rafal180 1 Opublikowano 3 października 2010 Opublikowano 3 października 2010 Chyba, ze masz konsole arcade która owej pamieci (cache) nie posiada i jest tak, ze w danym momencie może przechowywac tylko jeden patch z gry jak zmienisz grę to znów wyskoczy prosba o aktualizacje. Tzn. jak gramy ciągle np. w Gears of war to przy 1 uruchomieniu gry ściąga patacha i jak gramy tylko w gearsy to jest ok, ale jak zmienimy gre na np. Halo 3 to prosi nas o aktualizacje i usuwa starego patcha z Gears of War i wgrywa patcha z Halo 3. Gdy ponownie zmienymy grę na Gears of War to znów bedziemy musieli pobrać patcha. Wiec to co mówicie jest tylko do konsol z dyskiem twardym gdzie ponad 6gb zarezerwowane jest dla pamięci cache, w konsolach arcade jest o wiele mniej miejsca i moze być tylko 1 patch z gry, który jest ciagle zastępowany przy zmianach płayty z grą nowym patchem. Zresztą logicznie myśląc to przy konsolach z dyskiem twardym też tak moze być jak ktos ma bardzo duzo gier (50+), to i 6gb nie starczy na wszyskie patche z 50 gier i przy 51 konsola jakiegos usunie by wgrać nowego. Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 3 października 2010 Opublikowano 3 października 2010 dzięki za wyjaśnienia ale tutaj rozchodziło się tylko o patche w konsoli z HDD. o x360 bez hdd to już zapomniałem że takie istnieją Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 3 października 2010 Opublikowano 3 października 2010 to wersja 20 gb dziala podobnie jak arcade/core, tyle ze przechowa wiecej gier Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 12 października 2010 Opublikowano 12 października 2010 Kolejny update 2.0.12590.0 Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 16 października 2010 Opublikowano 16 października 2010 (edytowane) 12595 ps. jaki macie obecny z XBL ? Jest troszkę szumu. W europie DASH będzie BARDZO zmieniony. Ponieważ narusza troszkę naszego prawa unijnego... Mowa o rozpoznawaniu głosy w rozumieniu MS Edytowane 16 października 2010 przez Dabman Cytuj
jarken 33 Opublikowano 16 października 2010 Opublikowano 16 października 2010 Wczoraj i dzisiaj pojawiły się nowe update'y. Ten drugi to prawdopodobnie 12595. Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 16 października 2010 Opublikowano 16 października 2010 Może ktoś to zweryfikować? bo może być to nowszy niż 12595 Cytuj
htp 0 Opublikowano 16 października 2010 Opublikowano 16 października 2010 mam wgrany dash z pendrive i gdy sciagam ta aktuazlizacje to mam blad, tez macie? Cytuj
JoZi 14 Opublikowano 16 października 2010 Opublikowano 16 października 2010 W europie DASH będzie BARDZO zmieniony. Ponieważ narusza troszkę naszego prawa unijnego... Mowa o rozpoznawaniu głosy w rozumieniu MS ??????????? Możesz to rozwinąć? Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 16 października 2010 Opublikowano 16 października 2010 (edytowane) zbyt wiele do pisania, nie wiem czy tyczy się to wersji Retail dashboardu, czy Dev. Lecz prawo w obu kwestiach jest takie samo. Temat "Does this bother anyone else? Kinect Voice Data Collection.." założony przez Juggahax0r Juggahax0r z forum assemblergames.com You will only be able to see this logged into Live (i'm Beta testing) I am not normally paranoid but this seems like a HUGE invasion of privacy, it clearly says background noise will also be recorded so it will not just record your voice commands. I could even see something like that going as far as law enforcement eavesdropping on people, hopefully not without a warrant or reason but none the less it could be possible and it shouldn't be IMO. Now, You can simply block the voice collection, so I am more or less pointing it out to everyone in case you haven't seen this and want to block it. ASSEMbler z forum assemblergames.com Wow there's no way this will be allowed in european countries. Cancerous1 z forum assemblergames.com thanks for the heads up mooseblaster z forum assemblergames.com Any clue whether that's just because you're a beta tester, or whether that'll happen to all users? Juggahax0r z forum assemblergames.com I would assume it is something they will always have in place, but possibly not. I am not Beta Testing Kinect only the dashboard. I wish I had Kinect to beta test that would kick ass. Xenon.7 z forum assemblergames.com They won't be taking random recordings if that's what everyone is scared of. Any recognized voice commands with an awkward probability of actually being a voice command would be sent, for optimization I'm assuming. Same idea with background noise. But yeah, I guess they could still catch your shit in the background.. But they wouldn't be using it to incriminate you.. But yeah, good idea to block that. Although I believe that is only for beta testing for.. optimization.. Sorki za przytoczenie całego wątku, ale nowi userzy na owym forum nie maja dostępu do działu "Xbox 360 / Xenon / XeDK /Lindbergh" - z wiadomych powodów. Proponuję zmianę tematu na "Dashboard ze wparciem Kinect" - ponieważ ilość rev. jest już ogromna Edytowane 16 października 2010 przez Dabman Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 oficjalne wyjście nowego dasha 26 października: http://free-pc-guides.com/news/new-xbox-live-dashboard-release-date-26-october-05470 podobno nowy dash nie tylko banuje online przerobione konsole z LT ale i banuje konsole oraz blokuje odpalanie piratów offline :] 1 Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 O blokowaniu nadmienilem juz w odpowiednim temacie wczoraj. http://www.psxextreme.info/topic/70303-piractwo-konsolowe-cienie-i-blaski/page__view__findpost__p__2254146 Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 (edytowane) oficjalne wyjście nowego dasha 26 października: http://free-pc-guides.com/news/new-xbox-live-dashboard-release-date-26-october-05470 podobno nowy dash nie tylko banuje online przerobione konsole z LT ale i banuje konsole oraz blokuje odpalanie piratów offline :] Dobrze, że to napisałeś. Teraz wiem, żeby go nie ściągać... (tak jest, minusujcie mnie). Edytowane 19 października 2010 przez Spyker 1 3 Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 Po co minusować?? Od razu zabijemy :potter: Ciekawi mnie ten dash, chętnie bym już go sprawdził. Data 26.10 to oficjalna dla wszystkich? Niedawno czytałem o 4.11 ?? 1 Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 20 października 2010 Opublikowano 20 października 2010 Też mnie nowy dash ciekawi, głownie pod kątem płynności działania. Na filmikach ładnie się prezentuje. A dzisiaj odświeżyli wygląd xbox.com i na razie nie da się przeglądać swoich postępów, jakieś errory wyskakują. Cytuj
mataman 35 Opublikowano 20 października 2010 Opublikowano 20 października 2010 Działa duzo szybciej niz stary nxe Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 20 października 2010 Opublikowano 20 października 2010 Działa trochę płynniej, ale za to Xbox Guide bardziej 'chrupie' Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 20 października 2010 Opublikowano 20 października 2010 z live czy bez? moze jeszcze to poprawia... Cytuj
Dark Star 1 Opublikowano 21 października 2010 Opublikowano 21 października 2010 A mnie zastanawia co będzie z przedmiotami dla avatara które zostaly zakupione, skoro wyglad samych avatarów uległ zmianie i czy przystosują np. stroje do nowych wersji odpłatnie czy dla osób które raz juz zakupiły za darmo. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 21 października 2010 Opublikowano 21 października 2010 z live czy bez? moze jeszcze to poprawia... Z Live. Uczestniczę w programie Preview. Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 21 października 2010 Opublikowano 21 października 2010 sam wyglad srednio mi sie podoba (mowie o tym filmie z bety). Zastanawia mnie tylko jakie rozdzielczosci sa dla kabla HDMI? Cytuj
mataman 35 Opublikowano 21 października 2010 Opublikowano 21 października 2010 Jak to jaka? Do 1080p Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 21 października 2010 Opublikowano 21 października 2010 do podstawowych 480p, 720p, 1080i, 1080p doszło kilka nowych dla HDMI 1 Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 21 października 2010 Opublikowano 21 października 2010 no ta - te byly, ale przeciez najwyzsza jest 1080P, wiec po co mi inne, skoro jej nie obsluza a nizsze mnie nie interesuja...? Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 21 października 2010 Opublikowano 21 października 2010 ludzie mają różne TV jak ktoś ma HD ready to zamiast 720p może sobie ustawić np: 1360x768 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi