ze świecacymi krawędziami, w dodatku nie był na caly ekran tylko mial czarną ramke na około na mniejszych rozdzielczościach tego efektu rozmycia i świecenia nie było, obraz byl czystszy , "stabilniejszy" itp, tyle że słabsza rozdziałka podobna sytuacja była jak podłaczylem monitor do ps3, wszystko sie swiecilo, tyle że tam wystarczyło troche zmienic ustawienia monitora (kontras, jasnosc itp) i problem zniknął (chociaż nie mam 100% czy obraz jest całkowicie dobry) na laptopie te ustawienia ktore pomogły w ps3 też są widoczne (jest lepiej) ale nadal efekt jest bardzo brzydki dopiero po podłączeniu monitora do laptopa normalnym kablem d-sub maksymalna rozdzielczość wygląda tak jak trzeba (chociaż chyba też nie w 100% idealnie), i nic sie nie swieci i nie jest rozmyte czy ktoś wie dlaczego tak sie dzieje>? może mam za słaby kabel hdmi? jak lazilem po sklepie to widzialem takie z napisame hd ready i full hd, kupilem tani wiec może on nie potrafi dobrze obsluzyc full hd? to jedyne rozwiazanie jakie mi przychodzi do glowy , ale z drugiej strony slyszalem że praktycznie wszystkie kable hdmi dają taki sam efekt i np placenie 100zeta to glupota bo za 40 sa identyczne Cytuj
d0kt0r 1 Opublikowano 15 września 2010 Opublikowano 15 września 2010 Ciekawa sprawa, masz możliwość podłączenia monitora do zwykłego komputera też po hdmi? Jeśli efekt będzie ten sam to raczej kabel jest tutaj winny chociaż to trochę dziwne bo sam śmigam na kablu za 10zł i wszystko działa jak należy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi