balon 5 372 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 nie, ale będzie się wygodnie sterować po XMB... Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 przesadzacie... ludzie graja na wii podlaczonym do 15' crt i płaczu nie ma. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 no ale wesoło też nie jest Cytuj
Assphalt 17 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Przed chwilą skończyłem bawić się Move'm w becie MAG. Od razu przejdę do sedna sprawy czyli celowania. Jeśli w każdej strzelance tak to będzie działało to ja odpadam. Dawno tak obco się nie czułem w grze, którą znam w sumie na wylot. Dzieje się tak dlatego, że celując w pewnym zakresie nie przesuwa się cały ekran tylko sam celownik. Dopiero gdy mocniej wychylimy różdżkę postać zaczyna się obracać. Czyni to sterowanie bardziej skomplikowanym niż myszką czy padem, gdzie celownik znajduje się zawsze na środku podczas obracania kamery. Można powiedzieć, że celowania trzeba się uczyć od nowa i przesiadka raczej nie będzie łatwa. Szczerze mówiąc to nie mogłem nikogo ustrzelić bo strasznie ciężko się przerzucić z pada na tak odmienne celowanie. Do tego dochodzi lekko wyczuwalny lag (ale bez przesady). Nie wiem dlaczego zdecydowali się na takie rozwiązanie, a nie na typowe zastąpienie Move'm pada czy myszy. Podsumowując: na tą chwilę w MAG'u sobie odpuszczę Move'a, co będzie dalej zobaczymy. Poniżej filmik ze szkolenia: http://www.youtube.com/watch?v=OmgZgghxlHA Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Jak przymocowałeś oko do TV? Dużo było z tym zabawy? Cytuj
Assphalt 17 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Jak przymocowałeś oko do TV? Dużo było z tym zabawy? Normalnie, postawiłem i się jakoś trzyma:) Cytuj
Disvertigo 7 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 New Tech Demo Video Tour http://blog.us.playstation.com/2010/08/27/playstation-move-new-tech-demo-video-tour/ Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 z tego co widze na gameplayu to jest o niebo lepiej niz na wii [testowalem tylko conduit i cod waw]. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Kolejne akcesoria: http://www.thesixthaxis.com/2010/08/28/hyperkin-announce-move-accessories/ 1 Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 (edytowane) New Tech Demo Video Tour http://blog.us.playstation.com/2010/08/27/playstation-move-new-tech-demo-video-tour/ Ogieńdym. Wyobrażacie sobie jak to dokładnie będzie wykrywało ruchy celownikiem w shooterach? Wspaniałe rozwinięcie Wiilota dające devom możliwość robienia hardcorowych gier wykorzystujących kontroler ruchowy. Sony wiedziało co robi ulepszając technologię Wii zamiast pchać się w bezkontrolerowe sterowanie własnym ciałem. Edytowane 29 sierpnia 2010 przez Gooral Cytuj
CritiCalz 5 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 No właśnie przez zrypane sterowanie w shooterach zastanawiam się nad kupnem Move. Cytuj
Gość szpic Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 New Tech Demo Video Tour http://blog.us.playstation.com/2010/08/27/playstation-move-new-tech-demo-video-tour/ Ogieńdym. Wyobrażacie sobie jak to dokładnie będzie wykrywało ruchy celownikiem w shooterach? Wspaniałe rozwinięcie Wiilota dające devom możliwość robienia hardcorowych gier wykorzystujących kontroler ruchowy. Sony wiedziało co robi ulepszając technologię Wii zamiast pchać się w bezkontrolerowe sterowanie własnym ciałem. mnie sie podoba ten "robot" jak sledzi ruchy korpusu, zginanie rąk. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 http://www.thesixthaxis.com/2010/08/29/why-sony-dropped-speaker-and-analog-from-move-controller/ 1 Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Te wszelkie akcesoria to grosza nie są warte. Nawet te pistoleciki, które tak na dobrą sprawę będą działały tylko z klasycznymi shooterami bo blokują dostęp do przycisków. Cytuj
