Skocz do zawartości

Trofea

aureliusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepsze są trofea związane ze środowiskiem bądź postaciami. Bekowe trofea ładnie urozmaicają rozgrywkę. Najlepszymi przykładami są chociażby trofiki z RDR: "Dastardly" czy z drugiego Borderlands: "Well that was easy". Dają sporo radości. Jednak wciąż najważniejsze są dla mnie gry, a nie trofea. Te drugie dają jakąś tam dodatkową motywację do zagłębienia się w kod na dłużej.

• Plusik 1
Opublikowano

Jak wyglądają trofea online w GTA 5, Trudne ?? Bo to ostatnia gra na moim profilu z pucharkami on line. 

Jak masz ekipę do grania to wpadnie to błyskawicznie, ja sam mam grubo ponad 100 a nie grałem aż tak długo i ustawek nie robiłem.

Opublikowano

z trofeami jest taki problem, ze juz przy pierwszym przejściu patrzyłem za co sa trofea i zmieniało to mój styl gry. Co więcej wiele rzeczy, które by sie wypróbowalo przypadkiem np w uncharted większe mieszanie wali wręcz z bronią bylo podane jak na dłoni. Fajne sa osiągnięcia takie jak w RDR. Te z samej gry by zdobyć stroje czy umiejętności. Puchary sie na to nie przekładają

Opublikowano

Przy użyciu Plusowej Chmury będzie działać, przy przenoszeniu na penie trzeba chyba dodatkowo mieć takiego samego użytkownika na konsoli. Konto musi być to samo oczywiście (z tego co pamietam).

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Do niedawna wszystkie indie miały po kilka trofek, a teraz prawie one wszystkie maja Platyny. Przyznam, ze jak widzę platynę to odechciewa mi sie robienia na 100. Tylko AA powinny mieć, ot moja opinia.

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

Przecież to bez różnicy czy jest platyna czy nie, w niektórych grach trudniej jest zrobić 100% niż w innych platynę, obojętnie czy to tytuł cyfrowy czy pudełkowy.

• Plusik 2
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Napisałem posta w innym dziale ale gdzieś go wcięło. Czy jeśli mam zdobyte wszystkie pucharki poza jednym (brakującym do platyny) i są one zapisane na serwerze PSN to usuwając wszystkie save'y i profil danej gry i grając defacto od nowa z czystym kontem mogę nabić tylko ten jeden brakujący,żeby wskoczyła Platyna?

Opublikowano

Napisałem posta w innym dziale ale gdzieś go wcięło. Czy jeśli mam zdobyte wszystkie pucharki poza jednym (brakującym do platyny) i są one zapisane na serwerze PSN to usuwając wszystkie save'y i profil danej gry i grając defacto od nowa z czystym kontem mogę nabić tylko ten jeden brakujący,żeby wskoczyła Platyna?

Żeby wpadła oficjalnie platyna to tak i nie odblokujesz jej, bez tego brakującego trofeum. Wystarczy, ze zsynchronizujesz trofea, po uzyskaniu tego brakującego i będziesz miał 100% trofeów, ale żeby wskoczyła Platyna musisz posiadać grę w której chcesz ją wbić, odblokować

Jak chcesz od nowa zdobywać trofea, najlepiej skasować konto i założyć je na nowo, bez synchronizacji trofeów, ponieważ nie da sie ich ponownie odblokować. Możesz tez prze logować sie na inne konto np. brata, siostry i tam je zdobywać. 

Opublikowano

Usunięcie sejwu czy danych gry nie powoduje usunięcia trofeów z konsoli, a jeżeli masz je zsynchronizowane to po odpaleniu gry np na nowej konsoli wszystko się ściągnie jak wejdziesz w zakładkę trophy.

Opublikowano

Tak. Często pomagałem innym w zdobyciu platyny w Burnoucie (trophy z kamerką) i bez problemu platyna wszystkim wpadała :)

Opublikowano (edytowane)

Czyli jak dobrze rozumiem - nawet po zrobieniu formatu dysku mogę od nowa zainstalować grę i skupic się tylko na zdobyciu brakującego trofeum? Platyna powinna wskoczyć?

Tylko pamiętaj o zsynchronizowaniu trofeów z serwerem, przed formatem.    

p.s  Co to za trofeum, ze nie chce wpaść ?  

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano (edytowane)

tak? no co ty ale logicznie myśląć jak chce zdobyć jednego pucharka w grze to chyba średnio mu sie widzi granie od nowa

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

Sprobuj u kumpla, jak mozesz. Ja nie moglem zsynchronizowac trofeow z gry Silent Hill:D. Uwazam to, za blad konsoli, bo u niego poszlo, bez problemu. Czas oczekiwania byl tylko nieco dluzszy.

• Plusik 1
  • 3 miesiące temu...