Skocz do zawartości

Nowy Dashboard 2.0.12416

Featured Replies

Opublikowano

Czyli zrzucasz gre na dysk, plyte sprzedajesz i grasz do woli.

• Odpowiedzi 169
  • Wyświetleń 9,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dobrze, że to napisałeś. Teraz wiem, żeby go nie ściągać... (tak jest, minusujcie mnie).

• Gość bigdaddy
    Gość bigdaddy

na konsoli   wszystkie zmiany na duży + jest szybciej i ładniej, kilka nowych funkcji jedynie w ,,moja konsola'' nie podobają mi się białe tła, mogli dać takie ciemne zielone jak w game marketpla

• Gość Pawlo_PL
    Gość Pawlo_PL

Gdzie się można zapisać.

Opublikowano

Chyba sami nie wierzycie, że tak to będzie działać w dobie krucjaty wydawców przeciw rynkowi wtórnemu... :whistling:

Opublikowano

czyli wcale gry w napędzie nie musisz mieć? Bo już nie kumam:D

Opublikowano

Może i tak, ale wątpię, że będzie tak, że w 5 osób kupujemy grę i każdy ją instaluje i ma na to wywlone......

Opublikowano

Podejrzewam, że sprawdzanie będzie trwało chwilkę i dalej płytka będzie w bezruchu. Całe szczęście, że nie będzie się można zrzucać, bo wg. mnie zrzutka 5 graczy na jedną grę to tak naprawdę kradzież (wkońcu na koncie panów z Sony pojawi się 1 opłata, a nie 5). Oczywiście znajdą się eksperci, którzy i tak ominą ten proces :whistling:

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Wiadomo przeciez, ze nikt nie dopusci do tego by konsola nie sprawdzala czy plyta jest w napedzie.

Opublikowano

Proste, że nie. Chodziło o to, że skoro teraz płyta będzie sprawdzana jednorazowo to ktoś rozkmini jak to obejść w jakiś sposób.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Poprzednio też płytę sprawdzało się tylko raz, tuż po jej włożeniu, ale na pełnych obrotach. Teraz przy sprawdzaniu płyty jest jakiś oszczędniejszy tryb.

Opublikowano

Obejrzałem ten filmik i jak dla mnie wygląd jest ohydny. Czyli taki sam jak NXE. Pierwsze gui było świetne, po co to zmieniali? :/

Opublikowano

Zainstalowałem. Dash ma trochę fajniejszy design, ale w funkcjach dużo się nie zmieniło. Zmienianie wyglądu avatara jest bardziej uciążliwe :/

Po włożeniu płyty do napędu konsola ją sprawdza, ale trochę ciszej niż w starym dashu ;)

Opublikowano

U mnie po zainstalowaniu tego dasha pojawiły się problemy z obsługą pendrive'a sformatowanego jako "jednostka pamięci". Już przy samej próbie sformatowania tego pena konsola się zawiesiła i musiałem ją wyłączyć przyciskiem na przednim panelu (pad nie reagował). To samo dzieje się przy próbie usunięcia z pena jakiegoś większego pliku jak choćby demo Fify 11 - usuwa się w nieskończoność aż w końcu totalna zwiecha.

Wykluczam tu raczej winę pendrive'a, bo na starym (najnowszym oficjalnym) dashu nic takiego się nie działo.

Co do sprawdzania płyty przed startem gry z HDD, to nie zauważyłem absolutnie żadnej różnicy - jest dokładnie tak samo jak poprzednio, czyli bardzo krótkie cyknięcie napędu, po czym napęd wyłącza się całkowicie.

Edytowane przez Michał102

Opublikowano

@michał102 - tak? u mnie na daszu 9199 napęd wchodził na wysokie obroty (3-4 sekundy) i gra startowała z hdd a w nowym prawie bezszelestnie (cyknięcie takie)

co do pena - nie widzi demówek a z płyty chodzi

nie zapominajmy że to beta dasha jest - napewno coś zmienią, poprawia itd

@orion - zejdziesz na zawał chłopie od tego czekania :)

Opublikowano

Może to też zależy od modelu napędu jaki jest w konsoli ?

U mnie zawsze było tak, że płyta przed uruchomieniem gry nigdy się nie rozpędzała. Słychać jedynie cyknięcie mechanizmu lasera (tzw. wózka) - cyknie sobie raz lub dwa i następuje kompletna cisza.

Opublikowano

Obejrzałem ten filmik i jak dla mnie wygląd jest ohydny. Czyli taki sam jak NXE. Pierwsze gui było świetne, po co to zmieniali? :/

tez tesknie za starym dashem... a teraz to coraz gorzej tylko jest i lepiej daliby jakies przydatne funkcje

Opublikowano

Nowy Dash jest szybszy od starego i teraz lepiej mi się z niego korzysta. Zobaczymy jak będzie jak wyjdzie finalna wersja ;)

A co do wyglądu to fajny jest :D

Opublikowano

Myślę że z początku będzie szybki a z każdym to coraz większym updatem zrypią jego;]

Opublikowano

Są do wyboru nowe rozdzielczości, tylko szkoda, że u mnie przez HDMI(nie wiem czy to od tego zależy) nie działa 1360x768 <_<

Opublikowano

Są do wyboru nowe rozdzielczości, tylko szkoda, że u mnie przez HDMI(nie wiem czy to od tego zależy) nie działa 1360x768 <_<

U mnie taka rozdzielczość jak mówisz włącza się na starym dashu - wystarczy że wybiorą opcję "rozdzielczość optymalna" wtedy włącza się właśnie ta rozdzielczość (mój TV ma 1366x768 natywnie).

Opublikowano

Dzisiaj/jutro wieczorem startuje oficjalna beta nowego dashboarda. Ktoś oprócz mnie zapisał się do programu?

Opublikowano

Gdzie się można zapisać.