Szymek 1 056 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 mnie zastanawia czemu Navi kontroler nie ma kulki...wszak byloby to wygodniejsze rozwiazanie dla graczy Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 bo by był droższy (chociaż i tak jest drogi jak na pół pada ) gdyby miał mieć kulke i być w pełni funkcjonalny to by musial by miec tez pozostałe czujniki ruchu i wszystko inne, a skoro tak to rownie dobrze mogli by poprostu dodać gałke podstawowemu kontrolerowi i zaniechać navi, wtedy jednnym "mówem" by sie machało a drugim obslugiwało gałke, a w niektorych grach oba by służyły do machania tyle że to by bylo droższe rozwiązanie dla osob ktore chca machać tylko jednym i grac tylko sami, za to tansze dla ludzi grajacych w grupie są wady i zalety tego rozwiązania ps. sama kulka w nawi czyli mała dioda z kulka pewnie by była łatwa i tania do zrobienia ale nie była by w pełni funkcjonalna bo precyzja move bierze sie z połaczenia roznych czujników ruchu i położenia oraz kamery analizującej kulke, dzieki temu precyzja jest ogormna, w porownaniu np z willotem (ktory ma tylko czujniki ruchu) Cytuj
xbor 54 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Jakie gry które są dostępne na pss dosatną łatkę dzięki której pogramy nimi "różdżkami", wiem że chyba hustle kings ma dostać tką łatkę, co jeszcze? Cytuj
CritiCalz 5 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Mam inne pytanie - kiedy Move zostanie rozsyłany do sklepów ? Ma ktoś taką wiedze ? Nie wytrzymam tych 16 dni Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Jakie gry które są dostępne na pss dosatną łatkę dzięki której pogramy nimi "różdżkami", wiem że chyba hustle kings ma dostać tką łatkę, co jeszcze? Na PSS jest filmik Playstation Move Sizzle, a w nim jest zaprezentowana dość znaczna ilość tytułów wykorzystujących różdżkę, w tym kilka ze sklepiku. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Jakie gry które są dostępne na pss dosatną łatkę dzięki której pogramy nimi "różdżkami", wiem że chyba hustle kings ma dostać tką łatkę, co jeszcze? z tego co pamiętam na 100% łatkę dostaną (choć nie wszystkie mają potwierdzenie,że w dniu premiery) - Hustle King(PSN) - Planet MiniGolf (PSN) - Heavy Rain - MAG - Resident Evil 5 Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 bo by był droższy (chociaż i tak jest drogi jak na pół pada ) gdyby miał mieć kulke i być w pełni funkcjonalny to by musial by miec tez pozostałe czujniki ruchu i wszystko inne, a skoro tak to rownie dobrze mogli by poprostu dodać gałke podstawowemu kontrolerowi i zaniechać navi, wtedy jednnym "mówem" by sie machało a drugim obslugiwało gałke, a w niektorych grach oba by służyły do machania tyle że to by bylo droższe rozwiązanie dla osob ktore chca machać tylko jednym i grac tylko sami, za to tansze dla ludzi grajacych w grupie są wady i zalety tego rozwiązania ps. sama kulka w nawi czyli mała dioda z kulka pewnie by była łatwa i tania do zrobienia ale nie była by w pełni funkcjonalna bo precyzja move bierze sie z połaczenia roznych czujników ruchu i położenia oraz kamery analizującej kulke, dzieki temu precyzja jest ogormna, w porównaniu np z willotem (ktory ma tylko czujniki ruchu) Dokładnie Zresztą Szymek stronę temu był link do wywiadu czemu navi nie ma kulki. Zdecydowała głównie cena - chcieli najtańszego kontrolera na rynku i KONIECZNIE chcieli by do zabawy z Move nie był koniecznie potrzebny navi i można było go zastąpić padem trzymanym w jednej ręce. Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Jakie gry które są dostępne na pss dosatną łatkę dzięki której pogramy nimi "różdżkami", wiem że chyba hustle kings ma dostać tką łatkę, co jeszcze? z tego co pamiętam na 100% łatkę dostaną (choć nie wszystkie mają potwierdzenie,że w dniu premiery) - Hustle King(PSN) - Planet MiniGolf (PSN) - Heavy Rain - MAG - Resident Evil 5 Jeszcze Tiger Woods PGA Tour 11, z tego co wiem to juz jest patch do pobrania, ktory wprowadza Move. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Ps Move - Review: http://www.joystiq.com/2010/09/01/playstation-move-review/ Cytuj
koso 114 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Move w Polsce będzie droższe niż zapowiadano. Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 To już wszyscy dawno wiedzą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi