Opublikowano 13 maja 201113 l Move jest swietny, do teraz chetnie gram w Sports Champion, ale co poza tym ? No wlasnie troche slabo bo ostatnia gra w jakiej korzystalem z tego kontrolera bylo Killzone 3, sterowanie jest o wiele lepsze niz na padzie. Od jakiegos czasu jest cisza, niby wyszlo Playstation Move Heroes, ale po zagraniu w demo jakos mi nie podeszlo, mam nadzieje, ze Sony nie oleje sprawy i beda wspierac kontroler konkretnymi grami. Edytowane 13 maja 201113 l przez saptis
Opublikowano 27 maja 201113 l Move jest swietny, do teraz chetnie gram w Sports Champion, ale co poza tym ? No wlasnie troche slabo bo ostatnia gra w jakiej korzystalem z tego kontrolera bylo Killzone 3, sterowanie jest o wiele lepsze niz na padzie. Od jakiegos czasu jest cisza, niby wyszlo Playstation Move Heroes, ale po zagraniu w demo jakos mi nie podeszlo, mam nadzieje, ze Sony nie oleje sprawy i beda wspierac kontroler konkretnymi grami. RUSE ? Oczywiście jeśli lubisz strategie Lub Thumble, jeśli lubisz niespieszne gierki logiczno-zręcznościowe Swoją drogą, też mam nadzieję że nie pokpią sprawy i nie skończą na wydawaniu popierdółek dla "każułali"
Opublikowano 1 czerwca 201113 l Ruse odpada bo jakos nie mam ochoty grac w strategie na konsoli, co do Tumble to wyszlo razem z Move, zreszta to w zasadzie taka minigierka. W zapowiedziach bylo Sorcery, ale na razie cisza i nawet nie wiadomo kiedy ta gra sie ukaze. Edytowane 1 czerwca 201113 l przez saptis
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Mam takie pytanka: -można zmieniać jakoś "ręcznie" kolor tej kulki w PS Move? -żeby korzystać z PS Move kamerka musi mieć ustawiony "szeroki kąt widzenia" ok to wiem. A w jakich sytuacjach ustawia się te "pokrętło" na lewo, co to niby daje/zmienia? I odnośnie gier: -jakie gry warte uwagi obsługują Move i Navi? Sports Champion też wymaga Navi (mam tylko demo a tam są tylko dwie dyscypliny które nie wymagają)? Jak wypada RE5 i SOCOM? Coś jeszcze z takich "pełnych, pudełkowych" gier? Move Herosi ssą na maksa, jak oni mogli coś takiego wypuścić...
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Mam takie pytanka: -można zmieniać jakoś "ręcznie" kolor tej kulki w PS Move? -żeby korzystać z PS Move kamerka musi mieć ustawiony "szeroki kąt widzenia" ok to wiem. A w jakich sytuacjach ustawia się te "pokrętło" na lewo, co to niby daje/zmienia? I odnośnie gier: -jakie gry warte uwagi obsługują Move i Navi? Sports Champion też wymaga Navi (mam tylko demo a tam są tylko dwie dyscypliny które nie wymagają)? Jak wypada RE5 i SOCOM? Coś jeszcze z takich "pełnych, pudełkowych" gier? Move Herosi ssą na maksa, jak oni mogli coś takiego wypuścić... Sport Championship w trzech dyscyplinach może,(choć nie musi) korzystać z dwóch różdzek, a jedynie w walkach gladiatorów masz wybór -dwie rózdzki, różdzka plus Navi, jedna rózdzka- w zasadzie w każdej konfiguracji gra się fajnie. Dość fajnie gra się Move,em w Dungeon Alliance, świetnie w Thumble, natomiast najlepszą chyba grą obsługującą Navi + Move jest RE5-wg mnie lepiej to działa niż np K3. Koloru kulki nie da się zmienić,przynajmniej w zadnej z kilkunastu gier w które grałem, nie było takiej opcji. Edytowane 13 czerwca 201113 l przez adi
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Kurde, że akurat RE5 musi dawać najbardziej radę ;p Szkoda, że nie ma dema a SOCOM nie wiesz może jak wypada? Thumble i Echochrome II sprawdzałem fajne. A właśnie rozumiem, że te gry są do kupienia tylko na PsStore, nie ma ich pudełkowych wersji-składanki coś takiego? Cholera pamiętam, że bodajże jeszcze przed awarią psn była taka zakładka w sklepiku PS Move. Wszystkie dema, gry itd. teraz już jej nie ma ;/ Dzięki za pomoc. Edytowane 13 czerwca 201113 l przez SłupekPL
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Khem - demko RE5 pod Move'a było na Japońskim PSS. Czy jeszcze jest to trzeba by było sprawdzić (chyba jeszcze Jap PSS nie działa). Edytowane 13 czerwca 201113 l przez Kyo
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Socom-a nie ogrywałem.Top spin obsługuje Navi+Move(jest demo), ale ja się nie mogłem przekonać,byc może dlatego, że tutaj jednak ergonomia jest ważniejsza (grałem pad+Move). P.S.Socom, czasem nie ma bety dla "plusowców" ? M.A.G-a sprawdż,daje radę - chyba jest demo pod Navi+Move,a-a przynajmniej przed awarią PSN było. Edytowane 13 czerwca 201113 l przez adi
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Była beta dla plusowców ale to tylko multi. Dema singla Socoma nie ma, MAG, tenisy to nie dla mnie. Chyba, na RE5 się skuszę tym bardziej, że z tego co widziałem wersja Gold zawiera wszystkie dodatki. K3 szczerze mówiąc jeszcze z Move nawet nie próbowałem (myślałem, że Navi nie obsługuje). Jeszcze raz dzięki. A jeszcze odnośnie tego pytania "Thumble i Echochrome II sprawdzałem fajne. A właśnie rozumiem, że te gry są do kupienia tylko na PsStore, nie ma ich pudełkowych wersji-składanki coś takiego?" Szkoda, że w LBP2 sterowanie Move to jakaś porażka. To znaczy sam koncept, tylko we dwóch, tylko poruszanie pierdołami... Edytowane 13 czerwca 201113 l przez SłupekPL
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Ja kupiłem ostatnio PSMOVE + RE5. Gram z bratem coopa na splitscreenie, odpaliłem tego move'a ale niewygodnie się grało, w jeden ręce pad, którym chodziłem a w drugiej move. Może jakbym grał sam to by było lepiej, ale do coopa pad jest lepszy;)
Opublikowano 13 czerwca 201113 l No właśnie i to jest to, że bez dema troszkę się boję ;/ Czy sterowanie Movem mi podejdzie, nie grałem jeszcze w TPS-a jak Socom czy właśnie RE5. A na samego pada to ja nie chcę Residenta, już go przeszedłem kilka razy. Tak po segregacji, kurcze to strasznie mało tych gier na Move jest... dobrych/interesujących.
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Dokładnie, ja żałuję, że kupiłem ostatnio tego move, pozostaje tylko dokupić SPORTS CHAMPIONS albo jakieś inne START THE PARTY, bo do niczego innego na razie się to nie nadaje.
Opublikowano 13 czerwca 201113 l A jeszcze odnośnie tego pytania "Thumble i Echochrome II sprawdzałem fajne. A właśnie rozumiem, że te gry są do kupienia tylko na PsStore, nie ma ich pudełkowych wersji-składanki coś takiego?" Szkoda, że w LBP2 sterowanie Move to jakaś porażka. To znaczy sam koncept, tylko we dwóch, tylko poruszanie pierdołami... Tak, Tumble i Echochrome II tylko do kupienia na PSstore. A co do LBP2, to bodajże na konfie Sony zapowiadało jakiś większy dodatek związany z Move do LBP2. Może tym razem lepiej,ciekawiej to rozwiążą.
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Słupek, ja chętnie bym się złożył na Thumble i ewentualnie coś jeszcze, jak coś to daj znać
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Słupek, jeśli lubisz strategie to kup sobie RUSE Z Move się całkiem fajnie gra. Edytowane 13 czerwca 201113 l przez SzczurekPB
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Polecam Tumble i Sports Champions. Oprócz tego jest jeszcze High Velocity Bowling, Dead Space Extraction i ewentualnie Echochrome II - te gry można polecić z ręką na sercu.
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Grałem w demo ale na padzie, to zdecydowanie nie dla mnie gra ;] A szkodaaa, bo tutaj faktycznie może być dobrze z Movem. Słupek, jeśli lubisz strategie to kup sobie RUSE Z Move się całkiem fajnie gra. Nie, nie Ruse nie dla mnie ;] Praktycznie przetestowałem wszystko co napisaliście, czego były dema. Oprócz K3 bo już mnie ręka boli hehe ;p no i w sumie nic się nie zmieniło Sports Champion najlepsze. To znaczy w demie jest tylko pindel i rzut dyskiem ale na pewno zainwestuję w fulla. Choćby dla samego ping ponga i tyle, DS: Extraction też jest fajne, od stycznia specjalnie nie grałem, czekałem na Move więc... No i w sumie to tyle jeżeli chodzi o gry pudełkowe (jeszcze są jakieś mini gierki w Sly Collection ale nie odpalałem jeszcze). Boli brak dem Socoma i RE5 i Residenta chyba odpuszczę, wolę nie ryzykować. No i największa lipa, że The Fight wymaga dwóch Move ;/ To by mogło być fajne do tego Trejo ;p Jeżeli chodzi o cyfrowe gry to bez dwóch zdań Tumble najlepsze. Hustle King i Echochrome 2 spoko ale odpuszczę, aha całkiem fajne jest, znalazłem na USstore Funky Lab Rat. I do tego "wymaga" Navi. No i znowu szkoda, że nie ma dem High Velocity Bowling które chwalicie i Flight Control HD. Jeszcze jedno pytanko a te Deadstorm Pirates to dodatek do Time Crisis: Razing Storm tak? Z tego co czytałem to na płycie TC jest już ten dodatek od razu? No i właśnie a jak wypada Time Crisis? PS. Chcę Star Warsyyyyyyyyyyy Edytowane 13 czerwca 201113 l przez SłupekPL
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Można jeszcze spróbować PSM Heroes. Gra raczej nie każdemu przypadła do gustu, aczkolwiek sam chętnie bym przetestował.
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Chodzi Ci o Herosów? Nieeeeeeeeeeeee ;p dzisiaj testowałem... od razu skreśliłem z listy ;p. Poza tym jakby ktoś chciał to oprócz dema na USstore jest godzinny trial dla PSS+ (a jak wiadomo każdy kto miał konto przed awarią PSN ma i Plusa). Po demie wywaliłem nawet tego triala ;p a Time Crisis przed chwilą sprawdziłem jest demo w sklepiku. Może to będzie dobre.
Opublikowano 13 czerwca 201113 l To to co pokazali teraz na E3, konfie? Ja bardziej czekam na te całe Sorcery co pokazali rok temu. Chociaż długi developing boję się, że źle wróży ;/ i wyjdzie jak z Herosami - crapik. Tak czy siak właśnie brakuje takich gier: innowacyjnych typowo na Move. Aha przypomniało mi się, jakiś czas temu na ppe był news o jakiejś grze na PS Move która pojawi się tylko w sklepiku. To jakaś przygodówka point and click detektywistyczna czy horror no cholera coś takiego. Wtedy nie miałem Move to olałem temat ale pamiętam, że nawet fajnie zapowiadała się. Nazwy kompletnie nie pamiętam ;/
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Dali by w końcu jakieś gwiezdne wojny ta pała aż się prosi do wykorzystania jako miecz świetlny,już dawno bym sprzedał to ps move ale też czekam na sorcery
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Tak. Star Wars Move to moze byc idealne wykorzystanie. Zastanawiam sie tylko co lepsze, w formie FPP i ciachanie mieczem jak w Eldersach czy TPP jak w Star Wars Kinect? Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to w najnowszym iMagazine jest moja recenzja PS Move http://imagazine.pl/2011/06/10/imagazine-62011-steve-wozniak-app-store-i-polskie-aplikacje/