ubol 59 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Chyba nie można zdobyć łatwiejszej platyny?? Są łatwiejsze, np. dla mnie Terminator Salvation to hardcore w najczystszej postaci. Nie byłem w stanie przejść nawet pierwszego poziomu... Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 mnie szwagier probowal namowic, ale caly czas sie boje co ludzie powiedza... on twierdzi ze warto Cytuj Odnośnik do komentarza
Elektro78 1 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Ej no bez przesady aż taka zła ta gra nie była. Może dlatego że była to moja pierwsza gra na ps3?Pamiętam że podobał mi się cover system.Aczkolwiek i tak nie zmienia to faktu że raczej drugi raz bym nie pograł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Do platyny nie potrzebujesz trofeów, ktróre doszły do listy po premierze. Platyna nie oznacza 100% I to jest bez sensu. Platyna powinna oznaczac 100% gry wlasnie, wszelkie DLC powinny byc liczone jako procenty powyzej stu. Mielibysmy czasem po 200% z danej gry Cytuj Odnośnik do komentarza
Igor67 138 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Do platyny nie potrzebujesz trofeów, ktróre doszły do listy po premierze. Platyna nie oznacza 100% I to jest bez sensu. Platyna powinna oznaczac 100% gry wlasnie, wszelkie DLC powinny byc liczone jako procenty powyzej stu. Mielibysmy czasem po 200% z danej gry Czyli uważasz, że dodatki nie stanowią całości z grą? Według mnie tak właśnie jest. A że są one wycinane z gry(zazwyczaj) to już inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 (edytowane) Nie chodzi mi o wycinanie DLC i inne tego typu historie, skupmy sie na samym liczeniu trofeow przez konsole. Grasz w "Borderlands", zdobywasz Platyne, masz 100% trofeow i platyne. Pozniej jednak wychodzi DLC i nadal masz Platyne, ale juz tylko 80%, bo nie grales w nowe DLC, ktore ma trofea. Po jakims czasie wychodzi kolejne DLC i masz teraz 65% i Platyne, bo tak jak poprzednio nie grales w kolejne DLC (na wlasnym przykladzie). Wg mnie powininienes ciagle miec 100% i Platyne, bez wzgledu na nowe DLC. Za trofea w nowych dodatkach powinienes dostawac procent powyzej 100. Przeszedles gre z dwoma DLC, masz wiec 130%, bo zaliczyles gre wlasciwa i dodatki wlasnie. To mialoby jakikolwiek sens. Przeszedlem cale darmowe Stardust, ale dodatkow nie mam i daje mi tylko 70%. Nie bede kupowal DLC, tylko po to, by miec 100%, tym bardziej ze jakos gra mnie szczegolnie nie urzekla. PS Pamietacie jeszcze czasy, kiedy Platyna nie liczyla sie do liczby punktow w profilu. Teraz chyba warta jest 180 punktow, czyli tyle co dwa zlote trofea. Poprawcie mnie, jesli sie myle. Edytowane 15 Maja 2012 przez Ken Marinaris Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 PS Pamietacie jeszcze czasy, kiedy Platyna nie liczyla sie do liczby punktow w profilu. Teraz chyba warta jest 180 punktow, czyli tyle co dwa zlote trofea. Poprawcie mnie, jesli sie myle. Platyna zawsze liczyła się do profilu. Od "jakiegoś czasu" nie liczy się do 100%. Jak masz powiedzmy 90% i brakuje ci jednego złotego pucharka, to te 10% to jest właśnie to złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Wiem, wiem, ze procentowo sie nie liczy nie jestem tylko pewien czy na samym poczatku za Platyne dodawali punkty... Skoro jednak Square mowi, ze zawsze byla punktowana to pewnikiem tak tez bylo Deweloperzy i wydawcy mogliby tez cos dawac graczom za zdobycie np. Platyny w ich poprzedniej grze. Nie mowie tu o pieniadzach, darmowych cudach na kiju, ale maly gest w postaci unikalnej broni czy kostiumu do sciagniecia w sequelu dla tych, ktorzy maja Platyne np. w Dragon Age, bylyby mile. EA w Dead Space 2 dawalo inna bron (Plazma Cutter) osobom, ktore mialy na dysku sejw z jedynki. Male a cieszy, prawda? Zawsze byloby to jakas nagroda za trud wlozony w wyplatynowanie ich produkcji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 No właśnie tego brakuje, tych bonusów za platynki. W Uncharted 2 był dodatkowy skin do multi, ale już w U3 nic się nie dostało. Podobny motyw do opisanego DS był w inFamous 2 gdy miało się sejw/platyne z jedynki. Tak jak piszesz, pierdoła a cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 (edytowane) juz kiedy o tym myślałem by poruszyć ten temat, ale zwlekale z tym, a teraz wy uprzedziliście mnie, tak wiec pozostaje mi sie tylko z wami zgodzić. popieram nagradzanie za platynowanie gier w jakiejkolwiek postaci: smaczki, bonusy, kody, ktore można by użyć przy NG+, byłoby miodzio Edytowane 15 Maja 2012 przez 4 mE Cytuj Odnośnik do komentarza
CalopS 2 Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Tak jak napisał Ken powinny być bonusy za platyne w kolejnych odsłonach gry, niewiem zrubmy jakies narodowe ruszenie i napiszmy petycje do wiekszych firmy czy psn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 jestem za! niech tylko zajmie sie tym ktos, kto ma na to czas i doswiadczenie, by bylo wiarygodnie. warto zaryzykowac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Petycji chyba pisac nie bedziemy, ale mozemy naglosnic te sprawe na innych forach (chocby oficjalnym forum PlayStation). Tak niewiele musieliby zrobic,a gest i jakis tam szacunek w pamieci dla wydawcy na pewno by pozostal. Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 958 Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 W razie jakiejś petycji lub poruszenia społecznego, macie mój głos Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 czy moge prosic o nick'i forumowiczow PSX-E, ktore wbily platynke ? dla wyjasnienia dodam, ze to do badan na potrzeby forum :ph34r: (mam maly pomysl na up-grade dzialu z trofkami) Cytuj Odnośnik do komentarza
darkknight 54 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Ja takowa zdobylem Cytuj Odnośnik do komentarza
Crying_Wolf 56 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Też mam. Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 958 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 I ja Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 poczekajmy jeszcze pare dni. Niech dopisza sie inni i powiedzmy w Niedziele wyloze kawe na lawe. p.s Ja tez mam! Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Ja tez po wielu godzinach mak zdobylem Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Pamiętaj także o tych, którzy jeszcze nie zdobyli ale zdobędą Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 heh... no to spieszcie sie, bo czasu juz jest malo :bomb: joke'er! Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 @4 mE Minela niedziela i dalej czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 958 Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Może rzeźbi dla każdego medale z ziemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 sorras.. (starałem sie ukończyć NYM w MP3, ale kiedy indziej ). to nic wielkiego, a wygląda to tak.. skoro mamy tematy z trofeami i mamy graczy, którzy o nie walczą to dlaczego by nie zrobić w pierwszym poście, zaraz pod najważniejszym Platynowym trofeum listy użytkowników, którzy juz je zdobyli. na pewno byłoby to dla nich godne wynagrodzenie - widniejący nick zaraz na początku każdej strony w pierwszym poście, normalnie kozak! sam bym specjalnie zaglądał i sie wszystkim chwalił - zwłaszcza DS2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi