luck1985 37 Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Tez tak gralem w NG Mowili po JP, ale napisy po ang mialem. W dwojke pl. A na vicie nie ma jap :] Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Jest identycznie, wystarczy podejść do rannego kolegi i wcisnąć "kółko" (PS3) OK, dobrze że jest taka opcja. Tak patrzę na chartsy (nie jest dobrze) i myślę sobie że następny NG będzie restartem serii zrobionym przez 'zachodniego' developera http://www.vgchartz.com/weekly/40993/USA/ http://www.vgchartz.com/weekly/40993/UK/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Oby nie. Zachod kompletnie nie potrafi robic TECHNICZNYCH chodzonych bijatyk. Tak, God Of War nie jest taka gra... Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Tylko, że GoW to action adventure bardziej, więc nie ma co porównywać. Mnie po pewnym czasie samo szlachtowanie nudzi i przydałaby się zagadka jakaś... Ale każdy lubi coś innego. Pozdrawiam - po tych pozytywnych opiniach tutaj pewnie kupię trójke NG ale naprawdę jak będzie poniżej 80. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Czy komukolwiek, kto posiada wersje na X360 udalo sie odpalic multi? Cytuj Odnośnik do komentarza
marek1712 1 Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Zaszedlem w grze juz na tyle daleko, ze czuje sie uprawniony do tego, aby moc juz cos powiedziec konkretnego. A najwazniejszy konkret jest taki, ze moja poki co ocena gry o wiele bardziej pokrywa sie z ocena Gulasha z Neo Plus niz tego sprzedajnego, zawiedzionego tym, ze nie dostal lapowy od Tecmo debila z IGN-u. A teraz po kolei.Oprawa...W tej kwestii niestety grze zarzucic mozna najwiecej. Wogole to poczatek szpili robi naprawde zle, zeby nie powiedziec fatalne wrazenie. Mam tu na mysli nocny Londyn. Kiepskie tekstury, ciemne jak dupa murzyna korytarze. Wrazenie to trwa az do konca tej miejscowki. Nie bedzie z mojej strony zbyt wielkiego spoilera, jesli powiem, ze stamtad trafiamy do jakiegos emiratu arabskiego i...wrazenie jest o wiele wiele lepsze!Zaryzykuje nawet twierdzenie, ze wyglad pustynnego piasku w tym etapie tylko doslownie o (pipi) wlos ustepuje temu z Uncharted 3! I dalej nastepuje prawdziwy festiwal kontrastow. Od miejscowek bardzo klimatycznych i urokliwych, kiedy doszedlem do... lasu wbitych w ziemie mieczy tuz przed Hayabusa Village ...mialem autentyczne ciary na plecach, az po jakies szaro-bure z dupy wyjete nudnizny. Tego z Team Ninja kto odpowieda za ciemne i proste jak konstrukcja klozetu korytarze w ktorych walczymy z...jakimis niebieskimi chrzaszczami nalezalo by publicznie wychlostac!Nie podobaja mi sie tez fragmenty, w ktorych walczymy z helikopterami i jakimis dzialkami Z dupy to wyjete i tyle. Podczas walki nastepuja bardzo dynamiczne skadinad fajne zblizenia na poniewieranych przez ninjasa kolesi.Niestety...ilosc polygonow na ich wdziankach w tych wlasnie momentach delikatnie rzecz ujmujac nie powala....Ba!...widac nawet...pikseloze!Nierownosc oprawy to IMO najwieksza bolaczka tej gry. Szczegolow w danej lokacji jest tym mniej im jest ona rozleglejsza.Nastepuje wowczas wyraznie widoczna skalowalnosc jakosci tekstur. W paru miejscach (np w Arabii) na X360 wystepuje screen tearing. Jest on na szczescie bardzo incydentalny.Reasumjac: grze pod wzgledem oprawy zabraklo dopieszczenia.Moze Team Ninja zabraklo czasu, a moze zasobow ludzkich, nie wiem... Pewnie sie zastanawiacie nad tym, co zatem sprawia, ze blizej mi do oceny Gulasha niz typka z IGN-u. Ano kilka rzeczy. Po pierwsze jatka, a raczej JATKA dziejaca sie na ekranie! OMG!Coz ten Ryu wyprawia!Przelewana krew na ekranie zapelnilaby chyba wszystkie stoleczne i trojmiejskie baseny razem wziete! ;D Z czysto napierdalawczego punktu widzenia to Hayabusie nawet Kratos (wiem, ze paru osobom sie naraze) moglby pepegi pucowac. Animacje glownego bohatera, jego wyglad , charyzma i moc jest po prostu tip-top i mucha nie siada! System walki tez mi sie podoba. Kiedy gre ukoncze napisze cos wiecej na ten temat. Innymi slowy...nie spaprano moim zdaniem tego, co spaprac pod kara smierci nie wolno bylo, a mianowicie samej walki i specyficznego feelingu z niego plynacego. Podoba mi sie tez to, co najbardziej bylo krytykowane przez wiekszosc graczy (nie wymiataczy) w poprzednich czesciach, a mianowicie kamera. Naprawde stolcem w pape temu, kto bedzie na kamere w NG3 narzekal. Moze raz zdarzylo mi sie, ze ustawila sie pod tak glupim katem, ze przeszkodzilo mi to w walce. Poza tym wszystko w porzadku.Dalej...ciekawa rzecz...W poprzednich czesciach pokonane niemiluchy niemal w komplecie "wsiakaly" w podloze.Zostawaly tylko resztki. Teraz na placu boju pozostaje wiecej cial.Nie wszystkie, ale sporo.Nawet probowalem cofac sie przez kilka pomieszczen do tylu sprawdzic, czy ciala tam jeszcze leza i one tam... byly! Poza tym one naprawde lezaly na ziemi a nie wisialy w powietrzu wykonujac jakies dziwne deliryczne posmiertne przyruchy jak w kilku innych grach.To zupelne novum. To tyle jesli chodzi o pierwsze wrazenia. Na koniec pragne tylko dodac, ze wydanych pieniedzy absolutnie nie zaluje.Zdaje sobie sprawe z tego, ze wiele osob zastanawia sie czy ja kupic. Powiem tak: im wiekszymi fanami serii sie czujecie tym szybciej ja kupcie. Gra nie jest tak olsniewajaca jak swego czasu Ninja Gaiden Black, zmiany poczynione przez Hayashiego sa bardzo kontrowersyjne i beda jeszcze bardzo dlugo komentowane, ale do k*rwy nedzy! To jest Ninja Gaiden! ;D Na sam koniec jeszcze slowo o multi. Wiadomosci Muppet Show - dzis nie bedzie wiadomosci! Dlaczego? A dlatego, ze gra posiada online pass, ktory przy probie wklepania okazuje sie byc...nieprawidlowy. Moge tylko dodac, ze w swoim problemie nie jestem odosobniony. Napisalem do pomocy technicznej Galapagos Interactive i czekam na ich reakcje. Gdyby w CoD multi online nie dzialal to z nerwow rozwalilbym wszystko i wszystkich, natomiast poki co brak multi w NG3 nie podnosi mi cisnienia nic a nic. Bede konczyl singla, ktory jest sola tej gry.Potem poczekam na DLC w postaci nowych broni, zaczne grac od nowa itp. Innymi slowy niepredko sie swojego egzemplarza pozbede, o ile wogole Ooo - i takiej opinii potrzebowałem. Zwłaszcza ten Londyn z trailerów mnie odstraszał. Jeśli jednak dalej jest kontrastowo i podobnie jak w poprzednich częściach to po wypłacie chyba grę kupuję W tej części też sąachievementy za przejście gry samymi IS i Windmillem (tzn. chodzi o szybkie odblokowanie ach za wszystkie bronie)? Bo ten element najbardziej mi się podobał... Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Hmm nie chcę koledzy wyjsc na kogoś kto sie chce wyróżnić kontrowersyjną opinia ale sorki - srednia na Metacrisitcs na poziomie 53 mówi nie tyle ze to crap ale ze gra po prostu przecietna. Inaczej - po 1 i 2 od 3 oczekiwałem wiecej. Fakt ze dalej (chapter 5 czy cos) jest lepiej nie zmienia faktu ze jest słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Nie wiem ja tam cisnę teraz na MN i jest całkiem przyjemnie, boli fakt jednej broni ale ogólnie gameplay i sama walka to wciąż NG który jest cholernie grywalny też na początku marudziłem ale dałem grze szansę i nie żałują grunt to nie porównywać jej do jedynki bo to nie ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Ja dawkuje sobie na normalu - Soul ile jest chapterów w grze? Jestem w 8 dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 110 tys. sprzedanych kopii na obie platformy od premiery. Alez nedznie sie sprzedaje. Niestety, ludzie pamietaja "genialny tryb online" z czesci drugiej i juz sie nie nabiora na to samo. Sorry, nie tym razem Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 8 dzień = się koniec gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 O (pipi)a... Myślałem że jestem w połowie gry o_O A jak wygląda ten ninja trials czy jakoś tak? To coś jak mission mode? Nie mam tego w opcjach - pewnie sie odblokuje po przejsciu gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 O (pipi)a... Myślałem że jestem w połowie gry o_O A jak wygląda ten ninja trials czy jakoś tak? To coś jak mission mode? Nie mam tego w opcjach - pewnie sie odblokuje po przejsciu gry. Dokladnie tak. Za duzo spoili by bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Czy wlasciciele wersji xboxowych doczekali sie dzisiaj szponow?Ja na polskim XBL niczego nie zauwazylem :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Nikt nie gra w ta gre na xboxie?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) Ja też nic nie mam ;/ Polska jak zawsze w (pipi)e, na innych regionach już jest. Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez Soul Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Hehe, bo w Polsce sprzedalo sie pewnie cale 30 sztuk NG3 :F Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Napisalem do wydawcy w tej sprawie, jak rowniez w sprawie nie dzialajacego online passa na polskim XBL. Zobaczymy co wskoraja... Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Falcony dają radę, staram się zaliczyć grę używając tylko tej broni, klimat z NG2 się przypomina. Doszła również nowa plansza do multi Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Nie wiem jak na 360 ale na ps3 za Talony życzą sobie 10 pln. Kup gre za 200 pln, dokup wszystkie bronie, triale i będzie kuźwa 300. Sorry chłopaki ale jak tak to będzie to ja mam ich w (pipi)e. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 W pakiecie są za darmo więc nie siej famy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 W ogóle to też są za darmo, płacisz tylko za ich używanie w trybie multi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Wczoraj otrzymalem maila od wydawcy: Od dzisiaj Online Pass i darmowe dodatki do Ninja Gaiden 3 dostępne są na polskim Xbox Live. Gra tym samym jest już w pełni funkcjonalna. Informuje zainteresowanych, gdyz ja juz gre sprzedalem. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 NIe przypasiła Ci? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 worst ng ever sad but true. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi