tk___tk 4 795 Opublikowano 23 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2011 (edytowane) pierwsze wieści co do obsady drugiego sezonu, margaery tyrell: Edytowane 23 czerwca 2011 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Yabollek007 314 Opublikowano 25 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2011 Ciekawe czy faktycznie Joffrey zapamieta to sobie (jak ostrzegal Tyriona ten koles z poparzona twarza) czy tworcy to oleja. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2011 kogo obsadzacie do roli stannisa? pewnie do comic-conu się nie dowiemy, ale zawsze można pospekulować. gerald butler niestety zdementowany . Cytuj Odnośnik do komentarza
Mq 73 Opublikowano 25 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2011 nie wiem czy niestety, zupelnie by nie pasowal do tej postaci w spekulacjach fanowskich pojawiaja sie miedzy innymi mark strong, christopher eccleston, kevin mckidd i z tymi typami bym sie zgodzil. Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 25 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2011 Pierwszy typ chyba najlepszy, chociaz fajnie by bylo Ecclestona zobaczyc w serialu Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 25 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2011 a wracając do stannisa. czemu by nie skrzyknąć baeliishowi kolegów z the wire? Myślałem o tym ostatnio, i dla mnie wielu aktorów z "Wire", ale przede wszystkim prawie każdy z "Oz", by się nadawało. Może najbardziej ten, który grał w obu: Dominic West też jest do wykorzystania, dawno go nie widzałem w sensownej roli, a Jimmy'ego kochałem. Może Davos? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yabollek007 314 Opublikowano 25 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2011 (edytowane) I tyle w temacie Edytowane 25 czerwca 2011 przez Yabollek007 Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 25 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2011 Ja bym widział w serialu Oh, wait... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 26 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2011 Daenerys sliczna blondyneczka, ale sluzka FTW. Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 26 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2011 Ja bym widział w serialu Oh, wait... http://awoiaf.westeros.org/index.php/Jalabhar_Xho :> McNulty'ego fajnie by bylo zobaczyc w jakiejs mniejszej roli, ale Rawls to by mi nie pasowal raczej Cytuj Odnośnik do komentarza
koso 114 Opublikowano 26 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2011 Do roli Stannisa wezmą raczej kogoś bardziej rozpoznawalnego, bo jednak do Gry o Tron tłuszcza usiadła przyciągnięta przez Seana Beana. Druga część sagi jest ciekawsza i lepiej napisana, ale chyba jednak słabiej przekładalna na serial. Akcja rozwija się dość jednostajnie, nie ma jakichś wielkich kulminacji. I raczej nie obejdzie się bez większych skrótów niż w przypadku pierwszego sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 26 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2011 Czy ja wiem czy slabiej? Ja jestem pod koniec ksiazki i jakos nie czuje, ze adaptacja bedzie niewypalem. Bedzie troche wolniej a i akcja troche odchodzi od Starkow, ale bedzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 26 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2011 Skrótów musi być więcej, bo jest więcej książki, a tyle samo filmu. Czysta matematyka. Cóż, to zawsze będzie wisieć nad tą adaptacją, ale cóż - jest to adaptacja i sporo osób niemających kontaktu z oryginałem to ogląda z przyjemnością, więc da się żyć ze skrótami. Czy drugi sezon potrzebuje znanego aktora, nie jestem pewien. Dajmy spokój, to serial HBO, i to raczej jeden z tych, które mają dość wierną widownię i jednocześnie są raczej odstraszające dla tych, którzy chcą oglądać "od środka". Nie sądzę, żeby im się to opłacało i myślę, że tego nie zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 26 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2011 Jasne, ze jest garsc osob ktorych Bean przywiodl do GoT, ale bez przesady. Wątpie, żeby wielu na serio rzucila serial bo jego odejsciu. Teraz byloby dziwne walic bardzo znanego aktora na Stannisa tylko dlatego ze jest znany. Jak ktos zacznie od 2 serii serial to bedzie ciezko. Gdyby tak bardzo lecieli na ratingi to by w roli Rycarza Kwiatow dali Biebera, hyyy Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 27 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2011 Tak jak myślałem, serial trochę zwiększył sprzedaż książek. http://www.amazon.com/gp/bestsellers/books/ref=sv_b_3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 790 Opublikowano 27 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2011 To było pewne jak Słońce. Wiedząc, że dalszy ciąg historii został już opowiedziany i jest na wyciągnięcie ręki, wielu nie oprze się pokusie. Sam skończyłem książkę jakieś 2 miesiące temu i aż mnie skręca żeby dorwać kontynuacje. Zrobię to zaraz po obronie pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 27 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2011 Tak jak myślałem, serial trochę zwiększył sprzedaż książek. http://www.amazon.com/gp/bestsellers/books/ref=sv_b_3 Lol, jakie tam książki tanie są. Ostatnio kupiłem "Grę o Tron" tatusiowi na Dzień Ojca (i w sumie też dla siebie), to za miękką okładkę 5 dych bez złotówki zabuliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 790 Opublikowano 27 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2011 Kiedy sądzicie, że można spodziewać się polskiego wydania "Tańca ze smokami"? Będzie trzeba kupić, bo w bibliotece prędko się jej pewnie nie doczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 27 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2011 Ten zestaw to jest jakaś promocja... Piąta część, jak widać, kosztuje 19 dolców, czyli 53 złote. To już mniej więcej okolice polskiej ceny, nawet jeśli znowu podzielą na dwie książki. @Wojt - na razie info nie ma, typuję 10 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriseh 26 Opublikowano 28 czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2011 A tak w ogóle to scena z ostatniego odcinka, jak Jaime się przyznaje przed Cat do wypchnięcia Brana przez okno jest odpowiednio zmodyfikowaną wersją ze Starcia Królów. Była jeszcze jedna scena ale już zapomniałem co to było Już sobie przypomniałem - opowieść Tyriona o jego pierwszej miłości również miała miejsce w drugiej książce. Cytuj Odnośnik do komentarza
koso 114 Opublikowano 1 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 lipca 2011 A tak w ogóle to scena z ostatniego odcinka, jak Jaime się przyznaje przed Cat do wypchnięcia Brana przez okno jest odpowiednio zmodyfikowaną wersją ze Starcia Królów. Była jeszcze jedna scena ale już zapomniałem co to było Już sobie przypomniałem - opowieść Tyriona o jego pierwszej miłości również miała miejsce w drugiej książce. Nie, w obu się żalił Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 2 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2011 [media]http://videos.nymag.com/video/What-If-Game-of-Thrones-Was-a-B[/media] :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 13 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2011 Są już opinie o piątej części i podobno, po nieco słabszej "Uczcie...", Martin powrócił do dewastowania i plądrowania czytelniczych serc. Ech, jak tu teraz w dobie internetu i popularności książek nie natknąć się na żaden spoiler przez ten czas do polskiego wydania... Zaciekawił mnie wywiad z Emillią Clark, bo jest bardzo, hm... http://www.youtube.com/watch?v=8b1Nzyc0viU Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 13 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2011 O, ładna Brytyjka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mq 73 Opublikowano 18 lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2011 fajny cover glownego tematu muzycznego: btw nie wytrzymalem i zaczalem czytac taniec po angielsku, jak wiecej przeczytam to moze napisze opinie (bez spoilerow ofkoz) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi