sakiu 83 Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 (edytowane) Umm gry PSN mają platyny, ale tu idzie o cenę, np wipeout HD i Burnout maja bo są droższe niż standardowe 15$ ....lol jeśli age of booty dostanie platyne to ja kupuje odrazu, 10$ to nic, a platyna to platyna xD Co nie zmienia faktu, ze taki wipeout powinien miec 3 platyny..... EDIT: Wygląda na to, że jak zwykle US/Kanada dostała patcha lol, ale dlaczego nie ma nic o tym na blogu, jeśli to prawda to trzeba szybko kupić nabić bo mogą patcha dać i wywalić goldy i platyne xD Edytowane 6 grudnia 2008 przez sakiu Cytuj Odnośnik do komentarza
kenaj 0 Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 Ja mam wersje Kanadyjską i Patcha niestety nie ma. A co do kruszcu tych pucharów to jakaś parodia .... złote puchary za coś takiego? To już w tym japońskim dziwadle były cięższe do zrobienia rzeczy z golda.... oby ta platyna okazała się plotką i oby wyszedł szybko patch z normalnymi trofeami. Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 995 Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 Ja mysle ze to jakas pomylka skoro to szybko usuneli. Tez mam nadzieje ze niedlugo dadzą patcha bo gierka jest swietna i tylko brak trofeow mnie wstrzymuje od kupna.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 539 Opublikowano 7 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2008 Przez ten dzień wykrarowało się coś z tym Age of Booty?to była ściema czy są już te trofea i w takiej formie jak podał Zeratul? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 7 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2008 (edytowane) Jest tak: patch był krótko do ściągnięcia na USA - Ci co go ściągneli i zdobyli trofea mają je tylko u siebie na profilu ale nie mogą zsynchronizować ich z siecią PSN czyli są tylko dla nich widoczne a dla innych już nie... Więc albo Sony bądź developer wypuści patch już z normalnymi trofeami (bo dla mnie te co są to przegicha) albo zostawią je tak jak były. Ja tylko się zastanawiam co zrobią z tymi co już zdobyli trofea i czy patch je "wyczyści" ewentualnie. UP: Szaleństwa i odbitek ciąg dalszy... W okresie świąt wyjdzie w Japonii gra White Knight Chronicles która będzie miała (uwaga): Brąz: 8 Srebro: 7 Złoto 8 (!) Platyna: 1 No tak - Trofea "narzędziem" marketingu... Edytowane 8 grudnia 2008 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 447 Opublikowano 9 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2008 Wiadomo coś na temat pucharków do najnowszego Tomb Raidera? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hysz 25 Opublikowano 9 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2008 UP: Szaleństwa i odbitek ciąg dalszy... W okresie świąt wyjdzie w Japonii gra White Knight Chronicles która będzie miała (uwaga): Brąz: 8 Srebro: 7 Złoto 8 (!) Platyna: 1 No tak - Trofea "narzędziem" marketingu... Tu się nie zgodzę, WKC to jest gra retail, przy fakcie, że trofeów jest bardzo mało, ilość złotych jest zbalansowana, popatrz sobie na GTA IV, gdzie masz 50 pucharków xD, ja tam się cieszę, że zadań będzie mniej, a może bardziej wymagające [vide Zone zeus dzięki któremu wyrwałem sobie wszystkie łoniaki xD]. Dobrze, że na grę jest jakaś pula przeznaczona, to co twórca sobie z tą pulą zrobi to już mniej ważne . PS: imo więcej jak 20 trophies w jednej grze to porażka, zbierać to kupsko kurde [zabij20 przeciwników, zjedz hamburgera, wysraj się publicznie], takie flaki w oleju mogliby sobie podarować Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 9 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2008 nie nie wiadomo... raczej niet Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 10 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2008 Hysz - Ty i Zeratul mnie przekonaliście - macie racje Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 10 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2008 Age of Booty ciag dalszy http://www.trofeaps3.com/trophies/news.php?readmore=132 Cytuj Odnośnik do komentarza
wiedzminka 0 Opublikowano 10 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2008 O ile procent powiększa się pasek exp czy jak on tam się nazywa za poszczególne kolory pucharów? Brąz daje 1% a ile jest za srebro, złoto i platyne? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hysz 25 Opublikowano 10 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2008 to nie jest o 1%, raczej o 1 punkt jeśli chodzi o brąz, na każdy lvl trzeba więcej punktów . Zeratul powie dokładnie, on ten ranking tworzy, się zna lepiej, nie będę ściemy walił po kątach xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 10 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2008 Tak to mniej więcej działa: Bronze Trophy = 1 Point Silver Trophy = 2 Points Gold Trophy = 6 Points Platinum = 12 Points Jak to z levelami jest, nie mam pojęcia. Ktoś podał taki przelicznik, ale czy jest dobry? Level 1: 14 Level 2: 40 Level 3: 80 Level 4: 160 Level 5: 240 Cytuj Odnośnik do komentarza
wiedzminka 0 Opublikowano 10 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2008 No to teraz rozumiem im wyższy level tym więcej punktów jest potrzebne żeby awansować na kolejny. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 10 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2008 Tak to mniej więcej działa: Bronze Trophy = 1 Point Silver Trophy = 2 Points Gold Trophy = 6 Points Platinum = 12 Points Jak to z levelami jest, nie mam pojęcia. Ktoś podał taki przelicznik, ale czy jest dobry? Level 1: 14 Level 2: 40 Level 3: 80 Level 4: 160 Level 5: 240 nie do konca... Z tego co pamietam tak bylo to wyliczane przez playfire i sam to sprawdzilem, ale na jednym z blogow PS inne wartosci byly podane. Z tego co pamietam bronze 2pkt silver 5 pkt gold 20 pkt platinum 40pkt moge jednak do konca dobrze nie pamietac wiec polecam zajrzec tu http://translate.google.com/translate?u=ht...sl=fr&tl=en Cytuj Odnośnik do komentarza
wiedzminka 0 Opublikowano 10 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2008 No to juz teraz nic nie rozumiem. Zrobiłem dzisiaj test, jestem na piątym poziomie i miałem 55% zdobyłem 5 brązowych pucharów w Pacific rift, dostałem 5% czyli jeden procent za puchar. W WipeoutHD zdobyłem srebro i pasek poeiększył się o 2 % czyli przelicznik jest taki jak podał t3xz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 079 Opublikowano 13 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2008 Niekoniecznie. Ten % konsola wyświetla w zaokrągleniu więc akurat wcześniej mogłeś mieć 54,6% a teraz 55,3%. Wyświetlane będzie nadal 55%. To taki przykład. Np w MS:PR miałem 74%. Zdobyłem brązowe trophy i nadal mam 74% (czyli pewnie było zaokrąglone wcześniej w góre a teraz w dół...). Poza tym konsola inaczej zaokrągla w gamercard a inaczej w Compare Trophies (na CT zaokrągla chyba zawsze w dół bo dosyć często jest tam o 1% mniej). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 13 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2008 Na CT podaje level zawsze z doliczonymi DLC których nawet nie ma a w Gamecard podaje rzeczywistą Przykład? Bioshock 84% i Burnout 90% w CT a na konsoli oba 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 079 Opublikowano 13 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2008 Mi chodzilo o ogolny lvl i % nie z konkretnych gier. Co do DLC to nie wiem. Z takich mam tylko SSD HD ale tam zarowno w Trophy jak i w CT pokazuje tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 22 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2008 Proponuję taką małą opcję w dziale. Jak gra jest z PSN, to dodajcie PSN w opisie tematu, a jak Retail, to Retail Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 22 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2008 Się zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza
Don_Pedro 5 Opublikowano 28 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2008 Nie wiem czy moge poruszyc taka kwestie w tym temacie ale zaryzykuje. Otoz dzis nabilem nowe trofeum w Burnout Paradise i po wyjsciu do menu glownego, kiedy chce wczytac swoj gamercard na PS3 to wyskakuje mi komunikat "An error has accurred (80022D27)". Co sie stalo? Czy teraz nie bede mogl juz nabijac trofeow? Czy moj gamercard ulegl uszkodzeniu? Czy kiedy nabije nowe trofea to zostana mi one zaliczone do oglnej puli trophy? Dodam tylko, ze nic nie mieszalem w ustawieniach mojego profilu, blad wyskoczyl niespodziewanie i nagle i niestety caly czas jest obecny Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 28 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2008 Zajrzyj do tematu PS3 FAQ - nie tylko ty masz ten błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 29 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2008 LOL padłem ofiarą tego tuż tuż, ale jeszcze nie następny lvl.... lvl 7 i 100%....musiałem specjalnie nabić jedno trofeum online na szybko w bondzie ;p Dziwnie to wyglądalo, w Game Card 100%, ale w trophy list 99% o_O Cytuj Odnośnik do komentarza
Kwapi 1 Opublikowano 29 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2008 Ciąg dalszy problemów z Trofeami. Mi np. z Trophy collection usunęło Uncharted. Trofea są zapisane itd. ale nie moge ich przeglądać, po prostu zniknęły.wtf? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi