Hejas 455 Opublikowano 10 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2013 Poza tym, że jedna z postaci jest gruba, co jeszcze było "w tak oczywisty sposób skrojone na potrzeby kamery, że aż raziło niekonsekwencją z wykreowanym światem i jego prawami" (cokolwiek to znaczy)? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 10 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2013 Cytuj dokładnie, zapomniałeś o "sporo scen". (pipi)owa na maksa postać nie ma tutaj nic do rzeczy. Dalej tłumaczyłem co mi się nie podobało i co według mnie nie pasuje do wykreowanego w pierwszym sezonie uniwersum. Dlatego podałem przykład ścięcia Starka, jako podsumowania tego jak wyglądał pierwszy sezon pod tym względem, że cudownych zbiegów okoliczności (czy sytuacji jak ta z Kąsolomaniakiem, czyli zupełnie z dupy- oprócz samej jego naj(pipi)owszej na ziemi postaci, no ale coś czuję, że to prezent na kolejne sezony i prędzej umrze cała rodzinka Starków niż ten platfus) było mało, a w każdym bądź razie nie raziły tak mocno. Teraz mieliśmy tego asasino, który akurat wyrobił w ostatniej sekundzie zanim pachoł nie doniósł listu do starucha, latawica karła w ostatniej chwili unika demaskacji, bo coś tam, coś tam, sam karzeł unika śmierci w ostatniej sekundzie itp. Nadal uważam, że Gra jest świetnym serialem, a to czepianie jest tak dla zasady, bo lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 10 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2013 Cytuj dokładnie, zapomniałeś o "sporo scen". (pipi)owa na maksa postać nie ma tutaj nic do rzeczy. Dalej tłumaczyłem co mi się nie podobało i co według mnie nie pasuje do wykreowanego w pierwszym sezonie uniwersum. Dlatego podałem przykład ścięcia Starka, jako podsumowania tego jak wyglądał pierwszy sezon pod tym względem, że cudownych zbiegów okoliczności (czy sytuacji jak ta z Kąsolomaniakiem, czyli zupełnie z dupy- oprócz samej jego naj(pipi)owszej na ziemi postaci, no ale coś czuję, że to prezent na kolejne sezony i prędzej umrze cała rodzinka Starków niż ten platfus) było mało, a w każdym bądź razie nie raziły tak mocno. Teraz mieliśmy tego asasino, który akurat wyrobił w ostatniej sekundzie zanim pachoł nie doniósł listu do starucha, latawica karła w ostatniej chwili unika demaskacji, bo coś tam, coś tam, sam karzeł unika śmierci w ostatniej sekundzie itp. Nadal uważam, że Gra jest świetnym serialem, a to czepianie jest tak dla zasady, bo lubię. "Sporo scen" zawierało się w "co jeszcze". Nie chciałem się jakoś szczególnie czepiać Twojego czepiania, byłem tylko ciekaw, co jeszcze Ci nie przypasowało. Fakt, że Jaqen dorwał strażnika właśnie w drzwiach Tywina jest akurat całkiem logiczny Cytuj Odnośnik do komentarza
eraef 96 Opublikowano 10 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2013 Ogólnie drugi tom jest sporo słabszy od reszty więc to co piszesz poniekąd wynika też z tego Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 1 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2017 Sliczna ta Shani w 2 sezonie. Duzo ladniejsza od Wieskowego :* Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 1 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2017 Mowisz o Shae? Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 7 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2017 Jednak o Talisa Maegyr. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi