Słupek 2 155 Opublikowano 10 marca 2011 Opublikowano 10 marca 2011 (edytowane) W maju będzie L.A. Noire a w czerwcu Infamous 2 ;]. Jak Square ostatnio pisał o kwietniu to wiedziałem, że raczej na pewno nie będzie to kwiecień. Prosty powód, taką grą (gry) którą trzeba rozdmuchać zapowiadaliby kilka tygodni przed premierą? Hmmm... TLG w 2011 - nie wierzyłem od początku ;p. Edytowane 10 marca 2011 przez SłupekPL Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 (edytowane) Nowy zwiastun (niestety po japońsku), m.in. z porównaniem grafiki. http://www.youtube.com/watch?v=r6rjrBrqays Ale co ważniejsze, SCEJ ogłosiło datę premiery Team Ico Collection w Japonii - jest to 22 września (tego roku) ! Mam nadzieję, że Europa nie będzie musiała znaczniej dłużej czekać. Co więcej Japończycy dostaną wersję specjalną w skład której wejdą: Specjalne ozdobne pudełko oczywiście obie gry w osobnych pudełkach 100 stronicową książkę o Fumito Uedzie 2 dynamiczne tematy oczywiście nawiązujące do gier Team ICO źródło - niezgrani.pl Edytowane 3 czerwca 2011 przez MBeniek Cytuj
Paliodor 1 787 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Jak zwykle Japończycy postarali się o fajną edycję specjalną. Zdecydowanie bardziej podoba mi się pomysł z oddzielnymi boxami na każdą część niż jeden box z jakimś nieciekawym artem i dużym napisem HD remake czy coś w tym stylu. Mam nadzieję, że w europie premiera odbędzie się bez poślizgów i również i my na jesień będziemy mogli pograć w tą kolekcję. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 3 czerwca 2011 Autor Opublikowano 3 czerwca 2011 Tutaj gry zostały ładnie odświeżone. Przy Shadow of the Colossus nie widać tego migotania tekstur podłoża, natomiast ICO nie ma tego blura, który był po odpaleniu gry na LCD. Akurat ta składanka jak najbardziej jest warta wyłożenia kasy. Cytuj
humanno 201 Opublikowano 4 czerwca 2011 Opublikowano 4 czerwca 2011 dobrze ze w koncu jest data premiery, jak nigdy nie bralem pre-orderów tak ten rok wydaje sie byc przelomowy ;] Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 7 czerwca 2011 Opublikowano 7 czerwca 2011 Europejska data premiery http://www.ps3site.pl/znamy-premiere-ico-collection-w-europie/75094#more-75094 Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 8 czerwca 2011 Autor Opublikowano 8 czerwca 2011 ICO http://www.gametrailers.com/video/e3-2011-ico-shadow/715211 Shadow of the Colossus http://www.gametrailers.com/video/e3-2011-ico-shadow/715209 Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 17 czerwca 2011 Opublikowano 17 czerwca 2011 wyglada na to, że dostaniemy "...z jakimś nieciekawym artem i dużym napisem HD remake czy coś w tym stylu." http://www.siliconera.com/2011/06/17/ico-and-the-shadow-of-the-colossus-in-a-deluxe-package-just-for-japan/ w takim razie ciesze się, ze nie wpadłem na pomysł żeby sprzedac moje ico/sotc na allegro w celu późniejszego reedycji HD. żółtki znowu wychodzą z założenia, że to nie sa gry dla europejczyków/amerykanów i dlatego serwują nam ubogą wersję? Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 17 czerwca 2011 Opublikowano 17 czerwca 2011 wyglada na to, że dostaniemy "...z jakimś nieciekawym artem i dużym napisem HD remake czy coś w tym stylu." Ale oficjalna europejska okładka gry jest już ujawniona: Plusem jest to że rewers będzie miała taki: A to że nie dostaniemy takiej specjalnej wersji jak Japończycy to było pewne, i w sumie raczej nie ma czego żałować. P.S. Premiera w Europie - 28 września. źródło - psblog eu Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 czerwca 2011 Opublikowano 17 czerwca 2011 Przecież ta okładka wygląda jak z kosza z grami za 5 PLN. Dobrze chociaż, że ten rewers zrobili. Cytuj
Paliodor 1 787 Opublikowano 18 czerwca 2011 Opublikowano 18 czerwca 2011 Okładka strasznie tandetna, już jakiś amator Photoshopa zrobiłby lepszą . Dobrze chociaż, że dali jeszcze ten rewers. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 18 czerwca 2011 Opublikowano 18 czerwca 2011 ja mam tak, ze nie szukam informacji o grach, które mnie interesują (bo po co skoro i tak je kupie ), a na to info wpadlem przypadkiem i troszku sie zawiodłem, bo jednak żyłem w przekonaniu, że dostanę ładne wydanie tych gier... Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 18 czerwca 2011 Opublikowano 18 czerwca 2011 ja mam tak, ze nie szukam informacji o grach, które mnie interesują (bo po co skoro i tak je kupie ), a na to info wpadlem przypadkiem i troszku sie zawiodłem, bo jednak żyłem w przekonaniu, że dostanę ładne wydanie tych gier... No ja też to się staram wprowadzić w życie (żadnych trailerów, gameplay'ów czy innych filmików do gier które na pewno kupię, czyli też do TIC), ale jednak datę premiery trzeba gdzieś sprawdzić (bo niby jak będę wiedział kiedy iść do sklepu ). A co do okładki, to fakt nie jest za ładna, ale i tak jest najlepsza z tych wszystkich kolekcji/trylogi HD (GoW, Sly czy TR), w ogóle jest rewers więc nie ma o czym mówić. Jedyne czego mi brakuje to dema TLG, najpierw obiecywali a teraz nic. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 18 czerwca 2011 Opublikowano 18 czerwca 2011 Dema nie ma, bo nawet sami nie wiedzą kiedy gra wyjdzie. :potter: Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 19 czerwca 2011 Opublikowano 19 czerwca 2011 W ultimie jest już pre-order, sugerowana 170zł, u nich - 150zł. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 19 czerwca 2011 Opublikowano 19 czerwca 2011 w większości sklepów są juz preordery muve - 145zł zavvi - 130zł itd. cena nie moze byc wysoka, bo to tylko reedycje. gdyby zaszaleli z ceną, to z sprzedażą mogłoby być gorzej niż w przypadku sly collection. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 19 czerwca 2011 Autor Opublikowano 19 czerwca 2011 Cena jest ok, a pomyśleć, że jeszcze kiedyś za taką kwotę kupiłem używane ICO na PS2. Cytuj
humanno 201 Opublikowano 19 czerwca 2011 Opublikowano 19 czerwca 2011 elegancko, 2 z 3 tytułów w które od dawna chce zagrać [3ci to Okami] w dodatku w przyjemnej cenie, bedzie na premiere jak nic. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 19 czerwca 2011 Opublikowano 19 czerwca 2011 (edytowane) To jedyna perełka obok serii Uncharted, której jak na razie zazdroszczę posiadaczom PS3 z tą różnicą że ICO znam od paru ładnych lat i mam cholerny do niej sentyment m.in. pewnie to zasługa Zeldowatego zbliżonego systemu wraz z końcowym jej efektem czyt. zakończenie A w szczególności pomijając resztę skupię się na klimacie, który dowalił swoje Nietuzinkowa produkcja, polecam szukać tylko ze świecą i brać zamkniętymi oczami. Edytowane 20 czerwca 2011 przez Bushisan Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 20 czerwca 2011 Opublikowano 20 czerwca 2011 w jakim sensie zeldowaty system? Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 20 czerwca 2011 Opublikowano 20 czerwca 2011 Cena u nas moim zdaniem trochę za wysoka. To są gry z PS2. Ja wiem, że 1080p i 3D, ale mimo wszystko te gry trochę mają. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 20 czerwca 2011 Autor Opublikowano 20 czerwca 2011 To spójrz jakie są ceny tych gier na allegro. Nie ma co narzekać. Obie części GOW można było wyrwać za 50-60zł gdy wychodziło ponad 2 razy droższe Collection, a nikt nie narzekał. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 21 czerwca 2011 Opublikowano 21 czerwca 2011 (edytowane) w jakim sensie zeldowaty system? Miałem na myśli skojarzenia w sensie machania patykiem-mieczem , walący się zamek, końcowy boss i sposób jego zlikwidowania...itp. opiekowanie, epickie zakończenie, przygoda pełną gębą, porywający klimat ...żaden tytuł nie był wstanie podskoczyć Zeldzie tak w tym przypadku to się udało.Oryginalna, jedyna swoim rodzaju perełka i bardziej przemówiła do mnie niż SoTC ,który o dziwo tak na marginesie, noty dostał o wiele wyższe Edytowane 21 czerwca 2011 przez Bushisan Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 23 czerwca 2011 Opublikowano 23 czerwca 2011 Czy nie wiadomo jak w przypadku MGS Collection, czy obie gry wyjdą również na PSS ? Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 23 czerwca 2011 Opublikowano 23 czerwca 2011 (edytowane) Czy nie wiadomo jak w przypadku MGS Collection, czy obie gry wyjdą również na PSS ? Na razie nic o tym nie mówią. I szczerze mówiąc w to wątpię, w końcu Sly Trilogy też nie ma na PSS. Edytowane 23 czerwca 2011 przez MBeniek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi