Skocz do zawartości

Team ICO Collection

Zwyrodnialec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no i mialo dzisiaj byc team ico na pss i dupa. wiadomo cos kiedy bedzie dostepne w dystrybucji cyfrowej?

Nikt oficjalnie nie mówił,że będzie-po prostu 99% procent forum liczyło,że zrobią jak z gowem a tu lipa.

Opublikowano

wątpię ale zapytam, będzie się dało zakupić tylko SotC?

Narazie nie, ale znajac zycie to pewnie kiedys tak z PSS.

Dobra, gra rozpakowana z folii. Zaczynam przygode z Ico (jajco:)) jutro/pojutrze w 3D. Napisze jak sie sprawuje

Opublikowano (edytowane)

do gry dodane sa jakies ekskluzywne dynamic themes i filmiki jak gry powstawaly i pewnie cos o last guardian z tym ze nie jest to na plycie, ale do sciagniecia z psn po wpisaniu kodu dolaczonego w pudelku z gra, kupilem ja wczoraj ale kod nie zadzialal, znalazlem dzis rozwiazanie problemu, podobno kody beda dzialac dopiero na poczatku pazdziernika, moze po 10, czyli trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i nie latac z reklamacja do sklepu, mam nadzieje bynajmniej, ze to prawdziwe info

zrodlo http://www.ps3trophies.org/forum/team-ico-collection-shadow-colossus/126686-ico-collection-psn-voucher.html

co do samej kolekcji - wymiata, grafika mile mnie zaskoczyla, no a same gry, szczegolnie sotc - brak slow, juz lekko zapomnialem jakie to arcydziela, dla tych gier mam ps3 :] i dla last guardian oczywiscie, polecam

Edytowane przez rado_PL
Opublikowano

Tak, trzeba z tym poczekac.

Prosze panstwa, jestem po wieczorno-nocnej 3h sesji w ICO w 3D. To wyglada PRZEPIEKNIE! Klimat urywa jaja, polecam grac tylko wieczorami. Akurat w ICO nie gralem na PS2 wiec tym bardziej jestem podjarany. Podoba mi sie minimalizm tej gry wsrod dzisiejszych mega rozbudowanych fabularnie tytulow.

Opublikowano

Co trzeba zrobić, żeby po wyjściu z gry było jakieć "Continue", a nie tylko New game ? :P Bo pograłem wczoraj ze 20 minut, wyszedłem z "laską" na dach i "czarnuchy" mi ją zabrały :/ i było pytanie czy chcę kontynuować. Wziąłem No i wywaliło mnie do menu głównego gdzie było tylko New game. Dzisiaj doszedłem do tego samego miejsca, zabrali mi ją i wziąłem Yes i zacząłem od Checkpointu jakiegoś wcześniej. Ale jak wyszedłem z gry to znowu w menu głównym mam tylko New game.

Ogólnie klimacik w gierce super :) Grafika też lepsza niż myślałem, że będzie. Już w pierwszej sekundzie gry uśmiech na twarzy się pojawił :D Żadnego Follow, Objectives itp. Pobudka i do dzieła hehe :)

Opublikowano

Musisz sejvować. Siadasz na kanapie z Yordą i tam jeat save.

Dzięki wielkie. No nic. Wieczorem zacznę sobie od początku trzeci raz. Ale w taką gierkę to sama przyjemność :) Trzeba pokazać "czarnuchom" gdzie ich miejsce.

Opublikowano

Musisz sejvować. Siadasz na kanapie z Yordą i tam jeat save.

Dzięki wielkie. No nic. Wieczorem zacznę sobie od początku trzeci raz. Ale w taką gierkę to sama przyjemność :) Trzeba pokazać "czarnuchom" gdzie ich miejsce.

Polecam zdobyć sekretną broń, jest bardzo mocna i szybko schodzą duchy, na drugim przejściu w tym samym miejscu można zdobyć miecz świetlny, to to już jest maszynka do ciachania.

Opublikowano

Wie ktoś jak dostać się do Secret Garden? Mam staminę wykraczającą dużo ponad pole z ikonką broni, a mimo to niestarcza mi na nawet na drugi balkon. Na PS2 robiłem to na 1/3 tego co miałem. WTF? :|

Może mnie ktoś oświecić jak latać na orłach? Nigdy tego nie rozkminiłem, a jest za to trophy. To samo z rybami.

Opublikowano

Ja staram sie obecnie wkęcić w Ico ale powoli mi to idzie. Bylem bardzo napalony na tą edycje [bardziej na Shadow] i duzo sobie obiecywałem (nie gralem na ps2). Przyznam szczerze ze narazie troszke mi czegos brakuje, chyba ze dużo tych "dzisiejszch" gierek. Troche monotonne lokacje, jestem co prawda po jakis 3,5 h gry dopiero ale chetnie zobaczyłbym coś innego niż cegły, jak jest kawałek trawnika i drzewka [albo młyn na skarpie!] to wygląda miodzio. Czasami dziwnie sie zachowuje grafika, tak jakby probowala byc 3D bez 3Dtv ;) przy obracaniu jakby zostawały lekkie "duchy" obiektow.

Opublikowano (edytowane)

Wie ktoś jak dostać się do Secret Garden? Mam staminę wykraczającą dużo ponad pole z ikonką broni, a mimo to niestarcza mi na nawet na drugi balkon. Na PS2 robiłem to na 1/3 tego co miałem. WTF? :|

Może mnie ktoś oświecić jak latać na orłach? Nigdy tego nie rozkminiłem, a jest za to trophy. To samo z rybami.

Co do pierwszego pytania mam ten sam problem, chyba stamina musi być na max aby tam się teraz dostać.

Ryby tak jak i orły chwytasz R1 30 sekund i "trophy pop" Orła się łatwo chwycić po południowej stronie przy jednym z ołtarzy jest skałka koło klifu tam się staje i on leci prosto na nas, skok R1 i gotowe, a ryby są w jeziorach jak to zwykle bywa i tam też koło ryby R1.

Edytowane przez sentryandy
Opublikowano

@humanno

Taka stylistyka i to się nie zmieni. Tak samo jest z SoTC i podejrzewam, że LG (patrząc po zaprezentowanych materiałach).

@sentryandy

Tego się właśnie obawiałem, ale miałem nadzieję że to tylko u mnie.

A co do ryb: problem w tym, że ja żadnych jeszcze nie widziałem. Zbiorników wodnych jest wiele, przy drugim kolosie, trzecim, piątym itd. i nigdzie ryb nie widziałem.

Przy okazji zapytam jeszcze o "Argo circus". O co chodzi w tym trofeum? Stałem na koniu, jeździłem normalnie, skakałem z niego z różnych pozycji. To chyba komplet ruchów?

Opublikowano (edytowane)

@humanno

Taka stylistyka i to się nie zmieni. Tak samo jest z SoTC i podejrzewam, że LG (patrząc po zaprezentowanych materiałach).

@sentryandy

Tego się właśnie obawiałem, ale miałem nadzieję że to tylko u mnie.

A co do ryb: problem w tym, że ja żadnych jeszcze nie widziałem. Zbiorników wodnych jest wiele, przy drugim kolosie, trzecim, piątym itd. i nigdzie ryb nie widziałem.

Przy okazji zapytam jeszcze o "Argo circus". O co chodzi w tym trofeum? Stałem na koniu, jeździłem normalnie, skakałem z niego z różnych pozycji. To chyba komplet ruchów?

Jeziora na C-3 i G-6 tam są ryby.

Lista sztuczek jest w tym poradniku:

http://www.ps3trophi...de-roadmap.html

Jak piszą osoby na tej stronie, to na max stamine trzeba 4 razy ukonczyć grę na jednym save i zdobyć przynajmniej 77 ogonów jaszczurek.

Edytowane przez sentryandy
Opublikowano

Może utrudnili bo czeka tam jakaś większa niespodzianka :D Pamiętacie urban legend nt. 17 kolosa, jaka powstała po premierze 6 lat temu? Złudne marzenie, ale miło by było gdyby twórcy dodali coś takiego przy okazji konwersji na ps3 : )